Du verkar verkligen ha landat i insikten nu att du inte vill ta första glaset. Been there done that.

Det är som att spela rysk roulette typ, risken är för stor helt enkelt. Ibland går det, ibland går det inte och du vet aldrig när det blir vilket.

Jag tror att lugnet som infinner sig då, när den insikten verkligen har landat inombords, frigör enormt mycket energi - för att snickra verandor och bygga hus.

Klart att du ska bygga ett hus någon gång! Låt den drömma leva och utvecklas.

Kram ?

Pilla - Yepp, jag försöker också se min träning långsiktig nu och det går bättre nu och jag får i ga skuldkänslor om pass uteblir. Innan tränade jag alltid stenhårt 1-2mån med brutal kostdiciplin för att sen tröttna och strunta i det.
Mycket bättre att träna långsiktigt och för hälsan!

Andrahalvlek- Ja faktiskt! Det har jag inte tänkt på, men när jag har lösningen som inte är att ta första glaset så försvinner så mycket oro man hade innan som -”bara jag inte blir för full” -”hoppas jag inte gör nåt pinsamt” -”ikväll får jag INTE dricka mycket”.

Allt den planering och tankegång drar mycket energi så det är som du säger att den energin måste komma tillbaka i positiv bemärkelse. :)

Något annat som är jäääävligt bra är att man inte slösar pengar. Mina krogbesök brukade alltid ligga på 1500:- 2000:- / snitt med förfest taxi och bakispizza.

Dom pengarna kan man ju lägga på annat! Moooahahaha

Helg! Gött!
Tidiga morgnar? JA!
Utvilad? JA! (Så gott som går med tre barn)

Årets grabbkväll bokad med gamla arbetsgänget. Självklart kommer jag berätta att jag slutat med alkohol och det blir nog lika roligt nykter iaf. Och billigare!!!

Trevlig helg alla!

Mina två roligaste personalfester med jobbet på ca 25 år var två fester då jag var spiknykter pga graviditet.

Men jag minns också att jag avvek lite tidigare - när de andra blev för påtagligt dumdryga och fylletjatiga ? Och jag kunde köra hem och slapp vänta in bussen, och kom i säng vid tvåtiden åtminstone. Bara vinster alltså!

Kram ?

Fan, det känns som jag blivit nån pastor eller präst och predikar nolltoleransen! Hahahaha

Der har varit en jobbig resa med att berätta vid sociala tillställningar att jag inte dricker.

Även om jag förberett mig innan så började rösten darra och man velade och fick fram ibland ologiska meningar.

GK1 = Grillkompis nr 1
NNJ = Numera nyktra jag

Förr:
GK1-”Va! Ska du inte dricka?!?”
GK1-”Varför Inte DÅ?!???”
NNJ -”Ehhh,, nej men jag tränar mer ibland”
GK1 -”Vadå tränar?!? Man kan vär dricka för DET??!”
NNJ-”Ahhh jo, men liksom jag kanske ibland inte vill dricka ibland typ”
GK1-”Va!?? Inte dricka bärs?!?? Det som e så jäääävla gött?!?!”
NNJ -”Ehhh... jo men...”

Nu

GK1-”Vaaaa!!! SKa du inte dricka?!? Varför inte Då?!???”
NNJ -”FÖR ATT JAG INTE VILL DET!” PunGT! (Uttalas i vanlig samtalston)
GK1-”Ok.”

Haha känner mig så kaxxig när jag berättar att jag inte dricker. Det får mig att känna mig som Ivan Drago i Rocky 4 att jag satsar på ett välmående och att jag står för det!

Får passa mig bara nu att inte köra över de som frågar med argument som gör att de får skämsögon av att de själva dricker.

Hehehe

Grillkväll om 3h! GK1 kommer ha en påse bärs, men han frågar nog inte mig om vad jag ska dricka för öl! Hahaha

Perfekt svar! Man ska inte behöva säga mer än det. Jag ska testa att köra med det svaret nästa gång någon frågar mig. Fast jag kanske inte skriker det ?

Perfekt svar! Man ska inte behöva säga mer än det. Jag ska testa att köra med det svaret nästa gång någon frågar mig. Fast jag kanske inte skriker det ?

Jag brukar säga som det är, att jag inte dricker numera för att jag mådde inte bra av att dricka.
Och att jag mår så otroligt mycket bättre nu. De flesta brukar skruva på sig, skämmas lite
och svara: Vad härligt! Ja, jag borde nog också ta tag i detta.? Men jag bryr mig inte
om dom skäms. Dom får väl sluta själva om dom är avundsjuka på mig.

Väntar med spänning på fortsättningen av dialogen ?

Tycker inte att du behöver ta ansvar för om dina kompisar får skämsögon över sitt drickande eller inte.

Du har tagit ansvar för ditt drickande, de får ta ansvar för sitt drickande. Punkt.

Men det är nog skönt för dig att få visa att du kan delta alldeles utmärkt på deras träffar även fortsättningsvis.

Sen får vi se hur länge du står ut med fyllegaggandet ?

Kram ?

Nytränad och nyduschad! Mår sjukt bra nu. Haft sån himla trötthet ett par veckor pga att jag är uppe sent på nätterna. Detta pågrund av stora behovet av egentid som går före tröttheten och då straffar det sig. Är tillbaka nu lite efter jag kom i säng 23:00 igår.

Sjjuuuuuukt hur jag inte saknar alkohol över huvud taget. Jag har glömt hur det smakar. Vet bara att det är ett gift. Så jag vill undvika att drick alla typer av gift som tex målarfärg, myrdödarspray, grilltändvätska och såklart alkohol. :)

Jag vill inte ha in något i min kropp som är kategori gift.

Feeling good, moving on. Måååånga dagar nu utan alkohol. Lätt det längsta jag någonsin klarat och första gången jag varit ärligt för min sambo och vänner om detta.

Nu på Fredag är det årets AW!

Så härligt att slippa oroa sig så fort jag tänker på detta. Nu VET jag att jag inte kommer dricka för mycket, bli för full, spy på tåget, vara full i hallen och se barnen i ögonen eller vara pissbakis hela dagen efter.

Nu kommer jag ta bilen så det blir asskönt att åka hem komfortabelt.

Njuta av god mat och snacka lite för att åka hem vid 23 och ha hela dagen efter att göra vad man vill på. Kan träna eller vara en intensiv dag med barnen, inga problem.

Ett stort problem jag hade när jag drack var att såfort man tagit första ölen så ville jag försäkra mig om att någon av sällskapet kunde vara ute skitsent så jag kunde bli dyng. Sån stress att noja över ”ska alla gå redan” , ”duuuu kan väl stanna?”, ”bara eeeeen till?” Etc. Det är stress jag slipper nu också.

Satan billigare för plånboken blir det också. Budget är 300:- för mat och några alkoholfria öl. Thats it.

Inte minsta ångest att berätta att jag lagt av med alkohol.

Dendartjejen

Är ganska ny på detta forum med 8 nyktra dagar och jag blir så oerhört glad och peppad av dina inlägg. Du utstrålar sån styrka och glädje, blir verkligen inspirerad ?

Jag läser varje inlägg från dig och blir så otroligt glad över att det går så bra! Så himla pepprigt och du är så grym! Kram. Ps. Var på aw igår, blev inte så långvarig men det var trevligt och jag var nöjd efter två a-fria öl. Noll sug efter vin.

Jag hör nästan ända hit hur lättad du är. Och stolt, med all rätt. Och hur mycket du ser fram emot AW nykter. Du går verkligen från klarhet till klarhet.

Kram ?

Tack för era positiva svar och det glädjer mig att det peppar andra. Det gör det extra roligt att skriva.

Vill inte verka för självsäker att det går bra, forumet är utmärkt för mig så jag inte glömmer min historia. Jag är fortfarande rädd att jag ska glömma. Men som ni säger ska man ju njuta när livet rullar på. :)

Vill göra ett påstående att många saker är lika bra om inte bättre utan alkohol än med.
Det bästa jag visste var när alla sov och jag fick ligga i soffan och lyssna aktivt på min musik. Tori Amos har jag druckit ner mig till många gånger.

Men musiken är lika bra nu när jag lyssnar. Skillnaden nu är att jag inte är ledsen/deppig i sinnet (som jag på något sjukt sätt gillar att vara ibland). Det var påfrestande att få sådana känslotoppar när jag var full och lyssnade på musik.

Nu njuter jag av musiken och sen går jag och lägger mig och inte mer med det. Inget drama.

Vet inte om jag svamlar men svårt att förklara. :)

Summerar livet som nykter riktigt bra. Vem vill ha drama i sitt liv? Inte jag! De riktiga problemen är fullt tillräckligt faktiskt, men även de känns mer hanterbara i nyktert tillstånd.

Kram ?

Laddad till tusen!

Nu är det ju lätt värt att träffa polarna på en AW och snacka när man inte förstör en hel vecka och mår skit efteråt!

Hm... undrar vad jag ska göra när jag kommer hem sen? Soela tv-spel, se en film eller bara softa. Är jag hemma 22:30 är ju kvällen inte ens slut.

Med i fickan är givetvis en proteinbar! Hahah Andra tider nu!

”Va! Ska du inte dricka?!”
”Nä, jag mår inte bra av det så jag skiter i det”
”Ok”

Jag uppdaterar med verklig dialog sen ikväll. :)

Freeedag!

Ha det så kul! Själv sitter jag på jobbet och alla började tjata om att bolaget är stängt i morgon. Så det gäller att inte glömma att åka dit i dag. Då vräkte jag ur mig att jag firar 5 månader som nykter i morgon, så det där om bolagets öppettider bryr jag mig inte om.

Dom som inte visste om att jag inte dricker längre blev lite tysta en stund, men det enda jag fick höra var grattis! och vad bra av dig!

Känns kanon!

Ha en trevlig kväll!