Hej Holistic,
Även om det blev mer än du tänkt så känns det som att du återtog kontrollen i slutet av vecka, bra upphämtning! Är nog bra som du säger att undvika events där man vet att andra dricker. Önskar dig en fin vecka!

Jag har druckit 8 glas den här veckan vilket är lite mer än målet. Trots att jag har överskridit målet känner jag mig ganska nöjd eftersom jag har dragit ner rejält från tidigare veckor. Jag har tränat vid tre tillfällen vilket betyder att jag har nått mitt träningsmål. Jag har haft sug efter alkohol vid ett flertal tillfällen men jag har intalat mig själv att det går över. Suget gick över utan att jag behövde vidta någon åtgärd. Jag är dock fortfarande stresskänslig och det finns mycket oro kvar i kroppen. Jag hoppas att det går över om några veckor.

Jag har sömnproblem och jag har fått sömntabletter utskrivna av min husläkare. Det är svårt för mig att somna och jag vaknar flera gånger under natten. För cirka ett år sedan behövde jag bara ta några sömntabletter för att somna men nu är jag uppe i en skyhög mängd. Hur har det varit för er med sömnen? När har sömnen återställt sig helt och hållet? Tack på förhand.

Jag har grava sömnproblem, som jag hade redan innan jag började dricka, pga att jag tvingas kasta om dygnets timmar i mitt yrke relativt ofta.
Det var väl egentligen så det allvarliga missbruket började för mig, att jag drack för att kunna sova. Tids nog funkar inte det, det var då det snabbt gick utför för min egen del.
Jag fick sömntabletter utskrivna efter att jag slutade dricka och blev nykter på heltid, fick först prova ett långtidsverkande preparat som inte var klassat som beroendeframkallande, tyvärr sov jag dåligt på dessa och kände mig bakfull på dom. Därefter fick jag prova insomningstabletter, med "benzo" i vilket INTE är att rekommendera för missbrukare som oss, jag vart totalt hooked på dessa (naturligtvis), zolpidem/zopliklon hette mina, när jag för en tid insåg att jag var inne i ekorrhjulet med att vara lite för sugen på dessa så bröt jag medicineringen och bad att få Melatonin (vilket är kroppseget hormon) istället, och jag sover nu faktiskt helt okej om natten!
Min sömn kommer nog aldrig att återställa sig eftersom jag hade problem redan innan jag började dricka och eftersom jag har ett yrke som tvingar mig till olika tider i dygnsrytmen, jag har nog en störning i min hormonella utsöndring av sömnhormon, för nått har blivit så mycket bättre i min kropp när jag började tillföra det.

Ett tips: Ska du ta sömntabletter ska du absolut inte dricka någonting alls!

Mod och styrka,
Dee

Skönt att höra att det går bättre! Och att du lyckades stå emot trots sug, bra jobbat. Tufft med sömnproblemen, har själv haft lättare sömnproblem som i stort sett försvann när jag slutade snusa helt och dricka kaffe senare än lunch.. Vet att en kompis fick gå en typ sömnkurs via vården som hjälpte många av deltagarna, har du testat något sådant? När du säger skyhög mängd sömntabletter, menar du att du tar fler än läkaren ordinerat, eller att dosen har höjts av vården? Du har säkert koll, men kombinationen alkohol och sömntabletter kan ju vara riktigt farlig. Ta hand om dig och fortsätt på ditt kontrollerade spår där du bestämmer över suget!

Hej Dee!

Det är tråkigt att höra att du har sömnproblem också. Det låter tufft med skiftjobb. Jag har fått benso och melatonin utskrivet också. Benson fungerade alldeles utmärkt mot min ångest men med tanke på beroendepotentialen så ville jag inte få det utskrivet mer. Jag fick ingen effekt av melatonin. Det är kul att du har hittat något som fungerar för dig. Tack för tipset.

Hej Kennie!

Tack så mycket. Vad bra att dina sömnproblem försvann efter att du vidtog åtgärder. Jag försöker att vara uppmärksam på mitt koffeinintag och dricker cirka 3-4 koppar te per dag men främst grönt te som inte innehåller så mycket koffein. Nej jag har inte testat en sömnkurs. Tack för tipset. Jag berättade för min nya husläkare att jag tar 4 sömntabletter per natt och hon har ordinerat den dosen. I höstas hade jag en låg alkoholkonsumtion och tog 4 sömntabletter per natt. Nu tar jag cirka 38 tabletter per natt. Målet är att trappa ner på mängden sömntabletter. Jag känner mig inte riktigt avslappnad på kvällen och det beror på ett tidigare högt alkoholintag.

Jag ber om ursäkt för sent svar och uppdatering. Jag jobbade under nästan hela helgen förra veckan och hade inte tid att skriva. Förra veckan drack jag tyvärr 23 glas. Jag hade fruktansvärt mycket ångest i mitten av veckan och drack mycket pga av den. Jag hade planerat att ta ledigt halva dagen från jobbet och åka och bada med mina kompisar. Jag var tvungen att ställa in det pga av bakfylla. Det känns tråkigt att missa en fin sommardag pga av för högt alkoholintag. Under de följande dagar hade jag en medelhög konsumtion.

Det har gått bra den här veckan. Jag hade ångest i början av veckan men har endast druckit ett halvt eller ett glas per dag. Jag tror därför att jag kommer att nå mitt mål för denna vecka. Jag mår betydligt bättre både fysiskt och psykiskt.

För några veckor sedan träffade jag en kille på ett politiskt event på en bar. Han var verkligen min typ och vi utbyte kontaktuppgifter. Imorgon kväll ska jag gå på dejt med honom. Vi ska göra en nykter aktivitet men det kommer att finnas alkohol tillgängligt från baren. Under vår första dejt föreslog jag en skogspromenad. Efter att vi hade promenerat ett kort tag så föreslog han att vi skulle sätta oss ner och dricka rosévin. Jag sa att jag inte var sugen på det. Jag kände dock visst grupptryck över att dricka men det gjorde jag inte som tur var. Nu vet han att jag inte vill dricka och han sa att det är okej om jag vill vara nykter imorgon.

Man blir ju alltid lite orolig när (regelbundna) uppdateringar uteblir, men det är ju semester ?
Vad spännande med dejt och så bra att du orkade stå emot när ni sågs första gången, då blir det enklare sen. Hoppas du känner dig trygg i det. Bra att (ev) starta en relation nykter.
Jag läste också det du skrev om sömntabletterna men tänker att det inte kan vara de ”vanliga” receptbelagda, kanske melatonin?
Jag får recept på Imovane- 30 tabletter åt gången, men med tidigast 6 veckor mellan uthämtningarna... så jag gissar vi har olika.
Trots förra veckans besvikelse skriver du, så låter det ju himla bra att du mår bättre både fysiskt och psykiskt. Känns som ett positivt skifte i din rapport.
Önskar dig en fortsatt fin helg!
Kram ?

Hej Se klart!

Jag ber om ursäkt att jag oroade dig. Tack för att du bryr dig. Ja verkligen. Jag får theralen utskrivet vilket är ett antihistamin som även används mot allergiska besvär. En bieffekt är att man blir trött och det används därför som sömnmedicin också. Det låter som att du tar en relativt låg dos. Vad skönt. Ja det stämmer. Tack. Detsamma!

Kram

Den här veckan har jag druckit 6 glas vilket betyder att jag har nått mitt mål. Jag har gjort nyktra och roliga aktiviteter med mina kompisar såsom att spela tennis, biljard och minigolf. Under en kväll så masserade jag och en kompis varandra. Det var riktigt skönt och jag kände mig lugn och avslappnad efteråt. Jag känner mig stressad eller ångestfylld betydligt mer sällan. Jag har brutit den onda cirkeln och känner optimism inför de kommande veckorna. Tack så mycket till alla som har givit ett fint stöd. Jag uppskattar det verkligen. <3
Målet för kommande vecka är att dricka max 3 glas.

Det är självklart inget tvång att uppdatera här, så ska du inte känna. Men det är tryggt och bra att höra hur det går för personer som man håller tummar för och vill att det ska går bra.
Jag har ingen koll på Theralen men jag gissar att doserna är hela annorlunda. Mina sömnproblem har verkligen minskat och har varit utan sömnhjälp/tabletter ca 2 veckor nu. Skönt. Ha en bra vecka nu. Kram!

Vah härligt att du nått ditt mål! Och att du har motivation att kämpa vidare. Fridfull och balanserad sommar önskar jag dig!

Hej Se klart!
Tack. Det känns lagom att skriva här en gång per vecka. Okej det är kul att höra. Okej vad skönt att kunna sova utan sömntabletter.
Kram

Hej Kennie!
Tack så mycket. Detsamma!

Den här veckan har jag druckit 14 glas. Jag har haft det stressigt på jobbet och har druckit under kvällen för att komma ner i varv. Jag har slarvat med träningen och inte gått till gymmet som jag brukar göra. Men det är ändå positivt att jag inte har druckit 25 glas. Jag har haft en medellåg konsumtion under två veckor vilket medför att min halsbränna har minskat och min matsmältning har blivit bättre. Jag tar nya tag för kommande vecka. Målet för nästa vecka är att dricka max 5 glas.

Så bra med två veckor och så pass få glas. Heja dig, önskar dig en bra vecka utan så mkt stress! ?

Den här veckan har jag druckit 6,5 vilket är strax över målet på 5 glas. Jag har druckit ett glas varannan dag förutom under helgen när det blev lite mer. Jag blir stressad mer sällan men jag känner mig fortfarande stressad då och då. Jag har nått mitt träningsmål för veckan och tränat i 6,5 timmar. Det har varit fint väder i Stockholm och jag har motionssimmat vid två tillfällen. Jag har gått upp i tid istället för att sova bort halva dagen pga av bakfylla. Trots att jag inte har nått mitt mål fullt ut så känner jag att jag har gjort framsteg. Målet för nästa vecka är att dricka max 5 glas.

Vilket härligt inlägg, så bra gjort av dig, jag är imponerad.
Är det något särskilt som gör att det går så bra just nu? Ett knep du kan spara om det tar emot i framtiden?
Jag hoppas du är rättmätigt superstolt, önskar dig en bra vecka! Kram ?