Lägger mig platt och gör ett nytt försök

20 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kontentan
Lägger mig platt och gör ett nytt försök
Kontentan
Antabus

Hej igen. Nu är jag här igen. Sist jag var här var jag nykter ca 50 dagar.
Jag trodde att jag kunde ta ett glas vin till maten men efter den kvällen brakade det loss och jag har vart onykter varenda dag sedan dess.
Mycket har förändrats sedan sist. Jag har öppnat upp mig för vården angående mina problem. Främst för ångesten och depressionen och har fått pröva några mediciner och nu har vi hittat en som verkar fungera.
Drickandet har jag inte vart helt ärlig med förs jag för ett par veckor sedan vart inkörd till psykakuten av min familj då de var oroliga för att jag skulle skada mig själv.
Där inne berättade jag allt om hur illa det egentligen är.
Så idag så träffade jag min läkare igen och bad om att få antabus, jag har testat både naltrexon och campral men det fungerar inte på mig.
Så idag är min första dag. Med antabusen så går det bara inte att dricka även om jag skulle vilja och försöka. Det känns bra.
Skulle jag fortsätta som jag gjort så har jag ingen familj kvar, inget jobb, inget boende.
Då skulle jag stå där med min flaska och massa skulder.

Kände att jag ville starta en ny tråd istället för att fortsätta på min gamla för nu är det en ny start och jag vill bara blicka framåt

Baraenmor
Välkommen!

Vad bra att du fått hjälp av vården och vågat vara ärlig! Har själv funderat på antabus. Ibland kan det vara bra att inte ha något val.
Lycka till med din nystart! ❤

Kontentan
AA möte

Ikväll ska jag gå på mitt första AA möte någonsin. Jag är rätt nervös över hur det kommer att vara

Allterbra
Bra

Bra beslut, 50 dagar är grymt det ju.
Nu är det bara att fortsätta i samma spår och när det gått 50 nya dagar.
Ja då läser du här i din egen tråd, där kommer det stå att du inte kan dricka ett glas vin till maten. Det är resten testat och det gick åt skogen.
Hur va mötet ?

Mrx
Bra jobbat kontentan

Skönt att höra att du fått hjälp av sjukvården. Jag tror många av oss problem drickare lider av andra sjukdomar som vi försöker själv medicinerna med alkohol. Jag knaprar själv lyckopiller mot ångest och depressioner. Det får jag nog göra resten av mitt liv. Du vet ju hur bra du mår när du inte dricker alkohol. Har följt din gamla tråd och är imponerande av din vilja till insikt och förändring. Du har ju din familj att tänka på oxå! Hur går det för dem om du super bort ditt liv?

Kontentan
Tack för stöttande ord.

Mötet gick bra. Jag var väldigt nervös över att gå dit. Tänkte först bara lyssna men när jag väl satt där så släppte alla rädslor och jag öppnade upp mig för gruppen.
Vilka fantastiska människor som var där, som visar genuint intresse för att hjälpa till och lyssnar och delar goda råd och erfarenheter.
Även fast det var min första gång så gick jag därifrån med flera telefonnummer till folk som sa att det är bara att ringa när som helst på dygnet om jag ville prata.
Jag kommer definitivt fortsätta att gå på möten.

Angående lyckopiller så knaprar jag också, har testat en hel del utan resultat. Men nu tror jag att jag har hittat min rätta, venlafaxin äter jag. 300mg om dagen.

Kontentan
Ser fram emot morgondagen

Då är det ett AA möte jag ska gå på. Behöver den positiva energi som människorna där utstrålar

Se klart
Så fint att du har hittat dit!

Och så härligt att ha saker att se fram emot som inte handlar om alkohol. Det tar oss långt! 🤗

Kontentan
50-60 tusen spänn

Så mycket har jag handlat alkohol för på bolaget på ett år ungefär. Vågar inte tänka på vad missbruket har kostat totalt. Lägg till alla öl man köpt i barer, alla taxiresor, har haft sönder åtskilliga mobiler osv.
Det är helt sinnessjukt.
Fyfan vad mycket roligare man kan ha för de pengarna.
Tänk om man kunde använt de till att skapa minnen med familjen istället för att skapa ångest, bråk, lögner och svek.

Andrahalvlek
Helt galna pengar

Spenderade på ett helt galet sätt. Inspirerad av Allic har jag börjat överföra 500 kr på ett non-alcoholic-konto varje lördag.

Under de 25 veckor jag har varit nykter har jag sparat 12.500 kr. (För de första 20 veckorna förde jag över en klumpsumma.) Pengar som ska användas till må-bra-saker 😍

Kram 🐘

Kontentan
Frukost

Smart det där med att lägga undan pengar som annars skulle gått till alkohol. Det ska jag ta efter.
Gör sitter jag nu själv hemma, sambon jobbar och dottern är på dagis. Själv är jag sjukskriven.
Min sena frukost består av en kopp kaffe, ett glas antabus och en smörgås.
Huvudvärken dunkar, tror den beror på imovanen jag tog igår för att få sova ordentligt en natt.
Men vad gör det, jag är inte bakfull iallafall.

Jag har en önskan om att jag ska orka röra på mig lite när jag vart nykter några veckor.
Det skulle vara fint att bli av med ölkaggen som jag dragit på mig.

Kontentan
Usch

Illamående, yrsel, svettningar och huvudvärk. Antingen är det abstinensbesvär, biverkningar eller kroppen som gör sig av med gifterna.

Har vart på ett AA möte ikväll och där fick jag låna stora boken av en i programmet så den ska jag bläddra lite i senare.

AkillesU
Lycka till!

Håller på dig! Tror mycket på att även få hjälp av AA. Har vänner som har det som det största stödet. Vi får se om jag också hamnar där. Försöker den här vägen först. Dag 3 nu nykter. Ser fram emot fler dagar att fylla utan alkoholen. Fått sug 2-3 ggr idag men andats bort ångesten... nu ska jag springa!

Kontentan
Tack AkillesU

Ja jag har alltid vart lite anti AA och haft försommar, men faktum är att det är ingen som förstår en alkoholist bättre än en alkoholist, alla lyssnar och förstår, ingen dömer.
Bra gjort att stå emot suget, springa och träning ger endorfiner som botar alkosug.
Jag hoppas att jag också hittar orken till att motionera inom kort.
Ta hand om dig!

Kontentan
Ännu en morgon utan fyllångest

Kaffebryggaren puttrar, slänger i en antabustablett i ett glas med vatten.
Snart ska jag skjutsa dottern till dagis sen ska jag åka hem och sätta mig på kontoret och jobba ikapp lite pappersarbete som blivit hamnat efter pga av utbrändhet och fylla.

AkillesU
Dag 4

Hejja dig!
Jag har också en hel del admin arbete att göra.... men försöker just nu andas bort tankarna på det. Har faktiskt semester fortfarande! Har jobbat mycket på att räkna mina arbetstimmar senaste året. Slutade med att jag fick anställa en assistent eftersom jag jobbade dubbelt upp! Nu jobbar hon heltid och jag med. Vilken tankeställare det var! Sen är man ju förälder också... tiden räcker inte till.

Men jag ska fokusera på att inte stressa, andas, träna. Allt som motar bort ångest och stress. För det är den som gör att jag vill medicinera med alkohol! (Har även medicin mot depression, men finns ingen som funkar mot min ångest förutom Oxascand. Men den blir man ju beroende av också!)

Kontaktade min nära vän som går på AA idag. Antagligen kommer hon inte acceptera att jag inte går på AA... har inget emot att gå dit! (Aldrig varit där) men förstår inte hur jag ska hinna! Försöker ju stressa ner här 🙈 kramar

💃🏼

Kontentan
Inget alkohol för mig

Däremot så jag börjat röka cigg varje dag och missbrukar imovane. Har nog dragit i mig 10st idag när min rekommendera dos ligger på 1st 7,5mg.

AkillesU
Dag 7 för mig

Hej! Grattis att du behållt dig nykter. Man kan inte kämpa med allt på en gång!
Kramar

Se klart
Imovane

Halloj,
Se upp med Imovane- 10 st är väldigt väldigt mycket. Och farligt.
Är det en läkare som skriver ut såna mängder?
Att avstå alkoholen, bra. Härda ut de tråkiga dagarna. Utan att proppa dig med piller. Det blir bättre!
Heja 🌸