Nyinflyttad från idag

68 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
Exakt

VaknaVacker har helt rätt: ”Gör vad du kan i relationen, så har du gjort ditt. Var dig själv.”

Det är så bra formulerat att det nästan skulle broderas som en väggbonad 😄

Kram 🐘

Pilla
Vara mig själv!

Ibland kan jag känna att jag inte kan vara så God som jag vill vara.
Jag kan tänka en massa gott men inte våga fullfölja.Så jag håller en del kvar i mig själv.Och ofta är det jag som hör av mig i mina relationer.Kanske jag ska rensa lite...? Eller är mitt behov annat än de jag har runt mig?
Jag har inte tålamod att vänta in helt enkelt.
Det kan jag jobba med.
Jag är speciell och pålitlig och även omtänksam.Ännu mer äkta nu utan vin🙏så skönt att skriva här på detta fina forum.
Kram Pilla

Pilla
Dricker inte alkohol

Tänk att jag säger så nu för tiden och jag känner mig stolt och har styrka i rösten när jag säger det-"dricker du ingen alkohol alls"?blev följd frågan i förrgår.
Näe det gör jag inte!!
För ett tag sedan kunde jag inte säga det för att jag var rädd...
Men inte idag!
Oron är borta i för att umgås med andra..
"Får inte göra bort mig,inte dricka mycket,dricka sakta,hur kommer jag klara kvällen,"
Nu är det så enkelt..
Känner tacksamhet🙏Är under förändring och jag är inte rädd.
Kram Pilla

Andrahalvlek
Hurra för dig 🌸

Känner att jag är på väg dithän mentalt också. Har inte blivit tillfälle än att säga så i dessa coronatider dock.

Jag tänker också att jag inte har någon redovisningsplikt alls. Vill jag berätta varför så gör jag det. Annars svarar jag bara lugnt ”Nej, jag dricker inte alkohol alls längre.”

Kram 🐘

Pilla
Idag

Har jag stått upp för mig själv för första gången i detta rena klara till stånd!
Utan skuld och skam har jag satt mig själv i första hand och yttrat mig starkt och tydligt och stått på mig i nåt som påverkar mig negativt.Känner en liten stress just nu och förr hade jag druckigt stora mängder vin på den här känslan....men inte just nu!
Nu skriver jag av mig här istället.Och står kvar i det här för nu vet jag att det går över.
Tack och lov/Pilla

Andrahalvlek
Heja dig!

Du ska verkligen vara glad och stolt över att du stod upp för dig själv och gjorde din åsikt hörd.

Nu har du gjort det en gång, nu är det bara att fortsätta så 😊

Önskar dig en fin och härlig Kristi Himmelsfärdsdag!

Kram 🐘

Se klart
Stormsteg pilla

Så ljuvligt att läsa dina inlägg, du verkar vara en fin och rolig person.
Jag har också svär-döttrar och söner. När jag drack kände jag mig alltid självklar på ett enkelt sätt. (Läs onykter till middag) så nykterheten har fått mig att ifrågasätta mig själv, men även andra. Jag tänker att det är utveckling och att livet blir lite knepigare men bättre.
Jag hejar på dig Pilla. Kram. 😊

Pilla
Värt

Det är värt att avstå från alkohol för mig.Det dyker upp friska tankar i mitt huvud och jag känner mina känslor.
Funderar på om jag har en högkänslig personlighet?Är det många som har det som är som jag i sitt förhållande till alkohol?
Viskar idag att jag dividerar 150 med 30 och det blir 5!
5 värdefulla ,rena,sunda månader som jag varit utan alkohol.Nånting hände när jag verkligen förstod att jag inte kan lära mig att dricka normalt ,just nu behöver jag inte lära mig det.Det är inte viktigt för mig idag.Det finns viktigare saker jag behöver lära mig i livet!
/Pilla

miss lyckad
Grattis till tid..🌺✨

Så fint att du valt att vara nykter..Tidigare när jag läste sådana här inlägg jag skriver själv, tyckte jag det var löjligt..Vaddå vara nykterist, varför? Nu har det gått ett antal år, och nu förstår jag bättre..Precis det du skriver om..Klara tankar och sinnen, slippa skam och skuld..Ja det finns massor av fördelar att leva nyktert..Varför vilja förstöra sin kropp och sina relationer? Kram till dig, så bra Du är..🌺🍃✨🌺🍃✨🌺🍃✨🌺🍃✨

VaknaVacker
Fina Pilla🌸

Så fint. Just det där när man förstår att livet skall levas utan alkohol. Jepp. Vi mår så mycket bättre av det🙂
Fortsätter just så med dig💞 Grattis till vartenda dag🌸 Kram

Pilla
Vad händer

Förr när jag var i en grupp människor kunde jag tycka olika negativa saker om de flesta i gruppen och va mest tyst och hatade,hittade fel på de andra.
I veckan har jag träffat samma grupp och jag ser gruppen med friska ögon och jag uppfattar alla på ett positivt sätt,fina och omtänksamma.Det är så mycket lättare för mig att leva nu.🙏
Va jag slösat med min energi när jag gav vinet all kärlek och omsorg.Vad fick jag tillbaka?Ja det vet alla som är här i forumet på olika vis.
Så skönt att kunna skriva här i forumet där jag känner mig förstått av andra .Och får ner mina tankar här.Känns som en dag bok med lås som bara jag vet var nyckeln är.
Pilla

Andrahalvlek
Wow!

Vilken enorm aha-upplevelse för dig. Som att vinna högsta vinsten på lotto nästan.

Kram 🐘

Pilla
Idag

Tog jag med mitt syskon till mammas grav.Tycker att hen är ännu mer förändrad.Efter många års missbruk finns där hjärnskador idag.Mitt syskon är yngre än jag och är så gammal och trög.Första gången fick jag tycka synd om känslor.Och att jag har allt och mitt syskon inte har nåt.Vi är från samma hem ,föräldrar.Jag är så tacksam att jag tagit tag i det här!/Pilla

Vaken 2020
Vi är alla människor med

Vi är alla människor med olika, bekymmer, oro och besvär livet ut med eller utan alkohol. För mig är det som för dig Pilla att mina relationer till andra (inte bara nära och kära) ställer till med "hjärnspöken", jag tror och hittar på vad andra tycker och tänker om mig. Lätt att dra förhastade slutsatser innan jag tänker till.

Nu sex veckor av nykterhet vet jag att det handlar om "mentala spärrar", det är i alla fall det jag kommit på när jag letat efter sanningen. Sanningen kom när jag frågade rakt ut vad tycker du om alkisar? Märkte på alla som jag frågade att dom såg mig som en människa och inte som en person med sjukdomen alkoholism.

Det har gått fruktansvärt fort för mig att komma dit (känns som att komma hem, hem till sig själv), där jag står nu. Anledningen till det är att jag till och från funderat på att sluta dricka i ett och ett halvt år innan jag slutade för gott.

Talar bara för mig själv men nu vet jag att alla "mentala spärrar" löses upp och allt blir synligt för blotta ögat att beskåda i frid och fröjd, så länge jag håller mig nykter i det vidare livet.

Tror verkligen på dig Pilla och när ditt självförtroende växer och blir starkare börjar också självkänslan hamna där den hör hemma, hos dig själv.

Pilla
Vaken 2020

Tack för dina tänkvärda ord här i min tråd🤗Det är så värdefullt när någon ger sin syn på saker ,det värmer.Hittade inte din tråd just nu.
Kram Pilla

Pilla
Strategier

kommer på att jag inte alls tänkt på att jag har strategier och verktyg klart för mig om jag skulle få tanke på att dricka igen.
Jag blev påmind i en annan tråd om detta/Pilla

Bestemor
Relationer

Jag känner igen känslan. Att vara den som oftast hör av sej. Att fundera över om mitt behov av vänskapen är större än den andres...
Det finns till och med i relationen med min man. Jag upplever att jag alltid "jagar" honom och vill mer. Mer sällskap. Mer bekräftelse. Mer närhet.
Jag tycks aldrig bli riktigt nöjd.
Jag har lätt att känna mej förbisedd och är ständigt rädd att bli oviktig.
Ibland undrar jag om mitt sätt att uttrycka känslor, glädje, tacksamhet osv. gör människor osäkra?
Eller om mitt sätt att vara gör andra lite obekväma?
Min man är definitivt obekväm och känner sej jagad. Men även otillräcklig.
Att vänta in, som du säger, det får nog även jag jobba på!
Hur går det för dej?
🐥

Pilla
Lögn

.När jag sökt efter att få må bra så många år och allt bara blivit sämre tills nu...jag har negativa tankar om alkohol just nu och det är så skönt.Det är inte längre min sanning att jag måste koppla av,unna mig,bli modig,inte känna känslor med alkohol.Tänk att jag lurat mig själv och verkligen trott på den där lögnen.Tack för att jag stod ut och och led tills jag nått min botten.
/Pilla

Zukav
Pilla

Så inspirerande att läsa hur klok du är, känner att jag är på väg i samma riktning. Har slutat brottas med att sluta dricka, låter bara bli, om suget kommer så påminner jag mig om att det leder inte fram ger bara obehag och ånger. Tankarna och kroppen blir friskare och klarare för varje dag utan alkohol. Du nämnde din syster vid er mors grav, det väckte en oro hos mig att du blir belastad av din systers problem, hoppas du kan se att det är bara hon som kan lösa dessa problem. Lycka till och tack för att du delar med dig, det inspirerar mig / Zukav

VaknaVacker
Jaaaa!👍🌞

Så bra! Då har din granskande del av hjärnan aktiverats💪
Nykterheten är så viktig, den vaktar vi noga. Kram❤

Pilla
Zukav

Tack för att du både läst och skrivit här.Kloka tankar.
Det tog tid för mig innan jag vågade skriva här på forumet och erkänna att jag inte kan dricka alkohol.Det har hjälpt mig väldigt mycket att både läsa och skriva här.Mitt syskon spökar ibland i mina tankar och känslor.Det kommer över mig ibland.
Kram Pilla

Pilla
Förra året

Då fick jag en kommentar av en kollega-"men vad du pratar ofta om vin"
Då sa jag-"det är ju snart semester"
Efter midsommar helgen gjorde jag programmet här och drack ingen alkohol alls ,fram till september.Då jag trodde jag kunde dricka normalt.
Det tog fart som förr,med alla dessa regler.Dricka var 14:e dag,dricka en gång i veckan och sedan var allt som förr.Fram till den 28/12..
Efter det är det helt annorlunda,det känns som jag verkligen förstår,FÖRSTÅR! att jag inte kan hantera alkohol.Tanken på att jag vill prova är borta idag,jag har inte glömt att jag inte kan dricka!Lite konstigt att skriva att jag inte förstod då det jag vet idag.Jag har tänkt så många gånger att jag inte ville dricka,ändå gjorde jag det.
Just nu är kriget slut inom mig.
Kan inte förklara men nånting har hänt som gör att jag avstår nu.
Jag började skriva här på forumet i januari i en erkänna tråd och det var så skönt att få säga till nån att jag inte kan dricka alkohol.Min hemlighet som jag bara delar med er här på forumet.Det hjälper så mycket att skriva här och nu blev detta långt men det går av bara farten idag😊
/Pilla

Andrahalvlek
Bravo!

Så skönt att äntligen komma till den insikten att man inte kan hantera alkohol. Enda sättet är att avstå helt. Så känner jag också. Nu.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

VaknaVacker
Härligt!🌸🌸🌸

Att skriva här är rena terapin🙂
Och så är det. Det är inte förrän man inser att man inte kan hantera alkohol som man kan bli fri från missbruket.
Jag kan inte dricka. Och jag förlorar inget på det. Tvärtom. Bara vinster för mig eftersom jag inte kan hantera det.
Ha en fin midsommar🙂💗🌱🌞🐻

Pilla
Min väska

Tänk att jag sydde en liten väska som jag kunde ha fastsatt på insidan av mina byxor /kjol som jag hade leg och bankkort i.
För jag blev alltid så onykter och kunde inte hålla reda på nån handväska .Det va aldrig nån fundering ,jag tog alltid den lilla linningsväskan för jag visste hur det skulle bli.Så knäppt!
Idag tar jag vilken väska jag vill.Utom den där lilla som jag sydde.Jag hoppas jag slängt den.Annars gör jag det nu!
Behöver inte den just nu.
Tankar just nu från Pilla

Pilla
Skriver en rad...

Det hoppar upp en massa minnen i mitt huvud...
Idag kom minnet om smycket jag tappade bort när jag var väldans onykter.Jag hade fått det av min dotter.
Tänk att jag fick tillbaka det,nån hade lämnat in det som upphittat
Och då tänkte jag..."sån här tur har jag bara en gång,detta måste va ett tecken på att det är dags att tänka om nu".Gjorde jag det?
Näe..!!Inte då!
Istället slutade jag använda smycket när jag drack alkohol.
Känner en enorm tacksamhet🙏 till forumet och till mig själv som avstår ännu en dag i detta fria liv🙏Pilla

miss lyckad
Att välja rätt.

När jag drack, vågade jag aldrig använda andra ljus än värmeljus..Hände massor av gånger att vi glömde bort dom..Känns så skönt nu för tiden att kunna köpa fina blockljus att mysa med..Det är så bra att tänka på olika saker som blivit lättare och bättre som nykter..Kram..🌺

VaknaVacker
Hade du...

kastat linningväskan? Tänka sig hur vi var! Man gjorde liksom anordningar för att förebygga problem som kunde uppstå istället för att bli nykter. Så galet😜

Nog är det så att det kommer upp minnen. Enomt mycket att bearbeta. Är du som jag? Plöjer igenom allt utan omvägar? Sån tur du hade med smycket!

Ha en fin dag o kram🤗🐻

Pilla
Kära Vän🍃⚘🍃

Försöker bemöta dig utan fördomar.Du är en person som jag tycker mycket om och känner respekt för.Jag känner igen migi dig.Jag ville också beställa 6:or i stället för efterrätt.
Jag värdesatte också att dricka ,inte vara i nuet och uppskatta det som fanns runt mig.Jag gjorde också skämt om mitt alkohol intag.
Jag var den som var roligast,trodde jag.Ville bara dricka.
Kära vän.I Lördags såg jag en
annan sida av dig som väckte känslor som,va tragiskt och ledsamt att se.
Och att du är som jag var då.
Och jag är ett glas ifrån att bli den jag inte vill vara.
Jag tycker om dig kära vän.Och mitt i ditt elände känner jag tacksamhet för mig själv just idag🙏Pilla

Pilla
Vakna vacker🌷

Jag hade kastat väskan.
Ja nu är det en period med minnen och reflektioner och rannsakan här.
Ha en fin dag och tack för dina rader här.
🤗Pilla

Sidor