Fibblan

Håller med alla gånger ✅. Och skönt tycker jag också med tillbaks till rutiner tillvaron?. Denna sommar har ju verkligen varit speciell på så många sätt. Inte minst för dig med denna långvariga och fördömda sjuka..?. Inte konstigt då att orken och lusten trappats av. För egen del tog det tre veckor att varva ner och två att varva upp??! Ja, jösses. Svårt att vara människa och jag är expert på att göra det än mer komplicerat..?. Ville bara säga också Mirabelle att jag är så tacksam för ditt inlägg hos mig?❣️ Det känns som att du förstår mig och som du också satt spiken på, är det ju oerhört viktigt för mig. Och förmodligen lite föör viktigt..?Det är en viktig punkt i min nykterhet också. Att lite mer skita i huruvida den eller den uppfattar mig rätt, och snarare fokusera på att förstå mig själv och vara nöjd med det. Sätta de där berömda gränserna..Jobbat en livstid so far med det. Och även om jag har en bit kvar, så gör jag mina små framsteg☺️?. Men det är helt klart så, att när jag kört över mig själv, då är begäret efter alkohol som störst. Dels för o döva, släppa, få ro ifrån alla tankar som går i spinn i 190, och ibland tyvärr också som något slags självdestruktivt agerande..Det sistnämnda, när jag ändå redan misslyckats..Ska skriva mer om detta i min egen tråd. Två steg fram och ett tillbaka, är ju iaf fortfarande en riktning framåt?! Skönt att ha hittat tillbaka till mitt grundpositiva jag☺️. Tack för din omtanke Mirabelle ❣️ Och för dina kloka ord längs med vägen ?!

Hoppas du fått en bra start i hanterandet så här långt ? (?) och att det känns bra att vara tillbaka i jobb?!Tror vi båda är sådana som mår mest väl i att vara i görandet. Har vi mål och riktning och fokus på det, fixar vi det vi behöver, inte sant??!
Du är en kämpe och en fin förebild ❣️
Stor kram!
/Fibblan ?.

Jadu goa Fibblan, vad säger man ”It takes one to know one”... Jag förstår dig och kan sätta fingret på den där gränslösheten för att det även är min akilleshäl i grund och botten. Nu när jag har bestämt mig för att sluta hantera följderna med alkohol beväpnar jag mig med cynism och galghumor och en slags tillkämpad integritet. Fake it until you make it. Någongång måste det ju börja kännas naturligt att skita högaktningsfullt i omvärldens reaktioner på gränserna jag sätter runt mitt jag... min vilja... mitt välmående...

Du har så rätt i att vi mår bäst i görandet... Alldeles för bra. Naturligtvis tryckte jag gasen i botten från get go, och släppte inte på den. Åtta arbetsdagar har gått, men jag har säkert arbetat det dubbla redan i timmar sett. Efter några helt sömnlösa nätter, inte pga oro utan pga att hjärnan brinner av alla göranden jag har på gång, så packade jag resolut ihop och gick hem i tid. Och nu sitter jag på händerna för att inte packa upp igen och fortsätta hemma.

Kikar in och säger bara hej, har inte riktigt haft orken att vara aktiv här på en stund men är nykter i dag, lovar en dag i taget som vanligt.

Känner du att du har kommit tillbaka lite till rutinerna nu? För mig har det varit lite sådär, men i går kom eleverna tillbaka till skolan och det gör mig alltid glad. Det är ju dem jag är där för liksom :)

O du, glöm inte att varva ner och vila lite, annars är det lätt att hjärnan tar till andra medel. kram

Hej vännen :) Projekt nedvarvning pågår... Mån-ons glömmer jag bort att bromsa och kör med gasen i botten. Tors och fredag bromsar jag. Och helgerna försöker jag ägna mig åt återhämtning, och inte så mycket mer... Jag börjar komma in i rutinerna och känna att jag har koll på läget. Terminsstart är alltid sjukt stressande, med alla olika terminsplaneringar som pågår samtidigt, och sju miljarder möten ingen egentligen har tid att vara på, men alla måste gå på, och därtill låtsas vara positivt inställda och förändringsbenägna. Fast man mest vill strypa allt och alla som kommer i vägen för ens planeringstid som tickar iväg. Vilken fars ??? Allt känns definitivt bättre när man är ”mitt i allt” med eleverna. Planeringen skiter sig ändå pga omständigheter, Fan och hans moster och hennes hund, så den kan man slänga genom fönstret. Och så är det bara att tuta och köra på feeling ?

Åh jo, hjärnan min tar till allehanda medel. Det senaste är att hur har jag lyckats hålla mig nykter i långt över ett år om jag nu hade så stora bekymmer med alkoholen... A-djävulen kallar mig drama Queen. Jag vinkar högfärdigt från min tron. Eftersom jag varit nykter så länge utan att gå under är det väl ställt bortom allt rimligt tvivel att alkohol är överflödigt i mitt liv. Så jag skulle dricka vin därför att... ??? Varför? A-djävulen har inte kokat ihop något bra svar på det än.

Fint att du lovade att vara nykter idag. En dag i taget är det enda någon av oss kan åstadkomma. Precis just här och nu är det enda vi har, egentligen. Allt tidigare är förbi, och allt efteråt är ännu helt ovisst. En stund i taget, en dag i taget, har vi i vår hand att besluta över. Kram

Den framstöten är jag beredd på snart. Att alkoholdjävulen tycker att så lätt som det gått, så hade jag nog inga problem. Egentligen.

Men jag ska göra som du och vinka glatt från min drama queen-tron ? Vem behöver alkohol? Inte jag.

Kram ?

Vilket härligt och livskraftigt inlägg!! ???
Så skönt att du är så övertygad vad gäller ? . Han har ingenting för att försöka ställa in sig hos dig!
Trots stress och planeringskaos på jobbet så har du också en egen strategi att hålla dig i.
Bravo???

Kram ? och ha nu en riktigt skön helg! ?????

Nu var det länge sedan jag gav ifrån mig ett livstecken... Jodå, hälsan tiger still. Förutom att jag jobbar halvt ihjäl mig då. En ful ovana jag delar med hela Sveriges lärarkår. Eller ovana. Pyttsan. Det har med absurda krav kontra otillräckliga resurser att göra. I kombination med att man verkligen brinner för sitt yrke blir det så. Skit samma. Just ikväll har jag slut på bry, så jag passar på att kika in här ? Tankarna började i helgen leda mot att det är ju litet tråkigt att gå på dejt med gubben, föreställning och middag, utan det där glaset vin som pricken över i... Sååå stora problem med måttligheten hade jag väl aldrig... Blablablabla... Så jag tittar in på forum och påminner mig själv om att jag ÄR ”en sån som inte dricker”, och det är jag för att jag valde det, av bra anledningar även när jag inte minns dem ?

Minsta hjärnspöken om alkohol - in på alkoholhjälpen!

Tråkigt att era arbetsvillkor är så hysteriska ? Kommuner som arbetsgivare har onekligen en lång resa att göra vad det gäller den psykosociala arbetsmiljön.

Kram ?

Vad bra att du tittar in så slipper man undra hur det går ?
Inte för att jag varit orolig för ? för din del utan bara hoppfulla tankar om att läget är ok ....?

Det blir ju lite så att man bryr sig lite extra om dem som peppade som mest i början här på forumet och när man var "nyfrälst"
Tänker ofta på Vinäger också, saknar henne härinne ?

Så härligt att du fortsätter på den vita vägen, där är det lugnt och skönt. Sen kan det storma utanför så mycket som helst, det går ändå bra att hålla sig kvar på vägen...visst är det skönt! ?

Det verkar som du blev frisk från coronasymtomen till slut också, vilken lättnad!
Trevlig helg ☀️

Kram ???

Fibblan

o höra att du känner dig återställd ?! Att du är tillbaka i jobbet fullt ut, och med därtill ?, precis som det ska va, tänker jag, så det är väl ett friskhetstecken i sig..?. Men visst borde det vara annorlunda, rent organisatoriskt.. De viktiga yrkena med människor, och inte minst som för din del, med framtidens guldkorn, under vingarna, kräver enormt mkt av en..Men det känns fantastiskt att sådana som du ändå känner den där elden för det✨! Många bränner ju ut sig tyvärr..

Gott o höra att du håller lågan i rätt läge och fortsätter att inte hälla bensin (läs alkohol) ovanpå. Det är ju en faktor, som i sig gör att risken för utbrändhet, ökar markant. Men detta är ju knappast något jag behöver berätta för dig. Du har trampat igenom din beskärda del och vet hur du behöver förhålla dig för att hålla..?! Det är väl därför du är så klok också?! Klokt var det också att ta en sväng inom här och fint att höra ifrån dig, tycker jag?!
Tack för du hör av dig då och då?! Blir ofta så pepp av dina inlägg. Precis vad jag behövde idag, när återigen har knappat in de rätta koordinaterna på min kryssning. Ingen rast och ingen ro för kaptenen på denna skuta..?. Aldrig helt lita på autopiloten..?.
Önskar dig fortsatt friskhet ?! Nu har du verkligen haft din dos. Kom härliga höst med vackra färger och sol ?☀️? och tillfällen till återhämtning, i det annars så hektiska vardagslivet?!
Varma kramar ?!
/Fibblan ?.

min följeslagare sedan länge. ?

Skönt att höra att du mår bättre igen. Tror att du har blivit en så'n som inte dricker - men ändå tar en dag i taget. Du är smart, klok, intelligent, full av humor och med ett stort hjärta. Jösses, de egenskaperna går inte av för hackor. ?

Det känns så bra att ha fått följa dig hela vägen. Du är ännu en som jag gärna skulle vilja träffa någon gång.

Tack för att du hör av dig ibland och inte minst för att du alltid stöttat och trott på mig.

Stor kram

Hoppas allt är bra med dig och att du får lite välbehövligt lov. Jag har iallafall lov nu (ja, eller semester då jag inte är pedagog) och det är såååå skönt. Har kört 60 timmars veckor de senaste 2 veckorna för att jobba in ?

Ville i vilket fall bara kika in och skriva en rad och se vad du haft för dig ❤️

... jag tittade in på forumet... Ledsen vänner. Hoppas ingen har blivit orolig. Höstterminen har hittills varit stentuff, efter omorganisationer, nedskärningar osv. Så jag har förlorat greppet om allt utom jobb och familj. Min app säger mig att jag har varit nykter i ett år, fem månader och tretton dagar ? Så uppenbarligen har jag mer kontroll över livet än jag tror ibland. Det är sällan jag tänker på att jag är en sån som inte dricker. Impulsen att slipa av livets skarpa kanter med vin dyker liksom inte upp längre. Jag tycks äntligen ha återhämtat mig helt från coronan också. Är just i färd med att börja träna upp konditionen igen, så att en influensa eller liknande inte slår så hårt som den kan göra. Tack Vinäger och Ensam för att ni tittar in och lämnar avtryck i min tråd ❤️ Jag tror på er. Alltid. Kram

Tack för att du uppdaterar. ?

Saknar dig, men är inte orolig längre. Men man vet ju aldrig. Det var jag ju inte första gången du försvann heller.

Kram

Fint att få ett livstecken från dig då och då??
Hoppas din kondition ska förbättras och att du blir helt återställd igen.
Så skönt att du har en sådan lång nykter tid bakom dig nu!??

Kram och fortsatt lycka till dig?
???

Jag var på rätt bra humör igår... Tuff hösttermin och allt, så kändes det ändå rätt hoppfullt när dammet nu lagt sig. Jag fuskar på rätt ställen, har någorlunda kontroll över det mesta, utan att jobba obscent många timmar gratis övertid. Någorlunda rent samvete, eller njaaa men grådaskigt iaf, vilket är bättre än nattsvart, gentemot elever och vårdnadshavare. Så idag kom nästa pungslag. MER nedskärningar. Som kräver total omläggning av scheman och undervisning i alla ämnen, ny rockad av lokaler (yes, det är jag som lärare som är flyttgubbarna) och ännu sämre pedagogtäthet. Jag sa mina beska sanningar om det hela direkt på sittande möte med ledningen. Medans andra lärare i arbetslaget jamsar med, tänker positivt och ska visa sig ”lösningsfokuserade”. Vad finns det för positivt att hitta i drastiskt sämre förutsättningar för MINA ELEVER att få den utbildning de enligt skollagen har rätt till? Jag brände topplocket. ”Jag hoppas vi ska vara ärliga mot vårdnadshavare och säga som det är, att individuella utvecklingsplaner med särskilda anpassningar och åtgärdsprogram river vi nu. Förutsättningarna har ändrats, så det vi har skrivit svart på vitt att vi ska göra kan vi inte genomföra”. Det blev väldigt obekväm stämning... Ledningen tyckte att vi ska inte fatta några beslut just nu, utan smälta det här först. Jag sa bara att mitt svar är nej. Nej. Det kvittar om jag får tid att tänka, smälta, slå dubbelknut på mig själv. Mitt svar kommer att förbli nej. Sedan är det upp till dem om de fattar beslutet ändå, men min välsignelse får de inte.

Nu sitter jag hemma och är så arg att jag nästan kräks. På riktigt. Kräks. Och jag tänker att kanske är jag färdig som lärare nu. Visst, man kan styra om kosan mot en huvudman som ger bättre förutsättningar. Det har jag hunnit göra några gånger under 15+ år. Men det lovas runt och hålls tunt. Varje gång. Efter ett halvår-år på varje arbetsplats börjar förutsättningarna trappas ned. Tills man sitter fast i en mardröm av samvetsstress. Igen. Jag är trött på det här nu.

Rasande rant slut för denna gång. Dricker gör jag iaf inte. Så nåt går bra i alla fall!

Mirabelle, du är beundransvärd!
Det behövs fler som du som vågar säga ifrån när det blir heltokigt!
Det går inte att få en förändring om man inte protesterar mot det som är dåligt och undermåligt skött.

Heja dig!??

Kram ???

Helt rätt att bli skitförbannad och skälla på dem som verkligen ska ha skället! Och du gjorde det verkligen med finess dessutom. Riktigt bra att komma på så kloka argument i stundens hetta.

Jag har fått några liknande ilskna utbrott på min chef sen jag blev nykter. Topplocket exploderar helt enkelt. Jag har tänkt att det beror på att jag tar ingen skit längre. Jag har fått större närvaro till mina känslor.

Jobbigast är att det tar sådan tid för ilskan att lägga sig. Den sitter i flera timmar. Men det är värt det. Göra sin röst hörd. Visa för dem som bestämmer att vår kompetens och erfarenhet är viktig och värd att lyssna på.

Kram ?

stolt för att du kan lägga ansvaret hos de som ställer till det ! Och de är nog garanterat inte vana vid att nån säger emot så det svider nog extra <3
Jag är klart imponerad över dig <3