Lägger mig platt och gör ett nytt försök

45 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kontentan
Lägger mig platt och gör ett nytt försök
Kontentan
Antabus

Hej igen. Nu är jag här igen. Sist jag var här var jag nykter ca 50 dagar.
Jag trodde att jag kunde ta ett glas vin till maten men efter den kvällen brakade det loss och jag har vart onykter varenda dag sedan dess.
Mycket har förändrats sedan sist. Jag har öppnat upp mig för vården angående mina problem. Främst för ångesten och depressionen och har fått pröva några mediciner och nu har vi hittat en som verkar fungera.
Drickandet har jag inte vart helt ärlig med förs jag för ett par veckor sedan vart inkörd till psykakuten av min familj då de var oroliga för att jag skulle skada mig själv.
Där inne berättade jag allt om hur illa det egentligen är.
Så idag så träffade jag min läkare igen och bad om att få antabus, jag har testat både naltrexon och campral men det fungerar inte på mig.
Så idag är min första dag. Med antabusen så går det bara inte att dricka även om jag skulle vilja och försöka. Det känns bra.
Skulle jag fortsätta som jag gjort så har jag ingen familj kvar, inget jobb, inget boende.
Då skulle jag stå där med min flaska och massa skulder.

Kände att jag ville starta en ny tråd istället för att fortsätta på min gamla för nu är det en ny start och jag vill bara blicka framåt

Baraenmor
Välkommen!

Vad bra att du fått hjälp av vården och vågat vara ärlig! Har själv funderat på antabus. Ibland kan det vara bra att inte ha något val.
Lycka till med din nystart! ❤

Kontentan
AA möte

Ikväll ska jag gå på mitt första AA möte någonsin. Jag är rätt nervös över hur det kommer att vara

Allterbra
Bra

Bra beslut, 50 dagar är grymt det ju.
Nu är det bara att fortsätta i samma spår och när det gått 50 nya dagar.
Ja då läser du här i din egen tråd, där kommer det stå att du inte kan dricka ett glas vin till maten. Det är resten testat och det gick åt skogen.
Hur va mötet ?

Mrx
Bra jobbat kontentan

Skönt att höra att du fått hjälp av sjukvården. Jag tror många av oss problem drickare lider av andra sjukdomar som vi försöker själv medicinerna med alkohol. Jag knaprar själv lyckopiller mot ångest och depressioner. Det får jag nog göra resten av mitt liv. Du vet ju hur bra du mår när du inte dricker alkohol. Har följt din gamla tråd och är imponerande av din vilja till insikt och förändring. Du har ju din familj att tänka på oxå! Hur går det för dem om du super bort ditt liv?

Kontentan
Tack för stöttande ord.

Mötet gick bra. Jag var väldigt nervös över att gå dit. Tänkte först bara lyssna men när jag väl satt där så släppte alla rädslor och jag öppnade upp mig för gruppen.
Vilka fantastiska människor som var där, som visar genuint intresse för att hjälpa till och lyssnar och delar goda råd och erfarenheter.
Även fast det var min första gång så gick jag därifrån med flera telefonnummer till folk som sa att det är bara att ringa när som helst på dygnet om jag ville prata.
Jag kommer definitivt fortsätta att gå på möten.

Angående lyckopiller så knaprar jag också, har testat en hel del utan resultat. Men nu tror jag att jag har hittat min rätta, venlafaxin äter jag. 300mg om dagen.

Kontentan
Ser fram emot morgondagen

Då är det ett AA möte jag ska gå på. Behöver den positiva energi som människorna där utstrålar

Se klart
Så fint att du har hittat dit!

Och så härligt att ha saker att se fram emot som inte handlar om alkohol. Det tar oss långt! 🤗

Kontentan
50-60 tusen spänn

Så mycket har jag handlat alkohol för på bolaget på ett år ungefär. Vågar inte tänka på vad missbruket har kostat totalt. Lägg till alla öl man köpt i barer, alla taxiresor, har haft sönder åtskilliga mobiler osv.
Det är helt sinnessjukt.
Fyfan vad mycket roligare man kan ha för de pengarna.
Tänk om man kunde använt de till att skapa minnen med familjen istället för att skapa ångest, bråk, lögner och svek.

Andrahalvlek
Helt galna pengar

Spenderade på ett helt galet sätt. Inspirerad av Allic har jag börjat överföra 500 kr på ett non-alcoholic-konto varje lördag.

Under de 25 veckor jag har varit nykter har jag sparat 12.500 kr. (För de första 20 veckorna förde jag över en klumpsumma.) Pengar som ska användas till må-bra-saker 😍

Kram 🐘

Kontentan
Frukost

Smart det där med att lägga undan pengar som annars skulle gått till alkohol. Det ska jag ta efter.
Gör sitter jag nu själv hemma, sambon jobbar och dottern är på dagis. Själv är jag sjukskriven.
Min sena frukost består av en kopp kaffe, ett glas antabus och en smörgås.
Huvudvärken dunkar, tror den beror på imovanen jag tog igår för att få sova ordentligt en natt.
Men vad gör det, jag är inte bakfull iallafall.

Jag har en önskan om att jag ska orka röra på mig lite när jag vart nykter några veckor.
Det skulle vara fint att bli av med ölkaggen som jag dragit på mig.

Kontentan
Usch

Illamående, yrsel, svettningar och huvudvärk. Antingen är det abstinensbesvär, biverkningar eller kroppen som gör sig av med gifterna.

Har vart på ett AA möte ikväll och där fick jag låna stora boken av en i programmet så den ska jag bläddra lite i senare.

AkillesU
Lycka till!

Håller på dig! Tror mycket på att även få hjälp av AA. Har vänner som har det som det största stödet. Vi får se om jag också hamnar där. Försöker den här vägen först. Dag 3 nu nykter. Ser fram emot fler dagar att fylla utan alkoholen. Fått sug 2-3 ggr idag men andats bort ångesten... nu ska jag springa!

Kontentan
Tack AkillesU

Ja jag har alltid vart lite anti AA och haft försommar, men faktum är att det är ingen som förstår en alkoholist bättre än en alkoholist, alla lyssnar och förstår, ingen dömer.
Bra gjort att stå emot suget, springa och träning ger endorfiner som botar alkosug.
Jag hoppas att jag också hittar orken till att motionera inom kort.
Ta hand om dig!

Kontentan
Ännu en morgon utan fyllångest

Kaffebryggaren puttrar, slänger i en antabustablett i ett glas med vatten.
Snart ska jag skjutsa dottern till dagis sen ska jag åka hem och sätta mig på kontoret och jobba ikapp lite pappersarbete som blivit hamnat efter pga av utbrändhet och fylla.

AkillesU
Dag 4

Hejja dig!
Jag har också en hel del admin arbete att göra.... men försöker just nu andas bort tankarna på det. Har faktiskt semester fortfarande! Har jobbat mycket på att räkna mina arbetstimmar senaste året. Slutade med att jag fick anställa en assistent eftersom jag jobbade dubbelt upp! Nu jobbar hon heltid och jag med. Vilken tankeställare det var! Sen är man ju förälder också... tiden räcker inte till.

Men jag ska fokusera på att inte stressa, andas, träna. Allt som motar bort ångest och stress. För det är den som gör att jag vill medicinera med alkohol! (Har även medicin mot depression, men finns ingen som funkar mot min ångest förutom Oxascand. Men den blir man ju beroende av också!)

Kontaktade min nära vän som går på AA idag. Antagligen kommer hon inte acceptera att jag inte går på AA... har inget emot att gå dit! (Aldrig varit där) men förstår inte hur jag ska hinna! Försöker ju stressa ner här 🙈 kramar

💃🏼

Kontentan
Inget alkohol för mig

Däremot så jag börjat röka cigg varje dag och missbrukar imovane. Har nog dragit i mig 10st idag när min rekommendera dos ligger på 1st 7,5mg.

AkillesU
Dag 7 för mig

Hej! Grattis att du behållt dig nykter. Man kan inte kämpa med allt på en gång!
Kramar

Se klart
Imovane

Halloj,
Se upp med Imovane- 10 st är väldigt väldigt mycket. Och farligt.
Är det en läkare som skriver ut såna mängder?
Att avstå alkoholen, bra. Härda ut de tråkiga dagarna. Utan att proppa dig med piller. Det blir bättre!
Heja 🌸

Kontentan
Imovane

Nej det är det enda som hjälper mig sömnen. Jag ska egentligen ta en till kvällen men nu har jag tagit 10sr igen till och från under dagen. Har även fått i mig en tramsdol, några lergian, propavan samt ett par theralen, jag vet inte hur jag ska hantera ångesten och få sova just ni. Hade vart så enkelt med sprit

Kontentan
Darkweb

Har lärt mig allt hur ser funkar och hur man gör för att beställa..
Funderar på om lite cannabis skulle kunna hjälpa mig lite på vägen. Är totalt oerfaren om sånt men det verkar inte så farligt

Jullan65
Hej kontentan, dags att tala

Hej kontentan, dags att tala med läkaren , låter det som. Kram Jullan

Andrahalvlek
Ta hjälp snälla

På mig hjälpte inte insomningstabletter till slut. De fick motsatt effekt. Var tvungen att sluta helt och det tog flera veckor innan jag kunde somna naturligt. Det är 1,5 år sedan, och jag tänker aldrig börja igen.

Ta kontakt med läkare idag. Du behöver hjälp. Jag är orolig för dig.

Kram 🐘

Se klart
Tabletter

Hej
Jag vet inte om du vill lyssna på detta men du ser ju själv när du skriver att ett sånt tablettmissbruk är farligt och beroendeframkallande. Minst lika allvarligt som alkohol. 10 Imovane blir man kraftigt drogad av och ska inte köra bil och jag skulle aldrig kunna jobba.
Det finns skäl till att man är restriktiv med dessa och big nono för alla med missbruksproblem.
Du vill ha en förändring i ditt liv. Ta dig själv och din vilja på allvar och sök hjälp. Prata med en kompis, din fru, till att börja med.

AkillesU
Nej!!! 😢

Gå inte över till tablettmissbruk eller andra droger! Du är här för att du vill må bra. Du kommer inte må bra förens du lär dig slappna av på andra sätt. Det är det du behöver ”gå över till”.
Kanske samtalsterapeut, coach, stresshantering, mindfullness... finns såååå många saker som man kan ta till som får en att lära sig slappna av, bli av med ångest och sova... jag jobbar på det jag själv!!

Cannabis är farligt (Tro mig, har erfarenhet av den) och det är en inledande drog till tyngre droger. Håll dig borta!!! Har vänner som dött... Vi vill ha kvar dig här.

Är på min dag 8 nu....

Kontentan
Dimma

De senaste veckorna är suddiga, jag kommer inte ihåg vad jag gjort om dagarna tack vare imovane. Det är skrämmande att en läkare på vårdcentralen kan skriva ut så mycket piller till en som har uppenbara missbrukarproblem.

Missbrukare, det är vad jag är, allt man kan missbruka det missbrukar jag.
Alkohol
Imovane
Kaffe
Coca Cola
Socker
Sex
Energidryck
Internet
Tobak
Spel
Mat
Osv osv

Jag är en person med väldigt starka känslor i alla riktningar, det är allt eller inget med allt. Ilska, sorg hat men även kärlek och glädje. Jag måste bara hitta dom lyckliga stunderna och behålla dem i tanken. Men det är extremt svårt när man är i ett sådan extrem period av mörker och självdestruktivt beteende.

Jag började gå på AA, jag började läsa stora boken. Men sen ramlade jag ner igen.
Jag är här nu, jag vill, jag ska försöka.
Jag har druckit men jag har inte tagit imovane på flera dagar.

Ja jag dricker och tar antabus, jag dricker inte som mängderna som förr tack vare att jag mår så dåligt av alkoholen och antabus. Ni som provat ni vet. Här om natten så halsade jag en flaska vin och hjärnan bultade, varenda hjärtslag slog så hårt i huvudet så jag trodde att jag skulle dö. Jag gick ut och la mig på gräsmattan och bara ville att allt skulle ta slut. Sen vaknade jag.
Jag är fortfarande här. Jag lever

Se klart
Du är här. Du lever.

Nu kommer jag skriva något som du kanske inte gillar men jag önskar nå fram.
Den mängd Imovane du får i dig varje dag är farlig.
Jag har ingen aning om vad du har för läkare men jag tycker att du ska byta. Imorgon.
• Jag föreslår att du samtidigt tar kontakt med en av rådgivarna här för hjälp och stöd.
• Läs gärna och skriv här. Men insikten om att du behöver proffesionell hjälp, önskar jag dig.
• Du lever. Du vill leva. Det är stort. Ibland består livet av insikter som följs av handlingar som gör tvärtemot, som du gör nu.
• Var rädd om ditt liv, ett enda vad vi vet. Du verkar smart och har insikter. Ta vara på allt det och mobilisera krafterna.
Ikväll kom Lalehs En stund på jorden upp i min spellista. I all sin banalitet drabbar den mig så starkt, varje gång. En stund på jorden, en underbar sekund, ja jag var där.
Du med, jag med. Så stort ju, och så ögonblicks kort. Hur ska man greppa det- inte konstigt man vill döva den frontalkrocken i hjärnan, då och då. Gör inre det mer. Sök hjälp, skriv och berätta hur det går. Lämna in Imovane på apoteket.
Håller på dig!

Kontentan
En stund på jorden

Jag var tvungen att lyssna på den om och om efter din kommentar Se klart.
Vilken underbart vacker text med så mycket mening.
Konstigt hur hjärnan fungerar på en missbrukare, jag vet att det bara finns ett liv och jag måste ta tillvara på det men ändå så misshandlar man sig själv till det yttersta.

Jag har en plats på ett behandlingshem men det dröjer ett par månader innan jag får komma pga coronan så är det väldigt begränsat med platser med krav på enkelrum osv.

Går även hos en psykolog men tycker att det känns rätt meningslöst då han aldrig kommer förstå hur det är.

Det är bara en missbrukare som kan förstå en missbrukare så därför kommer jag att försöka gå på AA mötena regelbundet

Se klart
Låter bra det

Men AA-möten. Jag läser om många som har goda erfarenheter.
Och hoppas tiden rappar på så du får din plats på behandlingshemmet.
Och fortsätt att skriva här! Kram 🤗

Kontentan
Nykter

Har vart på ett AA möte nu ikväll, det var ganska mycket folk där och många som vart nyktra i många år.
Det kändes bra att höra alla positiva effekter som de upplevt sen de blev nyktra. Jag kände en släng av avundsjuka till vad de åstadkommit och hur bra de får må.

Jag har en ångestgrej att ta tag i snart,och det är att erkänna för alla nära som inte vet hur illa det är, att berätta att jag ska in på behandling och kommer vara borta i ca 5 veckor. Hur gör man?

Sidor