Den boken var verkligen en ögonöppnare för mig. Läste två kapitel per kväll, och läste boken två gånger. Repetera, repetera, repetera.

Kram ?

God morgon på er alla. Nyvaken efter en god natts sömn...

Idag är en helt ledig dag med 2 barn 11 och 13 år...

Solen lyser och kräver liksom att vi ska hitta på något...

Jag har ingen bil, vi åker inte kommunalt, jag har svårt att gå längre sträckor eftersom jag skadade en tå igår kväll... Obs jag var nykter... Har svårt att få på mig skor.

Detta ställer till lite för mig...

Kom med tips... Det ska ju bli en strålande vacker dag...

Kram Saskij... ?

Wow vad du samlar dagar! Grattis till dem??

Packa en korg med fika/lunch och gå ut och njut? Laga något gott till middag sedan tillsammans, lyssna med barnen vad de vill göra mer!

Krya på tån! Kram??

Någon gräsyta i närheten? Lekplats? Damm eller å med änder? Laga pannkakstårta ihop! Det enkla är det bästa ?

Själv ska jag ta med båda döttrarna på en utflykt till Sturkö. Där finns ett stenbrott på 5x10 meter med flera hundra guldfiskar i alla möjliga färger och storlekar. Vi ska mata dem med korvbröd, som jag har halva frysen fylld av.

Kram ?

Med ett par stora tofflor... En liten promenad... Sen ska det bli hemgjord glass och egen citronlemonad... Bokläsning....

Läxläsning för barnen också...

Lugn skön dag blir det!

Lite stolt idag! Att suget efter a. har minskat....
Fin helg med barnen! Solen skiner och mors dag firas med grillning i barnens pappas trädgård.. Skönt att slippa laga mat...

Kram Saskij ?

Eller kallar man det så?

Iallafall.. Idag vaknar jag vackert.
Men igår kväll hade jag ett starkt sug efter vin när barnen packat ihop sina saker och gått till sin pappa.

Tomheten och tystnaden blev så påtaglig. Kvällen var varm och somrig.

Tänk att få sitta på balkongen och slappna av med ett gott vin...

Men.. Eftersom jag inte har något hemma blev det inget...

Det är så lurigt ibland när sugets illusioner spelar spratt med min hjärna.

Men idag vaknade jag nykter och vacker.

En hel månad idag.
Värt att fira.. Vet bara inte hur ännu.

En vit månad, inte länge sedan jag hörde en kompis säga detta... Sen var det full fart igen...

Lite tankar från Saskij ?

Saskij, jag upptäckte också att inledningen på barnfria veckor var en trigger för mig. Nu vet jag inte hur du har dina barn framöver, men för mig som har dem varannan vecka har jag fått några gånger på mig att träna på den triggern. Och träning ger resultat! Efter ett antal sådana veckor tycks hjärnan ha lagt ner önskemål om alkohol just vid dessa tillfällen.

Kram!

Låter hoppfullt! Jag hoppas att jag kan motstå frestelsen... Fylla dagarna med andra saker...

En dag i taget..
Kram Saskij ?

Jättestort GRATTIS?????

Den där motorvägen till känslohjärnan som skapar suget. Tänk på hur du mått, det dåliga med att vakna bakis. PRÄNTA in det varje gång suget kommer. DU bestämmer. Kolla något på Youtube, eller lyssna på alkoholpodden. BAM! Ge suget på moppo! Efter ytterligare tid går din tanke direkt till det positiva med nykterheten! Det är så skönt.
Vi fixar det, det är så himla bra och skönt att vakna vacker.
Kram! ??☀️?

Och fasen vilken bra utveckling
du har haft på förhållandevis kort tid! Och mycket bättre kommer det bli, du är bara i början nu!?

Läs din tråd i början, tänk på hur du led då, dit vill du aldrig tillbaks. T.o.m. jag led när jag läste hur du hade det.?

Stort grattis till 1 månad!! Det kommer aldrig vara som förr, det kommer bara bli bättre och bättre.

Kram

Såna framsteg. Lyssna på Charlie just kring det där med att identifiera och ligga steget före situationer som kan vara jobbiga. Jag var inte jättebra på det, eller inte fullt så medveten. Fredag efter jobbet var ur-svårt. Corona och att jobba hemifrån har gjort att fredagar inte innebär samma kraschlandning, och det är bra för mig. Märker också att jag behöver små pauser, som nu! Önskar dig en kväll då du verkligen känner stolthet över dig själv! Kram!

Har haft ett bakslag nu veckan som varit. Så jag visste inte vad jag skulle skriva här.. Jag gav vika för suget...

Men nu har jag varit nykter 2 dygn.

Skam
Självhat
Isolering
Ensamhet
Ingen framtidstro

Så ser det ut just nu..

?

Jag har just läst din tråd och förstått hur hårt du kämpar...
Kanske var det så att du ville belöna dig själv efter en vit månad - men valde fel slags belöning och tog ett återfall? Acceptera och släpp de där negativa känslorna du har just nu (inte så lätt, jag vet).
Fokusera på att du varit nykter två dygn - du valde att bryta med alkoholen. Guldstjärna där! Det är otroligt starkt jobbat, speciellt när man mår dåligt. Du kunde ha fortsatt dricka, undvikit forumet och spätt på självföraktet - i stället valde du att komma tillbaka hit där du vet att folk i samma sits tror på dig och vill ditt bästa.

AmandaL

Jag håller med miss Hyde! Vi fokuserar på att du varit nykter i två dagar nu, helt fantastiskt! Så skönt bra jobbat! Jag har fyra dagar nykter nu och jag känner mig stolt över att ha tagit beslutet! Då är vi nynyktra tillsammans och kan stötta och peppa varandra varje dag! Jag hejar Op dig! Välkommen tillbaka till gruppen ?

Så bra att du är här och skriver igen! Det ligger nog mycket i det som Miss Hyde skrev med 1 månad avklarad och även att du blev ”barnfri”. Nu vet du en trigger och kan vara mera ”på tå” nästa gång.
Du vet även att du kan klara 1 månad, och hur bra du mådde när du var nykter. Starkt jobbat, upp på hästen igen så är du tillbaka på spår snart.

Kram