Har klarat ännu en dag nykter! Så tacksam. Har varit på konsert och umgåtts med vänner. Drack äppelmust och vatten och en alkoholfri öl - gick hur bra som helst. Var inte ens sugen på vin som andra drack. Kände mig tvärtom glad att inte dricka. Tänkte på vad dyrt det är med vin - en flaska kostade över 400 kr. Och hur snabbt gick inte den flaskan...Helt galet egentligen. Var nöjd att betala 30 kronor för lite bubbelvatten :). Imorgon är det fredag - då ska jag göra en god alkoholfri drink av något slag. Ser fram emot helgen och vet att jag kommer klara den nykter!

Grattis till dag fem. Känner precis igen mig i din upplevelse, saknar inte heller vin alls när andra dricker. Är istället barnsligt nöjd med att jag kan dricka hur mycket jag vill av mitt alkoholfria och slipper bromsa och räkna glas...

Det är en regnig fredag och det har varit jobbigt idag. Stress och saker som inte funkat på jobbet har gjort att tankarna direkt gått till "jag vill ha ett glas av vad som helst, bara det är alkohol så jag får döva mig!". Stress är en oerhörd trigger för mig. Och så trötthet på det. Jag har sovit ganska dåligt hela veckan, men speciellt inatt - max fyra timmar. Folk har kommit med sina systemkassar och sett så nöjda ut. Nu är det helg, liksom. Jag åkte hem vid fyra, var sååå trött. Får jobba igen det sista senare hemifrån. Längtade efter att få skriva av mig här i forumet och bara vila lite. Jag tog en alkoholfri öl och det stillade faktiskt begäret. Jag ska inte dricka någon alkohol och vara helt nykter när min man och dotter kommer hem. Vi ska ha en myskväll med god mat, en bra film och sällskapsspel. Skulle aldrig få för mig att äventyra något nu. Men jag är skör...
Trevlig och nykter fredag önskar jag er alla!

Vad bra att du stod emot! Tror det blir lättare för varje gång. Och det där fönstret då man vill dricka är inte öppet så länge i taget.. Tänk på alla timmar du får må bra efter att ha stått emot suget också. Det är värt att kämpa en stund..

Jag började sova bra efter en vecka. Slutade på en söndag, sov INGENTING natten till måndag. Söndagen därpå sov jag gott nästan hela natten till måndag.

Bra sömn är fan motivation nog till att bli nykter. Sömnen är grunden till allt. Mitt humör, min ork, min hjärnas förmåga, slippa ångest, depressioner - rubbet! Bra sömn är fan magiskt ??

Kram ?

Tack Kennie och Andrahalvlek! Det betyder så mycket att få kommentarer och pepp - att ha någon/några som bryr sig och som vet hur det är. TACK! Jag sov faktisk bra inatt, lade mig vid 23-tiden och vaknade pigg vid halv åtta :). Har drömt en del också, vilket jag tycker är skönt - det känns som ett plus när man avstår alkohol. Efter frukost åkte jag och min man och handlade bär och blommor på torget, sen badade vi nakna i havet. En härlig start på dagen!
Påbörjade programmet här nästan direkt när jag vaknade. Det verkar vara en bra grej! Har någon erfarenhet av programmet? Har någon haft stöttning av psykolog under programmets gång här på Alkoholhjälpen? Det hade varit skönt att få lite feedback från någon "expert" som också kan svara på frågor som dyker upp. Jag tar tacksamt emot allas erfarenhet och tankar om detta. Önskar alla en härlig nykter lördag. Keep passing the open windows!

Höst20

på dagen.
Fint om man kan fylla dagen med sådana härliga antistressande aktiviteter och vara riktigt trött på kvällen. Sova gott på det så läggs dag till dag av nykterhet.

... önskar jag dig, och den verkar ha startat bra!
Jag har själv inte gått programmet- men försökte tidigare, då funkade det inte av tekniska skäl.
Mitt fantastiska och stora stöd har jag hittat här på forumet. Jag brukar säga att det är mitt universitet i nykterhet. Tror tex risken för återfall blivit mindre just för att jag läst och tagit lärdom av andras erfarenheter.
Men många önskar och har fint stöd av tex AA samt beroendemottagning. Tycker inte du ska tveka att söka hjälp.
Att be om stöd och råd är för många av oss här, extra svårt. Finns ett sorts inkapslande som kommer av att dricka, att inte riktigt våga visa vem man är eller vad man behöver. Det är en utveckling till det bättre att våga säga; kan jag få lite hjälp?
Fortsätt att läsa och skriv skriv här.
Kram till dig!

Jag har gått igenom det och tyckte det var bra.
Första gången jag verkligen satte på pränt vad som gjorde att jag drack.
Det satte igång en process i vilken jag insåg att jag har alkoholproblem!
Fick mig att sluta förminska mina problem och därmed blev jag mer motiverad
Jag går tillbaka ibland och kollar mina svar.
Är på dag 19 av en första 3 månader utan A period

Det låter som att det är en bra grej att gå detta programmet här på AH, men borde ha annan hjälp också för att bearbeta vissa saker som har med föräldrarna och uppväxten att göra. Tror att det behövs för att inte dricka när jag känner stress, ilska, sorg, glädje, saknad - ja, alla känslor... Behöver nog lite djupare terapi utöver att göra programmet. Jag vill bli en så hel människa som möjligt, och tror då att mitt negativa och meningslösa drickande mister sin tjusning och dragningskraft. Att skriva och läsa här i forumet hjälper och stärker mig varje dag - tack alla för fina och ärliga delningar <3.
Ha en fin kväll och mycket bra jobbat Kaye med 19 dagars nykterhet!

Vad jag förstår så är vi på samma dag, dag 9.
För mig brukar det vara riktigt jobbigt i ett par dagar mellan
cirka dag 9-14.
Det är vanligt att jag trillar då, men härdar jag ut så följer en lättare period efteråt.
Upplever du samma sak så försök hålla ut, det bli snart lättare.
Det var lite visdomsord ifrån en erfaren dikeskörare.
Hoppas det går bra för dig och kämpa på.
Mvh Flyktsoda

Idag har jag varit nykter i nio dagar - precis som du Flyktsoda :). Och det är som du säger jättejobbigt nu... Av olika orsaker. Min dotter flyttar utomlands imorgon och det känns jättejobbigt. Samtidigt ska det samtidigt bli lite skönt också att landa i vardagen och kunna vara där fram till jul då barnen kommer hem på besök igen. Solen har skinit, det har varit som en sommardag. Jag har jobbat hemma och solat lite på lunchen. Hade varit gott med lite vin på verandan när jobbet var slut...Min man drack några små starköl. Men det gör mig ingenting. Jag har stått emot och druckit två alkoholfria öl och sedan vatten och Kiviks citronlemonad. Känns bra att jag stod emot suget! Är glad att jag inte valde att fly. Har gråtit lite nu när jag kramade min dotter godnatt. Vi ska äta frukost ihop imorgon innan jag ska till jobbet. Det blir nog en jobbig kväll imorgon när jag kommer hem till ett nästan tomt hus...Men jag har min man vid min sida. Han får stötta mig i det jobbiga.
Grattis Kaye till tre veckors nykterhet och tack Flyktsoda för visdomsord - det betyder jättemycket! Tillsammans klarar vi detta! Kram och godnatt<3

Har läst din tråd och jag kan verkligen hålla med de som skriver om betydelsen av de täta besöken här på forumet. Det har varit en stor hjälp för mig hittills. Jag har nu klarat 37 dagar och även om enormt mycket tankar har snurrat runt A emellanåt har jag ännu inte varit nära något återfall. Nu gäller det att fortsätta hålla garden uppe och inte börja känna sig för säker. Jag har tre månader som mål. Längre än så klarar jag inte att tänka i nuläget.
Nu kör vi på en dag i taget och peppar varandra! ?

Jag håller med, detta forumet är till riktigt stor hjälp - speciellt när suget är stort. Bra jobbat Svenne till dina idag 38 dagar (för jag förutsätter att du även håller dig nykter idag). Jag känner likadant - har tre månader som mål, men hoppas vilja och orka längre än så. Och med er hjälp här i forumet kanske det går! Skulle ju vilja kunna dricka måttligt och normalt vid speciella tillfällen bara...Ha en bra nykter dag nu!

Min dotter flyttade i slutet av Juli, men har en son på 18 år kvar hemma.
Jag har börjat fundera mycket över hur ensamt det kommer att bli när han också försvinner. Jag är ensamstående.
Att jag tog beslutet att sluta dricka vin varje kväll (Ja - ytterligare en vinsörplande kvinna i övre medelåldern?) tänkte jag att jag måste ändra detta beteende Nu, för risken är att det blir katastrof den dagen jag blir själv och inte har barnen att ta hänsyn till.
Förstår att det måste vara jobbigt att hon flyttar så långt bort, men du får en anledning att åka utomlands?
Ja 3 veckor avklarade här?- kämpar på en dag i taget!

Jag har känt mig melankolisk idag efter att dottern åkt och lämnat Sverige. Ser nog inte henne förrän i jul igen... Imorgon ska jag med jobbet på två verksamhetsdagar med övernattning, och kollegorna pratar om att dricka vin. Jag garderade mig och var och köpte alkoholfritt bubbel på systemet. Köpte även alkoholfritt gin och tonic, rom och något bittert att blanda drinkar med. Jag blandade ett glas så fort jag kom hem och satte mig på verandan. Pratade med min syster och skämdes för mitt beteende - kunde lika gärna varit alkohol, så kändes det. Men nu var det inte det och jag är stolt att jag klarat ännu en dag nykter, trots att jag druckit det alkoholfria som om det vore alkohol... Längtar tills jag känner att jag är lika nöjd med ett glas vatten som en alkoholfri drink. Kommer den dagen någonsin?
Kaye: Så klokt att tänka framåt och sluta i tid innan du blir ensam. Säkert får du en bättre tid med sonen innan han flyttar, än om du skulle vara vinlullig var och varannan dag. Bra jobbat!
Jag fick en mycket bättre sista tid med dottern innan hon reste på grund av att jag var närvarande och inte bara tänkte på när jag skulle kunna dricka.
Sov gott! Kram

Du kommer att komma till att du är lika nöjd med ett glas vatten eller en kopp kaffe. Det senare har blivit mitt nya "vin". I situationer som tidigare triggade för vin vill jag nu ha kaffe i stället. Jätteskönt att längta efter en kopp kaffe i stället måste jag säga. Härligt att läsa om dina dagar med dottern. Att du kunde vara närvarande med henne på ett annat sätt än om du drack. Grattis till det! Snart är det jul igen. Tiden går fantastiskt fort, även om jag från djupet av mitt hjärta förstår din längtan.
Kram!

Är med jobbet på verksamhetsdagar och har klarat mig så bra utan alkohol. Har inte ens velat dricka. Tog en god alkoholfri drink och mousserande must till maten. Alla andra drack vin. Det var länge sedan jag hade så kul, som jag har skrattat! Man behöver verkligen inte dricka A för att ha roligt - tvärtom! Någon frågade varför jag inte drack, svarade att jag har valt att ha tre månader utan alkohol, och så var det med det. Inga fler frågor. Skönt.
Charlie70 - ja, tiden går fort! Hur länge har du varit nykter? Tack för pepp! Godnatt<3