Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nubaskemig

Kul att äntligen "höra av" dig, som du sa skäms på dig. Jag vill inte fråga efter folk eftersom man inte vill pressa någon - men man undrar ju och oroar sig.

Underbart att höra om AA och tjejen, kanske äntligen faller allt på plats nu och du får allt gott du förtjänar?

Meeeeeeeeeeen......... begagnatmarknaden? Vem i hela friden skulle vara så dum att INTE shoppa man där? Vill man ha en alldeles ny som inte vet nånting alls? Om nåt? pfffffffffff inte en chans alltså! haha *ryser vid tanken* Nej klart det ska vara begagnat - helst också lite illa tärt så man själv framstår som så mycket bättre jämfört med den förra "stygga dominanta tjejen"...... ;)

Kram

Sussie (som firar 4 veckor utan alkohol och är på 3:e dagen utan snus........fy fan egentligen va? hehe tränar gör jag också!!!! ;) )

Hillbilly-67

hahaha !!
Jaha det var ju en variant på ämnet begagnad...
Nå, anser mej väl vara ett hyfsat kap iaf, typ 35+++++++++ .....
Lite lagom lång med anpassad vikt (ehrrm jaja 5 kg över är väl inte så jäkligt, beror nog mest på drickat faktiskt) .
snygg och stilig dessutom nykterist !!!!!!!!!
=-)

Grattis till dina veckor !!!, visst är det skönt när man kan börja räkna veckor ??.
Japp tjej och snus är fyfan... ;-)
Råkade få en hångelpuss på ett kalas för en herrans massa år sen av en lindrigt nykter dam med en halv dosa general under läppen, yuck......
Hann inte med att värja mej , har blivit ett litet trauma av det =-) .
Har själv aldrig snusat, däremot rökte jag i nästan 20 år innan jag slutade (för 10 år sen) .

Fasen man börjar ju bli en renlevnadsman, nu finns ju bara en sak kvar att göra på kvällarna...

Kramar om !!!
S

sims333

Hej alla! Kul med alla nya (alltså inte att vi är så många med problem, men att ni också hittat hit..menar jag)

Jag har också träningsvärk för jag har varit ute och gått som en galning. Igår gick jag 2 mil?! Pucko, kan man tycka, men jag tyckte det var så härligt att gå och vädret var fint, men idag..liksom..benen är ömma som bara den. Går som en gammal tant. Ändå har jag varit ute två gånger idag och gått för att få bort träningsvärk.

Jag ville bara säga hej, och har inte så mycket att tillägga just nu, mer än att jag är så imponerad över hur starka ni är allihop. Det är faktiskt helt sanslöst vad människor kan åstadkomma, när dom bestämt sig!

Jo, jag undrar hur det går med din son,TP? Någon förändring? Min dotter, som ju inte ville vara hos mig vill i allafall komma till helgen och min andra dotter är här nu, så det går ganska bra, så sett, men jag vet att du skrev om din son och jag bara hoppas att det går åt rätt håll?

KrAM!/ SIMS

Tvåbarnspappan

Hallå alla goa o gla'a (läses med reeedi smålandsdialekt, lovar att ni kommer låta som Åsa-Nisse)
Härligt att höra att ni är på rätt väg allihop :). Har slutat titta på tv, behöver inte den underhållningen när jag kan gå in här o läsa :)!
Känner mig så pigg och frisk utan alkohol, samt att jag börjat äta sunt också. Kan nästan tro att vi blivit hälsogurus hela högen här inne.

Sims: Va skönt att din dotter kommer till dig! Blir så glad att höra att du får belöning för ditt kämpande. Det är ok med min pojk, men det går upp o ner. Det är väl delvis normalt under puberteten, men ibland så är han väldigt neråt. Det är skönt nu för att han har börjat öppna sig och prata om det, och det är ju ett steg i rätt riktning.

Kram o godnatt /TP :)

Florida

Hej alla,

Hinner inte gå in här så mycket som jag skulle vilja men idag kändes det att det behövdes. Imorgon är det tre veckor utan alkohol, och hittills har det kännts helt ok faktiskt. Har inga problem med suget, men idag känner jag mig otroligt nere. Ingen särskild anledning som jag kan komma på, men sitter här helt gråtfärdig.

Sen kom jag att tänka på att några av er kände er lite nere för ett tag sen, kan det vara något som brukar dyka upp efter en tid i nykterhet? Det kan ju bero på helt andra saker men det vore skönt med en förklaring, det känns lättare att vara deppig när man vet varför..

Kul att läsa om er andra, känns som jag känner er och jag hejar på er alla och önskar er en trevlig och nykter helg.

Kram!

sinnesro

Jag har den senaste veckan fått 5 inbjudningar till olika fester/vinkvällar med olika jättetrevliga människor.

Jag ska inte gå... skittråkigt! men jag är inte redo...jag känner att nu har det gått relativt lång tid sen sist, ca 3,5 månad, att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att ta ett glas. Men som min sambo sa, att ändra på mitt beteende som pågått i åratal går inte att ändra på 3,5 månad. Men jag vill också kunna dricka normalt...
Jag vill bara radera det som varit och låtsas som inget och dricka när jag vill och känner för det.

Jag är sugen på att gå och sugen på att dricka, men jag kommer inte att göra det. Jag har en trumpen min när jag tänker på det :-(.
Fasiken...kommer detta alltid vara ett problem?

Nu ska jag ha en alkoholfri fredag och det känns just nu som om jag inte har ett val och inte för att jag vill det.

/inte sinnesro för tillfället

nubaskemig

och jag är så fäst vid er alla ....... men tyvärr tar jag nog ett steg bakåt nu... drack en öl och ärligt talat var det inga problem konstigt nog? ville inte ha mer utan drack mer kaffe och tackade för mig, har fått annan längtan och det är jobbigt : / Så nu har jag blivit av med alkohol längtan, är på dag 6 utan snus och det går bra MEN - jag har seriös längtan efter nån.... känner inte ens personen irl.... Nej jag föll nog här... en månad nykter på dagen faktiskt....

Nej nu har jag skrivit en massa i en halvtimma och suddat ut det. Summa summarom = tydligen vill jag inte ha alkohol - tydligen vill jag ha ER. Jag VILL vara här. Är så trött och ledsen. Jag blir så glad när det går bra för nån av er och så ledsen när ni far illa. Jag mår bra ihop med er och vill aldrig lämna....... men när jag gör så blir det skit. Jag saknar, tänker, oroar och vill! Alkohol är underbart- men inte en flugskit jämfört med er!!!!! Jag har nu kämpat tillräckligt för ett tag och behöver känna mig fin för en gångs skull - så jag tänker lägga mig och sova. Drömmar kan ingen ta ifrån en.

Sov gott alla, tänker på er alltid

sussie

nubaskemig

utan en stor fet whiskey eftersom jag inte hade nåt annat hemma (tog sambons). Blev full och somnade tvärt. Jahapp, en månads kamp i slasken tydligen. Usch vad knäckt jag är nu. :(

Sussie - på dag 1 :(

beslut var inte helhjärtat eller fanns inte med i morgonbestyren alls ?
Har du gjort ditt val idag !

sinnesro

Jag gick på en utav de där tillställningarna... Tjejer, vin, babbel...men jag drack inte en droppe alkohol. Det var riktigt trevligt!

Och helt ok att tacka för mig när jag märkte att samtalsämnena började glida ut i oförståligt dravel!

Helt ok att vakna upp idag och må som en mört! Och helt ok att veta att jag hade fullständig koll på läget igår och att jag inte missade något när jag inte drack... Tvärtom...jag var nog den som skrattade mest!
Jaaaaa, det här kan jag göra om!

Nu söndagsmys/städ!

Kram på er!

... det där känner jag igen! Jag har många gånger känt att man blir lite obekväm, för andra, när man väljer att vara nykter. Grattis din härliga erfarenhet. Njut av dagen! Kram <3

Mamma Mu

NBM.. du har inte slängt den första månaden i slasken.. du har den fortfarande kvar.. glöm inte det. Gräv inte ner dig för ett litet snedsteg, vi har alla gjort dom. Det viktigaste är att du tar ditt beslut idag.

KRAM
Mamma Mu som tagit beslutet av vara nykter idag

Tvåbarnspappan

Hej Mulletant. Det är inte så bra här tyvärr. Jag föll hårt i helgen och drack igen. Känner mig så genomledsen och besviken på mig själv. Vad gör jag av mitt liv?! Sover bort hela helgerna och slänger bort mina pengar på skit! Orkar inte ha det såhär mer!!!!
Ensamheten är så tung just nu, behöver någon att luta mig emot ibland!

Kram från ledsen TP

sims333

Nubaskemig - du har varit jätteduktig! Du har ju till och med slutat snusa och börjat träna. Du råkade bara ut för ett litet snedsteg och det gör vi alla någon gång. Huvudsaken är att du fortsätter som förut, med samma stenhårda vilja. Du klarar det! Har du beställt någon tid hos en familjerådgivare? Det är så viktigt att man har stöd från den man lever med och om din man inte förstår hur du kämpar, så är det dags att han vaknar nu. Det är ju nu, eller aldrig han ska finnas vid din sida! Vad ska vi annars leva med varandra för?

Tusen kramar från Sims!

sims333

Nej, inte du också..Det är dags att vi tar tag i det där beslutet vi hade får någon månad sen. Vad hände? På något sätt måste vi hitta den känslan av kämparglöd igen. Vi får inte gå tillbaka till den där skiten igen. Jag vet, det är så svårt när livet inte vill gå den väg man själv vill och det där tunga kommer över en: en känsla av hopplöshet och tankar om att saker aldrig kommer att lösa sig. Fast vi vet att det bara blir värre när vi dricker, så gör vi det ändå. Det är ju den där djävulen som sitter i huvudet som lurar oss! Den som får oss att tänka: fan jag orkar inte kämpa mer och vips! Då kommer han fram och kapar våra hjärnor!

Vi börjar om från början nu, eller hur? Vi letar upp den där kämparviljan som sprang och gömde sig, den finns någonstans, det vet jag. Någon gång kommer det att vända för oss också och din kommande tjej vill ha en nykter TP.

Kramar från Sims <3

Tvåbarnspappan

Sims: det som hände var att tristessen slog till med full kraft. Tyckte jävligt synd om mig själv och gick ut och festade på krogen. Vilket i sig resulterade i en enorm ångerst efteråt. Saken är den att jag har absolut inte några problem att träffa någon, problemet är ju att jag inte vågar släppa in någon i mitt liv. Så det är ju tyvärr jag som förstör för mig själv genom att vara skiträdd. Vill dela mitt liv med någon, men släpper inte in någon.... hur smart är det?!

Jag vill kämpa vidare, men orkar inte ta det beslutet idag. Vet inte vart mitt liv är på väg, är så rädd att livet inte blir bättre än såhär. Är så trött på att hela tiden behöva kämpa för att ha en bra tillvaro.
Just nu önskar jag bara att någon kunde hålla om mig, är trött på att alltid behöva vara den starka trygga pappan som tröstar och stöttar. Menar inte att jag inte vill finnas där för mina barn, men jag skulle behöva få vara den som blir tröstad någon gång.
Är så själsligt trött just nu, vill ju få känna mig lycklig så att jag inte behöver döva sorgen med sprit.

Förlåt alla för att jag är så negativ just nu, är bara så less!

TP

Tvåbarnspappan

Sinnesro: Vill bara säga grattis till dig! Tycker det var jättestarkt av dig att klara av att gå på fest och att låta bli vinet. Trots att jag själv är väldigt neråt just nu så glädjs jag enormt att läsa att det går bra för er andra!

DryMartini

Kom ihåg Nubaskemig och TP (och om det var någon mer jag missade) att kampen är inte över för att ni druckit några whisky, öl eller annat. Det är som de djupa svackorna i börskurvorna då och då. Jämför man index under lång tid ter sig de djupa svackorna endast som svaga hack i en uppåtgående kurva. Tänk på alla de dagar som ni faktiskt varit nyktra den senaste tiden. De är betydligt många fler än de dagar som ni druckit. Ta till er att ni uppenbarligen kan låta bli om ni bestämmer er för det. En svacka får inte hindra den långsiktiga kampen, eller hur?

Jag håller tummarna för er, vänner. Kämpa på!

Mr. Dry