ett regnigt Dalarna?

Älskar Dalarna och det är här jag befinner mig i skrivande stund. Det är så vackert häruppe och det finnas massor att göra för den som vill vara aktiv. Annars är det helt ok att bara vara också?

Önskar dig en riktigt skön semester häruppe!

Kram

Men framgång menar jag då dina fiskar.. eller arter. Jag har inte själv gömt alkohol i semestertid men ofta varit på såna ställen där det finns tillgängligt på olika sätt, så det är nog det främsta skälet.,,Ja friheten kommer till oss på många sätt.
Och det blir många ”första gången” detta första år. Blir lite skönt när vi är på andra varvet. ??‍♀️??‍♀️
Njut av din fina familj och kika in här någon gång så vi vet att du inte fastnat i något drag. Alkoholen tror jag är mindre risk. Kram min vän! ?

Tack Sommarbarnet! Vi har installerat oss i stugan nu och regnet har börjat ge med sig. Frugan planerar för fullt för morgondagen, det är mycket som ska bockas av.? Jag tar det med ro. Ska försöka kika in här och uppdatera när tillfälle ges. Mycket annat som står på agendan dock. Får tex inte glömma att köpa fiskekort inför onsdagen.?
Jag ser att det kämpas för fullt hos vissa här och önskar er all styrka.
Det gäller att ta det riktigt seriöst, härda ut och inte ge upp. Det är så otroligt mycket värt det.

Kram

Vaknade vid 5 snåret i morse och drog i väg och rekade lite vid en älv där jag tänker fiska senare. Inte en människa i sikte, bara skog, vatten, fåglar och inte så farligt mycket mygg. Kom tillbaka lagom till att resten av familjen började vakna till liv vid niotiden. Känns som jag har fått ett par extra härliga timmar av dagen.? Det är skönt att vara pigg och nykter och full av livslust.

Ha en fin dag!

Fibblan

Tack för de orden Torn?! Vi behöver alla bli påminda, var vi än är på resan, om dessa ord?!
Och dina beskrivningar, inte minst som den igår..; pigg, nykter och full av livslust✨! Jag längtar så dit..

Jag kämpar på ☑️?! Och dina målande beskrivningar hjälper mig på vägen!
Tack❣️
Hoppas du fick god fiskelycka ???!
Kramar!
/Fibblan ?.

Vet inte om du minns att jag nämnde ett sug av att fiska, längtan ut till vattnet - sorgen att det inte blivit så innan i den omfattning jag önskat.

Du har inspirerat mig att faktiskt ta mig ut mer och mer nu. Igår var sonen och jag iväg, men ikväll har jag ordnat med eget haspelspö och sett till att vi har familjårskort i föreningen. Tar med matsäck, grubblande son och lite fint väder ut till vår lilla ädelfisksjö ikväll.

Tack för inspirationen, helt enkelt! :-)

Så fint att läsa att mina inlägg kan hjälpa dig på vägen Fibblan.? Det är sådant som gör att jag tänker fortsätta skriva här. Allt bra här, jag lyckades få min nya art i går, nämligen Harr. Låter fånigt, men jag blir så otroligt glad när en artsatsning går hem. Särskilt om det är svårt.? Kom att tänka på alkohol när jag var inne på systemet i förrgår. Följde med frugan in när hon skulle köpa en flaska rosé. Hmm, det var första gången jag besökte systemet sedan jag slutade att dricka för snart 7 månader sedan. Och det enda jag tänkte på var dessa stackars människor som ödslade sina pengar på ett beroendeframkallande gift.? Jag har redan börjat inspirera frugan till att dricka mindre nu märker jag också. Hon har druckit väldigt sparsamt under de här dagarna. Hon är avundsjuk på att jag är så morgonpigg säger hon.?

@Honungblomman, härligt att läsa att du mår så bra och att du har börjat fiska igen. Klart jag kommer ihåg att du led av fiskesug.?

I dag ska vi besöka vattenfall och bestiga en bergstopp. Dalahästar, mysiga byar, kaffestugor, världens längsta brygga i Rättvik mm är avbockade.

Ha en fin dag! Kram

Har varit därinne en gång under dessa snart sex månader. Det luktade apäckligt. Och det var knökfullt. Men två hyllor med alkoholfritt fanns det, och där botaniserade jag glatt.

Grattis till harren! Inte jätteovanlig väl? Tror jag har hört namnet i alla fall, där går min kunskapsnivå ?

Låter som en aktiv semester - kul!

Kram ?

Ha-ha, ja den äckliga doften tänkte jag också på nu när du nämner det AH.? Har inget minne av att det luktade så vidrigt förr. Harren är väldigt vanlig längre upp i landet. Där vi är nu är nästan sydgränsen för dess utbredning. Och jag har inte varit norröver särskilt ofta.

Läste om födelsedagskalasen, låter härligt med din charmiga dotter.?
Ha det gött!

Kram

Hej Torn!

Tycker om att läsa dina inlägg?och om ditt fiske? Brukar du även tillaga den fisk som du får? Skulle vara så tacksam för recept på olika fiskar el tips på fiskar som är goda att tillaga. Fisk är ju bra mat och jag behöver få bättre värden men jag tycker även väldigt mycket om fisk.

Allt gott t dig?kram

Hemma igen från några dagars underbar semester i Dalarna. Alkohol är ickefråga och min nykterhet känns helt naturlig. Har aldrig mått bättre.?

Härligt att du gillar fisk Varafrisk! Jag tar tillvara på sådan fisk jag gillar att äta och står nästan alltid för tillagningen själv. Jag har inga direkta recept utan vill kunna njuta av den specifika smaken som olika fiskarter har. Med salt och peppar kommer man långt. Det viktigaste är att fisken är färsk eller var färsk vid infrysningen. Den fisk man köper i fiskaffärer är ofta långt ifrån färsk, och har ofta varit isad flera dagar. Det känner man på lukten och ser på fiskens ögon. Viktigt är också att inte tillaga fisken på fel sätt, och det innebär oftast för lång tillagningstid.

Kram

Nyfångad stekt torsk har jag ätit några få gånger i mitt liv. Magiskt gott, smälte på tungan ?

Skönt att ni haft en lyckad semester! Och nykter givetvis, det tvivlade jag aldrig på.

Kram ?

Det blev en stor kontrast att komma hem jämfört med att umgås med familjen i princip hela tiden uppe i Dalarna. Har t.o.m. hunnit vara lite aktiv här på forumet i dag.? Gräsmattan hade inte tagit semester, så att klippa den har varit dagens största händelse. Bägge barnen försvann till kompisar direkt, frugan hade ett behov av att titta på Netflixserier. Dagen har varit lite av en semesterdag från semestern. ?
Känns bra.

Kram

”Semester från semestern” ?

Det låter som när barnen var små och det var mer semester att jobba än att ha semester ?

Kram ?

Fibblan

Ligger mycket i det..☺️ Har idag också lite semester från semestern. Varit iväg och bott på trång yta tillsammans med ytterligare en familj. Roligt att komma iväg men så så skönt att komma hem. Vad gäller nykterhet, har det ju inte blivit 0, som var tanken. Besviken över det förstås, men var dag och egentligen varje stund, erbjuder ju ett nytt tillfälle att välja nykterhet. Dessutom har iaf målsättningen om helvitt gjort stor skillnad. Några få glas är ju fortfarande avsevärt mindre än om jag inte ens hade ansträngt mig?☺️! Jag fortsätter kämpa för 0:an och tar ett krafttag om att göra resten av semestern helt alkoholfri?.
Ha en fortsatt bra dag Torn och tack för påhälsning i min tråd?! Jag ska skriva lite mer kring dina frågor när jag får en stund för mig själv?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Borta bra men hemma bäst. Tycker att semester från semestern sammanfattar min dag idag. Har inte gjort ett skapandes grand, så skönt. Känns tryggt att följa din tråd. Jullan

När vi kom hem efter vår iofs lyckade och mysiga roadtrip var det rätt skönt att få vara lite för sig själv. Föreslog t om vi skulle fortsätta lyssna på vår favoritpodd medan vi åt, ”vi har ju pratat så mycket i flera dagar”...
Jag har världens behov av att få vara för mig själv, kanske mer nu.
Idag har min man jobbat hela dagen, jag har hållit på med mina grejer. Sen pratade vi iofs när vi åt idag ?.. för mycket och för lite skämmer allt tror jag det finns ett gammalt ordspråk som lyder.
Vet inte om det stämmer på relations- livet men en semesterdag från semestern känns bra.
Hoppas du har det bra och att du har några roliga artresor innan vardagen tar vid. Kram ?

Först och främst, tack för era kommentarer!? Fibblan, gott att se att du klarar att hålla dig till något glas då och då. Då är ju allt egentligen frid och fröjd, du klarar ju att ha kontroll. Klart du ska vara nöjd.? Det är nog tack vare att ditt mål är helvitt och att du har en positiv och härlig attityd. Du behöver inte svara på mina frågor om du inte vill, utan det är mer att jag vet hur mycket det hjälper en att skriva ner här exakt vad det är som skaver. Det hjälper en bara genom att veta att andra läser det. Och som bonus får man bra tips som man inte tänkt på själv.?

Semester från semestern ja.? Även om man varit hemifrån och haft det jättebra så tycker jag det är skönt att komma hem och få vara för sig själv en dag eller två. Slappa, eller som i dag renovera huset. När jag är i väg och fiskar är jag ofta själv, jag älskar det, jag behöver det.? Bara jag och naturen, och förhoppningsvis någon fisk som vill nappa. Inte säkert jag hinner med någon mer artsatsning under semestern Se klart, frugan är en planeringsperson av rang?, men lite ”nöjesfiske” ska det bli.

I morgon blir det mer renovering, och det är helt ok. Gillar när man ser resultatet av sitt slit, och fasen vad rakt och snyggt det blir nu när man renoverar nykter.?

Kram

Jag har läst en del inlägg här på sistone som berör hur viktigt det är att man bara skriver snälla saker i sina kommentarer och verkligen tänker på att detta är ett forum för alla. Oavsett om man har helvitt som mål, eller att kunna dricka kontrollerat. Det är lätt att saker kan missuppfattas och upplevas som elakt. Jag delar självklart detta och passar mig väldigt noga för att skriva något som kan såra någon annan eller missuppfattas. Jag är en snäll person.☺️

Men jag känner mig så trygg och naturlig i min nykterhet nu och då kanske mina kommentarer antingen kan uppfattas som lite väl skojfriska eller för ärliga, raka och lite kaxiga. Kanske t.o.m. kan innehålla lite ironi ibland. Det kan kanske bli så när man känner sig så himla glad och nöjd med sitt liv. Självsäkerhet och humor betyder dock mycket för mig. Så jag får dra ner på mina kommentarer hos andra och passa mig extra noga så jag inte skriver något som kan uppfattas fel.

Jag önskar alla, oavsett mål och längd på sin kamp mot alkoholen lycka till på er resa. Ni är bäst! ?

Kram