Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Tvåbarnspappan

Jag har så mycke snus inne nu så jag ser ut som en neandertalare ;). Är skönt att vara tillbaka! Har inte känt något sug alls på två dagar, åh de känns så bra!
Tycker du har rätt att tänja lite på sanningen! Du har varit så duktig så du är värd att få softa lite!
Var i Sverige befinner ni er? Själv är jag en äkta smålänning :). Är dock inte snål ;)

Roligt att du tyckte om dikten "NBM"

TP/ Back on track

nubaskemig

Vad skönt att du inte haft nåt sug, gårdagen för mig var jobbig som bara den. Idag är det helt ok (med det menar jag hanterbart). =)

Jag bor i norra Skåne.

S

Tvåbarnspappan

Skönt att det är hanterbart! Funderar skarpt på att börja gå en mil om dagen för att rensa skallen. Samt tappa ett gäng kilon vore så skönt :)
Då bor vi ju förmodligen inte så långt ifrån varandra :). Jag kan ju gå förbi en dag o ta en kopp kaffe :)

nubaskemig

Ja hade jag inte varit så otroligt lat hade jag också promenerat. Ska ta en sväng idag men dett hör inte till vardagen precis. Jag behöver inte tappa några kilo direkt, men det hade varit bra att få upp konditionen lite. Har noll sådan. ;) Och det är ju det bästa när man ska rensa skallen. Just nu sitter jag och kollar gamla horrorfilmer jag inte sett på ett tag - MYS!

Ja promenerar du förbi här så bjuder jag på kaffe! ;)

Hillbilly-67

TP , du har vackra ord i ditt sinne !!!, ger du dom till rätt tjej så smälter nog vem som helst !!!.
Fast !!!, berätta din hemlighet för henne !!!!, rätt tjej stöder dej i kampen, bara hon vet om !, gör hon inte det är hon inget att ha ändå...

Skönt att du inte ger upp !!, det är inte lätt att kämpa !, bodde du ute i skogen??, se till att inte ha nåt hemma !!!, då måste du "falla 2 ggr" för att trilla dit, dels anskaffa dels dricka då har du två chanser att stoppa !!!!.

När jag får sug efter en grogg, tar jag mitt gamla grogglas fyller med iskall cider (alkoholfri!! ) och ett par isbitar i sen "lurar jag mej själv" liksom !!!.
Tror det kan kallas "placebo-effekt" men det funkar för mej iaf !!!.

Jag hejar på er alla, vi kämpar på bra med denna jobbiga kamp.
Ibland kan det vara ett steg fram och två bakåt, men sålänge man inte slutar slåss för att komma fram så gör det inte såmycket !!!

Är en liten "hillbilly" ute i dom bohuslänska skogarna !!!
Kramar er alla, det är ni värda !!!

Tvåbarnspappan

Jag bor på en otroligt vacker plats, vid änden av en sjö. Den berusningen jag får av utsikten borde vara nog! Det värsta är att det är så otroligt lätt att komma åt alkohol ändå. Men nästa gång suget kommer så ska jag ta mig en château placebo med is ;)
Jo om jag träffar rätt tjej, så kommer jag att dela min hemlighet med henne. Åh precis som du säger "hillbilly" kan hon inte ta det så är hon inte rätt.

Nu ska jag försöka få min skönhetssömn ;)

kramar från TP :)

Tvåbarnspappan

Kan inte sova. Ligger här och läser om så många levnadsöden här på forumet.
Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser om er som klarat er ur drickandet.
Inom mig finns en sådan enorm längtan efter att hitta den där meningsfulla tillvaron utan alkohol som flera beskriver.
Gud vad jag vill lyckas!!!!

Z z zZZ zz /TP

nubaskemig

God förmiddag =)

Jag har haft en ganska sömnlös natt eftersom jag haft sån ångest så jag hade ont i magen. Men det är nog vanligt när man varit nykter några dagar? (en vecka nykter för mig idag - jippie)

Hillbilly - javisst funkar placebo! När jag var gravid stoppade jag överläppen full med toalettpapper som jag vikt ihop till remsor. Jag hade t.om ett namn på de vikta bitarna - flärpar. haha Har ni hört nåt så knäppt? Men det funkade ju. Inget snus under graviditeten. Och du har bra råd att ge, jag har inget jag kan dricka hemma. :)

TP - Igår var jag ute på en lång promenad med hunden. Jag hade feta lurar till iphonen och spelade Sober av Pink om och om igen. För det första var det underbart att gå ut och gå ostörd (alltså inga pulkor med barn i att dra) och för det andra är den låten så otroligt bra och träffande! Jag har bestämt mig för att promenera ikväll igen, och nu är det nästan så man skulle kunna tro att jag håller på att bli vuxen och lite mindre lat - men det litar jag inte på. ;) Men härligt är det iallafall.

Ha nu en underbar nykter dag allihopa - det ska jag ha. :)
kram

Tvåbarnspappan

I natt så har jag sovit hela två timmar! Men så underbart skönt att komma till jobbet ändå. Har sån tur att jag har ett jobb jag älskar :). Nubaskemig vad duktig du är som varit ute och gått, är ett jäkligt bra sätt att rensa skallen och hålla borta suget! Jag ska gå en långrunda med hunden ikväll när jag kommer hem. Har dessutom ätit sallad idag till lunch, så till sommaren ska tvättbrädan vara tillbaka!

Vi hörs i afton :) / TP

DryMartini

Själv är jag och åker skidor några dagar med familjen. Körde längd en halvmil förut, ska åka några km till i kväll. Känner mig lite irriterad och stressad idag, men inte så att alkoholsuget känns direkt tungt. Jag tror att motion generellt förstärker möjligheten att sluta dricka.

Kul att ni andra här håller i också och att TB kom tillbaka efter en liten helg-dip. Nu kör vi vidare på den inslagna vägen! Tänk så skönt om vi alla här lyckas med det som var och en har bestämt sig för.

Mr. Dry

Tvåbarnspappan

Va gott med skidsemester, det är du värd! Tror det är väldigt vanligt att man känner sig stressad och irriterad när det gått några dagar utan giftet. Tycker du är stark som fan! Tänkte på det här med fysisk aktivitet... Tror det här med längdåkning är den bästa formen..... är ju baske mig helt omöjligt att hålla i stavarna och glaset samtidigt ;)

Jag tror faktiskt att vi kommer klara detta! Det stödet som finns genom er här, är väldigt betydelsefullt för mig!
Kan berätta de att hela dagen på nyårsafton så försökte jag komma in på forumet för att få någon att tala förstånd med mig... Så om bara servern funkar i fortsättningen så känner jag hopp!

/TP

nubaskemig

Godmorgon gänget! =)

Härligt med skidsemester! Jag är nu inget ess i backen, så en strand i ett varmt land hade lockat mig mer (och det säger jag nog bara för att jag brukar åka störtlopp i de röda backarna eftersom jag är så dålig på att svänga, och sen ploga för att stanna vilket får mig att slå omkull varje gång ;) ).
Och motion hjälper tydligen ja! Gick en promenad med hunden igår igen och på något sätt känner jag mig starkare, mer häslosam och mer bestämd. :) Och som TP påpekar om stavar och glas - mina lurviga tumvantar hade heller aldrig kunnat hålla ett glas haha.

Suget är fullt hanterbart, känns bra just nu. Jag fick sova 2 timmar i ett streck inatt - det händer väldigt väldigt sällan när jag är nykter. Jag vaknar titt som tätt annars.

Jag funderar på att man kanske skulle skapa ett nytt anonymt hotmail och msn messenger eller nåt, och har man det jobbigt eller nåt sånt kunde man logga in och se om andra var online för att snacka lite.... jag kan ju ingenting om sånt - är det möjligt att vara anonym? Jag bara tänkte på det när servern låg nere för TP. Men, om det går så räkna in mig. =)

Idag ska jag vara nykter heeeeeeela dagen och bara sitta och rå om mig själv och barnen eftersom vi är sjuka. :) Blir mycket tv-tittande och dator skulle jag tro. Ha nu en bra dag alla.
kram

några stycken som använder msn och facebook med anonyma nick tex det du använder här. Kolla på alkoholhjälpens facebooksida så känner du igen några av oss.

Välkommen !

nubaskemig

Godmorgon.

Tack Adde, jag har nu skapat både facebook och homail till nubaskemig. :)

Det är lite tyst här nu efter helgen och jag antar att alla jobbar och står i. Jag kan inte låta bli att längta till jobbet så de vanliga rutinerna sätter igång.

Hoppas att det går bra för er alla, och jag önskar er en fin nykter dag =)

kram

Hillbilly-67

det hände en grej idag som fick mej att fullständigt bryta ut i gråt.
Jag har märkt ett tag att älste grabben blivit gladare och mer kramig av sej !!.
Hade ett försiktigt "pappa/son" prat och frågade lite försiktigt varför.
Han svarade att "du är mycket gladare och skäller inte längre", jag tycker om dej mycket mer nu, och ger mej jordens kram !!.

Vad säger man... jag höll på att supa bort mina egna barn från mej.....
Har nu varit alkoholfri i 3 veckor och 2 dagar !!!!!

Tvåbarnspappan

Fick tårar i ögonen när jag läste det du skrivit! Så fint och så vackert! Förstår din lycka som du så väl förtjänar :)!

/TP

nubaskemig

Gud va fint!!!! Fick också tårar i ögonen. 3 veckor och 2 dagar inpå ditt nya liv och det börjar såhär underbart....... Grattis!

kramar i massor till dig Hillbilly!

Hillbilly-67

Går omkring i ett rus av smärre eufori och tycker att det mesta känns sådär nästan löjligt bra !..

Lustigt detta med barnen.., jag tycker dom har blivit snällare och inte så bråkiga dom sista 2 veckorna..!.
Är det en kombination av min livsändring och att dom reagerar positivt på den ?, eller har min tolerans-tröskel helt enkelt förändrats ??.
Får man verkligen så stor förändring av personligheten utan att märka det själv pga alkoholmissbruk ???.
Känns som det flyter lite lättare på jobbet också, jag får mer gjort och dessutom bättre utfört !!.

GLADA KRAMAR TILL ER ALLA !!!.
S

DryMartini

Tillbaka på jobbet efter skidturerna. Har varit trevligt och suget har varit begränsat. Igår och i förrgår kände jag inget sug alls, faktiskt. Det verkar som om det kommer mer och mer sällan. Det är nog då det gäller att se upp extra mycket, eftersom det är lätt att lura sig själv att man kan ta ett glas i tron att man inte är så beroende, trots allt. Den lätta tänker jag dock inte gå på. Så, jag avstår från alkohol idag och i helgen. Inför nästa vecka ska jag ta ett nytt gott beslut.

I och för sig kör jag aldrig bil onykter, men det känns som en stor vinst att jag inte ens behöver fundera på hur mycket jag drack igår och om jag kan köra bil idag. Det är en riktigt positiv effekt av att alltid vara nykter.

Skönt att det verkar fungera bra för er andra här också och tack för ert fina stöd här.

Vi hörs!

Mr. Dry