Jag kände en skam när jag satt och drack mitt vin med mannen.
Kände hur allt blev mer dimmigt och slappt och jag tänkte ,hur har jag blivit?Till sist satt jag och sov.Fy!
Skämdes inombords och hade ett så lågt värde.Kände mig så dålig och värdelös.Och tänkte ;imorgon ,då lägger jag av med vinet.Dagen efter så var kroppen tung och huvudet värkte,kall,varm,illamående men allt skulle ju göras som vanligt.För att döljas.Problem?Jag?Nejdå!Jag mår jättebra!Vilken lögn.Inom mig skrek kaoset och smärtan och skammen.
Idag borde jag känna mig bättre och mindre värdelös och ibland saknar jag att maken inte säger att han fått en klartänkande,pigg och starkare fru.Det kan räcka att jag vet hur det känns .Men hur jag kände mig då ,vet ju bara ni som förstår.
Det rullar på i fin fart och jag är tacksam över att jag är på den här resan?
Pilla

Tror inte de runt omkring oss riktigt förstår vilken stor grej det är är sluta dricka. Min familj säger inget heller. Jag kan påminna, att nu har jag varit vit si och så länge, så säger barnen att jag är duktig typ. De kan inte riktigt förstå hur illa det faktiskt var.

Så skönt att vara nykter! Strongt av dig, stor kram??

Utan stress och utan att behöva kompensera med något.Bara skrota här hemma och dricka the och vara nöjd!
Vilken härlig känsla.
Denna tacksamhet är oändlig och kan ej köpas för pengar.
Jag har inte heller kunnat läst mig till detta utan för mig är det så att jag måste "göra resan"själv och tillsammans med detta forum.Jag behöver känna själv vad jag behöver idag.Och tänk att jag kan det,och idag är det så skönt att ha stor tjocktröja och sockar och skrota här hemma.
Kram Pilla

Tack för kommentar i min tråd! Har just läst dina trådar, mycket inspirerande och självklar resa du gjort sen du bestämde dig på riktigt! Du skriver på ett par ställen om hur skönt det är att vara den man vill vara, håller med om det, den där fulla personen jag blev ibland passade inte alls med min självbild. Kunde tänka ibland på nåt jobbmöte att tänk om de andra visste..Nu finns inget att dölja, och jag känner mindre och mindre behov av att dölja att jag hade problem. Börjar snarare få lust att gnugga det i ansiktet på folk som pratar positivt om alkohol. Jag är sur på alkoholindustrin, så mycket elände för så många..

Ser fram emot att följa dig på den nyktra vägen framåt!

Nyduschad efter träning,glad, nöjd,Solen skiner!
Bra musik på radion och då....
Från ingenstans...
"Kanske ska dricka vin idag"
Men asså Pilla!Så gammal och rutten tanke!
Lägg ner! Fortsätt vara du idag.Hel och ren och klar!!
Skärp dig!!

Sug-trollet. Hm, får mig att tänka på när barnen var små och de var rädda när de skulle sova. Då hivade jag ut monstret ur garderob eller under sängen och så var det frid och fröjd?

Kram?

Skrev just detta i min tråd i morse?Och då blir min nästa tanke, hur i hela friden kunde man hälla i sig litervis med alkohol trots att man fattade innerst inne vad det gjorde med kropp och psyke? Ja, ja, det är en gåta värd att lösas, så småningom?

Kram

Du har humor,jag skrattade gott åt din jämförelse med dina barn och monster
Ja Bara hiva ut dom!?
kram Pilla

Då vi ska träffa vänner som jag tycker mycket om.
Och har även druckigt masdor med alkohol med dom.
Känslan har alltid varit att det blir för mycket.
För mig är det inte så just nu
Vi har träffats förrut och jag har sagt att jag mår bättre utan alkohol.I allafall till en av dom.
Pilla

Jag tror att det är jätteviktigt att vara förberedd inför aktiviteter som tidigare varit förknippade med alkohol. Vad ska man säga? Hur ska man göra? Egen alkoholfri dricka med sig?

Sen är jag säker på att du får lika roligt utan alkohol. Roligare! Mer närvaro, större lyhördhet för nyanser, ett större lugn. Och sen kan du skratta åt dina fulla vänner ?

Kram ?

Att vi har problem med alkoholen..Fast de flesta säger inget..En kvinna som vi umgicks med på en camping (i 40-års åldern) drack nästan aldrig någon alkohol..Hon berättade för mig att hennes pappa var a-beroende och att barndomen hade gett henne oro och ångest..Jag studerade henne en gång när vi hade fest, och hon tittade väldigt uppmärksamt på alla som drack..Hon tittade på våra barn (8, 15)..Det såg ut som om hon mindes tillbaka på sin egen barndom..Vi tyckte vi drack ”normalt” Men hon gick hem efter en stund, orkade inte se fulla människor..Dom som är nyktra, eller har tagit väldigt lite alkohol, märker ofta oss som har problem..Tror att dom flesta vettiga människor, tycker det är bra att vara nykter. Ha en fin helg Pilla, med a-fritt och tänk ut färdiga svar till folk som vill att du ska dricka alkohol..Kram??

Den här friheten,som jag känner den här sommaren.
Jag kan göra allt jag velat och vill göra.Utan att behöva planera
Hur jag ska kunna förflytta mig med vin i kroppen?
Det är så lätt.Jag kan göra vad jag vill och känner mig tacksam?
Dels mot mig själv och detta forum.
Imorgon är det 7 månader sedan detta beslut om att inte dricka alkohol kom till mig.
Jag fortsätter jobba med detta och blir jag inte påmind så påminner jag mig själv.Om att jag inte Vill tillbaka till träsket.Jag känner en respekt nu som inte fanns förrut.
Kram Pilla

Igår fick jag tankar om att min nykterhet inte får tas för givet.
Var ute med kollegor igår och tänkte på vägen hem att detta blivit vardag nu att jag inte dricker.
Men att jag måste påminna mig om hur det var då när jag drack vin.Jag vill inte tillbaka.

Tack vakna vacker,andra halvlek,misslyckad för era kommentarer här.
Pilla

Vardag. Samma här... helgdagar är det också vardag.
Alltså, har inte kuunnat föreställa mig känslan i förväg. Så härligt. Jepp den är vi rädda om, aldrig ta första glaset vad som än händer???

Sa de på ett ställe där jag frågade efter alkolfria alternativ som inte barn dricker.
Vi har ju alkolfri öl sa de på ett annat.
Jag spyr av öl sa jag,jag tar trocadero Zero sa jag ,kan jag få ett glas också? och fick ett fult enkelt sönderdiskat dricksglas.
Då kände jag mig utanför,alla som drack alkohol fick fina glas,vuxen glas enligt mitt tycke.
Jag klarade av att känna så,en spännande resa det här måste jag säga.Jag ser på saker på ett nytt sätt nu för tiden märker jag
Kram Pilla

Att det är vi som är dom konstiga, när det borde vara tvärtom..Men restaurangerna tjänar ju mest pengar på alkohol, så då måste dom ”sälja” in sina drycker flashigt..Det är intressant att se hur samhället ser på alkohol och användning av den substansen..?..

Det stället hade jag inte besökt igen. Trocadero i ett ölglas hade väl varit det minsta du kunde få.

Kram ?