svagis

Lever nästan helt isolerad, sitter framför möten i Zoom hela dagarna och bara väntar på att det ska vara över snart! Men både frisk och nykter är jag :)

Mannen i Italien är en riktig läckerbit men har ett ganska kärvt sätt, fåordig och lite butter....och pratar inte engelska :) Så det kanske inte var så konstigt att vi inte pratade så mycket när vi sågs senast :-D Min italienska verkar få folk att falla ihop i små högar av skrattanfall....så någon vidare dialog var det inte tal om :)

Vi får väl se hur det blir med allt. Fast visst borde jag fira att min lön har höjts med 8000 kr sedan jag började hos den nya arbetsgivaren - jag jobbar ju i princip med samma arbetsuppgifter...Jo vi får se...
Kram
svagis

131 040 minuter
91 dagar
13 veckor
3 månader
Så länge har du varit nykter nu svagis. Grattis starkis!!!!

(Ja, jag har gjort avdrag för ölen för några veckor sedan)

Kram!

svagis

3 månader!!!? Helt otroligt. Ingen skamkänsla, ingen oro för hälsan, plånboken är tjockare och framförallt huvudet är kallt ;-) Inga pinsamheter på nätet, sms eller telefonsamtal. Livet är så mycket bättre utan alkohol.

Men jag får fortfarande ta en dag i taget och i mitt fall gäller: ju mer stress desto mer A-sug
Ändå kan/vill jag inte ta bort all stress, om jag skulle bli sjukskriven t.ex. så skulle det försvinna men jag älskar mitt jobb och vill försöka hitta en balans mellan stress och välmående utan alkohol inblandat.
Nu ska jag jobba några timmar.
Kram
svagis

Skönt med en rapport från 3-månaderslandet. Skönt att du mår bra, huvet kallt och hjärtat varmt brukar jag tänka.
Utmaningar har vi, men vi är ju många och kan hjälpas åt.
Kram och glöm inte att vila emellanåt!

Stress i sig är inte farligt. Men brist på återhämtning är farligt. Det gäller att ha lite koll på balansen och tanka lite energi dagligen helst.

Sen är återhämtning olika för olika personer. För mig är återhämtning tex träning, vistas i naturen, umgås och skratta, körsång, musik, lyssna på poddar och ljudböcker.

Sova tillräckligt och äta bra är också viktigt. Och tänk all stress som vi slipper som nyktra! Alkohol stressar verkligen kroppen.

svagis

...och min jobbsituation har återgått till någorlunda normal....fast nu blir det 100% arbete hemifrån istället för 50%.

De senaste 2 veckorna, sedan jag skrev sist, har jag druckit alkohol några gånger, på kvällen, för att döva oro och kunna somna. Det har inte känts bra alls. Jag skulle hellre ha tagit en insomningstablett men sådana har jag inte att tillgå. Så jag köpte en bag-in-box och tog några glas vin på kvällen tills den tog slut igår. Så på något vis har allt blivit annorlunda ändå....för i vanliga fall hade den bara räckt 3 dagar. Men trots att jag inte vaknat upp bakfull så har jag ändå känt mig sjaskig och missnöjd med mig själv dessa morgnar.

Nu är jag tillbaka här och det blir så tydligt vad jag får offra när jag går in i mitt stressiga "work-mode" - min egen hälsa. Samtidigt älskar jag att arbeta och särskilt med utmaningar så det är svårt att tacka nej när tillfället dyker upp. Men nu är jag i alla fall färdig med det för den här gången. Och nu slutar jag räkna dagar.

Jag har tänkte på er härinne också, och undrat hur det går för er i karantänens tid? Blir ni mer oroliga eller klarar ni det bra?

Tusen stora kramar till dig Charlie som har skrivit dina inlägg som jag inte läst förrän idag :( Jag har tänkt på dig och dina barn och hoppas ni har det bra <3 Ska läsa i din och andras trådar nu så jag kommer ikapp!
Kram
svagis

Du är saknad här! Som jag har undrat! Härligt att du är på G igen. Du måste försöka få en läkartid nu så du kan få lite medel för sömnen. Jag har Imovane (används mycket sällan), Atarax och melatonin. En kombo av Atarax och melatonin (dyrt iofs) gör för det mesta susen de gånger jag behöver något. Inte beroendeframkallande heller. Jag fattar att du tagit till vinet, men nu tar vi nya tag. Stress på jobbet är förrädiskt! Hoppas du kan se fram emot en mer normal jobbsituation nu.

Kram!

Ett råd i hast- prata m din husläkare om möjlighet att få (låg) dos sömntablett, för mig funkar detta som en trygghet och jag kan ta när jag behöver och när oron för att somna ”i tid” blir för stor.
Kram.

Ett råd i hast- prata m din husläkare om möjlighet att få (låg) dos sömntablett, för mig funkar detta som en trygghet och jag kan ta när jag behöver och när oron för att somna ”i tid” blir för stor.
Kram.

Jag har haft ENORMA problem med sömnen historiskt. Till slut funkade inte immovane, och det var en käftsmäll som hette duga.

Samma sak med atarax och melatonin - funkade inte i längden. Toleransen ökade helt enkelt, jag hade behövt högre doser.

Vin funkade länge att somna på, men det krävdes mer och mer och sömnen blev svettig. Ibland vaknade jag med ångestpåslag mitt i natten.

Jag har en hektisk tid på jobbet just nu, men jag vägrar att springa speciellt mycket snabbare. Jag har en hög arbetskapacitet, men jag vägrar ligga på 110 procent mer än någon-några enstaka dag/ar.

Mina sjukskrivningar som utmattad kan jag alltid skylla på ? Samtidigt är det en realitet. Jag måste sätta tydliga gränser för att orka i längden.

Inom en vecka från att jag slutade dricka började jag sova bättre, och gör fortfarande. Det är nog den allra största vinsten med nykterheten - att få sova gott.

Skönt att du är tillbaka - du har verkligen varit saknad ❤️

svagis

Åh vad fint är läsa era inlägg! Det kändes verkligen som att "komma hem" efter en kortare ökenvandring :)

Mm...när det gäller sömnmedel så har jag frågat men VC-läkaren (har frågat två olika) ville inte skriva ut något "lugnande" eftersom jag berättade att jag har alkoholproblem :( Kanske en läkare på en beroendemottagning skulle resonera annorlunda...

Men nu har min jobbsituation återgått till det normala och det spelar ingen roll ifall jag sover dåligt eller inget en natt, jag kan reglera min arbetstid till 100% ända fram till juni som det ser ut nu i karantäntider. Jag har ju sån tur med mitt jobb att det drivs nästan helt på förtroendebasis och så länge jag levererar så fortsätter det så. Det var bara under några veckor som det här extrema tillståndet pågick.

Eftersom jag har en sån tuff situation ekonomiskt sedan ett år tillbaka så har jag varit piskad att (efter uppsägning 1 jan 2018) åter bli tillsvidareanställd och gärna med en högre lön så jag har inte kunnat ge efter för några känslor eller klokare hänsyn till hur jag mår utan känt att jag får helt enkelt kalkylera med vissa hälsoförluster för att kunna jobba "som en iller" och få det där kontraktet. Och sedan 1 april 2020 har jag det!!! Hurra vad jag är glad :)

Så nu försöker jag komma tillbaka till mer hänsyn till min hälsa igen. Inatt har jag sovit riktigt ok och somnade före 12 i alla fall helt utan hjälpmedel. Jag hann ju vara helt nykter i ca 3 månader och hann lära mig ett och annat på den tiden som jag har glädje av nu. T.ex. så kom jag in i en vana av att dricka isté så till den milda grad att jag nu kommer på mig själv med att känna sug efter isté :) Så det ska nog funka!

Förlåt att jag försvann härifrån utan att förklara....jag förträngde allt för några veckor...citerar kungen: "mitt djupt kända tack" för att ni finns kvar <3
Kram
svagis

Välkommen tillbaks?
Härligt att du känner att iste drickandet gett dig en rutin som du saknar. Hm, det tar lite tid att komma dit men det gör man. Så skönt upplever ju det själv oxå.

Började ta ett kosttillskott som påverkar min sömn väldigt positivt. Det gör att jag sover djupare, bättre och drömmer helt fantastiskt. Det tar ner kortisolet och är följaktligen bra för en sådan stressminister som jag är? Köper det på Apotea. Tar några sorters mineral också som.är bra för sömnen.
Men bra att du verkar ha ordning nu. Skönt med ditt jobb!

Heja dig på alla plan! Kram??

Det har nästan varit svårast tycker jag - att helt bryta de gamla dåliga vanorna som sitter i ryggmärgen och skapa nya nyktra vanor.

Men tanken om vanorna inför att de ska brytas har nästan varit värst. ”Vad ska jag nu göra istället?”

Om man inte tänker så mycket utan bara GÖR annorlunda - då blir det nya en vana snabbare än man tror. Precis som med ditt iste ?

Som med en promenadväg. Man går samma väg till jobbet dag efter dag. Plötsligt är det ett stort hål i gatan - man tvingas ta en annan väg. Ovant och bökigt i början, och lite längre blir det dessutom.

Men sen upptäcker man att på den nya rundan är det magiskt vacker utsikt. Så när den gamla vägen är lagad så fortsätter man den nya vägen - nu har den blivit en vana. En bättre vana.

Kram ❤️

Tänk inte på att säga förlåt här.
Vi gör vårt bästa, hela tiden, mer går inte att begära.
Och vi behöver snarare bli proffs på att förlåta oss själva. Kram.

svagis

Så mysigt att åter sitta här med min kaffekopp och läsa era inlägg :)

Jag har ändå hållit mig ganska lugn hittills under Covid19-perioden. Började arbeta hemifrån efter den 9 mars då jag senast var på plats på jobbet, alltså en hel månad idag. Min chef rekommenderar också hemarbete för alla som kan vilket underlättar. Så jag är lyckligt lottad.

Hur upplever ni situationen i Sverige just nu? Litar ni på FHM? Har ni drabbats personligen?
Kram
svagis