Läst lite i min egen tråd. Så otroligt beslutsam jag var från början med att sluta dricka.
Kan bara säga att den starka björnen har inte gått i idet sedan dess?

En viktig sak för mig är glimten i ögat och humorn. Hänger nog ihop med mig som person, brukar alltid se det positiva i saker och ting.

Och det bidrog faktiskt till att jag tog beslutet att sluta dricka helt... för stressen av drickandet tog över och jag blev mindre positiv och av det blev livet också mycket tyngre än det behövde vara.

Helt fantastiskt med detta forum.
Att kunna läsa andras strategier och hur en del växer i sina beslut att vara nyktra utmed resans gång? det är såå bra.

Denna resa har inget slut även om resans mål är att vara nykter. Fortsatt nykter.. Ni vet liknelsen med rulltrappan att om slutar gå uppåt i den så åker man bakåt och nedåt.

Ha en fin dag, kram??☀️

Liknelsen med rulltrappan tar jag med mig ? Jag älskar bildliknelser!

Du ska få en bildliknelse av mig, om sorg. Att sluta dricka är ju också en sorg. Man sörjer alla fina stunder, att man aldrig mer kan dricka.

Tänk dig en grusväg med små och stora gropar, typ pga kälskott. Omöjligt att undvika allihop. I början ligger man i en stor grop och vältrar sig i gyttjan, man varken vill eller kan ta sig upp.

Till slut tar man sig upp, det var inte så svårt. Plötsligt ramlar man ner i en grop igen! Vad fan. Igen. Lite matt och trött ligger man kvar en stund och tycker synd om sig själv, men till slut fryser man och kravlar sig upp ur gropen.

Sen fortsätter man vägen fram, och ramlar ner i gropar då och då. Gropar som är oundvikliga. Men groparna blir mindre och grundare, och färre allt eftersom. Men framför allt blir man duktigare på att ta sig upp ur groparna.

Den liknelsen hittade jag själv på när vår yngsta dotter föddes svårt sjuk och handikappad för snart 21 år sedan.

Det var en sorgeprocess att sörja det friska barnet som jag trodde att jag hade i magen. Och samtidigt absolut inte förneka det barn jag hade fått. En inte helt enkel ekvation.

Jag ramlar fortfarande ner i gropar för hennes skull ibland. För hennes begränsade självständighets skull, för den urusla ekonomi hon ska leva med, för folks okunskap och fördomar, för att hon själv aldrig kommer att få barn.

Och det är okej att vara ledsen för det. Mer än okej ❤️

Jag med. Tänker tydligt i bilder och bilder jag läser om och ser fastnar i min skalle som fastklistrat?

Vilken bra liknelse. Tack! Funkar även vad det gäller drickandet när man skulle minska det. Inga gropar nu då??

Hel

Har läst igenom din tråd och är så imponerad av din beslutsamhet och styrka. Tack för bra länk med värdefull fakta, tips och insikter. ?

Mår bra, så himla skönt att vara nykter ikväll, imorgon kväll och alla dagar och kvällar efter det.

Minns det satt långt inne att tänka så innan jag slutade. Lovade aldrig min familj något. Bevare mig väl... jag kunde ju bli tvungen att bli nykter!?

Älskar att vara nykter. Vakna vacker och vara stark som en björn.
Kram o sov gott alla fina?

Eller god förmiddag snarare! Jag sov lite väl länge i dag!? Alltid lika härligt att kika in här hos dig och
läsa dina glada positiva inlägg. Så bra att jag genomskådade dig?

Kram

Vill kika in och säga Hej till dig i din fina tråd här?‍♀️
Här hos mig rullar det runt flashbacks från den gamla dåliga tiden.Känner du igen det?
Vi är väl på God väg nu!?
Kram Pilla

Torn, tack och vad skönt du fick sovmorgon! Jag ser fram emot sovmorgon imorgon och jag lär väl vakna 06.30 o sörpla kaffe tidigt?
Ha en mysig kväll?

Vad trevligt du kikar in?
Hur känns flashbacks för dig?

Känner igen det!
Så lustigt du frågar för idag när jag åkte hemåt från jobbet så fick jag just det. Hur jag brukade åka till systemet och köpa vin, fredagskänsla och mys.

Sedan drog jag ut det... drack så jag somnade i soffan. Så fick vi besök av dottern och hennes kille och nästa morgon minns jag inget av det.
Fyyy så hemskt. Inget mys alls. Jätteläskigt?

Nu har jag det så bra. Så tacksam? Ja, vi är på god väg! Så mycket värt att bevara nykterheten. Aldrig glömma?

Berätta hur det är för dig. Kram?

Ja köpa vin...
På slutet kunde jag inte gå in på systemet utan min man fick göra det kom jag på nu när du skrev om din flashback igår.För jag skämdes.Satt där i bilen och glodde som ett fån.?
Känns som man måste igenom det här också i detta klara tillstånd.Hoppsan,Nu skrev jag mycket i din tråd.Sorry!
Nu dricker vi kaffe?
Kram Pilla

Pilla att vi slutat med detta gift! Tänk vad alkoholen gjort med oss. Så bra du ser det där... en process till dess man liksom inser att det är dags att sluta.

När man frågar något är det fint att få svar så tack Pilla för det??

Ja tack, har druckit en mugg kaffe och nu blir det en till. Så gott☕? Kram!

Så inspirerande att läsa om hur alla ni har det nu och hur ni kämpar. Jag behöver pepp och stöd för att börja mitt nya fria liv idag... Hur har ni gjort?

Ja vi är ett gäng. Kommit många nya nu. Jättebra för här får man mycket stöd och pepp?
Några av oss vill dricka mindre. En del är som jag och vill sluta helt. Jag var så less, så besviken på mig själv och faktiskt arg så jag slog spiken i kistan för alkoholen och det har jag inte ångrat. Var på väg in i djupare alkoholism märkte jag.
Min strategi var att fylla på mitt liv med sådant som ger mig tillfredställelse känslomäsigt. God musik, mat, motion. Berättat för nära och kära och fått bättre relation till dem, fokus är inte på alkoholen längre. Läst på om vad alkoholen gör med hjärna och kropp. En viktig del i tillfrisknandet för att förstå vad som händer när man slutar dricka.
Älskar nykterheten så skönt att se sig själv i spegeln varje morgon och känna självrespekten komma tillbaks?
Finns mycket att säga!

Det råd alla ger är att ta ett beslut varje dag att inte dricka den dagen. Känns lättare så!?

Välkommen hit o kram?

Saskij! Du fixar detta! Vi hjälps åt??

Tog mig en liten lektion idag om hur alkoholen påverkar hjärnan. Hur otroligt mycket starkare dopaminpåslag man får av det än av något annat!
Det som ger störst naturligt dopamin är sex och mat.
Inte undra på att denna sjukdom gör att vi försummar våra familjer, vår hälsa och allt annat i våra liv. Samtidigt som man mår jättedåligt i jakten efter alkohol och återhämtning efter drickandet.

Vet inte hur det är med er andra, men jag påverkas mycket av kolhydrater. Vitt mjöl och socker.
Igår kväll åt jag mer sådant än vanligt och det får jag bakiskänsla av! Inte kul? Får akta mig så jag inte fastnar där istället!

Mår bra nu i min nykterhet. Den månar jag om. Det blir 16 veckor imorgon. Så glad och tacksam?

Ha en mysig kväll o kram???

Fantastiskt bra jobbat av dig VaknaVacker! Det gäller att hitta andra saker att fylla upp livet med när rastlösheten sätter in. Nu har jag gått på en timmas promenad. Vilket jag har som mål att göra dagligen....

Kram!