En så fin dag? Vaknat riktigt vacker. Inte ett uns av tveksam till nykterheten.

Upplevde sug för några dagar sedan, då jag klarat av något jag var riktigt stressad över. En typisk trigger för mig.

Drack i regel inte när jag var ledsen, utan mer som belöning när jag kunde koppla av... Suget är en känsla bara, som en saknad. Inget jag fäster större uppmärksamhet vid, det kan komma och det går bort. Jag behöver inte alkohol, den skadar mig bara, no big deal. Betraktar suget som en nödvändig del för mitt tillfrisknande... som värkar när man föder barn.

Stärker mig regelbundet med alkoholpodden och info från nätet. Så viktigt för mig. Min livlina förutom detta forum. Alla ni här är guld värda?

Detta är min favorit och hjälpte mig så mycket tidigare i nykterheten när jag inte mådde så bra på alla plan. Den ger så många svar!
https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Rutinerna har satt sig, vanorna ändrats. Men tänker verkligen inte slappna av i nykterheten. Då går det åt pipsvängen, eller till systemet skall jag ju skriva...?
Men så SKÖNT att vara nykter.

Tack Saskij och Femina. Var rädda om er o kram???

God morgon! Vacknat vacker och stark som en björn idag med??
Heja oss alla, nykterheten gör sådan otrolig skillnad! Aldrig ge upp?
Kram!?

Charlie och Andrahalvlek, tack det känns såå bra! Så oändligt tacksam för nykterheten?
Haft det tuffare än vanligt och kan bara säga att det hade varit svårt att orka med om jag inte varit vit. Det gör så stor skillnad på alla plan. Ja ni vet?
Andrahalvlek, du är mångas idol här! Bidrar med så mycket pepp och stöd gör du.
Kram till er fina???

Tack snälla? Det är så fint, vi är alla olika personligheter och så passar vi så bra ihop för vi har samma mål i sikte?
Man kan gå in på det vidare livet, där finns de som varit nyktra riktigt länge?
Hoppas du får en bra kväll! Heja dig!! Kram???

Haft en utmärkt dag? Är lite rådvill på veckodag, vill ju ha det till att det är söndag idag eftersom det är jobbdag imorgon? Morgondagen lär gå fort har ruskigt mycket att göra...

Idag drack jag en öl, a-fri förstås till lunchen. Den satt så bra! Måste verkligen säga att de drycker jag gillade bäst när jag drack hänger kvar. Sedan har det väl varit så att jag varit lite restriktiv med dem, lite osäker på om det triggar eller ej. Men nu är jag i a f överens med mig själv att det funkar. Måste inte överge allt för att få till detta med nykterheten, de nya vanorna har flätats in i de gamla. Skönt?

Sade till maken att om en vecka har jag varit nykter 5 månader. Då tittade han på mig och kontrade med att han har varit nykter en halv dag. Så skrattade vi gott åt det. Så bra att han inte har några bekymmer med alkoholen. Men undrar vad han skulle tycka om jag begärde att det inte skall finnas alkohol här hemma??
Tack själva Se klart och Torn??Kram?

Älskar kaffet här på jobbet men det är lite struligt dricka det nu för var på läkarbesök och doktorn sade till mig att sluta med den medicin jag ätit i typ 10 år.
Det är en protonpumpshämmare som minskar magsyran. Skall inte äta den då det konstaterats att den inte är bra om man har hjärtproblem.
Den kan orsaka hjärtinfarkt vilket jag haft (med hjärtstopp dessutom), så jag måste sluta.
Det konstiga var att läkaren inte talade om att den fasas ut sakta. Det blir en väldig rebound när man slutar tvärt, magen producerar massor med syra?Och då är ju inte kaffe bra alls.

När jag tittar i backspegeln är det bedrövligt hur jag misskött min hälsa och gömt huvudet i sanden angående den.
Är skyldig min familj och mig själv att ta hand om mig. Inte stått överst på priolistan. Har varit i alkoholträsket hela jag.

Men nu så!?
Kram?

Tar du typ gaviscon istället då? Min äldsta dotter har haft sådana problem sen tonåren.

Hon dricker inte kaffe eller alkohol, men går ändå på ständig underhållsdos omeprazol och toppar med gaviscon när hon ätit fet mat eller ätit sig proppmätt.

Hon har sex-sju kuddar så hon halvsitter och sover. Ingen operation är aktuell så länge omeprazol hjälper säger läkarna. Tack och lov har hon inte hjärtproblem.

Jag hade halsbränna när jag var gravid, det är överjävligt jobbigt ?

Kram ?

Jag är så glad att du överlevt ditt hjärtstopp ?
Vilken erfarenhet!
Och nu gör du den här resan.Zero,Hero vakna vacker.
Glad att jag stött på dig här.Du behövs!

Kram Pilla

Jepp. Gaviscon och Kiselgel använder jag. Samt att jag äter lättsmält mat.
Man kan få halsbränna av av för lite magsaft också. Har dottern kollat det? Man gör ett bikarbonatstest för att kolla det fast det vet du nog. Förresten halsbränna är ju inte hur det känns... Mer som ett band runt bröstet som gör ont. Väldigt obehagligt!
Trodde det skulle bli bättre nu när jag inte dricker alkohol. Men näpp.
Skönt du slipper nu då! Kram?

Jag hade verkligen tur... Vad snällt skrivet av dig. Tack! ?
Du behövs också...Tillsammans blir det bäst här på ah! Kram?

Det låter inget vidare att du måste sluta med medicinen.❤️Jag tror och hoppas på att det löser sig på ett bra sätt.? Hjärtat är förstås jätteviktigt, men det är ju inte kul att ha ont. Jag håller även med om vad Pilla skrev och du har betytt/ betyder mycket för mig.

Kram

Blir ju tvungen att ta tag i grundproblemet så det är bra att sluta.

Det är en läskig medicin, den påverkar också upptaget av b12 och kalcium! B12 är en extremt viktig vitamin, brist på den kan orsaka neurologiska problem... Så det blir bra att sluta. Bara det att vägen dit gör ont?

Tack detsamma! Du är värdefull för mig med❤Kram?

Och hälsar på...

Hej VaknaVacker...
Blir så glad att höra att du kämpar, att du överlever med ditt starka varma hjärta.

Det är tufft med mediciner... Med mer eller mindre antal biverkningar.... Själv tampas jag med insomningstabletterna nu... Men en sak i taget...

Kram Saskij ?
Dag 19

Tack Saskij! Brukar tänka att jag tillhör dem som inte borde vara här i livet. Men som sagt, jag har en fantastisk familj som kunde hlr med is i magen och tur som en tok!

Ändå fortsatte jag att dricka. Sådan makt hade alkohol över mig?

Dag 146 som nykter idag. Om mindre än en vecka är det 5 månader. Känns så otroligt bra. Vill detta så otrolig mycket? Repetion är kunskapens och nykterhetens moder. Läser vad jag skrev här i början och utmed vägen. Läser i de böcker jag har och lyssnar på alkispodden regelbundet, kollar klipp på Youtube.
Tankarna blir automatiserade av det. Tänker jag det vore gott med ett glas vin till maten i solen trillar genast nästa tanke in: nej det går inte. Då är jag ändå inte nöjd, jag vill ha mer och karusellen är igång.

Nykterheten sätter igång mycket tankar. Och glädje. Har skrivit det förut, aldrig skrattat så mycket i mitt liv som jag gör nu. Det är bra med tanke på dopamin och endorfiner dessutom?

Oj vilken lång utläggning det blev?

Dag 19! Grattis? Så bra... det är ju snart tre veckor?

Du har så rätt. En sak i taget. Hm, vad kan du göra för att förbättra din situation med att somna? Kram till fina dig❤

Fortsätter svara hos dig...

En sak jag gjort är ju nykterhet. Mer tid ute i naturen. Har börjat läsa böcker.. Det har jag inte gjort på år... Just nu läser jag "Tänka klart"! Bra bok....

Jag känner också mer glädje och tacksamhet i livet nu. Tycker mer och mer om mitt eget sällskap....

Så det nyktra livet börjar glittra, sprakande färger börjar visa sig.. Lite magi... När alla sinnen är skärpta... Inte bortdomnade i vinrusets dimma...

Jag kan nu helt förlora mig in i musiken, eller bara lyssna på vinden och fåglarna eller regnets stilla smattrande mot fönstren...

Kom på mig själv att jag inte tänkt vare sig på alkohol eller att avstå på ett par dagar.. Det blev bara helt självklart att leva ändå, utan a. Så skön känsla!

Oj.. Det här blev långt inlägg...

Kram Saskij ?