... och kram tillbaks! Du gör din resa så bra?

Oj skillnaden går inte att jämföra!

Nu är jag trygg i min nykterhet. Det var jag från första början denna gång. Som jag hade tjuvläst Tänka klart!?

Den tidigare gången när jag bestämt mig för att vara vit en längre tid var det en kamp. Sedan gav jag mig själv tillåtelse att dricka efter tre månader... och jag klarade med nöd och näppe att hålla mig till dess. Det var en förhandling hela vägen, så jobbigt.

Känner du igen det? Kram?

Jag fattar inte att det har gått så enkelt. Inte en enda gång på två månader har jag känt starkt sug. Reflexmässiga tankar har swishat förbi då och då bara.

Men vi har gjort hemläxan också! Och tagit beslutet med både vår medvetna och omedvetna del av hjärnan ? ”Tänka klart” är som en bibel för mig!

Vad skönt och bra för dig??
Hade inte sug de två första veckorna. Sedan sade det pang och jag blev supersugen. Insåg rätt fort att jag superstarka triggers i vissa lägen. Har jobbat med det på olika sätt och nu har det lugnat sig. Kommit in i bra rutiner.

Ja Tänka klart tål att läsas om och om igen... vi fortsätter med läxorna så går det bra för oss??

Har liksom kommit in i nästa stadie av nykterheten. Livet fortsätter och det är så mycket bättre nu?

Så oändligt glad att jag blev så arg på mig själv, så less på drickandet så jag bestämde mig på ett bräde att sluta helt.
Det har verkligen varit min drivkraft i nykterheten.

Näpp, vill inte ha något gift mer. Det är inte bra för mig. Fortsätter vakna vacker.

Beställde en ny bok som jag börjat läsa för jag vaktar min nykterhet och vårdar den som ett barn.
Mycket att jobba på som jag inte kan gå runt utan gå till botten med. Men det så skönt.

Stark som en björn. Min bild av mig själv. Fri i skogen???

Så gött med några lediga dagar? Kram??

Härligt att läsa Vakna Vacker! Giftet skippar vi? Har saknat dina glada och positiva inlägg, fast det var ju bara ett par dagar sedan sist?

Jag lånar din slogan, och ger mig ut och fortsätter med altanrengöringen : Stark som en björn! ?

Kram

Tack för det... tycker själv att många av mina inlägg är allvarliga?

Men jag är en väldigt positiv person egentligen, så du har genomskådat mig?

Min slogan är din oxå. Ha en fin påskhelg och björnkram till dig???

Vad dricker ni dessa lediga dagar?
Igår kväll när jag kom hem hade maken druckit några öl. Det slank ned någon mer innan kvällen var slut. Han såg jag läste min nya bok. Jag förklarade varför jag läser så mycket och så frågade han om det gjorde något att han dricker öl. Och nej, det gör inte det.

Har druckit mycket Ramlösa i början av min nykterhet. Rädd att bli triggad där i början... Somersby cider, Secco och rose' är väldigt goda men lite väl söta. En favorit är Herrljunga cider light som jag alltid druckit tidigare som alkoholfritt alternativ. Nyligen upptäckte jag att den innehåller 0.5-0.7% alkohol. Vet inte hur jag skall göra framöver? Inte märkt av alkoholen alls.
Alkoholfri öl är gott tycker jag. Inte druckit så mycket öl förut, blivit mer nu?
Ha en fin kväll o kram?

Är på ”påskfest” just nu faktiskt. Fyra män vid bordet dricker öl och whisky. Jag och äldsta dottern, som är nykterist, dricker citronvatten. Ikväll när jag kommer hem dricker jag 2-3 alkoholfria öl och örtte. Har inte druckit öl i någon större mängd innan, men alkoholfri öl är gott. Gillar inte läsk, för sött. Vatten tröttnar man på i längden. Iskall mjölk är också gott ?

Jepp det blir lite trist i längden med Ramlösa.
Fick lite cowboyfilmskänsla där med fyra män som dricker öl och whisky?
Låter trevligt du har dottern med!
Hoppas du har en trevlig kväll! Kram?

Funderade också i går när jag var och handlade. Vad dricker JAG till påsk? Funderade på a-fri öl, läsk av någon sort, smaksatt Ramlösa. Beslutade för att inte köpa något särskilt. Kom på att kallt friskt vatten räcker för mig. Barnen får Loka crush som påskdricka. De är inte så bortskämda med annat än mjölk och vatten här så glädjen blev stor när 14-åringen upptäckte Lokan i kylen :D

Har druckit en del alkoholfria öl och bubblor tidigare, men just nu känner jag att det trots allt finns en skörhet eller någon form av svårbeskrivbar omgörning i skallen på mig. Dryck som liknar dryck med alkohol i går bort just nu. Vet inte varför det är så nu.

Kram!

En tanke jag haft är att en gång gå fram till baren och beställa en stor mjölk. Precis som Fantomen ?

Det vore coolt att så tydligt visa för alla att man inte dricker alkohol. Det finns väl ingen drink som ser ut som mjölk?

Men fantasin brukar stupa på att jag inte tror att de har vanlig mjölk i en bar. Lattemjölk möjligen.

Charlie, du är klok. Tror det är bra att man lyssnar in på sig själv vad som känns ok. Det är nog individuellt... men det är ju väl känt att vi som har beroendeproblematik både lätt kan triggas igång av våra egna beteendemönster... och även skapa nya beroenden?
Andrahalvlek, tror de har mjölk. Det finns ju mjölkdrinkar. Du får kolla det... eller den av oss som hinner först?

Vad dricker man som nykter..?
Igår åt vi ute (nästan tomt på restaurangen så det kändes ok att sitta där trots Corona).
Jag frågade efter alkoholfritt rödvin. ”Nej, det har vi inte.” Jaha, alkoholfritt öl då? ”Ja, det har vi. Alkoholhalt 0,5”. Nej, tack, då tar jag en Loka citron.
Helt ok. Gillar bubbligt och friskt. Men det vore gott med helt alkoholfritt rödvin nån gång.

Annars gillar jag ört-te i lösvikt. Finns så goda blandningar. Köpte ett superfint i Helsingfors förra sommaren. Finns tyvärr inte här. Min favorit, finska märket ”Forsman” har goda te-mix!
En krämig stark latte smakar annars ljuvligt mitt på dagen.
Gillar inte heller för söta drycker. Vatten med frysta bär. Lime. Citrongräs. Ska experimentera idag. Inspirerad av tråden. ? Skål för nykterheten!

Mycket alkoholfritt har ju 0.5% ändå. Richard Juhlin har ett rött vin, bäst i test. Kanske har 0.5 får kolla det!

Gillar också bubbligt och friskt. Har en sodastream undanstoppad i skåpet kanske skall exprimentera jag med?

Såg att Forsman har en on-line butik så du kan shoppa loss om du vill??

Hej!
Jag hör till de som- rätt eller fel- ändå gillar känslan av att ha något a-fritt i glaset vid viss tillfällen. Jag är ingen vän av läsk och har testat mig igenom några varianter.
Ett vitt vin som heter Ein Zwei Zero är faktiskt gott, reisling-aktigt och tips från sommelier. De har även ett mousserande, samma namn, som är gott.
Jag köper ibland ett rött vin som heter Prade, Juhlin, smakar inte alls rödvin men är bättre än andra jag testat.
Till jul köpte jag till gravida svärdöttrar en a-fri Gin (lika dyr som den med alkohol...) som jag inte tycker var värt sitt pris. Men fin flaska ?
Annars dricker jag en a-fri Mikkeler öl, finns på välsorterade livsmedelsbutiker.
Det finns också ev blåbärsdryck som jag läst om och som rekommenderas som alternativ till rödvin men den har jag inte testat,
Jag kan sakna ”smaken” eller vad det nu är av lite bitsk alkohol, men det är väl just alkohol så det får man lära sig att leva utan, ett mindre problem med andra ord.
Kram.

Tack för tips! Är som du, en god dryck är viktigt för mig. Skall titta efter Ein Swei!
Öl gillar jag mer nu än när jag drack alkohol... ha en fin kväll o kraam?

Köpt en bok som heter Vid sunda vätskor. Läser i den?

"Återfall och tillfrisknande hänger intimt samman. Man kan inte uppleva tillfrisknande från alkoholism utan att samtidigt upplevs en dragning åt återfall. Dessa tendenser är normala och naturliga inslag i tillfrisknandeprocessen och ingenting man behöver skämmas för. Man måste hantera dem öppet och ärligt. Gör man inte det växer de sig starkare. Återfallstendenser är som giftiga svampar - de växer bäst i mörker. I ljuset av klara och vettiga tankar har de en benägenhet att dö hastigt och lustigt".

Så bra. Man skall inte umgås med återfallstankar utan ta ut dem i ljuset och ge dem en smocka med fakta så försvinner de.

Ha en trevlig kväll alla fina. Björnkram????

Ja du är i alla fall vaken och vacker.?Det är fint att hoppa in här och läsa och kunna gratulera i gen till din tid i klarhet ?Vi har olika resor här på forumet men vill samma sak.Häftigt ??
Kram Pilla

Ja vaken och vacker. So far so good?
Vi gör vårt bästa eller hur?
Ja det är så häftigt o härligt med detta forum. Kram?

Tack för pepp när jag var lite låg! ❤️ Härligt att du är stark som en Björn och kan peppa dom som har det jobbigt!

I dag är det sol igen☀️☀️☀️
Hoppas du får en fin dag!

Kram