Jag tycker att FHM verkar ha bästa möjliga koll på läget efter de ovissa förutsättningarna.

Om alla bara håller avstånd till folk - på jobbet, gatan, bussen, uteserveringar - så uppnår vi nog snart kollektiv immunitet och får stopp på viruset.

Jag hoppas verkligen att påskhelgen blir en lugn helg för alla - på hemmaplan.

I min hörna av världen är ytterst få smittade hittills. Vi är inte ens uppe i tresiffrigt konstaterat smittade. En enda åldring har dött på ett boende, och inga fler verkar ha smittats.

På mitt jobb jobbar ungefär hälften hemifrån. Vissa nyckelfunktioner turas om växelvis.

Personligen mår jag bäst av att åka till jobbet. Jag behöver mina rutiner. Jag har ju varit utmattningsdeprimerad två gånger och då fick jag lära mig att sätta tydliga gränser mellan jobb och fritid.

Att då jobba hemifrån är oerhört stressande för mig. Det blir liksom varken hackat eller malet.

Jag måste nog ändå säga att covid-19 kommit mig så när att jag tycker det kan räcka. Flickans avlösare ligger hemma i covid, barnens pappa har blivit så sjuk att han tillhör riskgrupp (inte covid) och jag har därför barnen här. Min kära granne har gått bort men någon begravning kommer jag inte bli bjuden på. Det känns! Jag råkade dessutom befinna mig i Spanien när de införde utegångsförbudet. Har därför sett de spanska myndigheternas åtgärder på nära håll. Stor skillnad om man jämför med de svenska. Mitt förtroende för FHM är 10 av 10. De, tillsammans med regeringen gör avvägningar i en mycket komplicerad och oviss helhet. Jag tycker de gör det bra!

Tyvärr anade jag mig till i olika FB-grupper för svenskar i Spanien att många inte såg någon annan utväg än att ta till flaskan. Att knappt ens våga gå ut med soporna är ju en oerhörd begränsning i livet. I Sverige uppmanas vi till promenader, inklusive riskgrupper och 70+. Mycket bra av FHM. Barnens idrottande kan också fortsätta nästan som förr. Också mycket bra.

För egen del just nu handlar det om tålamod och kreativitet. Har haft barnen två veckor i sträck och ska ha de ytterligare i en och en halv vecka. Började känna i går kväll att jag blev kort i tonen mot flickan. Hon pratar i ett och vill gärna att jag tittar och intresserar mig för hennes aktiviteter, heeeela tiden. Jag har stort behov av att få tänka egna tankar nu. Hur löser man det då? Jo, nu har jag bokat färdtjänst så vi drar till det roliga äventyrsbadet i dag. Då får vi motion och frisk luft i utomhusbasängen. I kväll kommer jag att vara på bättre humör det vet jag. 14-åringen hoppade jämfota av glädje över att få några timmar för sig själv i dag.

Kram!

Janus

Hej Svagis,
Jag har inte varit inne här på jättelänge. Vet inte varför men fick idag ett infall att kolla läget med dig. Ser att du inte skrivit på länge men testar ändå att skicka dig en hälsning. Vad jag förstår har du haft det lite tufft i det senaste men hoppas innerligt att du är tillbaka på banan igen.
Vi kom ju in i detta forum vid samma tidpunkt i slutet av förra året.
Min nykterhet startade den 23/12 och jag gick på mitt första AA möte på juldagen. De första 2-3 mån gick jag på möte nästan varje dag för att nu gå någon gång i veckan. För mig har delningarna på mötena varit det givande. Tagit till mig andras erfarenheter och även ventilerat mina egna tankar. Är inte mycket för gud och någon sponsor har jag inte tagit till mig och därmed inte aktivt och strukturerat gjort något stegarbete. Jag "plockar" lite här och där och tar till mig det som passar mig. Det funkar för mig och jag har snart 7 mån nykterhet och det känns underbart.
Hoppas det är bra med dig och önskar allt gott!
Janus

svagis

Hej - jag är tillbaka igen efter ett års paus från AH
Jag har inte supit ihjäl mig eller gjort nåt särskilt under pandemin, bara jobbat och druckit öl eller vin ett par kvällar i veckan som min "snuttefilt"....precis som förut alltså, men jag har halverat intaget jämfört med när jag började skriva i AH.

Har fått en bra läkarkontakt på VC som jag varit helt öppen mot och hon skrev ut Naltrexon åt mig som stöd att bli helt nykter igen. Jag har tagit en tablett varje morgon i en vecka nu. Först märkte jag en del biverkningar, yrsel, ingen sömn på ett par nätter, ont i magen...men bäst av allt: platsen i min hjärna där alkoholen hade bosatt sig var plötsligt helt TOM! Jag upplevde det som trolleri! Men redan i torsdags kom min listige fiende tillbaka och i fredags drack jag några folköl och igår drack jag vin, det kändes precis som vanligt. Men jag har inte ångest idag - har ju min fina vän CharlieAH som har funnits kvar under hela året och sakta men säkert puffat in mig i gemenskapen här i AH igen <3

Jag vet att jag behöver ert stöd att hålla mig nykter nu och framåt. Tänker inte räkna dagar den här gången men jag tänker fortsätta vara nykter, en dag i taget, och med hjälp av AH + Naltroxen + min läkare Kajsa så tror jag själv på mitt nykterhetslöfte. Mina två barn och övriga i familjen vet att jag kämpar och stöttar mig på olika sätt så jag är lyckligt lottad.

Ha en fin söndag nu alla vänner!
Kram Svagis

@svagis VÄLKOMMEN tillbaka svagis! Har saknat dig här under året. Lurigt med medicinen, att den liksom inte funkar helt plötsligt? Har ingen erfarenhet själv men det finns det ju andra som har som säkert kan säga kloka saker om den saken. Såå glad att du är tillbaka. Nu kör vi!

Kram!

@svagis Åh, vad glad jag blir att se ett inlägg från dig! Och vad spännande med naltrexon. Den medicinen har jag hört så mycket gott om. Läkaren och forskaren Markus Heilig pratar om det jättemycket - han tycker att så många fler borde få det. Men jag har nog aldrig tidigare läst om någon härinne på forumet som verkligen märkt skillnad. En del får det, men de vet inte hur eller om det hjälper.

Sen är naltrexon förstås bara en bit i det stora nykterhetspusslet. Det finns ju så många andra sätt att jobba mentalt med nykterheten - hänga här mycket till exempel!

Välkommen tillbaka - vi ska stötta och heja!

Kram 🐘

Anonym26613

Välkommen 💚🌸💚

Starkt av dig att komma tillbaka, ska bli spännande och se om medicinen hjälper i långa loppet. Själv fick jag tabletter för sömnen, men har inte behövt dem på par veckor nu 🙏💚

svagis

@Charlie70 - Tusen tack! Jag tror att medicinens verkan mattades av lite efter några dagar men läkaren sa att jag kan behöva höja dosen så vi får se. Kram!

svagis

@Andrahalvlek - Tusen tack! Jag är än så länge imponerad av Naltrexon och tror den kommer att hjälpa mig. Idag känns allt bra igen - inga alkoholfantasier, bara strålande sol och inhandlad blomjord så jag mår fint! Hoppas det går bra för dig också <3. Kram!

svagis

@VaknaVacker - Tusen tack! Ja - efter 20 år med alkoholen som snuttefilt känner jag att det får vara slut. Men det verkar vara en lång process så en dag i taget känns säkrast :). Kram!

svagis

@Miss Mary Poppins - Tusen tack! Vad skönt att du kan sova :) Jag har sovit bra nu igen - det var bara till att börja med som jag låg vaken. Känner mig på G igen och vill INTE dricka alkohol! Kram

Välkommen tillbaka
Härligt att höra att du mår ok, och att du vill hänga här med oss igen 🌸 dvs hålla i och hålla ut när det kommer till att vara nykter. Det är så värt allt kämpande. 🤗

@svagis Godmorgon! Hur är läget hos dig i dag? Hos mig skiner solen. Natten har varit lite orolig men känner mig ändå utvilad. Dagen bjuder på hantverkare och heldagsjobb trots att jag är halvtidssjukskriven. Får ta ledigt en annan i veckan i stället. Inte alltid det går att planera som man vill.

Kram!