Nu är det dags, att vända blad och gå in i ett nytt skede i livet. Jag har planerat det en längre tid och på måndag ska mitt nyktra liv komma in. I helgen har jag ett planerat avstamp, ett sista farväl till alkoholen. Mitt i semestern, efter en tillställning, som ska bli den sista är planen. Jag vet att det är riskfyllt och att jag riskerar att falla direkt, men jag vill så gärna få tillbaka mitt liv. Jag har en fråga. Kan man jobba med tolvstegsprogrammen via nätet, eller måste man gå på möten irl? Jag bor väldigt avsides och det är svårt att ta sig till möten och det är även svårt personligen i ett litet samhälle.

Min historia ser ut som för många, med missbrukande trasiga föräldrar, skillsmässa, dödsfall, sjukdom. En riktigt trasig historia i flera generationer faktiskt, där även krig, sjukdom och svår sorg lever som en röd tråd genom vårt liv. Jag har sökt hjälp och mött läkare som förminskat mitt missbruk till bruk. De har skickat mig till samtalsgrupp med personer med utmattningssyndrom och sömnproblem. Jag har visserligen även de problemen men grunden är alkoholen.

Just nu är jag så trött, så trött och jag vill få tillbaka mitt liv. Jag vill känna glädje, genuin glädje och livslust. Jag vill leva och leva livet fullt ut ren och våga känna utan att krasha och döva. Jag inser att jag kommer att krasha, men vill våga rida igenom och våga känna smärtan och sorgen utan att döva mig med a. Det är svårt, jättesvårt och jag bävar jättemycket. Men vad har jag för val? Jag vill inte sagga ner mig och få skador på lillhjärnan, få alkoholdemens och bli helt frånkopplad. Jag har sett hur det är på nära håll och det är hemskt. Jag ska ta stöd i detta forum och läsa era trådar som stöd och försöka finna aktiviteter som upptar min tid, för nåt måste jag göra istället. Jag tror att, om man tar bort något måste det ersättas med något annat. Det bli något som är bra för mig.

Jag har tänkt så mycket på dig och vad skönt att du är frisk igen!??
Förstår hur jobbigt du haft det, och då är det förståeligt att man vill lugna nerverna med lite alkohol. Har ju precis samma behov...?
Håller tummarna för att du och din man ska få en fin sommar trots coronaläget...
Många kramar ???

Miss lyckad och Fina Lisa ?☺
Det känns fint att vara tillbaka igen på forumet. Jag ska försöka läsa lite mer i morgon. Just nu är jag trött efter lång arbetsdag .
Natti natti ?

Jag vaknade pigg och glad. Gick ut med min hund 30 min innan morgonkaffet. Jag sitter gärna ute och dricker mitt kaffe, i lugn och ro. Lite pyssel med hemmet, innan långa promenaden i skogen. Mer "spännande" än så är inte mina dagar. Fixat mat, läst och såg sen en film. Nu väntar jag på John Blund. Jag trivs bäst när mitt liv lunkar på utan drama, inga stora känslor. De kan riskera min nykterhet.
kanske ska jag byta ut mitt nickname till mellanmjölk ????

Hoppas på en god natts sömn och att jag vaknar på gott humör utvilad. Mer begär jag inte av morgondagen.
Pöss

Pratar med jobbarkompisar som verkar vilja ha mer spännande liv än ”vardagslunken” Det är den lunken jag gillar..För mig räcker det med lite miljöombyte ibland, men annars en go vardag med lite pyssel i hus och hem..Ett jobb man tycker om..Att ha en hjärtevän som man trivs med gör livet gott...??

God morgon!
Vaknade av ett hulkande ljud som kom från fotändan på sängen. Vår hund spydde upp ett tuggben som han glufsat i sig i går kväll. Det var inte riktigt det jag önskade mig, att behöva kasta mig upp och sätta hunden på golvet. Irra in i badrummet och hämta papper.
Nu sover raringen efter morgonpromenaden med mig i soffan. Han mår bra och jag älskar mig hårboll ?.

Fick en varm känsla av tacksamhet som gick genom hela kroppen. Vi mår bra (maken mår lite bättre för var dag) och jag är frisk, känner mig starkare och mer stabil än på mycket länge. Minns de dagar när jag hängt över toan och .... så är det inte längre. De dagar är ett minne blott, så skönt.

Det har hänt saker med mig. Jag har släppt väldigt mycket på mina måsten och på mitt kontrollbehov. Känner mig mer ödmjuk inför livet och andra levande varelser. Jag har länge jobbat med mitt medberoende och jag lägger inte näsan i blöt som förr. Det har hänt så mycket i mitt liv som jag inte kan styra över och någonstans släppte jag taget. Det känns väldigt skönt och så befriande.

Önskar er en fin nykter helg! ???

Vad fint att få höra av dig. Vilket trauma ni gått igenom med maken på IVA! Här hemma börjar vi se ljuset i tunneln i covid-eländet. Samma här att mannen blivit mycket sämre än mig, och stor oro över det. Han har behövt vård, men inte IVA. Fint att du är tillbaka, och fortfarande investerad i din kamp för nykterheten. Kram

Det är härligt att vara tillbaka. Mirabelle GS, det är ett elände med Covid-19. Skönt att ni mår bättre och klarat er igenom.

I dag har jag tagit hand om mig och varit i skogen i 4 timmar. Jag och hårbollen gick långt på vandringsleden. Kaffe och matsäck åtnjöts vid en liten sjö i solen. Nu ligger jag i soffan och bara är. Köpt L-glutamin och tog första dosen i dag. Det ska lugna belöningssystemet sägs det. Om det fungerar? Jag hoppas det. Skönt om hjärnan är nöjd och att jag slipper jiddret om a.
I kväll ska jag värma kalops (tog fram frånfrysen tidigare) och bara lata mig ?
kram på er kämpar ??

Eftersom jag är nykter, kunde jag laga massor av mat till morsdagsfirande med min familj. Vi satt ute i trädgården intill syrenhäcken som skyddade oss mot den starka solen. Det var fint och maten smakade bra. Jag fick fina hudkrämer, oljor och fin choklad. Barnbarnen lekte mest i den intilliggande parken, så vi vuxna fick lite egen tid.
I kväll tar vi det lugnt och vilar. Känner mig trött då jag sov dåligt i natt. Hoppas på bra sömn i natt. I morgon ska jag upp tidigt och ge mig ut på vandring ☺

Var ute med mina hundar på förmiddagen..Solen sken, gräset var nästan onaturligt grönskimrande, fåglar sjöng..Jag kände hur glad jag var och hur härligt livet känns emellanåt..Då kom jag att tänka på dig, och hoppades att din vandringsdag blev härlig..???

Min vandringblev lång och härlig. Gick en tur på 5 timmar i går med en "hundväninna". Det var kanske lite väl långt i värmen, men vi hade matsäck och vatten med. Älskar att äta ute och ta rast i naturen. Härligt att du var ute med hundarna miss lyckad och njöt av det magiska i naturen. Blev så glad att du haft en tanke på mig under din tur ?.
Jag kan känna att mina vandringar har ett läkande. Både kropp och kropp mår bra. Jag blir stabilare och mitt sitte blir lugnare. Det är en process att gå igenom som nykter. Många händelser och känslor som poppar upp och granskas nu. Jag försöker se dem utan att värdera, granska lite och släppa taget. Sätter sen focus på nuet och tar in naturen. Jobbar på min tacksamhet och upplever att det är lättare ute. Det känns större och mäktigare i naturen. Jag har börjat att vila mot tex en stor ek. Luta mig mot det och omfamna trädet och känna (försöker) tacksamhet och kärlek).

Är nu även sockerfri och undviker snabba kolisar. Detta för att inte få i mig det som kickar mig och riskerar min nykterhet.
Kram och styrka till er all som kämpar ????

I eftermiddag har a-hjärnan bråkat med mig och jag har dividerat fram och tillbaks. För och emot.
Kom att tänka på H.A.L.T och bestämde mig för att stå emot. Jag var lite för, hungrig, arg/irtiterad, less och trött. Bestämde mig för en liten chark och ostbricka som tilltugg samt ett glas tonic. Sen var suget över. Men attans så lätt det hade varit,.. Tänkte också på hur illa jag skulle må i morgon ochhur lessen jag skulle vara på mig själv.
om en stund ska jag ut på en rast kvällspromenad, medans maken fixar middagen.
Glad att jag stod emot och att jag kom ihåg H. A. L. T

Precis så man ska göra..Jag brukar även tänka på mina släktingar som supit sig sjuka..Så fina människor många av dom..Trevliga människor med bra jobb, hus och hem..Ville unna sig lite alkohol då och då..Alkoholen som snabbt fick tag i beroendegenen, och misären och utförsbacken är ett faktum..Det har sporrat mig många gånger..Jag har sett ett och annat fyllesvullet ansikte..Med skammen och skulden som skuggar dom..Kram..??

Min man sa -Du ska inte ha något från bolaget va...
Men om han sagt -Vill du ha något från bolaget?
Hade mitt svar blivit nej då? Jag sa nej igår men idag är jag inte säker på att jag sagt nej om han formulerat det som en fråga iställetför ett påstående. Kanske, kanske inte... Det var nära igår och utan H. A. L. T hade jag nog inte klarat det. Solen, värmen, balkonghäng, uteserveringarna ger falska löften om inre frid och glädje. Det osynliga hotet, både alkoholism och Covid-19 är där hela tiden. Det är svårt att skydda sig och jag måste vara på min vakt.
Idag är jag stabil och tacksam för mitt nyktra jag. Idag har jag ingen ångest eller oro och det är så skönt. Känner mig lite ensam, men så är det nog för de flesta i dessa dagar. Social isolering är svårt och under så lång tid. Tur att jag har min hund och får till små samtal med andra hundfolk ??????

Miss lyckad,mina föräldrar söp sig till hjärnskador, demens, skrumplever, cancer mm. Jag har sett allt och vill verkligen inte dit. Det är min största motivation, att aldrig hamna i beroendet. Jag är inte beroende, men kan lätt hamna där. Mitt bruk är att det blir för mycket. Jag är ingen lagompersonlighet.
Jag har aldrig abstinens, men vet att jag är i riskson och endast några glas därifrån. Kanske ljuger jag för mig själv, vemvet? Det viktiga är att jag är nykter och jobbar med mina känslor.

Vi är på samma nivå tror jag.
Känner som du inget fysiskt beroende. Det är mer som ett psykiskt sug.
Och vet att det aldrig räcker med ett eller två glas vin....☹️
Därför är det lika så bra att låta det vara. Jag är också rädd för att hamna i ett beroende.
Har precis som du anhöriga som supit bort sina liv och förstört andras.
Min syster som dog av sitt missbruk har nu egna barn där alkoholen fortsätter förstöra och förgöra.
Suck, vad det är tungt att se på
detta och inte kunna påverka.

Min äldste son är nu hyfsat fri från droger men mår ju inte så bra och kämpar med ångest och social fobi.
Den yngste är helt fri från allt sedan 6 januari då han vaknade upp i fyllecellen. Han bestämde då att han skulle hålla upp ett år med alkohol. Så det känns lugnt med honom.
Nu kapade jag din tråd Rosa-vina, förlåt..?
Det låter så skönt med dina ? promenader ? jag vill också ha en hund så småningom.
Kram ?

Jag har följt dig tidigare RosaVina, och har läst om ditt liv..Jag ser en otrolig styrka i dig, men även en viss risk att du ger för mycket och glömmer dig själv..?..Vi brottas mot beroende och missbruk..Någon skrev på Forumet om att bryta den ärftliga kedjan av missbruk..Det är svårt, men det ger en stolthet när vi lyckas..✨??✨

Fina Lisa, du gå skriva hur mycket du vill i min tråd. Det ger så mycket att läsa dina delningar. Å, det är så svårt när de som står en närmast i livet inte har det bra. När jag hade det som tuffast remiterade min husläkare mig till psykiatrin. Fick 10 KBT (kognitiv beteendeterapi) samtal som var till stor hjälp för mig att se min roll ifamiljen. Det var så skönt att prata med någon utomstående.

Miss lyckan, jag har läst din tråd och följer dig också sedan länge.

Det sociala arvet ellet den ärftliga kedjan som du skrev, är viktig att bryta. Jag kämpar på och försöker att ge mig själv mer och hushålla med det jag ger andra. Men visst är det svårt då jag är medberoende, jobbar inom vården och har en stor familj. Jag har blivit mycket bättre men det är en ständigt arbete, precis som nykterheten.
Hela mitt Instagram är vikt för min nykterhet. Följer 100-tals nyktra/medberoende influenser och tar rygg på dem.
Just nu är jag lite skadad fysiskt och har rätt ont i nacke, axlar och huvud pga för mycket tungt arbete på sjukhuset. Så idag vilar jag, men en långpromenad ska det bli. Det är bra för kroppen och knoppen. Städa skiter jag i. Det är ju ändå ingen som kommer på besök ??

var rädd om er.