Förr när jag var i en grupp människor kunde jag tycka olika negativa saker om de flesta i gruppen och va mest tyst och hatade,hittade fel på de andra.
I veckan har jag träffat samma grupp och jag ser gruppen med friska ögon och jag uppfattar alla på ett positivt sätt,fina och omtänksamma.Det är så mycket lättare för mig att leva nu.?
Va jag slösat med min energi när jag gav vinet all kärlek och omsorg.Vad fick jag tillbaka?Ja det vet alla som är här i forumet på olika vis.
Så skönt att kunna skriva här i forumet där jag känner mig förstått av andra .Och får ner mina tankar här.Känns som en dag bok med lås som bara jag vet var nyckeln är.
Pilla

Tog jag med mitt syskon till mammas grav.Tycker att hen är ännu mer förändrad.Efter många års missbruk finns där hjärnskador idag.Mitt syskon är yngre än jag och är så gammal och trög.Första gången fick jag tycka synd om känslor.Och att jag har allt och mitt syskon inte har nåt.Vi är från samma hem ,föräldrar.Jag är så tacksam att jag tagit tag i det här!/Pilla

Vaken 2020

Vi är alla människor med olika, bekymmer, oro och besvär livet ut med eller utan alkohol. För mig är det som för dig Pilla att mina relationer till andra (inte bara nära och kära) ställer till med "hjärnspöken", jag tror och hittar på vad andra tycker och tänker om mig. Lätt att dra förhastade slutsatser innan jag tänker till.

Nu sex veckor av nykterhet vet jag att det handlar om "mentala spärrar", det är i alla fall det jag kommit på när jag letat efter sanningen. Sanningen kom när jag frågade rakt ut vad tycker du om alkisar? Märkte på alla som jag frågade att dom såg mig som en människa och inte som en person med sjukdomen alkoholism.

Det har gått fruktansvärt fort för mig att komma dit (känns som att komma hem, hem till sig själv), där jag står nu. Anledningen till det är att jag till och från funderat på att sluta dricka i ett och ett halvt år innan jag slutade för gott.

Talar bara för mig själv men nu vet jag att alla "mentala spärrar" löses upp och allt blir synligt för blotta ögat att beskåda i frid och fröjd, så länge jag håller mig nykter i det vidare livet.

Tror verkligen på dig Pilla och när ditt självförtroende växer och blir starkare börjar också självkänslan hamna där den hör hemma, hos dig själv.

Tack för dina tänkvärda ord här i min tråd?Det är så värdefullt när någon ger sin syn på saker ,det värmer.Hittade inte din tråd just nu.
Kram Pilla

kommer på att jag inte alls tänkt på att jag har strategier och verktyg klart för mig om jag skulle få tanke på att dricka igen.
Jag blev påmind i en annan tråd om detta/Pilla

Bestemor

Jag känner igen känslan. Att vara den som oftast hör av sej. Att fundera över om mitt behov av vänskapen är större än den andres...
Det finns till och med i relationen med min man. Jag upplever att jag alltid "jagar" honom och vill mer. Mer sällskap. Mer bekräftelse. Mer närhet.
Jag tycks aldrig bli riktigt nöjd.
Jag har lätt att känna mej förbisedd och är ständigt rädd att bli oviktig.
Ibland undrar jag om mitt sätt att uttrycka känslor, glädje, tacksamhet osv. gör människor osäkra?
Eller om mitt sätt att vara gör andra lite obekväma?
Min man är definitivt obekväm och känner sej jagad. Men även otillräcklig.
Att vänta in, som du säger, det får nog även jag jobba på!
Hur går det för dej?
?

.När jag sökt efter att få må bra så många år och allt bara blivit sämre tills nu...jag har negativa tankar om alkohol just nu och det är så skönt.Det är inte längre min sanning att jag måste koppla av,unna mig,bli modig,inte känna känslor med alkohol.Tänk att jag lurat mig själv och verkligen trott på den där lögnen.Tack för att jag stod ut och och led tills jag nått min botten.
/Pilla

Så inspirerande att läsa hur klok du är, känner att jag är på väg i samma riktning. Har slutat brottas med att sluta dricka, låter bara bli, om suget kommer så påminner jag mig om att det leder inte fram ger bara obehag och ånger. Tankarna och kroppen blir friskare och klarare för varje dag utan alkohol. Du nämnde din syster vid er mors grav, det väckte en oro hos mig att du blir belastad av din systers problem, hoppas du kan se att det är bara hon som kan lösa dessa problem. Lycka till och tack för att du delar med dig, det inspirerar mig / Zukav

Så bra! Då har din granskande del av hjärnan aktiverats?
Nykterheten är så viktig, den vaktar vi noga. Kram❤

Tack för att du både läst och skrivit här.Kloka tankar.
Det tog tid för mig innan jag vågade skriva här på forumet och erkänna att jag inte kan dricka alkohol.Det har hjälpt mig väldigt mycket att både läsa och skriva här.Mitt syskon spökar ibland i mina tankar och känslor.Det kommer över mig ibland.
Kram Pilla

Då fick jag en kommentar av en kollega-"men vad du pratar ofta om vin"
Då sa jag-"det är ju snart semester"
Efter midsommar helgen gjorde jag programmet här och drack ingen alkohol alls ,fram till september.Då jag trodde jag kunde dricka normalt.
Det tog fart som förr,med alla dessa regler.Dricka var 14:e dag,dricka en gång i veckan och sedan var allt som förr.Fram till den 28/12..
Efter det är det helt annorlunda,det känns som jag verkligen förstår,FÖRSTÅR! att jag inte kan hantera alkohol.Tanken på att jag vill prova är borta idag,jag har inte glömt att jag inte kan dricka!Lite konstigt att skriva att jag inte förstod då det jag vet idag.Jag har tänkt så många gånger att jag inte ville dricka,ändå gjorde jag det.
Just nu är kriget slut inom mig.
Kan inte förklara men nånting har hänt som gör att jag avstår nu.
Jag började skriva här på forumet i januari i en erkänna tråd och det var så skönt att få säga till nån att jag inte kan dricka alkohol.Min hemlighet som jag bara delar med er här på forumet.Det hjälper så mycket att skriva här och nu blev detta långt men det går av bara farten idag?
/Pilla

Så skönt att äntligen komma till den insikten att man inte kan hantera alkohol. Enda sättet är att avstå helt. Så känner jag också. Nu.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

Att skriva här är rena terapin?
Och så är det. Det är inte förrän man inser att man inte kan hantera alkohol som man kan bli fri från missbruket.
Jag kan inte dricka. Och jag förlorar inget på det. Tvärtom. Bara vinster för mig eftersom jag inte kan hantera det.
Ha en fin midsommar?????

Tänk att jag sydde en liten väska som jag kunde ha fastsatt på insidan av mina byxor /kjol som jag hade leg och bankkort i.
För jag blev alltid så onykter och kunde inte hålla reda på nån handväska .Det va aldrig nån fundering ,jag tog alltid den lilla linningsväskan för jag visste hur det skulle bli.Så knäppt!
Idag tar jag vilken väska jag vill.Utom den där lilla som jag sydde.Jag hoppas jag slängt den.Annars gör jag det nu!
Behöver inte den just nu.
Tankar just nu från Pilla

Det hoppar upp en massa minnen i mitt huvud...
Idag kom minnet om smycket jag tappade bort när jag var väldans onykter.Jag hade fått det av min dotter.
Tänk att jag fick tillbaka det,nån hade lämnat in det som upphittat
Och då tänkte jag..."sån här tur har jag bara en gång,detta måste va ett tecken på att det är dags att tänka om nu".Gjorde jag det?
Näe..!!Inte då!
Istället slutade jag använda smycket när jag drack alkohol.
Känner en enorm tacksamhet? till forumet och till mig själv som avstår ännu en dag i detta fria liv?Pilla

När jag drack, vågade jag aldrig använda andra ljus än värmeljus..Hände massor av gånger att vi glömde bort dom..Känns så skönt nu för tiden att kunna köpa fina blockljus att mysa med..Det är så bra att tänka på olika saker som blivit lättare och bättre som nykter..Kram..?

kastat linningväskan? Tänka sig hur vi var! Man gjorde liksom anordningar för att förebygga problem som kunde uppstå istället för att bli nykter. Så galet?

Nog är det så att det kommer upp minnen. Enomt mycket att bearbeta. Är du som jag? Plöjer igenom allt utan omvägar? Sån tur du hade med smycket!

Ha en fin dag o kram??

Försöker bemöta dig utan fördomar.Du är en person som jag tycker mycket om och känner respekt för.Jag känner igen migi dig.Jag ville också beställa 6:or i stället för efterrätt.
Jag värdesatte också att dricka ,inte vara i nuet och uppskatta det som fanns runt mig.Jag gjorde också skämt om mitt alkohol intag.
Jag var den som var roligast,trodde jag.Ville bara dricka.
Kära vän.I Lördags såg jag en
annan sida av dig som väckte känslor som,va tragiskt och ledsamt att se.
Och att du är som jag var då.
Och jag är ett glas ifrån att bli den jag inte vill vara.
Jag tycker om dig kära vän.Och mitt i ditt elände känner jag tacksamhet för mig själv just idag?Pilla

Jag hade kastat väskan.
Ja nu är det en period med minnen och reflektioner och rannsakan här.
Ha en fin dag och tack för dina rader här.
?Pilla