Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Ankan42

Idag ska man börja jobba igen då...och fan ta jobbet om det drar igång med en massa stress o press. Då har jag lovat mig själv att säga stopp, nej det här får allt lugna sig lite annars orkar jag inte (hålla mig nykter...) Lycka till idag, Nubaskemig!

Välkommen hit Florida- vi är många mammor här som druckit på liknande sätt som du, starkt av dig att ta tag idet!

Sims: Underbart att du var så stark att så emot och att det vände med din dotter. Sånt värmer min själ!

Idag ska jag gå till jobbet utan bakfylla och vara nykter hela dagen och kvällen!

sims333

Hej allesammans!

Tack TP för dina kloka ord; ja jag är ju en människa med fel och brister, men det gäller att acceptera detta och inte gräva ner sig i skuld och skam. Det hjälper ju ingen och absolut inte mina barn, som jag kämpar för. Jag ska vara stark för dom, precis som jag tyckte att min dotter var otroligt stark igår när hon sa: Älskar dig mamma så otroligt mycket. Låt oss lägga det bakom oss nu och börja om på nytt.

Tjejen är 15 år och så himla stark och klok. Jag kanske ska vända på det hela och tänka: hon är min dotter och säger så, kanske jag inte uppfostrat henne helt fel under dessa 15 år vi faktiskt levt tillsammans? Det är ju de senaste veckorna som hon inte ville vara hos mig, för det är de senaste veckorna jag flippat ut fullständigt med alkoholen. Den tog över totalt. Det finns hopp, men då måste jag vara stark och visa henne att alkoholen helt är borta från mitt liv.

Till alla er som jobbar nu och är orolig för all stress det innebär: Håll ut, snälla! Ni är alla så fina människor och är värda ett fint nyktert liv. Det är vi alla! Dessutom har vi kommit så långt nu, så det får vi inte sabotera. Jag var så nära igår, men jag klarade det. Jag tänkte: nej, jag måste försöka förklara för min dotter att det inte var jag som skrev det fula mailet, det var fru alkohol. I vanliga fall hade jag bara tänkt: åh, nu sket sig det med! Jag ooorkar inte, jag skiter i allt och druckit mig däckad igen, men jag gjorde annorlunda.

Tack mina vänner, det är faktiskt mycket er förtjänst (inklusive min egen förstås). Ni är alla så stöttande och jag vill vara det för er.

Idag ska jag sysselsätta mig med att baka, städa och läsa någon av mina Livsenergiböcker som jag har typ 15 stycken av.

Kram från en fortfarande nykter sims.

nubaskemig

Första jobbedagen avklarad UTAN problem. =) Så klar i huvudet en måndag morgon har jag inte varit på länge. Kändes helt underbart och jag tror alla märkte att jag var mer alert (trots sömnbrist - konstigt va?).

Hur har det gått för alla er andra idag? Tänker på er hela hela tiden.

Kram

Sussie

sims333

Jag är så glad för din skull. Jag har undrat hela dagen för hur det gått för alla. Du är fruktansvärt stark och jag glädjer mig med dig:-). Fortsätt nu på denna väg, vännen, för det är du värd och dina barn, och din sambo!

Kram från sims!

sims333

Själv har jag fan inte klarat dagen bra. Sitter med mina 3,5 och har snuttat på min gubbes whiskey. Ingen är ju här, ingen kommer förrän inatt och ja, fyfaaaaan! Den eviga ensamheten är inte bra för mänskligheten!

Sherio, miss Sophie!

DryMartini

Sims333, ingen anledning att ge upp för lite öl och whiskey. Återfall kan de flesta av oss här få, men då får man börja om igen. Hoppas att du gör det nu och fortsätter på den nyktra vägen. Vi är med dig!

Själv har jag haft det jobbigt i några dagar, framför allt med annat som inte rör alkoholintag. I natt var jag vaken rätt mycket och hade ett sug på en rejäl stänkare. Just nu har suget gått över och jag hoppas att det håller i sig. Ännu så länge mår jag inte direkt bättre av att inte dricka. Men det kanske ligger i sakens natur att om kroppen är van vid alkohol, så är det något som faktiskt saknas. Lite nöjd känner jag mig dock av att ha kunnat avstå i 15 dagar. Det ska bli 15 till.

Idag ska jag vara nykter!

Mr. Dry

nubaskemig

Sims - Idag är det en ny dag. Nu börjar vi om. :) Notera bara hur och vad som fick dig att falla i ditt mentala minnesblock och häng ut varningsskyltar. På så sätt kanske du kan undvika det eller iaf göra det lite svårare att falla nästa gång. En klok människa här skrev att man skulle undvika att ha något hemma, för på så sätt måste man falla två gånger för att kunna dricka ju - JÄTTEBRA råd! Idag tar vi nya tag och klarar det bättre ska du se. Vi finns här allihopa ju. *kram*

Dry - Grattis till 15 dagar! Jag firar 2 veckor idag, och upplever faktiskt ungefär samma som du. Det är jobbigt med tjafs och bråk eftersom jag inte kan "gömma" min besvikelse, frustration och genuina sorg över att jag har det som jag har det. Tycker synd om mig själv i stora stora mått alltså. ;) Och ingen vidare sömn alls på 2 veckor heller. OCH jag har huvudvärk, ont i magen och gått upp i vikt. Men jag tror också som du, att kroppen behöver tid för att ställa om sig. Det kommer att bli bättre. Och det är värt alltihopa när jag kan vakna med gott samvete och utan ångest. Det kan inte komma något ont alls utav att sluta dricka.... allt som sker blir bara en förändring. =)

Nykter idag. :)

Kram

Quista

Hej Florida,
Läste din berättelse och känner igen allt det du skrivit. Och jag avskyr att vara bakfull.....för min del har konsumtionen ökat enormt de senaste två åren, jag har blivit "bråkig" hemma och nog att det funnits anledningar, men i helt fel tillstånd.Och ångesten dagen efter går inte att beskriva.
Typisk kväll för mig igår; trött efter en stressig dag, tränade, kom hem och började laga mat och så klart öppnade liiiiite matlagningsvin, sedan var även mer just igår, usch. Idag tack och lov har jag arbetat hemmifrån och eftersom jag mår dåligt av mitt drickande behöver jag få hjälp.
Hittade denna sida efter allt surfande, tack och lov! O kunna läsa att jag inte är ensam. Det ger hopp och ljusning, så nu av med drycken! ;-)

nubaskemig

Kul att du hittade hit. Här sitter alla i samma sits och vi finns här för varandra. :) Lycka till med vad du föresatt dig - uppehåll en tid eller sluta helt.

kram

Tvåbarnspappan

Hej på er hela högen och välkomna ni som är nytillkomna!
Nu är jag inne på min 6:e dag utan alkohol, just nu känns det hur enkelt som helst!
Men jag vet att det kommer bli riktigt tufft till helgen när jag har en barnledig helg.
Men jag SKA klara det mer ert stöd!

Grattis till Mr Dry och nubaskemig för att ni fixar det här så bra :)!
Föresten är ni duktiga allihop som tagit ett sånt här beslut som kommer göra livet så förbaskat mycket bättre!

Kramar TP :)

Hej TP - undrade just var du är. Vad starka ni är och så mycket förtröstan ni sprider här på AH. Det ger mig mycket tröst att följa er även om jag själv känner mig stark just nu. Kramar till er alla!

DryMartini

Kul att det blir fler och fler som hänger på här i tråden. Grattis TP med de sex dagarna och fler ska det ju bli.

Jag tänkte på en annan detalj som är positiv med att sluta dricka och det är att man sparar pengar. Det är inte jättebilligt att kolka i sig ett par flaskor whisky eller annat varje vecka. Säg att man dricker en flaska whiskey och två-tre flaskor vin per vecka. Det blir 15-20 tusen på ett år om man nu inte handlar stora lass i Tyskland. Istället kan man exempelvis köpa en 55 tums LED-tv varje år. Det ni!

nubaskemig

Kanonbra jobbat hjärtat! Och du kommer att fixa det en dag i taget, vi tar helgen när den kommer. :)

Mulletant - Att skriva här både när man är stark och svag gör faktiskt att allt känns lättare - även när det är svårt. Jag tror inte jag skulle klarat mig så bra utan alla här, och här slappnar jag av. =)

Ankan hur går det för dig?

Gonatt och sov gott allihopa.

Kram

Sussie

Tvåbarnspappan

Vad härligt att du känner så! Känner verkligen att alla de här människorna på forumet ger så mycket, trots att alla har sina egna problem att kämpa med.
Kanske låter fånigt, men jag blir alldeles varm inombords när jag "möter" sådana människor :)!

Nu ska den gamle pappan gå o sova!

Sweet dreams :) / TP

Florida

Tack för det varma välkomnandet! Otroligt vilken skillnad det gör när man kan dela med sig med människor i samma sits. Mer än vad jag någonsin trott. Jag har också haft lättare att hålla upp med drickat denna gången jämfört med andra, jag är säker på att det beror på er.

Sims: Bra jobbat med din dotter! Kom ihåg känslan när det löste sig på annat sätt än genom att dricka, så tror jag det blir lättare nästa gång det blir en motgång. Jag kände igen mig lite. Min mamma var alkoholist och jag minns att varje gång jag fick se en skymt av mamma och inte den där alkokvinnan hon blev när hon drack, blev jag så otroligt glad. Jag ville så gärna att allt skulle blir bra, även om jag alltid var på min vakt.

Jag tror att vi som är föräldrar kan fundera på hur vi vill att vår relation till våra barn ska vara. Något som sporrar mig och fick mig att tänka över mitt drickande var att jag inte vill att min son när han blir äldre ska minnas mig som mamman som sov hela helgen, eller hon ville aldrig göra nåt tillsammans med mig eller hon drack vin hela tiden... Det är ju jag som har tagit hit honom till denna värld då är det mitt ansvar att göra allt JAG kan för att hans uppväxt ska bli så bra som möjligt. Jag behöver åtminstonne inte sabotera den genom att hela tiden antingen vara full eller bakis. Jag är den vuxne, han är bara ett barn. Så tänker jag.

Hillbilly: Modigt att gå till AA! Det är inte för mig just nu, om man inte kan gå dit utan att synas. :)

Välkommen Quista! Jag kände detsamma när jag hittade denna sidan. Hade inte tänkt fatta ett nykterhetsbeslut, utan ville bara kolla runt lite för framtiden, haha.. Men det blev nästan självklart efter att läst den här tråden och nu ska jag göra mitt bästa för att klara det - en dag i taget. Hoppas det här forumet ger dig stöd i det du vill åstadkomma. Det finns många här som stödjer dig i med- och motgång. Så känner jag redan.

Har förresten satt upp en stor lapp på min ytterdörr där det står VAD SOM ÄN HÄNDER IDAG och ett hjärta :) Ska komma på något att ha på jobbet också eftersom det är där suget och kampen mot alkodemonen börjar. Något som bara jag förstår. En bild kanske.

Det här blev långt.. Nu har det i alla fall gått tre dagar utan alkohol, två arbetsdagar där jag inte har känt att jag behöver åka förbi systembolaget. Tanken dök upp en millisekund idag, men då kom jag att tänka på alla er och då var det lätt att få undan den tanken.

Jag tror det här kommer gå bra.

Gonatt

Ankan42

Fy, vilka jobbiga dagar.. Jobbad drog igång som en jäkla orkan och idag grät jag när jag åkte hem från jobbet. Så otroligt mycket att göra, så mycket ansvar...jag kände mig helt överkörd.. Det har varit skitjobbigt att komma hem och försöka hantera stressen utan vin, men det har gått. Nu har jag varit nykter i 10 dagar. Jag har druckit mycket te´och försökt ta det jättelugnt när jag kommit hem, det har fått bli varmkorv och mackor till middag. När klockan har närmat sig 19 har det faktiskt känts ok. Sömnen har alltid varit dålig men nu är den väl sämre än någonsin-det verkar många ha problem med här! Jag känner mig gnällig o jävlig, men jag har stor motivation att stå emot alkoholen! Jag tänker inte ta till alkoholen o döva stress o press utan verkligen försöka hitta andra vägar.

Sims: Jag förstår dig, det är hela tiden hårfint att jag ska åka dit. Hade jag inte haft min man som alkoholpolis här hemma hade jag nog druckit idag! Jag vet att du kommer igen- ny dag, nya tag- du vill inte dricka-eller hur?!Tänker på dig!

TP-vad härligt att det går bra, vi laddar för STORT pepp på fredag, eller hur?!

Nubaskemig:Ja, min kropp går på högvarv och behöver oxå ställa in sig. Jag har gått ner i vikt-säkert för att levern slipper ta all förbränning till alkoholen.. Grattis till två veckor! Undrar hur lång tid det tar innan kroppen lugnar ned sig..?

florida: Vilken bra idee´med lappen! jag ska göra en lapp och sätta in i min jobbalmanacka som är min bibel....

Quista: Varmt välkommen hit!

dryMartini: 15 dagar- vad bra, längtar till jag kan skriva den siffran...är lite orolig för helgen...

Nu ska jag dricka te´och vakna utan baksmälla imorgon!

Tvåbarnspappan

Ankan: Förstår att det är kämpigt när arbetet känns övermäktigt. Finns det något du kan göra för att få det mindre stressigt på jobbet? Trivs du med ditt arbete i övrigt, eller är det dags kanske dags att göra något annat? För livet är ju så mycket mer än arbete.

Ja på fredag så tror jag verkligen att vi behöver varandra! Vet i alla fall att jag kommer behöva er!

Ska förgylla min helg med att sitta vid pianot och skriva, och kanske få till något bra nu när jag inte koncentrerar mig på att hinka i mig glas efter glas.
Blir lite avundsjuk att de finns de som går ner i vikt ;). Jag har varit nära att äta ihjäl mig den här veckan som har gått. Men vikten får bli nästa pusselbit I livet som ska falla på plats......

Nu är det dags att sova några timmar så att jag orkar vara glad och trevlig hela dagen :)

Kram och godnatt mina vänner :)

sims333

Hujedamig! Livet går så upp och så ner att jag blir smått illamående av denna berg o dalbana. Fast att jag ens reagerar är nog ett tecken på att hjärnan börjat vakna till liv från den alkoholdimma den fått leva med så länge. Jag lade märke till att jag tog mitt återfall när ingen var hemma som kunde märka vad jag gjorde. Alltså: jag hade planerat det utan att jag visste det själv. Eller: fru alkohol hade planerat det, mitt andra jag som jag måste släpa runt med. Fru alkohol är en mycket listig kvinna. Hon stal lite av sin mans fina 17-åriga whisky, bara för att se "hur det kändes", sen tyckte hon att det smakade vääldigt gott, men..då kom den andra sidan av mitt jag och sa: nej! du fååår inte ta av hans whisky. Den är hans och han kan hantera alkoholen. Du fååår inte svika din man på det sättet! Fru alkohol blev lite sur, men ville absolut ha nånting mer och fick nöja sig med öl, 3,5. Fru alkohol tyckte inte att det smakade så gott och mitt andra jag satt bredvid och sa: nej, hade du väntat dig det? Du bestämmer inte allt här längre i denna kropp, bara så att du vet! Fru alkohol blev förvånad över detta och såg lite rädd ut och sa: men det är ju så ensamt denna kväll, ska vi inte göra som förr och ha vår trevliga samvaro och sen stupa i säng, så som det var förr? Mitt andra jag såg hur fru alkohols ansikte lyste av rädsla. Jag vände henne ryggen och gick och la mig.

Nästa dag vaknade jag och fru alkohol syntes inte till. Jag tillbringade dagen med att vara sur på henne så hon vågade inte visa sig. Igår var jag och hälsade på min mamma som jag inte sett på länge och fick henne att följa med mig på en tredagarskurs längre fram där vi ska lära oss att meditera, hantera kaos i livet, äta vegetariskt osv. Det var kul att bestämma sig för att göra nåt helt annat. Min man är så glad och säger att han längtat efter denna dag i två år: den dagen jag är jag igen och inte kidnappad av fru alkohol. Bara en sån sak gör ju att jag med glädje kämpar på.

Jag läser hur det går för er och det verkar ju gå jättebra! Tack alla för uppmuntrande ord! Jag ser er alla framför mig: nubaskemig i pulkabacken, TP vid pianot, hillbilly på AA-mötet, ankan som trots all stress motar iväg sin fru alkohol. Drymartini bärandes på sin nya LED-tv..Och Florida hon susar förbi systembolaget med en kaxig blick och säger: no, no, no! Det var till dagis jag skulle idag! Quista: du håller dina händer för ansiktet och säger: herregud! Så långt kan det ju gå om jag inte passar mig, som det gjort för några av oss i forumet. Du har vaknat!

Jag säger bara det: herr och fru alkohol: ni är på väg till dit ni hör hemma: på soptippen, bland all annan skit. Vi, människor här står redo att slå tillbaka om ni försöker ta över våra liv igen!

Efter detta lååånga inlägg vill jag avsluta: Jag ska ta tillbaka det som rätteligen är mitt; mitt liv!