Nu har jag varit fri från alkoholen 1-år. Fortfarande hittar jag "rester" av flaskor och burkar. Jag har en stot sopsäck jag slänger dem i. Idag knöt jag ihop säcken och ska strax åka och slänga den. Att slänga sopor hör ju till vardagen. Men den här säcken är speciell. Som ett avslut på något och början på något nytt.

Brukar läsa här i forumet nästan varje dag. Gläds åt att så många klarar av att låta första glaset vara. Även åt de som försöker men ibland inte kan låta bli. Det viktigaste är att hitta sin väg till ett liv där alkoholen inte är det viktigaste. Nu ska jag ut och byta till sommardäcken på bilarna. Våren är här. Jag låter fortfarande bli att ta det första glaset alkohol. Tänker njuta av den tredje våren som nykter. Fortsätt kämpa alla här på forumet.

Snart är vi inne i sommarmånaderna
Med dem kommer långledighet. Jag fortsätter att inte ta första glaset med alkohol. Det känns bra att göra så. Hoppas alla på forumet får en härlig sommar.

Li-Lo

Fint att du tittar in och ger en inspirerande uppdatering!

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

EN härlig och nykter sommar ser jag framemot. Snart går jag på långledighet. Blir en stor fest på tisdag med kollegor. Den ser jag fram emot. Tänker fortsätta att inte ta "första" glaset alkohol. För drygt 2 år sedan drack jag 6-7 helrör sprit i veckan på långledigheterna. Allt blir så mycket bättre utan alkoholen. Jag tänker fortsätta lägga mig nykter för att vakna nykter. Kämpa på alla på forumet. En nykter dag är bättre en en onykter.

Har 3v kvar av långledigheten. Min tredje sommar utan alkohol. Njuter varje morgon när jag sitter på altanen med en kopp kaffe och reste av familjen fortfarande sover. Jag låter fortfarande första glaset alkohol vara orört. Tack vare det har mitt liv blivit så mycket bättre. Har inga planer på att ändra på det.

Jag fortsätter att nobba första glaset med alkohol. Utan det är jag bara jag. Jag trivs med det. Trivs fortfarande med att synas och höras. Men nu förtiden kommer jag ihåg allt jag gjort. Sårar och förolämpar ingen i fyllan. Tänker fortsätta med att låta första glaset förbli orört. Kämpa på alla på forumet.

Tittade in på forumet. Många som kämpar. Själv fortsätter jag på inslagen väg. Ger f-an i första glaset alkohol. Jag är väl medveten om att jag inte är botad från min sjukdom. Kämpa vidare alla på forumet.

Det fungerar för mig också, aldrig att ta första glaset. Tänk vad problem jag slipper.
Är man allergisk så är man, ingen tror väl att tid botar tex nötallergi. Samma gäller för alkohol i alla fall när det kommer till mig.
Kul att flera använder sig av samma taktik för att få ett bättre liv.

Mvh

Tänka sig. Det verkar som det blir en jul i år igen;) Blir min tredje "vita" jul. Kämpa på nu alla på forumet. Låt det första glaset förbli odrucket. God Jul

Jag blir så inspirerad av att läsa från såna som du, människor som har rest sig upp.

Jag tittar in ibland och läser på forumet. Fortsätt kämpa alla som väljer bort alkoholen. Låt bli första glaset så förblir du nykter.

Jag fortsätter leva mitt liv utan alkohol. Är lika "tokig" för det. Njuter av att tilliten från mina nära är återställd. Det ger en inre frid i dessa orostider. Går och lägger mig nykter för då vet jag att jag är nykter när jag vaknar. Kämpa på nu alla på forumet. Livet blir så mycket bättre utan alkohol.

Ska bli härligt att gå på sommarledighet. 4:e sommaren som nykter alkoholist. Tänker fortsätta att låta första glaset alkohol vara. Det har funkat för mig i över 3-år. Hoppas att alla på forumet får en nykter och härlig sommar.

Jag sitter här på altanen med en kopp kaffe och funderar på vad jag ska göra idag. Ingen oro eller ångest över gårdagen eller morgondagen. Livet utan alkohol blir så mycket bättre, oavsett om man har en dags nykterhet eller flera år. Kämpa på nu alla på forumet och njut av sommaren// Box