Men skojar du, Torn? 16 gösar!! Det är ju helt fantastiskt??Jag älskar gös men äter den sällan eftersom den är ganska dyr i affären. När jag var barn köpte min mamma gös av fiskarn i byn??

Njut av fisken?

Kram?

Fibblan

Låter underbart ???!
Spontan tur med sonen din, fiskelyckan, och den där goa tröttheten av friskluft och en minnesvärd dag?! Helt utan tankar på a dessutom ☑️! Tänk vad behagligt livet kan vara..?☺️. Tack för du påminner och fortsätter att inspirera till en nykter tillvaro?!
Jag somnar också nykter och nöjd.
Kramar!
/Fibblan ?.

Det låter ju som en riktigt härlig dag, med mycket fisk o umgänge med sonen. Nästan så jag får lust att prova lite, jag ska sträcka mig till att följa med ett av syskonbarnen ut om ett par veckor när vi ska semestra ihop. Han älskar fiska.

Så skönt göra saker och inte ens ha en tanke på gamle vännen A.

Ha en fin dag!

Fibblan

Aldrig varit så sugen på fiska, som de senaste dagarna..?!
Blir definitivt åtminstone ett tillfälle till det under semestern. Det ska jag se till???!
Idag är det annan typ av utflykt planerad, men med tanke på vädret, hade nog laxfiske passat bättre..☔?!
Hos dig Torn, får man kunskap om lite av varje..??!
Önskar också dig en fin dag!
Kram!
/Fibblan ?.

Det är så här jag vill ha det. Hade det varit för ett år sedan så hade gårdagen utspelat sig på följande sätt. Bakfull och omotiverad, utan lust och ork. Enda tanken i huvudet skulle varit när jag skulle vara körbar för att åka och handla på bolaget. Och sedan slösat bort dagen genom att dricka öl och fly från verkligheten tills det var dags för att sova. Vilken misär.?

@Varafrisk, faktiskt flest antal gösar jag har fått på en och samma dag i hela mitt liv.?
@ Fina Fibblan, tack för en härligt positiv kommentar! Och så skönt att du somnade nykter och nöjd.?
@VillJuLevaOckså, vi inspirerar varandra! Perfekt ju.?
Och tänk på Andrahalvlek, hon ska både börja fiska lax, paddla kajak och borde börja med fågelskådning också! ?

I dag åker jag och familjen till Gränna med övernattning på hotell. Ska även besöka Visingsö.

Kram

Oj, vi skrev samtidigt? Du är också med på tåget ser jag nu.?
Härligt!?????

Kram

Där har vi semestrat mycket. Bott i stuga på campingen i Gränna. Supercool golfbana! Och bott på folkhögskolan ute på Visingsö. Åkt rämmalag. Kallt i Vättern dock!

Kram ?

Eftersom det är erkänt iskallt i Vättern får du prova om du får samma rusch som jag fick av att bada kallt och sen lägga mig i solen!

Känslan av välbehag som fyllde mig påminde lite om första glaset, så jag kanske blir kallbadare också framöver!

Laxfiskare, kajakpaddlare, fågelskådare och kallbadare - fullt upp får jag!

Kram ?

Det är dit vi beger oss gubben o jag nästa vecka?Visingsö och Gränna. Vi går i varandras fotspår även där då. Kallbada kan jag rekommendera, vinterbad ger en superkick både fysiskt och psykiskt. Prova det i kalla vättern först, så kommer du få mersmak ?

Tack för tips! Vi har åkt remmalag, spelat minigolf och handlat polkagrisar så det räcker för ett helt kompani. Ätit glass 4 gånger och ätit en god middag på restaurang till sent på kvällen. Har helt enkelt inte hunnit med att bada i Vättern. Dålig bortförklaring, jag vet? Glömde förresten mina badbrallor hemma också.? Jättefint här och sängarna på hotellet gick tom att justera elektrisk. Sovit som en prins! Kanonfint väder har det varit också. Massor av folk som satt med kalla öl eller vinglas på uteserveringarna, och campingfolket traskade runt med ölburkar i nävarna. Tänk att dom måste fylla kroppen med gift för att kunna njuta, vilka förlorare! Jag fick enbart avsmak av synen.
Världen är liten Jullan, hoppas du får det lika bra här som jag har haft det.?

I dag ska min son skriva körkortsprov till moped i Jönköping, det var därför vi passade på att övernatta här i Gränna.

Ha en härlig dag! Kram

Ved härligt, tar med mig dina ord för min kommande vecka med diverse hotell mm, för att påminna mig om hur det ligger till. Så här långt har jag njutit mer av sommaren än på många år. Känner livet i mig, för att använda Ronjas ord! Kram ?

Fibblan

måste vara magiskt att uppleva och känna så in i märgen?! Ölburkar i varenda näve på campingen..det känns sunkigt. Jag jobbar fortfarande dock på att inte tycka det där immiga glaset rosé, ser lyxigt ut. Men det är ju samma skit☠️! Närmar mig bit för bit att se alkoholen för vad den är, oavsett förpackning och omgivning?. Snygga kläder och slanka kroppar med ett glas rosé i handen är inte mer tilltalande än en burk öl, i näven på rödbränd stormagad herre 65..?
Så är det bara! Jag är sund och bra som väljer de alkoholfria livgivande alternativen ?☺️! Och DU är så jävla bra??! Så glad att jag fann dig här Torn! Tankar massor med inspiration från dina inlägg?! Keep up the good work!

Ett kallt glas med kolsyrat vatten med lite frusen mango i..?. Vacker imma på glaset. Och bara liv i?, inget förstörande, nedbrytande. Underbart!

Ha en fortsatt fin dag☀️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Du har helt rätt Fibblan, iskallt vatten med eller utan bubblor, smak satt eller helt naturellt.? Jättegott! Grabben klarade sitt körkortsprov och blev överlycklig. Han har varit ute och kört på sin moped hela kvällen, kom in en sväng och vräkte i sig mat, sedan ut igen.? Ett par dagar på hemmaplan nu, sedan ska vi åka upp till Dalarna och bo i en stuga vi har hyrt en vecka. Mest för att byta miljö lite. Barnen har aldrig varit norr om Karlstad, så det är på tiden att dom får se lite mer av Sverige live.

Ha det gött! Kram

Ännu en anledning för sonen att inte börja experimentera med alkohol. Moppe är bättre!

Varför fick ni åka iväg och göra provet? Svårt att få tider? Räcker det med teori, behöver man inte körprov också?

Kram ?

Jepp, fanns inga tider. Här i Göteborgstrakten fanns första tiden i oktober. Då bokade vi ändå för två månader sedan. Två körlektioner var enda kravet. Hade han varit helt oduglig på dessa, så hade det krävts fler körlektioner. Nä, ingen alkohol där. Då tar pappa mopeden i från honom bums.?

Kram

... att klara provet, att åka till Dalarna. Jag ska också iväg på Svemester som det heter nu, några dagar. Ser fram emot miljöombyte och hotelliv, samt mat som någon annan än jag eller min man lagat. Och så gillar jag att åka bil (helst inte köra) och babbla och lyssna på poddar! Men samma här, hemmaliv ett par dagar till att börja med, vi har ju samma dagsschema I livet ju! ?

Håller på att planera och packa inför vår tripp till Dalarna i morgon. Det finns även en ny fiskart för mig att kunna plocka där. Så jag har hårdkollat Google Maps och införskaffat nödvändig utrustning mm. Ska ta och tvätta bilen och montera takboxen om en stund. Det ska bli riktigt kul, och så jäkla gött att slippa gömma en massa alkohol i reservhjulsbaljan och andra ställen i bilen.? Och slippa att vara orolig för att alkoholen inte ska räcka för hela resan.?

Ha en bra Söndag! Kram

Familjesemester OCH artspan låter onekligen som vinn-vinn ?

Men allra största vinsten är att det blir en nykter semester, utan alkohol gömd i bilen. Fick upp minnesbilder från min pappa som gömde alkohol i bilen jämnt typ. Han körde onykter till och med, dömdes för rattfylla flera gånger.

Min nyktra resa väcker onekligen tråkiga minnen från min barndom/ungdom, minnen som jag bara stoppat undan i ett hålrum någonstans.

Själv har jag precis checkat in i en stuga ca 2,5 tim bilfärd hemifrån. Nu ska jag åka på spaningsrunda i området. Hittar kanske några hittaut-kontroller ?

Kram ?

Skönt att komma i väg själv och kunna göra precis som du vill. När din yngsta dotter är med blir det ju en massa annat att tänka på. Du har inte lust att ge en hint om var i landet du befinner dig? Något ställe med badmöjligheter antar jag.? Ha det riktigt gott nu och passa på att njut av semestern!?

Kram

Sitter på stranden och ser solen gå ner över Laholmsbukten. Betydligt varmare än där jag bor, men så långgrunt ?

Imorgon ska jag besöka Norrvikens trädgårdar, njuta av varenda blomma så länge jag vill utan att någon rastlöst trampar.

Jag bor i en stuga några mil inåt landet och har dovhjortar som närmsta grannar. Halvvilda eftersom de bor i hägn.

Det blir mysiga dagar, jag gillar att köra runt och spana på allt möjligt och ta dagen som den kommer.

Kram ?