Jag vet att du hade frågan om att sluta helt eller ej? Vad har du kommit fram till, är det fortfarande en dag i taget? Vi båda började resan runt årsskiftet och jag gissar att det har gått bättre för dig än mig, det innebär att jag kan lära mig av dig :)

Apropå snällhet kan jag inte komma på något bättre sätt att visa sig själv omsorg än att skippa alkoholen.
För oss som inte kan, vill, orkar med återhållsamheten i att ta ett glas. Snällhet delux. Håll i dina mantran en dag i taget, så fixar vi det ihop ?
Följer dig och glädjs!

... kan efter så här lång tid inte komma på ett enda skäl att dricka.
Låter väldigt präktigt. Det är det inte, eller strunt samma vad det är. För mig är det så många saker att det är svårt att sammanfatta kort.
Viktigast är att allt i mitt liv har blivit bättre utan alkoholen. Rikare. Roligare. Mer känslor.
Vad jag bär med mig med stor ödmjukhet är att mitt liv i grunden innehåller många goda beståndsdelar. Jag behöver inte tampas med diagnoser eller söka jobb (än så länge..)j sånt som kan vara nog så goda skäl att dricka.
Men med det sagt så är kampen att skippa det där glaset också demokratisk. Inte enkelt för någon men alltid enklare än att dricka.
Hejar på dig Rolf, fråga på om det är något du undrar! Kram på dig.

Det var ju Jack Dawson i Titanic, vid första middagen med Rose kom jag på. Istället för att räkna dagarna; se till att varje dag räknas.

Hej fina Se klart! Du verkar ha kommit in i en fas med extra mycket glädje och positivt tänkande.? Det märker jag på dina inlägg och kommentarer, och det smittar av sig! Det kan säkert vara din löpning som bidragit till detta. Eller har det hänt något annat som du inte skrivit om här.? Hur gick det på bokklubbs middagen förresten?

Ha det bäst! Kram

Tänkvärt att man inte ska räkna dagarna.... men jag som är tävlingsmänniska blir ju lite taggad av just räkningen :)
Som citatet ”fyll inte bara livet med dagar, fyll också dagarna med liv”.

Såg nånstans att du dricker Cola Zero istället för vin. Det är också min svagdricka. Men hoppas att Aspartam är lite mindre farligt än alkohol. Men man får väl sluta med det sen också! Men en sak i taget. ;)

Vad gullig du är, och tror du har helt rätt i att träningen nog boostar mina serotoninhalter + att jag börjar komma i diverse kläder, kroppen tackar för att få jobba. Det är väldigt skönt, inte för jag är särskilt viktfixerad men att känna mig bekväm med mig - och kunna ha kläder jag gillar, är viktigt.
Tyvärr har inget annat spännande hänt hur jag än grubblar ?
Tvärtom var jag ovanligt irriterad idag pga stökigt hemma, gillar ej. Skyller på mannen... han hukar och väntar på att stormen ska bedarra ???
Bokklubben var så kul och trevligt! Drack massa alkoholfri öl och en cola zero. Supernöjd, och framförallt hade jag så kul med mina snälla och roliga vänner. Sparar den kvällen. Vi pratade lite om mitt alkoholstopp och utan några konstigheter.
Blir glad när du kikar in här hos mig. Kram min kompis ?

Jag älsk, älsk, älskar cola zero.
Med is och citron. Jag bryr mig inte om aspartam för närvarande, klunkar glatt. Det och nikotinet tillåter jag mig själv, hoppas du med! Kram ?
Ps. Jag är nog inte tävlingsmänniska. Men jag räknar mina dagar, numera slår jag ihop dem till månader.

... blev godkväll, efter att försovningsföreningen hade årsmöte i morse och jag vaknade en kvart innan mitt första möte kl 08 och så gick dagen i ett.
Ikväll har min man åkt iväg på jobb, har inte hänt under hela coronan så det känns lite ovant att vara alldeles ensam. Men skönt också!
Jag minns att jag kunde bli så rastlös i början av a-fri tiden men aldrig längre. Känns som jag har så mycket att fixa med, och helgen har inte heller samma laddning och ”förväntan” som förr, mina dagar är med flowiga nu, mjuka övergångar mellan vardag och helg, mellan jobbdag och kväll.
När jag tänker tillbaka tycker jag livet som alkis (vet ej om jag identifierar mig med det order men i brist på annat) var så - ryckigt.
Som om en dålig bilförare körde mitt liv. Och fick motorstopp fredag kväll.
Så mycket jag inte HANN MED.
Undrar hur många timmars stress och inte hinna med som egentligen varit kopplat till drickande?
Jag hinner verkligen inte allt nu, inte på långa vägar- kunde vara mer städat och mer ordning i garderoben och mer ogräsrensat i grusgången och mer jobbat, varje dag. Men jag upplever inte livet så längre. Mina ”borden” är verkligen få numera och det har skett gradvis och innebär en stor lättnad för mig som alltid dragits med känslan av att det jag gör inte räcker.
Som jag skrev känns det inte så tillräckligt alla dagar men den måttenheten har blivit mindre viktig.
Utan att jag förstår hur det har gått till. I första hand innebär det ett lugnare liv på insidan, mindre generisk stress men absolut inte tråkigare.
Idag har jag funderat mycket på dessa skillnader och ska I helgen försöka sammanfatta dem för min egen skull.
Idag är jag nykter. Känns väldigt lyxigt faktiskt!
Önskar er alla en härlig fredagkväll. Många har kämpat sig igenom första veckan, några har sin första vita fredag på länge. Heja er extra mycket. Och heja alla ni gnetiga andra som bara köttat er igenom de kämpiga och tomma dagarna och ute på andra sidan nu.
Tänker på er alla, ni är bäst.
Kram ???

Hej! Ja många timmar gick åt att dricka och vara både ofokuserad och energilös...
motorstopp var en bra jämförelse på fredagskvällen.... sitter här o längtar lite efter stoppet dock. Så stressad efter veckan och har svårt att varva ner... det var då det va skönt med ett glas. Men ska istället ta en promenad nu och få frisk luft. Sen kanske försöka koppla ner i soffan o kolla film.... hoppas de spända axlarna släpper snart (som åker upp med stressen ju längre veckan går. (Vad gäller jobb, barn o hushåll). Dag 19 idag... och imorgon blir det en till. ?

... som jag har längtat efter en rejäl dikeskörning vissa dagar.
Längtat bort eller bara slippa hålla på med träliga metoder för spända axlar och värk i tinningarna, när jag vet en metod som funkar så bra.
Ett glas, två glas. Borta!
Men jag har lärt mig genom en jäkla massa träning att inte ens gå in i tankarna ”det vore ändå gott med”.
För jag vet att jag inte kan dricka.
Om jag vill ha ett bra liv kan jag inte dricka ett enda glas (och nöjer mig heller inte med ett).
Det är ingen idé för mig att ens tänka tanken ”fast det var ändå lite mysigt när jag drack”. Det är en farlig tanke.
Trots snart 8 månader nykter så låter jag inte tankarna gå den vägen. Nykterheten är så skör som det är nära i centimeter till ett glas vin.
Därför ställer jag också undan halva vinflaskor högt upp i ett skåp när jag är ensam.
Jag är för livet skadad av drickandet på så vis, och jag är så rädd om nykterheten. Inget skrämmer mig mer (förutom allt som har med barn och barnbarn att göra förstås) än att inte bibehålla mitt nyktra liv. Jag tror jag till och med kan säga att det är det viktigaste av allt.
Kram

Det är en sorg att man inte får dricka, åtminstone känns det så i början. Men att ens tänka tanken ”tänk om jag fick dricka vin” är lönlöst. Det får man förstås. Men vi vill ju inte. Lika lite som vi skulle vilja äta jordnötter om vi var allergiska mot det. Gott för andra, men inte för mig för jag mår riktigt dåligt av det.

Kram ?

Jag tror att man måste uppleva belöningen i form av tidiga lördag- och söndagsmorgnar utan baksmälla några gånger för att verkligen förstå vilken belöning det faktiskt är ?

Kram ?

När jag skrev svaret här till AkillesU så insåg jag medan jag skrev hur allvarligt det här är för mig. Det är ingen lek, det är som du skriver @andrahalvlek en allergi och jag skulle tro att den är dödlig för mig om den får tillräckligt med tid.
Jag har all och mer än all förståelse för sorg över att inte få dricka, som nyligen nykter.
Jag har också känt den.
Jag gör det inte längre.
Jag önskar så starkt, att det gick att förmedla den skillnad i livet, som det innebär att leva sitt liv utan att hela tiden förhålla sig till tredje part- vin eller inte vin- ett glas eller två, kanske tre? Oj fyra.
Bortom det öppnar sig något annat och det är frihet, på så många plan.
Kul alla dagar nej.
Mer gråt, ja. Några gräl och några gardiner som dras åt sidan och smuts i livet du inte sett.
Skav i relationer som du druckit bort, som skaver mer som nykter.
Närmare andetag, mer kärlek, bättre sex, roligare på jobbet, uppbrott kanske, och avslut. Men också en ny början, vilken chans hörni. ??

Hej! Vad fint du beskriver det! Har börjat känna av en hel del fina saker redan jag med. Och ser fram emot att uppleva fler! Jag promenerar mer på kvällarna nu, och andas in den sköna kvällsluften.
Och när jag gått fredagar/lördagar som (jag aldrig gjort förut.) Så känns det verkligen som ett nytt kapitel i livet.
Mina morgnar kanske inte är lika rogivande som dina än ☕️ :) för jag har småbarn som gärna går upp tidigt och har redan ropat mamma 100 gånger innan kl. 7:00 en lördagmorgon ?. Men ser en ljusare framtid nu framöver. Och förhoppningsvis mer tålamod med dom små.
Ha en underbar nykter helg

Allvaret är precis som du så fint beskriver det Se klart väldigt stort. Det handlar ju om livet och inget annat! Jag är övertygad om att det kan braka käpprätt åt h-e med mig om jag skull börja dricka igen. Aldrig mer. Skrev just om den inre harmonin i en annan tråd. Det är en känsla som jag inte haft på mååånga år. Känslan av inre lugn, trygghet och harmoni som faktiskt finns med mig mest hela tiden. Oavsett motgångar i livet som vi ju alltid måste leva med finns denna känsla med mig. Heeeelt oslagbart faktiskt.

Kram!

Sol här, och så den där augustivinden ni vet, den som börjar dra i blad och blommor som för att säga nu har ni stått här i månader- straxt dags att ge sig av.
Går som alltid min lilla trädgårdsrunda. Tror det har blivit med den som men människor man älskar, de blir så vackra.
Jag har misslyckats med en hel del i mina odlingar men det är första året och jag har lärt mig massor, vad jag ska så och inte till nästa år. Att jag inte ska sätta solrosor som vid tillfället är 7 cm små sköra skott i pallkrage pga de blir två meter.
Note to self.
Note to self är som alla dagar glädjen att vakna till mitt goda kaffe.
Idag får jag leverans av två små barn som ska vara med mig till imorgon eftersom föräldrarna ska på kräftskiva. Lyxigt enligt mig.

@akilles jag önskar så att du håller i, rotar fram och vårdar dina nya och goda erfarenheter. Du har mycket att vinna på att fokusera åt ett håll, vara detektiv i nyktra livet, samla spara bygga ett kapital av tillfällen och trygghet.

@charlie- allvar är det, ingen lek. Harmonin har du rätt i, det är nog ordet jag letat efter. Som en varm täljsten I magen. Sen kan världen rasa och bråka med oss. Men så ensamt och svårt blir det aldrig igen.

Njut av dagen. Jag är nykter idag. Det är viktigt för mig att slå fast, varje dag. Som tältpinnarna i marken. Det HÄR är punkten från vilket resten av mitt liv utgår.
Kram! ??

Det är verkligen något mycket fint att få ta hand om små barn igen.
Närvaron och tunnelseendet i glädjen över... ett dyk från bryggan eller en solnedgång eller en skål chips och Coca-Cola.
Livet är för mäktigt och smått på samma gång. Håller mig i undervegetationen idag, pysslar på. Långt samtal med vän på telefon. Dricka-vin-i-små-klunkar- läge.
Not, såklart.
I min säng andas dessa små av solen fortfarande varma kaminer med såna där andetag som går att grina lite över, så gulligt.
Sprungit 6,5 km i mitt långsammast tempo pga läste att skador är vanligast när kondisen snabbt blir bättre - men musklerna inte utvecklas i samma takt.
Men har taktat mellan 18-22 km/vecka sedan jag började för sex veckor sedan.
Provar min hopplösa/fina kjol varannan dag och väntar på dagen då jag kan andas i den utan att knapparna flyger upp.
Tänker att det inte spelar så stor roll pga hemarbete och ingen kommer se den där kjolen iallafall.
Funderar över hösten och hur, eller framförallt var- den ska levas.
Att jag kommer vara nykter är inte längre något jag funderar över.
Igår insåg jag att det i dagarna är 20 år sedan jag slutade röka.
Har övervägt att någon gång ta en cigarrett men avstått pga ett återfall efter 8 års uppehåll som eskalerade med rekordfart, 1 paket om dagen efter bara några månader.
Note to self.
Har övervägt att börja röka men med min trackrecord så nej.
Fundera över om 20 år är lagom tid att vara nykter.
Har druckit regelbundet i 20 åt, varav de 2-3 senaste med stora överdrifter och i allt högre takt.
Vi får se med det.
Tar en dag- och 20 år i taget.
Vid något tillfälle i vintras sa min man att det kanske kändes tråkigt att ALDRIG mer öppna en god flaska vin.
Det oroade mig, gjorde mig osäker på om det här beslutet är så... bra.
Måste meddela honom att det inte blir några mer goda vinflaskor med frun. Men jag är bättre så här.
Vi har det bättre, mer känslor som efter många år fortfarande kan vara hjärrbultande starka.
Mer tur än skicklighet och vissa dagar ren vilja (att inte ge upp).
I nykterhet gäller inte så mycket tur utom möjligen att hitta hit, en slump för många av oss. Att sluta dricka är en ensam liten väg att traska, ena foten före den andra.
Sov gott, jag ska äta lite mer chips och spana på några Tradera-bevakningar. Sen krypa ned hos mia småfolk som önskar sig pannkaka till frukost ?
Kram uthålliga person som ev orkat läsa om denna händelselösa dag ?

Mitt favvoprogram på radio, idag har jag vaknat tidigt med godmorgon småbarn, lilla världen alltså.
Frukost, morgondopp är förmiddagens agenda, ikväll hem till stan för jobb ett par dagar. Regnet verkar kunna ta hand om vattningen denna vecka och ska försöka få till en klipptid. Då återstår naglar och ögonbryn för att återställa denna klenod till sitt ursprungliga skick ??
Nykter idag apropå ursprungligt skick. Njut av dagen! ?

efter småfolk min säng?Har ännu inga barnbarn till mitt stora förtret, men hoppas, hoppas??

Och tycker att ditt inlägg var härligt! Det beskriver livet?Det finns inga händelselösa dagar, bara dagar som kanske går i ett lugnare tempo?

Och till din lista med naglar och ögonbryn lägger jag till ben och bikinilinje?Skall fixas till under veckan som kommer??

Nykter idag? Självfallet?

Ha en skön söndag☀️

Kram?