Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

sims333

TP: jag önskar jag kunde vara hos dig, då skulle jag krama om dig och ta hand om dig. Jag skulle se till att du fick vara liten och ledsen..Önskar verkligen det. Du utstrålar sån värme, förnuft och allt, så varför, varför kan du inte våga släppa in någon i ditt liv? Vem skulle vilja dig illa? Alla kvinnor är inte ute efter att såra sina män..

Tänker på er alla!/ kram sims

sinnesro

Det känns bra. Jag är bara rädd att känslan ska försvinna och att jag faller dit igen. Allt jag vill är att må bra och det gör jag inte näs jag dricker...men visst sug finns förtfarande där. men men jag är STOLT över mig själv och jag blir väldigt inspirerad av att läsa om er andra...

Vad tråkigt att höra att du är nedstämd. Varför??

Jag var på en läkarundersökning, berättade om mitt alkoholintag och att jag är orolig för kroppsliga men. Läkaren sa att det psykiska kommer först i ett missbruk. Det visste ni säkert. Ofokuserad, stressad, nedstämd, påverkar relationer negativt, ekonomiskt och så vidare. Allt stämde in på mig. Det känns enkelt. DRICK INTE!

men varför är det så svårt? Om man väger alla de negativa delarna mot de positiva som man faktiskt får ut utav att inte dricka och ändå väljer man fel...

Idag ska jag INTE dricka. Idag har jag sinnesro! Hoppas på att resultatet från läkaren är bra!

Kram

Tvåbarnspappan

Tack Sims!! Lät så lockande att jag nästan skrev min adress här :). Skönt att ni finns mina vänner. Jag ska klättra uppåt igen, tänker inte ge upp! Längtar så enormt efter att få leva ett nyktert och kärleksfullt liv. Jag är faktiskt värd att få träffa någon med hjärta i kroppen denna gången! Livet är väl kanske inte slut vid 39 trots allt.

Kram på er alla TP

sims333

Sinnesro: jag beundrar din styrka! Själv vägrar jag att gå till läkare, jag vill inte veta sanningen om hur min kropp mår. Om jag tycker att jag mår bra fysiskt, så gör jag det, men prover kan säkert visa det motsatta, jag törs inte veta.

Att gå på en fest bland vindrickande tjejer och vara nykter är också strongt gjort. Jag tror du har alla chanser att klara dig ur det här. Var inte bekymrad om vad läkarens tester säger; mår du bra fysiskt är det nog ingen fara. Eller: vad du inte vet, det har du inte ont av, eller hur? Det som komma skall, gör det ändå den dagen det är dags...

Många kramar och beundran från Sims

sims333

Uuuuuuh! Hade du skrivit adressen hade jag satt mig i bilen och kört direkt! Jag lovar! Japp, nu kör vi igång med nya tag, eller hur? Herregud, 39 år? Du är ju bara barnet, pojk! Inte är livet slut än, det har bara börjat. Ok, vi ligger i samma ålder, så - hm..vad säger du..? Nej, jag bara skojar, fast det där om att vilja krama och ta hand om dig var inte skoj. Jag tror att om du vågade satsa lite skulle du kunna hitta världens gulligaste kvinna. Som sagt, vi är många kvinnor som bara lääängtar efter att få ta hand om gulliga män som du :-)

Vad väntar du på? Kram/sims

sims333

Hej Sussie. vart är du? Jag har fått ett så starkt band till er på denna tråd och nu är jag så orolig för dig, Sussie. Var är du? Såg att du var inloggad. Jag vet att du klarar detta! Ditt snedsteg är ingen fara: snälla inse det! Du fixar det, bara du inte ger dig själv skuldkänslor. Snälla underbara människa:: förstå detta!

Många kramar: Sims

Tvåbarnspappan

Tack :). Du kan väl skicka hit några ;). Hoppas du har rätt att det är nu livet börjar, för det känns verkligen som om det är dags för ett nytt liv. Känner att det inte räcker att hålla mig nykter för min skull, utan oxå för att jag ska kunna få ett bra liv ihop med någon jag älskar och som älskar mig.
Sorry, jag har visst förvandlat den här sidan till en relationssida! Ska försöka hålla mig till ämnet.

Kram TP

sims333

!! Vad menar du? Jag menade inte att jag sökte relation till dig. Jag har min underbara man och hos honom vill jag stanna. Jag menade att du skulle kunna få en underbar kvinna om du bara vågade. Sorry om jag skämtade över gränsen, det var inte min mening...

Vet ju egentligen ingenting om dig så jag ska sluta säga någonting om nåt.

Kram o lycka till! / Sims

.... jag läste en bok om återfallsprevention, Vid sunda vätskor, verkade bra. Där stod att det är ingen konst för en alkoholist att sluta supa, det har han/hon gjort många gånger. Konsten är att hålla sig nykter. Känner du till boken? Vad tycker du? Ha du andra goda råd att ge? Vad dricker man i stället för vin till en god köttbit?
Välkomna tillbaka till nykterheten ni som snavat. Det går!

Mulletant ! Jag känner mig inte klokare än vad ni andra är utan mer som en vanlig alkis ! En nykter sådan.

Jag har läst boken för ett bra tag sedan när jag kände att jag behövde ha lite hjälp att utvecklas i min nykterhet. Jag tyckte den var bra. På Nämndemansgårdens hemsida, http://www.namndemansgarden-shop.se/ eller på http://www.mamut.net/scaa/shop/ finns massor av litteratur som behandlar vår sjukdom och även sådana som är riktade till anhöriga. Sen finns det mängder att läsa på nätet som tex http://www.fhi.se/Om-oss/Overgripande-mal-for-folkhalsa/11-Tobak-alkoho… , http://www.can.se/ som bla innehåller drugsmart och drogportalen, http://www.iogt.se/ mfl mfl.

Jag föredrar vatten, bubbelvatten och naturell helst, till maten. I vissa fall väljer jag alkoholfri cider tex ICA's "Dryck av ciderkaraktär" som jag faktiskt ringt och kollat om den är garanterat alkoholfri eller Coca-Cola framförallt om det är varmt ute och drycken iskall !

Och jag håller absolut med om att det är ingen konst att sluta dricka, det har jag gjort mängder med gånger tidigare. Det är när beslutet och önskan om att vara nykter som jobbet börjar. Det ÄR ett heltidsjobb att vara nykter i början, det fungerar INTE att dela uppmärksamheten med något annat som andra relationer, fotboll eller nöjen. Jag var tvungen att göra en total förändring av mitt liv, att ändra alla mina vanor och mitt sätt att vara. Och det är väldigt viktigt att vara ödmjuk för min situation, att inte ta min nykterhet för given. Jag kommer alltid att vara en alkoholist och jag kommer alltid att ha precis lika långt till alkoholen som en nynykter dvs en armlängd bort. Min nykterhet är en färskvara som jag alltid måste vårda och sköta om och det gör jag genom att påminna mig genom att läsa era berättelser här och gå på AA.

Jag är tacksam för att forumet och att alla ni som skriver här finns i mitt liv, ni hjälper mig till ett bra, nyktert, liv.

Tack !

sims333

OOhhps! Jag blev lite rädd att du skulle tro att jag var värsta "stalkern" eller nåt, nej det är jag inte. Jag vill bara alla väl, men har blivit å senaste tid så känslig för alll kritik att det snart inte går att leva längre. Alla i min omgivning frågar hur det går- är jag nykter? Det är huvudsaken. Ingen vill hjälpa mig med det som fick mig att börja dricka, min arbetslöshet,min dåliga ekonomi och samtidigt leva med en person som ständigt talar om att han har pengar, men jag aldrig har det. När HAN vill kan jag få precis vad jag vill, men emellan dess......

Tvåbarnspappan

Jag förstod att det var vänskapliga ord och inget annat :)
Kritik är alltid jobbigt, och speciellt när man inte mår bra.
Tycker du skrev en sak där som jag tycker att vi alla ska ta till oss! Alltså att vi ska hitta roten till varför vi en gång började överkonsumera alkohol. Det är kanske där vi ska börja allihop. För jag tror inte att det räcker med att vi bestämmer oss för att inte dricka utan att vi också arbetar med våra andra problem. För jag tror att vi allihop har våra egna tunga bitar i livet. I mitt fall så har det varit en oerhört låg självkänsla som givetvis inte blivit bättre av att jag dricker. Det har blivit till en ond cirkel.
Arbetslöshet och brist på pengar är oerhört tungt, det förstår jag mycket väl. Hoppas verkligen att du hittar något snart!
Jag fick börja på en praktik som jag till en början kändes förnedrande. Men idag drygt ett år senare så kan jag säga att det var en sån lyckoträff för mig! Har ett fast jobb som jag älskar. Vilket också förbättrat min självkänsla.
Håller tummarna för att du hittar rätt!

TP

sims333

Ta ck, TP, inte menade jag nåt fult. Jag hoppas det går bra för dig och ja- det kanske blir bra för mig att gå in i fas3, som dom kallar det. Min goa granne kom in här o undrade hur det var o stöttade mig nyss. Jag ääär inte ful. det kommer att gå bra...yes, ..shore.

Tydligen har ens utseende stor vikt för att få jobb..men jag får inga jobb, trots att jag är snygg....

sims333

Dessutom: lilla goa Sussie, alias nubaskemig, var är du, vännen? SAKNAR DIG OCH DIN HUMOR!!!!!!

Om du mår dåligt ska du ju skriva här, det är ju det vi finns för här: stötta varandra!! Kom tillbaka vännen, jag såg att du var inloggad idag. varför sa du inget?

Saknar dig!/sims

sims333

Återrrfall, återfall, återfall...Japp! Så ser det ut för mig. Dricker som värsta alkoholist jag är. Hoppas det går bättre för er andra. Jag tror jag skippar detta nu, det finns ingen återvändo. Godbay o lycka till mina friends.

Med önskan att det går bättre för er: / kram Sims

sims333

Neej, tänkte skriva nåt riktigt bra, men va fan, är man alkis så är man. Ingen tror på mig på allvar..Är så trött på aaaaaallllt!!!!!!

DryMartini

Sims, ledsamt att du känner som du gör. Själv har jag en av mina värsta och sämsta dagar någonsin idag. Det känns som om jag har allt att förlora. Det går åt skogen med jobbet, chefen är på mig, min fru sedan många,många år vill skiljas, har vissa problem med ett av barnen och så är jag alldeles förbannat trött på att inte få döva mig med alkohol. Hur ska detta sluta? Är väl dessutom för gammal för att få ett nytt jobb om jag får sparken? Det enda positiva är att ekonomin är relativt god. (Och att jag är snygg, he-he!)

Ge inte upp nu, Sims. Försök att se det positiva med att inte dricka och framför allt med de positiva effekter det har på tid och längd. Jag håller tummarna för att du ska må bättre och att du kan ta tag i nykterheten på nytt. Vi finns här som stöd för dig!

Mr. Dry

sinnesro

...visst, visst...men om man inte fattar nu. TP har rätt...varför dricker man? Bara för att man tar bort drickat så är inte allt löst. Det gäller att hitta och förstå varför. Kanske är lika bra att gå tillbaka från grunden. Jag föddes...vad hände sen? Vilka situationer har påverkat? Vilka händelser? Vad har jag för egen delaktighet eller skyller jag bara på andra?

Kan jag inse, förstå. Ok! Kan jag komma till insikt med varför och det som varit har varit och nu börja om. Jag anser att det är först i graven som det är försent innan dess kan man börja om. Om och om igen. Hade man inte gjort sina misstag så kan man heller inte lära sig. Väx med varje erfarenhet, men lär dig också.

Släpp det gamla. Lev i nuet, försök att förändra det som går och sluta älta det som inte går och lär dig leva med det istället. Acceptera att jag är på detta vis. Tycker jag om mig själv. Vad kan jag ändra på, vad kan jag förbättra och vad är jag duktig på...

Visst låter det enkelt, men är det så? Det är bara man själv som kan påverka och förändra...Det är vad jag tror!

Kram