Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nubaskemig

Välkommen hem! :)

Jag håller med om det där med bilkörning. Jag brukade göra som så att jag drack som fan och slutade så det skulle hinna gå ur kroppen innan man skulle köra dagen efter. Men hur pigg är man egentligen även om alkoholen försvunnit? Jag säger som du - så skönt det är att slippa fundera över det där :)

Ha det gott!

Sussie

Hillbilly-67

Hittade en kvarglömd slatt "cateau de garage" i en dunk igårkväll, precis lagom till en grogg ...
Blandade till en grogg och satte mej vid köksbordet, där satt jag och kämpade med mej själv med ena handen hållandes glaset !.
Jag satt där i nästan en halvtimme, sen tänkte jag på barnen, tjejen, er här på forumet, reste mej och slog ut den i vasken, utan att ha smakat en droppe !!!.
TACK för att ni finns mina okända vänner, att tänka på er och eran kamp ger mej styrka att klara min egen !!!!.

Därmed bevisas också min egen tes !!, ha inget "drickbart" hemma !!!!!!.
Har dragit runt som en furie här hemma nu på morgonen och letat, för att försäkra mej om att det inte finns nåt kvarglömt nånstans som kan locka!.

Hillbilly
nykter 3v och 5dgr!!

DryMartini

Starkt och rätt att hälla ut glaset med groggen, Hillbilly-67. Det är så lätt att trilla dit, men en skön känsla när man inte gör det.

Själv har jag tre flaskor vin och någon spritflaska hemma, men jag känner mig säker nog just nu för att inte falla för frestelsen. Dessutom blir det på något vis ytterligare ett sorgligt bevis på mitt beroende om jag måste göra mig av med flaskorna. Var och en ska förstås göra det som känns bäst. Min hustru ville att jag skulle kontakta AA, som ju hjälper många, men för mig kändes det inte rätt. Hittade detta forum och jag känner verkligen att jag får stöd och hjälp här.

Mr. Dry

Hillbilly-67

Just nu för mej känns det säkrast att inte ha nåt hemma.
När jag dricker så är det "bara" en eller ett par groggar typ 3,4,5 ggr vecka, inte så mycket att jag blir drängfull!, tycker inte om att bli det.

Så småningom kanske jag kan ha hemma och funka normalt avseende alkohol, jag vet att det kanske inte kan bli så, men för tillfället känns det som nåt jag siktar på.
Känns som en skrämmande tanke att jag "inte ska få dricka någonsin" , så jag inbillar mej själv att jag ska få vara normaldrickare i framtiden.

Stod faktiskt en vinflaska här hemma sen i julas, fick den i julklapp:-s , men jag gav bort den i tisdags =-) .
Den var inte lockande under tiden den fanns i huset iaf !!.

DryMartini

Känner man sig säkrare för att man inte har något hemma, ska man naturligtvis inte ha det heller!

För mig känns det också skrämmande att jag aldrig mer kan dricka. Därför intalar jag mig att "jag ska visst dricka" så småningom. Det blir lite som en ventil och skapar en framtida möjlighet, nu när jag inte dricker längre. Annars blir det för tråkigt på något vis. Så egentligen har jag inte slutat för gott, jag gör bara ett uppehåll? Tror jag?

Själv brukade jag kunna bli riktigt berusad och jag gillade ruset. Dock aldrig så att jag gjorde några specifika dumheter. Jag märkte att jag behövde mer och mer alkohol de senaste åren för att få "rätt" rus. Oftast var det hemma som jag drack mig full. Tillsammans med andra drack jag visserligen mycket, men jag skötte mig nästan alltid som det förväntades. Min hustru noterade att jag var extra sur på morgonen dagen efter jag hade druckit mycket och det är väl ett dåligt tecken? Det gick i sin tur över om jag drack igen, tills nästa morgon osv.

Det kändes riktigt bra i Nyår när folk frågade mig varför jag inte drack. Jag sa att jag helt enkelt hade druckit alldeles för mycket och tyckte därför att det var en god idé att inte dricka alkohol. Ingen hade några frågande eller negativa kommentarer. Tvärtom, faktiskt!

Mr. Dry

Tvåbarnspappan

Går inte så bra för mig. Var bjuden på en stor fest trettondagsafton. Åh då blev det dricka igen. Ni andra är så oerhört starka här inne! Tycker ni är så fantastiskt duktiga! Vill också känna stolthet över mig själv! Jag finns nu på msn messenger. tpappan@hotmail.com

kram på er! TP

sims333

Hej allesammans. Jag har suttit och läst i trådarna och ville berätta hur det är för mig. Dom senaste åren har jag druckit som en idiot. Jag har kunnat sopa i mig nästan en hel 700 ml whiskeyflaska på en kväll. Jag har gömt sprit, druckit i smyg och även när jag varit på fester, sett till att jag haft extra så att jag inte skulle bli för nykter, eftersom dom andra inte tål lika mycket som jag. Usch ja! Det är nu bara så att mina barn två underbara döttrar på 12 och 15 inte vill komma och bo hos mig förrän jag blivit frisk. Dom vill bo hos pappa. Jag känner sån skam och skuld över hur jag levt de senaste åren och hur jag sabbat deras barndom, kanske. Jag har inte druckit på 2 dagar nu och är inne på min tredje. Jag har också insett att det aldrig mer får bli något mer glas för mig, för då är jag där igen. Fyfan vad det är tungt just nu (förlåt mina svordomar, men jag är så arg på denna demonen:alkohol och vad den gör). Jag ser att det går bra för er och då får jag också hopp, i allafall:-)

Jag känner så väl igen det där nubaskemej hur man bara vill supa sig dretfull för att glömma den så trista vardagen, men fy för den lede vad det ledde till..

Ha en bra nykter kväll!

DryMartini

sims333, bra att du hakar på oss andra här. Håller tummarna för att du låter bli att låta alkoholdemonen bestämma.

Har själv varit nykter sedan annandagen och det går ganska bra. Tack vare detta forum, har jag fått stöd och hjälp, men också insett att det är andra vanliga människor som har samma problem som jag. Det visste jag nog redan tidigare, men här får man det svart på vitt.

TP, hoppas att bakslaget du beskrev INTE får dig att ge upp. Tänk på att det bara är en tillfälligt bakslag och sådant kan hända oss alla. Klara helgen nu, så klarar du nästa vecka lättare. Vi är med dig här!

Mr. Dry

Hillbilly-67

Fick ytterligare en chans till sprit idag..'
en granne ramlade förbi och ville "tacka för hjälpen", och ville lämna en 5L .....
Sa att jag inte behövde då jag hade så det räckte ändå ;-) .

TP, kom igen !!, det är bara att fortsätta att försöka !!, det kommer alltid finnas bakslag det gäller bara att resa sej och komma igen, vi finns här och stöder dej !!, likaväl som du stöder oss andra !!!.

Välkommen sims333, nu är en bra dag att starta det nya livet på !, eller hur ??!!!.
Har inte varit här sålänge själv, men jag känner ett fantastiskt stöd från alla !, vi slåss alla mot samma sak och har samma mål !!.

varma hälsningar
S

jättejobb alla ni som har en önskan om att sluta dricka. Det finns ett liv efter alkoholen !

Jag har aldrig talat om för mig själv att jag aldrig ska få dricka mer. Tidigare har jag satt upp tidsgränser, spritfri en vecka, en månad, ett halvår men när tiden har gått ut har jag supit ifatt allt jag missat under den sprifria tiden. Jag har övergått till att ta ett beslut varje dag om att just idag ska jag inte dricka oavsett vad som än händer.

Bara för idag har jag valt nykterheten.

Med hjälp av det beslutet har dagar bilvit veckor, som blivit månader, som blivit år..........

Idag har jag ett val om jag vill dricka eller inte, just idag var valet lätt, hur det blir i morgon får jag se då. Just att jag har en valfrihet och att jag aldrig satt en tidsgräns på min nykterhet gör att jag inte känner några krav på min nykterhet. För mig är det också så att eftersom jag själv har valet så är det enklare för mig att vara nykter för min egen skull, inte för någon annans.

Det har även betytt mycket för mig att jag insett att min nykterhet är mitt ansvar, det ger mig en väldig frihet att utforma mitt liv så som jag vill ha det.

Jag har ett bra liv idag utan några krav på mig och min nykterhet och kan ta dagen som den kommer när det gäller alkoholen.

Tvåbarnspappan

Välkommen sims! Är en styrka att du kommit till insikt att du inte vill leva ett sånt liv mer. Du har ju precis som jag, två anledningar till att kämpa. Jag har två pojkar som är 13 & 15. Vi kämpar tillsammans! Kram på dig!

Tack mina fina vänner! Är helt otroligt vad mycket era ord betyder! Trots att vi egentligen inte känner varandra så genomsyrar era ord värme och omtanke! Jag tänker inte ge upp! Har ju lovat mig själv att mina fina pojkar ska få en pappa som inte sover bort hela helgerna.

Hillbilly och Mr Dry. Fasen vilken jäkla styrka och beslutsamhet ni har! Det enda felet ni gör är att ni lyckats bättre än jag ;) skämt o sido. Bra kämpat killar!!!!

Adde: Tror verkligen att det är en bra filosofi att ta en dag i taget. Blir så övermäktigt och inte riktigt greppbart när man sätter upp ett mål på flera månader!

Så mina vänner, är inne på min andra nyktra dag och tänker avsluta dagen så också!

Ha en underbar och nykter kväll! /TP

Tvåbarnspappan

Fredagkväll och inget sug! :)
Är så vansinnigt trött på att vakna upp med baksmälla och en fruktansvärd ångerst.
Känner en sån oerhörd längtan efter att vakna upp en lördagmorgon pigg och med ett leende på läpparna.
Det tänker jag göra i morgon bitti!

Godnatt/ TP

Ankan42

TP- jag har nu klarat en vecka. Suget har minskat avsvärt-jag känner mig piggare än på mycket länge. Den här känslan ska jag försöka minnas när frestelserna o suget sätter in.. Jag har inte riktigt utsatt mig för frestelser än...har häckat hemma o bara haft nyktert omkring mig.. På måndag börjar jag jobba o då blir det tufft, för vinet har alltid varit min avstressningsmedicin. Visst kommer det här bli din tredje nyktra dag och min sjunde, TP? Jag har tänkt mycket på om jag faller dit-hur gör jag då? Skiter i hela grejen? Nej, jag tänker att då om någon gång, måste jag förstå att alkoholen tagit över mitt liv när det är så svårt att motstå..-alltså, en ännu större siren som tjuter o kanske i långa loppet gör det lättare att vara nykter! Ta hand om dig idag TP-tänker o hejar på dig!

DryMartini

Grattis till veckan som nykter, Ankan42. Må det bli många fler veckor. TP, hoppas att du vaknat "pigg med ett leende på läpparna" som du skrev i ditt inlägg.

Nu håller vi helgen nykter!

Mr. Dry

Tvåbarnspappan

Grattis Ankan! Riktigt riktigt bra :)
Ja nu är jag inne på min tredje dag. Du har verkligen rätt i att det är först nu när man/jag försöker låta bli spriten som jag märkt att jag har alkoholproblem.
Jag har hela tiden hittat på ursäkter och anledningar till att dricka och talat om för mig själv att det är nog ändå ganska normalt att dricka som jag gör! Tänk att man/jag kan vara så jäkla dum att jag försöker lura mig själv! Men idag ska jag vara nykter :) Det första jag gjorde idag var att hälla ut en flaska i slasken och sen städade jag hela huset :). Som alternativ avstressning så är (hur banalt det än låter) långa promenader jäkligt bra! Sen finns det väldigt många bra cd-skivor man kan ladda ner med mental avslappning. Tack för dina varma ord och din omtanke. Kram :)

Mr Dry, jag kan väl inte påstå att jag log när jag vaknade, är nog södra Sveriges morgontröttaste man ;) Men jag mår förbaskat bra och har sån energi!
Vad glad jag är att jag har er här inne :). Men jag saknar nubaskemig! Hoppas allt är ok med dig?

Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga en gourmémiddag till sönerna / TP

DryMartini

TP, hoppas att det blir en fin middag. Idag kan det vara extra lägligt att lägga på en Bowie-platta, nu när han fyller 64. Men det beror ju också på om man gillar hans musik. Kanske inte direkt någon mental avslappningsmusik, dock. Förresten, vad blir det för gourmémat?

Japp, nu vill vi höra från nubaskemig också!

sims333

Hej igen! Jag känner så väl igen det där med ursäkterna, TP. Själv har jag tyckt såå synd om mig själv för en massa saker som hänt, som jag inte har kunnat styra över själv. Jag trodde att alla runt omkring mig missuppfattat mig och trodde jag hade problem för att dom inte visste hur det kändes att gå igenom förlust av en närstående, bli av med företag, hus och man inom loppet av tre månader. Vem skulle inte dricka då?

Så började jag fatta att det är nog så att jag har alkoholproblem som alla säger. Det har gått överstyr när man börjat fylleköra, för det är verkligen sånt jag HATAT när folk har gjort. Så gör jag det själv! Jag kunde ju ha dödat någon! Lägre kan man inte krypa. Förut hade jag förnekat detta genom att intala mig att detta var ett tillfälligt drickande eftersom det var så synd om mig efter allt jag gått igenom. Min historia är inte unik. Alla har ju problem med något. Grejen är ju hur man har tacklat dom. Jag fick som en rejäl smäll på käften. Vilken vidrig människa jag varit..Ansvarslös och till råga på allt är jag en mamma? Åååh! Jag är så hemsk!

Jag hittade detta forum och började läsa och läsa och inse: nej men: dom känner ju som jag! Shit! Jag är inte ensam. Jag lyckades skicka bort "den fule" igår kväll och blev väldigt stolt, så nu är jag inne på min fjärde nyktra dag. Jag kunde tacka nej till öl hos några bekanta, trots att jag var ledsen över en grej som hänt under kvällen och min nuvarande man blev så förbluffad och så glad. Själv var jag stolt som bara den.

Jag tycker att det ger en en väldig styrka att få ta del av era vägar från alkoholen och se att man inte är så ensam som man tror. Jag känner igen så himla mycket när man tycker allt är piss och tänker: äsch! lika bra att ta den där flaskan, men nu ska jag lära mig att leta reda på den fule och be honom dra åt fanders. Jag håller tummarna för alla er andra som kämpar där ute nånstans i Sverige. Det hjälper enormt att få skriva av sig!

Kram från sims

Tvåbarnspappan

Sims, jag har kört onykter också. Om någon hade frågat mig för några år sedan om ett sånt beteende så hade jag idiotförklarat dem totalt! Det gör jag fortfarande, men är en av dem idioterna.
Har en historia som har alla de ingredienserna som du skrev om. Under ett års tid förlorade jag i princip allt. Min sambo, mitt företag, min pappa, vårdnadstvist osv.... Vilket resulterade i en djup depresion och mitt i allt detta började jag dricka alldeles för mycket. Jag tyckte så fruktansvärt synd om mig själv, men sedan ett år tillbaka så har mitt liv vänt! Jag har en medvind som jag aldrig haft tidigare, men lik förbannat så har jag fortsatt dricka. Jag vill verkligen inte fortsätta förstöra den lyckan jag känner nu i mitt liv. Vi kämpar vidare tillsammans! Åh du Sims! Du är inte hemsk, du är en människa, och precis som alla vi andra så gör man fel val ibland. Men hade du däremot inte reflekterat över när du gjort något dumt, då hade det varit värre. Så sträck på dig och inse att fasen va bra du är som har sådan självinsikt och tar tag i ditt problem. Kram :)

Mr Dry: Det blev en potatisgratäng med smördegsknyten fyllda med kassler, gräslöksost och smörstekta kantareller, samt en paprikasås :) Får nog ta och lyssna lite på Bowie också. Ha en bra dag min vän!

sims333

Tack för dina stärkande ord! Jag sitter här och gråter av tacksamhet. En människa som förstår en. Jag hoppas att du och dina två pojkar får det bra. Jag längtar så efter mina flickor, men jag ska inte ge upp! Tack! Kram tusenfalt!

Hittade en dikt som jag tyckte va ganska fin:

Den är självkännedomen och självförverkligandet närmast,
som är helt tillfreds med sitt öde, för tillfredsställelsen,
också med vardagens hårda verklighet,
är människans enda lyckomöjlighet

Kram igen alla!

Ankan42

Mycket fina ord Sims! Otaliga är de gånger jag kört rejält bakfull och säkert varit påverkad fortfarande..lika illa som att sätta sig i bilen full. Tänk vad många anledningar det finns att dricka! Man behöver tröst, är trött, ska belöna sig, stressa av, pigga upp en bakfylla, fira, hjälpa sömnen på traven..ja-det finns anledningar att vara full dygnet runt!

TP: Vilken god mat, du skulle behövas hemma hos mig för jag vill inye laga lördagsmiddag. Ingen större lust i det när jag inte får dricka vin till matlagningen. Känner mig sur o grinig och vill bara ligga i soffan och inte göra ett skit. Jobbångesten börjar komma, har ingen lust att jobba- vill inte. Känner mig som en treåring idag, suck..