Trädgårdsfix har kompenserat en del av utebliven gymträning, är ganska vig men lotusen avstår jag av barmhärtighet för min omgivning. Hjärnan tror jag snart är återställd. Jag kan som idag- skippa plikter för att jag måste ha en paus. Och må bra med det. Ingen gammal skuldkänsla som dyker upp automatiskt. Jag undrar om detta får jobbas med hela livet, eller om det kommer kännas helt naturligt och riskfritt så småningom. Känner nog ingen som slutat dricka och fortsatt så. Återstår att utforska. Kikar in från vilopositionen raklång efter aktiv och även social dag. Roligt! Ett tillstånd och känsla jag trodde var förbi ju, men den är tillbaka. Misströsta inte ni som ev tänker att visst är det bra/nödvändigt att bli nykter, men SÅÅÅ tråkigt. Ibland är det tråkigt att inte dricka, det stämmer. Men det betyder inte att det är tråkigt att låta bli. Roligheter blommar som en lite försiktig marktäckare (heter det så) och plötsligt har det växt en matta av bra liv kring fötterna. Där börjar allt igen, på det bra sättet.
?????

När jag känner mig helt sönderblåst i skallen efter jobbet så tar jag mig en höneblund.

Sätter larmet på 30 min, lägger mig raklång och djupandas - och slocknar kanske 15-20 min.

Då är det som att reseta skallen, jag blir pigg efteråt. Och sover jag inte längre än så påverkas inte nattsömnen heller.

Kram ?

PS. Ni ska vara glada att det inte går att dela varken bilder eller filmer här ? Just nu är jag knappt i form att ens ta mig ner på golvet och upp igen ? Jag ska ta tag i det! Snart.

Den här veckan har jag känt mig ovanligt trött efter jobbet. Två pers borta från mitt team. En sjuk ( troligtvis Corona☹️) och en på semester. Så det har blivit en kort höneblund direkt efter jobbet, helt underbart! Sedan har jag återupptagit min rutin med en lång rask promenad på kvällen, passar på att spana lite efter lax som finns i en å i närheten.? Innan det blir mörkt tar jag ett varv och plockar mördarsniglar från trädgårdslandet. Grymt mycket sniglar här i år, så det blir tyvärr väldigt dålig skörd trots daglig jakt. Har ni mycket mördarsniglar hos er Se klart?

Kram

...av era inlägg men ikväll är sista kvällen med min dotter - så hinner inte skriva och återkommer med inlägg imorgon .
Men det jag ändå hinner säga är: Ni är bäst - så kloka och förnuftiga och påhittiga.
Hur tur hade inte jag som hittade er här?
Kram ?

Det snackades om det på jobbet idag. Själv har jag ingen egen erfarenhet. Nu har jag bara balkong, och tidigare bodde jag i skogen och där fanns bara svarta skogssniglar.

Nåväl, två kollegor diskuterade högljutt. Jag höll på den kollegan som sa ungefär så här: ”Jag har gett upp det kriget, det är ett krig jag aldrig kan vinna och risken är stor att det sätter sig i huvudet och till slut går ut mitt i natten och jagar sniglar. Nu försöker jag hitta grödor som de inte äter istället”.

Det lät klokt tycker jag.

Kram ?

Torn vad trist att höra om snigel-sommar. Jag kan väl hålla med för vi brukar ha noll sniglar här men däremot vinbärssnäckor som och knaprar i godan ro. De kastar jag in i häcken... men i år har jag ffg sett svarta sniglar (diskreta) så som du vet har jag inte kunnat döda dem men inte för att de är gulliga utan för att jag inte vill beblanda mig
’Min höneblund som jag kallar tuppis är skälet till att jag nu får storstädat till kl 02.
Nu dag imorgon nu går ögon i kors. Avslutar med att instämma med K, vilken oändlig tur att jag fick hitta just er- och alla som skriver- här. En stor present från någon som tror att det fina, och ärliga livet, är värt att kämpa för, ihop, som vi gör så bra. Godnatt alla skatter! ?

De svarta är vanliga skogssniglar, och de äter inte upp dina odlingar. Mördarsniglar är bruna, men annars likadana som de svarta, och de är väldigt hungriga. Äter glatt upp varandra om tillfälle ges ? Finns mest i tättbebyggt område och förökar sig som kaniner.

Kram ?

Japp Andrahalvlek, så är det. Och för att få lite alkohol med i bilden så gillar dom öl väldigt mycket, så man kan sätta ut bunkar med öl i, så kryper dom ner där och dör. Vet inte om det är alkoholen som tar kål på dem eller om dom drunknar, men det är väldigt effektivt.?

Kram

Jo jag känner de bruna efter ett antal år med villaträdgård, men jag gillar inte de svarta ändå. Min egengrävda rabatt ser lite begagnad ut. Men pallkragarna är jättefina, och allt växer som bara den, även krukor och blommor.
Så stolt! Har dock blandat ihop diverse saker så vi får se vad det blir. Tex har tusen solrosor klarat sig mot alla odds..
Uppe med tidiga tuppen idag. Snart klar. Ska bli så spännande att få ha en nykter semester. Och härligt med forumet och alla vänner här, en trygghet. ❤️ Nykter idag. Fint hemma, skyfall ute, bakar bröd. Allt är bra faktiskt.

Härligt Jullan att du hänger på även brödbak, något jag gör nästan dagligen på sommaren.
Idag vaknade jag med huvudvärk efter lite för lite sömn. Men jag kämpar på mot ledigheten som sägs ska börja idag. Jag läser din tråd, och hejar på dig! Kram ?

Igår hade vi besök som i viss mån är plikt/familj och vill inte gå in på alla detaljer. I vilket fall; middag med diverse grejer (inte det bästa jag lagat men tänkte verkligen AKTIVT på att det är helt okej. Istället för att tankarna skulle stranda i allt som jag kunde gjort bättre...)
Kvällen avlöpte med en del vin för övriga, när klockan är typ 20, känner jag för att 1, Vila en stund
2. Sätta igång med något annat. Gå ut en sväng i trädgården eller ta en promenad, sätta på min ljudbok och låta hjärnan vila.
Istället kände jag mig nästan gisslan-tagen (lite väl dramatisk...) men iaf ”fången” i detta sega vin-umgänge som jag upplevde bara stannade av, men som skulle ”ge” något och på något sätt och så småningom fick nån sorts tala-ut-karaktär.
Flera gånger sa jag; jag har faktiskt inte lust att ”prata om det” inte som i ett ”det” utan bara inte hade lust att dra upp massa gamla saker som jag är klar med, och om jag inte är klar så hade jag inte tänkt bearbeta det här och nu.
Jag hetsdrack ett par glas A-fritt vin, sen tog jag en sömntablett och sa som det var att jag var trött och behövde sova. Inga hard feelings eller så. Är brydd och trött av kvällen. Ville mest skriva. Hade inte en enda tanke på att dricka, det känns som det inte är där mina tankar landar längre utan många fler steg. Jag har fler ställen att ta vägen med mig själv, i mig själv.
Trött idag. Nykter och ska jobba två timmar nu. Ska ha en strategi för kväll 2. Spela spel kanske. Kram på er från eder nyktra men trötta och aningens deppiga.

Kan få de flesta att bli på riktigt bra humör ? ”Gissa refrängen” när man spelar introt kräver ännu mindre förarbete. En schysst låtlista är det enda som krävs ?

Bra att du stod på dig. Börjar det igen ikväll så får du markera ännu tydligare. ”Var snäll och respektera att jag inte har lust att prata om det nu, jag vill att vi ska ha roligt ihop istället.” Snäll men tydlig markering.

Ibland är inte ”prata ut” det man behöver alls. Allra helst om man vet att man sitter på helt olika sanningar. Då är det bättre att bara acceptera det. Det är okej att tycka olika. Faktiskt.

Kram ?

Det lät verkligen inget vidare.❤️ Bara det att anordna en middag med gäster mitt i en jobbvecka gillar inte jag alls. Och att gästerna inte är de man helst vill träffa dessutom. Ska man då tvingas börja prata om en massa saker som man inte vill på det.? Fy sjutton, jag skulle nog dragit till skogs. Bra att du sa ifrån.

Du får säkert en mycket bättre kväll i dag. Och tänk på att din semester börjar!?

Kram

Vi spelar mkt olika spel och även quiz i familjen men jag var liksom inte beredd på detta vin-pimplande så jag hade ingen plan.?
Men som alltid- faktiskt- så lär jag mig nya saker av den här nykterheten. Den stora tryggheten var att känna att den ”relationsstress” som uppstod inte tog mig en millimeter närmare vinet, snarare tvärtom.
Jag har någon gång tänkt på detta med tala-ut-faktorn som kommer med vinet och om jag skulle sakna det. Absolut inte. Så skönt att prata om det man vill prata om och inget som berusningen puttar framför en.
Ja, ledigt blir det väldigt snart. Några småsaker. Sånt som inte ens är jobbigt. Imorgon ska jag fira med att inte ställa väckarklockan.
Ska skriva och läsa lite mer ikväll. Kram med extra allt, @torn och @andra halvlek. ❤️

Glömde säga det igår, om intresseklubben legat sömnlös.?
Det regnar idag, gäster avvinkade med emfas- kvällen igår gick jättebra, jag sa som det var. Vill inte att det blir sent och behöver ha tid att läsa och lägga mig i tid.
I morse vaknade jag och var genomlycklig. Det är lite småkaos här hemma men det gör inget. Borde köpa nya krukor men det kan vänta. Tackat nej till att besöka vänner i veckan för jag vill inte resa nånstans. Minns veckor, dagar som de/denhär från tidigare år. Vill grina av tacksamhet att det är över och att jag faktiskt vågar säga att jag är fri. Kram bästa forummedlemmar! Var och en av er. Ni är bara bäst. ❤️

AmandaL

Jo se klart ✅ jag är med i din intresseklubb och jag mottag med glädje dina nyktra besked! Jag blir glad av att läsa att du är där du är! Det första jag gör på morgon när jag vaknar är att gå in här och varenda inlägg där jag får läsa och inspireras är glädjande och viktigt för mig ?? Grattis härliga du till ett ha kommit dit du är, jag vill gå vid din sida på den nyktra vägen ?

Hej Se Klart!

När jag läser så tänker jag ( utan att ha all fakta) att du drar gränser och även visar behov.
Jag vill inte tala ut och jag behöver vila, säger du.
Fullt normalt men i din ( min/vår) värld inte ngt som kom naturligt när vi drack. Och ngt jag fortfarande har rätt svårt för ibland..
Hur tror du att kvällen hade utvecklat sig om du druckit på som tidigare?
Att du vaknade genomlycklig i dag tänker jag är ett kvitto på att du kan lita på dig själv ....du tar hand om dig själv ( förlåt om jag överpsykologiserar)
Det är starkt att läsa ditt inlägg....jag är fri - skriver du.
Själv skulle jag kunna göra ett inlägg med titeln ’tänka på egen hand’ ..ungefär som sluta på egen hand:-)
Jag har semester och började med några jättefina dagar med min dotter. När hon for började jag tänka ....intensivt på vad jag vill med mina sista tio yrkesår. Och hur jag vill bo. Har flera gånger funderat på att göra ett inlägg i min tråd men avstått.
Jag dricker inte. Det är faktiskt självklart.
Men jag tänker jäkligt mkt ..på egen hand:-)

Amanda, vi tar armkrok ? och hjälps åt, är det något jag blivit medveten om genom forumet så är det skillnaden mellan att vara ensam- eller ihop. Stöd och råd, pepp eller depp för den delen är också okej. Jag är otroligt glad om jag kan bidra med en promille (enda sådan jag befattar mig med...) till din, eller någon annans, kanske ljusare tro på framtiden. Jag tänker nästan varje dag på; om det ändå gick att förmedla vad som händer efter lite längre tid- tänker att ingen skulle dricka då. Men fortfarande gäller en dag i taget för mig, även om den långsiktiga planen sträcker sig livet ut. Det är nog först nu jag vågar skriva och tänka så. Så fortsätt med din strategi som funkar så bra. ?
@Kaveldun jag undrar om man utvecklar osynliga trådar mentalt som löper mellan varandra trots att man inte ens har träffats? Jag har tänkt på dig och dina dagar med din dotter och inte för ett ögonblick funderat över om du behövde eller önskade på-hejning av något slag. Att tänka på egen hand och liksom ”hela vägen”, är ju också ett sorts härbärgerande, ibland behöver man ingen annans tankar, tvärtom. Vara i lite ro med sitt. Så fint att höra om tankar om framtiden. Viktiga saker som kräver nykterhet.
Ha en fin kväll, här är kvällssolen extra fin, för vår skull. ?

Något som jag känner igen hos mig själv, och kan läsa om hos andra ny-bestämda/nyktra, är den vad jag upplever är mkt höga krav på nykterheten, ofta redan från början.
Jag minns att jag var så irriterad på, eller snarare frågande kring om livet skulle bli roligt- och mysigt igen. Allra helst ville jag ha skriftliga garantier. Fanns också en känsla av att ”om inte, så skippar jag nog det här nyktra”...
Mina erfarenheter nu är ju snarare att jag är mkt ödmjuk inför det nyktra livet. Att det är både roligt och mysigt är helt sant, men framförallt är ju inte nykterheten en dejt att ställa krav på. Nykterheten är en YNNEST att få uppleva, om man, du, jag, har sån tur och skicklighet att lyckas hålla oss från alkoholen.
Det finns en viss sorts otålig gubbe som jag har mycket svårt för, en sån där som står och lite slår i disken på baren eller i en reception, egocentrerad och otålig. Så kunde jag känna mig i början.
Idag är mycket annorlunda och det beror på forumet, alla ni här. Det beror på mig själv, jag har kämpat varje dag med denna utveckling. Och avgörande- avsaknad av alkohol som gör livet, som Kaveldun brukar beskriva det, som aska. Ur askan- skott som gror.
Var snäll mot dig själv, och var tålig, bara några veckor, ge nykterheten en chans att formera sig, att gripa igenom livet, att visa upp sig lite i lugn och ro. Jag vet att just otåligheten är ett alkis- drag, desto större anledning att försöka förändra.
Idag vaknar jag utan baksmälla och jag kommer att vara nykter, med både tålamod och ren glädje faktiskt. Mys kommer garanterat finnas med, roligt också. Kram och kämpa, alternativet är så deppigt så det orkar vi inte ens tänka på. ❤️