Du kan vara stolt över att du kunde sluta efter tre dagar. Jag tycker du har bra insikt. Du lärde dig kanske något av ditt test med att dricka en öl. Jag har förstått att många här inne inte kan dricka en droppe alkohol.

En enda öl kan få sådana konsekvenser. Det har respekt med sig.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram ?

AmandaL

Håller med andrahalvlek och så många andra här på forumet som skriver ”aldrig ta första glaset”
Så är det iaf för mig också, det går inte, mitt livsmotto är och har alltid varit ”allt eller inget” och tyvärr är inte det ett bra motto att ha när det kommer till alkohol! Men härligt att du insett det, det är bara en själv som måste cykla i diket för att ta sig upp igen. Jag har hört att psykologer säger att vi inte lär oss av misstag och när vi gör fel utan vi lär oss när vi istället börjar göra rätt och se dom positiva effekterna av att ändra ett beteende. I alkoholfallet tänker jag just att det är så, vi har ju alla haft några fyllor för mycket, att jag aldrig lär mig tänker man efteråt. Men det är just det. Inte förrän man börjar uppleva det härliga med att ändra sitt beteende, vara nykter, då inser man vad rätt väg är! Men du har varit nykter och vet effekterna så du kommer att trampa vidare på din cykel, det är jag säker på! Jag hejar på dig när du kommer upp på cykeln och swischar förbi ???

Jag har en nära anhörig, som också efter 4 års nykterhet, var på jobbresa..Hans nya kollegor kände honom inte..Och dom gick på lunch. När han efter toalettbesök kom tillbaka till sällskapet, hade dom beställt in öl till alla 4..Han tvekade en minut..Och tog sedan ölen utan att säga något..Där började han supa igen eftersom nykterheten var bruten( som hans a-hjärna sa till honom)..Ett återfall som höll sig länge..Där han även miste körkortet, och nästan jobb och fru..Nu har det gått en tid och han firade 8 år som nykter nyligen..???..Du vet ju att du kan, så styrkekram på dig, nu väljer vi rätt igen..

Jag är bra på många saker. En sak som jag är dålig på och inte kan bli bättre är att ta ett eller två glas. Därför är mitt motto nu att aldrig ta första eller andra glaset OM glaset inte innehåller något gott och nyttigt som ex kaffe eller mineralvatten.

Brukar alltid tänka att jag hamnar på samma punkt där jag var när jag slutade om jag börjar dricka igen?
Så bra gjort av dig att komma upp ur diket och fortsätta nykterheten?

Jag hatar mig själv så in i helvete. Hur kunde jag vara så dum att ta första glaset? Sedan råsupa i tre dagar? Drack ju sprit som om det vore cola. Jag hatar mig så mycket för det jag gjort och min känsloliv åker berg- och dalbana just nu. Grrrr jag är så irriterad. Jag har lust att lämna detta liv för de sälla jaktmarkerna. Det kommer jag ite göra det lovar jag för då hamnar min familj i mer elände. Så mitt liv börjar idag med en helt ny inriktning.....

Försök att släppa hatet, du blev lurad av ditt beroende, det händer, du lyckades häva återfallet, och nu vet du med säkerhet att ett glas aldrig fungerar. Hur skulle du tänka om en vän till dig gjort samma sak, skulle du hata honom/henne? Det tror inte jag, jag tror du skulle peppa och stötta. Varför skulle inte du vara värd samma omtanke? Ta hand om dig nu och se framåt..

Jag förstår kanske lite varför du hatar dig själv, men vad skulle du ha tyckt och sagt om någon av oss andra gjort exakt samma sak? Efter 5 års nykterhet... skulle du ha sagt det du säger till dig själv till npgon av oss andra.

Jag tycker att du ska ägna energin åt att utröna varför och när istället. Och vilka tecken du ska leta efter. Du har gått igenom många jobbiga saker utan att ta till alkohol. Och nu kom det... du var mentalt slutkörd skrev du. Just det där känner jag igen. Du klarade dig igenom många svåra situationer tidigare i år. Men den här gången gick det inte. Just det där med mentalt slutkörd känner jag igen. Har också trillat dit exakt då och jag har såklart inga lösningar. Men alkohol ger energi, det kanske var just det du var ute efter.
Så minns nu 5 nyktra år som har varit allt annat än okomplicerade och 3 onyktra dagar. 1822 nyktra dagar. Såhär i efterhand kanske du kan se varningstecknen. Då lär av det hr istället för attackdykare dig själv. Det är mänskligt att inte alltid lyckas.

Starkt att stanna efter 3 dagar, ta nu din styrka ifrån dina nyktra år och upp igen. AA-online är riktigt bra så det tycker jag att du skall pröva// kram Strulan ??❤️

Ska logga in på aa. Idag är jag fruktansvärt trött. Äter B vitamin mm men det känns som om jag inte sovit på flera dagar. Tyvärr kan jag inte påverka gårdagen men jag kan försöka se till att framtiden blir bra.

Igår 29 var jag så fruktansvärt trött. Ja min kropp håller väl på att ställa saker tillrätta. På fredag tänker jag lämna leverprov så jag kan få ut antabus. Har kvar tabletter sedan innan som jag går på. Idag är jag dock sliten men mindre trött. Ska börja träna ordentligt på måndag igen.

Nykter en vecka knappt idag kände jag att kroppen känns mindre trött. Vi har varit på Visingsö åkt samma slag varit uppe i Kumlaby kyrka, kollat in alpackorna mm. Vi har ätit gott fikat och haft toppen. Varför väljer man det andra jävla giftet bär man Kan ha det så här bra.

AmandaL

Grattis aeromagnus till din nyktra vecka och så härligt att du redan har kunnat märka dom positiva effekterna med att vara nykter ???