Jag har funderat en del under de här månaderna som jag har varit nykter på vad som lade grunden till att jag hamnade i ett alkoholberoende. Är nu säker på orsaken och tänkte dela med mig om det här.

Växte upp under bra förhållanden i en villa strax utanför en större stad. Mina föräldrar hade inga alkoholproblem, inga andra problem heller vad jag vet i alla fall. Jag hade många kompisar och var även populär bland tjejerna. Allt var bra och jag hade en underbar barndom. Hade vid tolv års ålder varit i hop med flera ”snygga” tjejer och var bra på att ”hångla”?

Men vid 13-14 års åldern kom det som förändrade allt. Jag fick finnar, massor av finnar och svarta pormaskar. Detta gjorde att mitt självförtroende gick i botten och jag blev väldigt blyg. Minns att jag hörde ett par tjejer prata om mig när dom inte visste att jag hörde. ”Men Torn då, han är ju så snäll, nä usch han har ju så äckliga finnar, ja just det ja, fy vad äckligt.

Det var så det började, jag upptäckte när jag var 15 år att när jag druckit alkohol så ”försvann” finnarna på grund av ökat självförtroende. Ingen idé att älta vad som kunde förhindrat detta, för det är historia. Men en sak har jag lärt mig av detta, om mina föräldrar hade tagit mina problem med hyn på allvar, istället för att säga ”åh lilla gubben, bry dig inte om det, tjejerna gillar dig ändå” så hade jag kanske aldrig blivit alkoholist.

I dag ska min son till en hudspecialist för att rätt medicin mot sina finnar, då det inte har hjälpt med receptfria alternativ.

Behöver jag skriva att det är jag som har drivit på det här på fullaste allvar när han började få finnar?
Nä, jag tror inte det.

Ha en bra dag!

Kram

Förstår att det måste ha varit skitjobbigt att pga finnar helt plötsligt bli paria hos tjejer ?

Dina föräldrar förstod tyvärr inte att de borde ha bekräftat dina känslor istället för att negligera problemet.

Men du förstår verkligen nu när din son är i samma sits - och det är verkligen en gåva ?

Även om det inte går att åtgärda med kanonresultat, så vet och känner han att du tar hans problem på allvar - och det är så oerhört viktigt.

Skulle verkligen önska att världen var mindre ytlig, men tyvärr är den ju inte det. Absolut inte i den åldern åtminstone.

Kram ?

Tack för att du delar med dig. Fast vi ju aldrig setts så kan jag se en lite vilsen, tuff och plirig ung pojke som blev blyg och osäker.
Tänk att du kan bryta det arvet genom att hjälpa din son, genom att se honom. Det går inte att låta bli att tänka på om du hade haft samma blick, för ett halvår sen?
Se klart, helt enkelt ?
Tänker att mina föräldrar (mamma främst, som jag både älskar och gillar) varit så ”stärkande” ungefär på samma vis. ”Det klarar du”, ”bry dig inte om det, du är så stark/smart/tuff”.
Utifrån kan det se ut som om man ger barnen självförtroende men inuti barnet så känner man sig osynlig. Det känns inte starkt och tufft. Alltså syns man inte. Eller åtminstone inte ens riktiga känslor.
Jag har kämpat mycket med att försöka bryta det där med mina barn. Att göra allt jag kan för att se- istället för att själv bestämma vad jag orkar se.
Tror du är något livsviktigt på spåret. Kram till dig, och tack för att du påminner om viktiga saker här.

Tack för fina reflektioner mina vänner!? Jag har ju inte skrivet något om hur det gick till att jag hamnade där jag gjorde, (Min botten) och känner ett behov att få ner det i skrift. Nu är det påbörjat och del 2 kommer inom en snar framtid. Hoppas ni orkar läsa den också.?

I dag har jag haft nästan noll ”skärmtid” har inte ens kollat hur det gått för mina aktier. Inget nyhetsläsande heller. Rätt skönt faktiskt.? Har grejat med ett rum i källaren hela dagen i stället. mitt hus är byggt 1946 och inget är gjort i det rummet sedan dess.I morgon ska jag jobba, och det ska bli skönt. Har varit ledig ” för” mycket den senaste tiden känner jag.
Hoppas ni får det lite lugnare på era jobb där det varit kanske ”för” jobbigt i veckan. Att man aldrig kan vara nöjd, jo, vi är ju nöjda för vi är ju nyktra!?

Kram

Det är nog så att det är inte alltid helt klart varför vi har börjat dricka förrän man riktigt tänker igenom det. Så fint att din son får ett helt annat läge nu då?

Då blir det bra för dig att jobba imorgon! Utan mask? Jag har jobbat som vanligt och det har varit otroligt mycket att göra? Dagarna går verkligen fort! Kvällarna också. Har två av mina vuxna barn hemma (oväntat) och vi har så mysigt och roligt att det går inte att beskriva. Tillskriver detta min nykterhet förstås?
Kram! ???

Låter bra att dagarna rullar på nyktert och mysigt!? Som du skriver, jag har aldrig tänkt på varför och på vad det berodde på att jag hamnade snett med alkoholen. Det är nog så som Se klart skrev, man ser klart nu när man är nykter, och tänker klart.

Ha-ha, nä, ingen skyddsmask i morgon, den har gjort sitt jobb.?

Ha en fin dag!

Kram

Rosa76

Har också mycket funderingar på hur det hela började, ska nog glänta på den dörren någon dag snart..What?? missade du aktierna igår, det var ju en bra dag....äntligen lite grönt :) Det är min hobby också. Tycker det är kul att följa och handla lite när det är läge, det svåra är bara att hitta rätt "läge" (ha,ha,ha)
Ha en fin dag! Kram Rosa

Kul att du gillar att hålla på med aktier Rosa! Det är en perfekt liten hobby tycker jag. Min dag har varit bra, skönt att vara tillbaka på jobbet och nu är jag precis hemkommen från lite håvning av Nors. Tyvärr slant jag på en sten så det blev ett litet dopp i plurret med kläderna på.? Men jag kan inte skylla på att jag var berusad.

Klantig som en fisk ? ?

Natti natti!

Vill bara titta in och säga att jag uppskattar ditt itvungna sätt att skriva. Både i din egen tråd och i andras. Dessutom är du en bra förebild på vägen mot det nyktra livet. Tack! ?

Kram

Till fullo med Vinäger, så glad att du finns här och hänger med oss, och ditt liv och din inställning inspirerar mig som har en tendens att snurra in mig i saker. Hos dig känns det mindre snurrigt och det tar jag till mig! Njut av eftermiddagen! Kram. ❤️

...har även jag läst igenom hela din tråd. Det tog sin lilla tid vill jag mena, batteriet i datorn har nästan laddat ut helt när jag ligger här i vardagsrumssoffan och ibland tåras eller fnissar högt.

Älskar hur du beskriver "bära ut liken" (tomflaskorna), det fick mig verkligen att skratta till igenkännande. Vilken målande beskrivning. Så härligt att ta del av dina reflektioner på vägen mot etthundra dagar. Den annalkande höjdrädslan, intresset för fisket och naturen, dina bildfärder med hög musik. Din oro för hustrun och funderingar kring er relation. Dina reflektioner kring barnens förvåning att du ska delta. Hur du på olika sätt konfronterar dig själv och din relation till alkoholen - varför du hamnade där du hamnade, energin det tagit med att göra ärenden till källare och vind, hur du utmanade dig själv att frammana ett sug. Att du så starkt avstått från att göra besök på Systembolaget och att du kommit fram till att du egentligen inte tycker om smaken av öl,
Och TÄNKT vad oehört strongt av dig att berätta om ditt beroende för dina vänner. Power!
Och så de glimtar du ger oss från din arbetsplats och relationerna till chefer och missbrukarkollegor och dina reflektioner kring detta. (För att inte TALA om skyddsmasken....tokiga härliga människa, jag skrattade högt så att sonen kom ner och frågade vad jag skrattade åt). :-)

Du verkar vara en en sådan fin och reflekterande man med stor omtanke om andra. Du beskriver tankar och känslor så att vi nog är många som kan känna igen oss i dem. Säkerligen har du dagar då du känner dig mindre positiv, men jag får känslan att du i grunden har en stark positiv bas att stå på. Det ska du vara riktigt stolt över och bevara. Ska fortsätta följa dina framsteg här nu, Torn! Ha en riktigt fin Valborg!

Kram Honungsblomman - fyra dagar nykter

Vinäger, Se klart och Honungsblomman, tack för era goa kommentarer. Jag blir rörd så här på självaste valborgsmässoafton.? .

Nu i eftermiddag när jag kom hem från jobbet så frågade min fru mig en sak som jag inte riktigt vet hur jag känner inför. Hon frågade om jag hade börjat dricka igen.? Jag blev helt paff och sa att det har jag naturligtvis inte gjort. Märker du inte det!? Då sa hon, nä det var inte alltid hon hade gjort det. Wtf jag som nästan konstant hade druckit, och mycket också.Hmm tydligen kunde jag dölja det rätt bra.

Jag frågade varför hon trodde det, och hon svarade. Du har börjat snarka så mycket igen, det gjorde du jämt när du hade druckit.

Jag har sovit som en stock den senaste veckan, antagligen beror snarkandet pga det. Eller så är det för att jag är över 50 nu?

Nåja, jag tar inte illa upp, med tanke på hur mycket jag har ljugit och gömt för henne förr. Och hon känner inte till den ovärderliga hjälpen jag har fått här. ?

Tack för att ni finns!

Kram

Undrar hur länge hon gått och tänkt på det innan hon vågade fråga. Bra att hon frågade dig, men jag förstår att du blev paff. Men som du själv är medveten om, det tar nog tid innan hon litar på dig fullt ut.

Å andra sidan är det ju helt omöjligt för henne att veta vilken resa du har gjort inombords - och hur stabil du verkligen är i din nykterhet.

Av alla här är du nog den enda som aldrig skriver om svackor och sug, det är otroligt imponerande!

Jag gillar verkligen dina inlägg som alltid genomsyras av en enormt positiv känsla och din nyfikenhet på livet känns påtaglig.

Kram ?

Så bra du sover gott nu! Hm du får väl sy in ett par tennisbollar i ryggen på nattskjortan, gör nog susen mot snarkningarna? Tänk att hustrun tror du druckit, så knasigt.

Jag kan ha sug, men har inga svackor i min nykterhet. Suget är väldigt speciellt. Det är inte alls som att vara sugen på godis utan den triggas igång av känsla och minnen. Så märkligt, kommer snabbt och intensivt som en stor saknad efter en bortrest familjemedlem... eller vår hund som vi miste för drygt ett år sedan.

Sov gott? Kram?

Jag blir så berörd av ditt inlägg"grunden till allt".
Ta hand om lilla Torn ?
Ville bara säga...
Kram Pilla

Jag och barnens pappa hade gemensamma intressen under många år - och där var naturen en viktig del.

Han var, och är fortfarande, svinduktig på fåglar tex. Sen flera år har dock whisky, konstig öl med olika smaker och hårdrockskonserter tagit allt hans fokus.

Jag brukar skoja om att efter vår separation för sju år sedan så hamnade han i en konstant 18-årskris, trots att han är sex år äldre än jag ?

Under många år har jag försökt hitta kärleken på olika dejtingsajter. Funkar sådär. De ”bästa”, eller snarare halvbra, har jag träffat i några månader.

Men naturen har tyvärr inte varit ett gemensamt intresse som vi har haft. Deras gemensamma faktor har istället varit golf. Ridå.

Nu hänger jag inte alls på dejtingsajter längre. Det tillhör min senaste enormt destruktiva fylleperiod - som jag nu har lagt bakom mig.

Funderar på att engagera mig aktivt i en orienteringsklubb faktiskt. Seriöst alltså.

Orienterare generellt verkar vara engagerade, naturälskande och jordnära - och ofta väldigt smarta också. Oerhört familjära också, men det borde ju finnas någon singel tänker jag.

Men som sagt, var sak har sin tid.

Kram ?

Precis som du säger. Där finns ofta många vettiga personer. Man har dessutom möjligheten att lära känna lite grand innan det eventuellt är dags för dejting. Jag har hängt på Match några månader men avslutade mitt konto i förtid nu. Förstår INTE hur jag skulle kunna finna någon på detta vis faktiskt. Dessutom är jag egentligen inte alls beredd att träffa någon som mitt liv ser ut just nu. Hur ärligt är det gentemot de som tittar och lajkar min profil liksom. Nä, känns bra att ha avslutat kontot.

Charlie och Andrahalvlek, orientering och föreningsliv låter strålande! Dejtingsajter och framförallt krogen går fetbort tycker jag. Så goa, kloka och fina ni verkar vara så fixar ni detta, om och när ni vill. Det är jag övertygad om.❤️

Tack för att du gillade mitt inlägg Pilla? Del 2 kommer inom kort, nu är jag dock på ”för”gott humör för att skriva det.

Loggar ut och drar ut på en fisketur tillsammans med min son. Kikar in här i kväll igen.

Ha en jättebra dag!

Kram