God morgon/ förmiddag!
@torn dessvärre är det nog så att jag kan springa ifrån varje disk livet ut och ändå stå på plus.
Men det är MITT ansvar och hög tid att jag tar det. Och min familj är allt annat än handfallen, bara att jag själv haft en jäkla massa krav på när saker och ting ska utföras- och HUR. Det blir jobbigt för andra, och mig själv. Men en bit påväg här!
@akilles jag funderade faktisk två gånger innan jag avstod att adressera just kvinnor i mitt inlägg. Just här på forumet är vi otroligt ”jämställda” då vi kämpar mot samma fiende och det blir så tydligt att alkoholen är blind för kön.
Allt detta vi ska utföra så bra, precis som du skriver så måste vi också själva ta ansvar och sätta gränser. Annars blir vi offer.
Tack för kommentarer och tack @varafrisk som jag extra mycket önskar en fin och nykter dag 3 ?
Kram! ?

Att sluta dricka är bannemej inte ”bara” att sluta dricka. Den största förändringen är ju att man tänker helt annorlunda. Och att grundorsakerna till drickandet kommer i dagern - och måste hanteras på ett eller annat sätt.

Jag tänker också på hur jag i början hade panik för att inte få dricka på midsommar och liknande. Hur tänkte jag? Som om det vore en mänsklig rättighet att dricka alkohol!?

Så tacksam över att jag har gjort den här resan, en resa som fortgår. Tillsammans med er ?

Kram ?

Ja, så sant @ah det är verkligen ett sorts teamwork här på forumet- samtidigt som detta att bli nykter är helt ensamt. Ingen annan kan göra jobbet. Men ju längre tiden går, ju mer förstår man ju att detta är - livsomvälvande på många plan.
Relationer, jobb och min tid. Såna viktiga teman i livet som nu kommer upp till ytan.
Måste komma ihåg att läsa din tråd i närliggande kommun- glömmer, och tänker att det är tomt här utan dig! Ha en fin söndagkväll, kram ?

... att skriva morgonens inlägg om att vara nykter idag. Det är jag. Och har för avsikt att förnya detta löfte imorgon bitti.
Inga problem nu, jag tror/anar att det möjligen kommer med lite mer normalt arbetsliv och sociala kontakter.
Jag saknar människor, kollegor, vänner, massor. Annars inte. Jag har min trädgård som än så länge uppehåller mig om jag skulle få tråkigt. Jag har vinkat av barn och barnbarn och vilar lite nu men är inte utmattad som jag vanligen blev förr. Jag tog ny fart när de åkte, städade och tvättade lakan. Städade kyl och plockade vinbär.
Jag har en annan ork nu, dagarna räcker till och jag går inte mot kväll med lång lista av allt jag inte hunnit.
Som det har stressat mig, hela vuxenlivet. Not good enough.
Min liksom inre melodi och mitt grundackord.
Jag gråter numera en kort skvätt när jag vinkar av de små barnen. De är mina lena stenar i fickan, mina dunkuddar i livet. Tomt när de åker. Lycka att de finns.
Tacksam;
För de små
För de stora
Över att jag är nykter. Idag också.
Njut av din kväll, kram ?

..,denna morgon, och natt.
Idag börjar jobbet och jag ska dessutom in till stan för diverse möten i em/imorgon.
Tar emot, lite trög men det blir säkert bra när maskineriet kommer igång.
Nykter idag. Ska springa. Kort och snabbt eller längre och långsamt, har inte bestämt mig.
Mycket jag inte vet i början på dagen men att jag inte kommer att dricka vet jag varje morgon.
Nu ska jag ut och spana på mina blommor, kanske lättar huvudvärken.
Ha en fin och nykter dag alla.
Kram ?

Jag är allt annat än den ”typiske” ha roligt utan alkohol. Jag är tvärtom, ha roligt med alkohol! Fest och mingel och prat. Skoj och prata ut och öppna upp och gå över alla gränser- en del av mig, under hela mitt vuxna liv har det varit så. Tills nu.
Ikväll ska jag träffa min underbara bokklubb, vi ska gå ut, äta och dricka vin (a-fritt för mig då) och babbla om sommaren som gått.
Jag känner noll saknad efter alkohol inför kvällen. Det ska bli kul och mysigt och roligt! Jag ser fram emot att ses och lyssna och prata.
Det har tagit sin tid att komma hit men jag är säker på att det går precis lika bra för var och en som funderar på om det går att ha ett bra (roligt!) nyktert liv.
Jag ville bara säga det. Ge INTE upp.
Bonus; har en läkartid kl 08 imorgon som jag inte behöver oroa mig över.
Bonus: sprang just i en underbar fart längs vattnet i denna ljuvliga sommarstad, 7 km utan att få andningsstillestånd.
Bonus: Livet hörni, så himla kort stund. Var här! ❤️❤️❤️

... med vidöppna fönster hela natten. Läkarbesök (check) samt jobb står på dagens agenda. Nykter idag står dock högst upp. Så skönt, så många jobbiga tankar jag slipper iom det beslutet. Så mkt oro jag lämnat bakom mig som en tung ryggsäck, jobbig att släpa på förutom allt annat.
Önskar er alla en fin och nykter dag. De är bäst. Kram ?

7 km utan att stanna!
Det är imponerande.
Själv läser jag in mig på alla trådar och inlägg som jag missade när jag släckte ner här,
Och tillbaka i jobb - det är varmt och mkt att ta hand om - verksamhet först och främst men också medarbetares väl och ve. Ngn har mist sin äkta hälft , ngn har ett barn som mår dåligt. Jag har ett ansvar men jag börjar också se konturerna av vad ansvaret innebär. Vad jag inte kan/ska gå in i.
Minns hur jag sprang och sprang ( mentalt) och hur den enda vila jag såg var alkohol.
Hur orkade jag? En människa som är i ett beroende orkar på ett plan hur mkt som helst ....för det är en del av beroendeproblematiken. Det finns inga gränser.
Oj så mkt aktivitet här och så många livsöden.
Jag är inte ensam - det känner jag när jag läser.
Och hopp ???
Det är väldigt hoppfullt att läsa din tråd Se Klart.
Livgivande!

Tack för kommentaren @kaveldun och jag tror du verkligen är inne på något intressant kring detta med arbetet- som jag känner igen.
Jag har tidigare i princip bara känt mig nöjd m mig själv och det jag gör på jobbet, när jag jobbar fram till 21 en vanlig dag. Sant är att jag hinner ikapp en massa, skön känsla, men lika sant är att när något helt prestationsbaserat (och jag gillar ju mitt jobb!) fyller min dag, så är jag nöjd med mig själv.
Tycker nöjdheten med vad jag åstadkommit, kommer tidigare nu och dessutom tycker jag att jag inte tar upp alla andras ångest över stress mm, i mitt knä.
Tycker att jag blir bättre på att tänka men också känna ”det där är ditt att hantera” men jag kan stötta såhär.
Vet inte om detta tangerar dina tankar men är mkt nyfiken på hur allt hänger ihop.
Tack för grattis- att springa är mitt cykla, kroppen känner igen, blir glad och svarar med gott humör och långsamt bättre vanor när det kommer till mat. Tar det lite i taget.
Nu straxt möte. Ha en fin dag! ?

... om någon undrar. ?
Igår var en ljuvlig kväll hos oss som hade medelhavets värme, tog en sallad i en park och avslutade med dopp och solnedgång.
Runt mig var det många som drack vin. Men verkligen inte alla!
Jag såg mina tankar fara runt över sällskapen men jag låter dem faktiskt inte stanna och förhålla sig nämnvärt till det där vinet. Jag stannar inte där och tänker nånting. Inget annat än sakligt; jag dricker inte vin. Jag dricker cola zero.
Känner ingen sorg, nästan inga känslor. Som att nån kunde sitta med en - jag vet inte- högaffel i handen. Tror detta handlat om övning och omprogrammering under nu ganska lång tid.
Sorg över att inte dricka känns för mig nu främmande. Jag njuter av allt det som tidigare inkl alkohol. Skillnaden är att jag mår bra.
Bara ett tips ?
Idag är jag nykter, ska jobba, ha några möten samt åter till landet.
Njuter av mitt liv.
Kram och ha en fin och nykter dag! ?

Jag är en av de som inte undrar om du är nykter i dag.... Självklart är du det och visst är det härligt att kunna njuta av denna sena sommarvärme med kvällsdopp, lunchdopp, morgondopp eller närsomhelstdopp! Känner precis som du - ingen saknad efter alkohol. Ingen avundsjuka över de som "får" dricka. Tvärtom känner jag varje dag, flera gånger per dag, en stolthet över att vara en av dem som inte behöver dricka. UNDERBAR känsla!

Kram!

med picnic och kvällsbad ?Det är sådant som gör livet värt att leva. Jag stoppar ner såna tillfällen i en liten ask som jag kommer att ta fram sen i november. Minnas dofter, känslor och värmen. Har ganska många såna minnen av denna sommar. Sånt som gör en varm om hjärtat så jag tror jag får byta till en större ask?
Ha en underbar nykter dag☀️
Kram

... var det att logga in här och läsa era fina kommentarer, tack Charlie, varafrisk och sommarbarnet.
Forumet ändå!
Mot sen kväll nu, det mörknar snabbt. Ibland tänker jag att när livet är bra är det som att gå på äggskal, ändå. Det blir aldrig säkrare än varje nu. Och nu.
Nykterheten däremot. Som ett järnvägsspår som klyver skogen i ett före och ett efter.
Tacksam!
Godnatt kämpar-föreningen, imorrn är det kanske dag 5 eller 500 eller dag 1 igen. Make each day count minns jag från nån film. Alla dagar räknas. ?

Bävar lite för den stressiga vardagen som drar igång om ca 18 minuter.
Började morgonen med mitt kaffe och sedan vattning. Kändes som en bra start, glada blommor och tomater.
Jag är nykter idag av tusen skäl (och 1 100 inlägg med detta)
men ett av de starkaste är att livet blir roligare såhär. Kram! ?

blir någorlunda snäll mot dig idag?

Högst upp på priolistan just nu, att vara nykter! Sen kommer, att vara snäll mot mig själv?Jag har det lite som ett mantra tuffa dagar. Och när jag är snäll mot mig själv blir jag även snäll mot andra och då går allt så mycket lättare?

Och du har ju redan varit snäll mot blommor och tomater så då är du på god väg till en bra dag??

Kram?