Ja, man nyktrar ju till på fler än ett sätt när man slutar dricka, jag tycker det är oerhört skönt inte minst när det är små barn med (även om deras föräldrar dricker mycket lite/inte alls) att veta att kring mig kommer det aldrig finnas någon sådan oro. Är stolt att vara nykter och pålitlig!
Och ska som ni andra också införa mer a-fria events överlag.
Kram ?
@fialotta88 jag tillåter mig att lämna en kommentar här i torns tråd, och det är ju att vi alla är i samma läge här, och det brukar vara till stor hjälp att skapa en egen tråd (lätt för andra att följa) och sedan läsa, läsa och skriva. Det ger sig efter ett tag hur det funkar/ och alla gör vi lite olika!

Fialotta88

Jag startade en egen tråd och har börjat skriva i den :) Blev medlem idag så större delen av dagen har jag sysselsatt mig med att läsa andras trådar och erfarenheter. Jag blir så imponerad och inspirerad av alla starka människor här.

Bra där! Jag såg att Kennie redan har varit inne och skrivit i din tråd. Kennie är en av många klippor här som det har gått jättebra för. Misstänker att din senaste kommentar här hos mig är ämnad till Se klart. Leta rätt på hennes tråd så har du massor med bra läsning. Tex hur mycket det underlättar att inte tänka för långt framåt, utan ta dag för dag. Jag tog tom timme för timme de första dagarna.

Kram ?

Ja Torn, hur tråkigt det är att alkoholen ska ha en så framträdande roll i det sociala livet. Själv gick jag hem kl 21 i lördags efter en verkligen fyllekräftskiva. Var riktigt obehaglig till mods faktiskt. Simmiga ögon, upprepningar, och den förbannade nubben som gick i ett. Högljudd, skränigt och inte ett dugg trevligt. Nej, det är inte mitt game längre, nu var det inga närmare vänner tur det, och jag ska inte glömma att det inte var allt för länge sedan jag själv satt där o skränade o drack. Tur är att vi återfår vårt förnuftt, en dag i taget. Ha det bäst. Jullan

Så är det Jullan, nu när man ser det med nyktra ögon så är det skrämmande vilken drog alkoholen är. I lördags lämnade jag bordet en stund och tog med mig alla barnen till en närliggande lekpark med en linbana. Det var faktiskt skönt att se och lyssna på barnens lek, och få ett avbrott från de andras högljudda svamlande.

Jobbvecka nu ( sent skift) och allt är frid och fröjd förövrigt. Min sömn funkar bra. Annars är det nog just sömnen som jag har varit mest förvånad över under den här nyktra tiden. Jag behöver mycket mindre sömn än förr. Men blir även extra trött ibland och tar en liten tupplur när det går. För mig är detta dock inget som stör mig konstigt nog. En piss i Mississippi jämfört med hur mitt liv var när jag drack. Konstant full eller bakfull fy fan.?

Ha en bra dag! ?

En stor grundorsak till att jag började dricka för mycket var mitt jobb. Jag hade länge ett enformigt, bundet och tråkigt jobb som gjorde att drickandet tog fart när jag inte jobbade. Sedan fick jag ett nytt jobb som var raka motsatsen. Fritt, omväxlande, mycket ansvar mm, men då var jag ju redan beroende av alkohol så jag slutade inte dricka för det. Jag har alltid drömt om att starta något eget, men det har alltid stannat vid en dröm. Nu känns det som jag är för gammal för det, inte allt för många år kvar till pensionen.

Men har känt nu i veckan att mitt jobb är för enkelt och lugnt. Det ger inga kickar alls och jag vill mycket hellre vara ledig på heltid, eller åtminstone jobba bara åt mig själv. Mitt jobb känns lite som slöseri av tid. Jag skulle behöva sno lite av er andras stress.?.

Ja-ja, Det är ingen ko på isen, men om jag inte hade haft min fru och mina barn och såklart mitt fiskeintresse så hade nog livet känts tämligen trist. Jag är så otroligt glad, stolt och tacksam för att jag lyckades sluta dricka, innan jag söp bort alltsammans. Även jobbet,?

Ha en fin dag! Kram

Hej Torn!

Ja, tristess/ icke trivsel kan också leda till att man dricker alkohol ..jag själv har nog druckit även av den anledningen?

Jag vet inte hur gammal du är Torn ...mellan 40-50 eller drog jag till för mycket?Inom vilket område skulle du starta eget om det var en möjlighet?

Ha det fint!

Kram?

Hittar vi alla våra grundorsaker till att vi har druckit. En del har jobbat för mycket - och du har haft för lite stimulans.

Jag vet att jag inte skulle klara av ett jobb utan intellektuell stimulans i längden. Jag har jobbat på bandet på Volvo och suttit i kassan på Ica. Inget fel alls på de jobben, men de var för tråkiga i längden för mig.

Min förra chef och jag hade ett säg vi sa när det strulade som mest på jobbet. När folk satte sig på tvären och nya ”bränder” uppstod slag i slag. Då tittade vi på varandra och sa: ”Kassan på Ica?”

Just då längtade vi dit ? Men eftersom jag har jobbat just på Ica vet jag att kunderna kan vara svinjobbiga också faktiskt ?

Men precis som du säger, ingen ko på isen. Nu har du börjat umgås med tanken. Jag tror på ödet och det skulle inte förvåna mig om det dök upp ett passande jobbtillfälle för dig ?

Kanske eget företag inom just fiske? Sälja utrustning, ordna kurser och exkursioner? Vet en kille i Olofström som lyckats med något sådant väldigt bra. Liten butik, näthandel, exkursioner etc. Han ordnade dagläger för barn bland annat åt kommunen i somras.

Kram ?

Ha-ha Varafrisk, har du missat att jag fyllde 50 år i år.? Andrahalvlek har redan svarat på din fråga om vad jag
skulle vilja syssla med, hur hon nu kunde veta det.? Precis något sådant skulle jag vilja jobba med! Även saker inom miljövård/fiskevård. Problemet är väl att jag har ingen formell utbildning inom området, men måste erkänna att jag kan väldigt mycket pga mitt intresse. Det jag inte har läst i form av romaner under
mitt liv har jag läst i faktaböcker och lärt av egen erfarenhet. Och sedan gäller det ju att det blir lönsamt, så man kan leva på det. Därför har jag aldrig tagit tag i det, och att sätta mig på skolbänken igen orkar jag inte.

Jag skulle behöva mer utmaningar, det är därför jag tex mår så bra varje gång jag får en ny fiskart. Ett digert jobb med planering och faktasamlande inför satsningen, och när det ger resultat så är känslan obeskrivlig.
Det roligaste på mitt jobb nu är när det sker något stort haveri och förlustmiljonerna börjar ticka i väg. När våra chefer blir svettiga och oroliga och de riktiga stora bossarna i koncernledningen undrar vad som händer. Då är det kul när man löser problemet så fort man kan och alla blir nöjda och glada igen.? Men det händer väldigt sällan numera och jag har inte ens några nervösa chefer att lugna så ofta.

Apropå jobb, dax för mig att åka till jobbet nu.? Kram!

Men Torn det har jag missat...ber om ursäkt?Alltså 15 år kvar t pension vilket inte innebär att du behöver sluta då. Tänkte oxå ngt m fiske??Tänker att det finns flera olika möjligheter för kunna starta eget företag mm. Undersök vetja??
Jag var ju runt 40 när jag utbildade mig t socionom men träffade en man på komvux som utbildade sig t socionom när han var över 50.
Undersök mm innan du lägger ner tanken...du har ju fixat att bli nykter...Heja heja dig??

Kram?

Men Torn det har jag missat...ber om ursäkt?Alltså 15 år kvar t pension vilket inte innebär att du behöver sluta då. Tänkte oxå ngt m fiske??Tänker att det finns flera olika möjligheter för kunna starta eget företag mm. Undersök vetja??
Jag var ju runt 40 när jag utbildade mig t socionom men träffade en man på komvux som utbildade sig t socionom när han var över 50.
Undersök mm innan du lägger ner tanken...du har ju fixat att bli nykter...Heja heja dig??

Kram?

Det finns alla möjligheter för dig att hinna göra andra/nya saker.
Om det nu blir inom fiskeri eller ngt annat.
Sedan tycker jag det låter fantastiskt att du fått ett gott liv ändå - nu. Kan gilla läget och ta vara på dina intressen/passioner på annat sätt.
Men klart att du inte ska/behöver stanna där du är ....och snart ska vi jobba till 68-70. Så du kan ha 20 år kvar ( och 15 är ju många bara det)
Själv frilansade jag och var min egen tills jag var nästan 45 ...då blev jag tillfrågad om jag ville bli chef och sedan rullade det på som en snöboll. Fick nytt jobb vid 52 och ytterligare ett nytt vid 56... med ökat ansvar.
Tänk vad man kan uträtta fast man är alkoholist:-)
Det där var ironiskt såklart och jobbet är viktigt men det enda som är viktigt med ett jobb är ju att trivas någorlunda bra! ( klart det är bra att ha en försörjning också). Jag funderar en hel del på att jobba mindre nu...hitta en friare roll.
Men nykterhet är viktigast av allt. Det tänker jag så mkt på när jag tittar på olika boenden ....jag kan bo där eller där. Jobba med ditten eller datten. Men om jag fortsätter dricka kvittar det faktiskt lika....inget blir bra.
Och som nykter kan jag i alla fall göra det bästa av det jag har just nu. Och det innebär ju ofta att gilla läget - i alla fall vad gäller vissa aspekter av livet.

Det är nog så att jag har inte tänkt så mycket på att jag kanske kan fixa ett annat jobb. Är egentligen jättenöjd som jag har det nu. Det är väl att nu när nykterheten satt sig ordentligt och hösten närmar sig så börjar man fundera på annat. Jag håller det öppet. Tack för att ni tror på mig, känner mig lite yngre nu.?

Oavsett så är detta absolut inget större problem för mig nu, eller ingen ko på isen som sagt. Har varit lite kass på att kommentera hos andra de senaste dagarna. Tänker för lite på alkohol. Vi får växeldra. ? Kram

Ligger i badkaret och tar mitt sedvanliga kvällsbad.Ovanligt mycket på jobbet i kväll och tiden flög fram. Läste någonstans här att min forumskompis Andrahalvlek skulle på spahelg i Varberg om ett par veckor och det slog mig att det ska ju jag också. Hmm, det hade ju varit nice om vi stötte på varandra och kunde tjöta lite live. Men jag vet ju inte hur hon ser ut så jag hade helt sonika fått traska runt på spat och ställa frågor till kvinnor i liknade ålder. ” Hej, är det du som är Andrahalvlek?”?Hmm, känns sådär. Fick gå upp ur badkaret och dubbelkolla i vår väggalmanacka och det var visst helgen före som vi skulle dit. Tråkigt, men kanske lika bra. ?

Avslutningsvis några ord till alla nybörjarhjältar här som slåss mot sug och rastlöshet. Håll ut, ni fixar detta! Kram

God morgon,
Jag vet ju att du är himla nöjd med ditt jobb som går så bra att kombinera med dit stora intresse, en otroligt bra balans ju! Jag vill dock instämma med Kaveldun att jag tycker du är alldeles för ung för att sluta drömma om nya möjligheter. Fiske-business skulle jag säga är min grundaste kompetens... men bara att börja fundera över vad man innerst inne önskar och längtar efter tror jag är bra pulshöjning för känslolivet. I tid med att barnen blir stora så växer också lusten att utveckla sig själv.
Precis som Kaveldun var jag mycket sen med att ta/ få fast anställning men har relativt sent ändå fått chans att lära mig mycket! Senast i våras fick jag ett nytt uppdrag, jobbigt och stressigt men samtidigt stor glädje i att få lära nytt, samt utvecklas, så spännande.
Jag propagerar inte för någon karriär-strävan men att växa och se der föränderliga livet forsa fram är himla kul! Hoppas du får en fin lördag, jag är den enda som är vaken här- dessutom med huvudvärk.. Kram ?

Det är helgen 19-20/9 som vi ska till Varberg. Det hade varit hur kul som helst att tjöta IRL, men det är ju min dotter som jag ska ägna mig åt huvudsakligen den helgen. Hade varit snopet om du dök upp och stal showen ? Vi får planera en annan IRL-träff allihop här på forumet!

Men du hade nog känt igen mig. Tror inte där finns så många par i kombon medelålders mamma-ung vuxen dotter. Där är nog mest kärlekspar och kompispar. Men jag kan ha fel. Det har hänt förr. Någon gång ?

Sen finns det nog flera spa-ställen att välja på i Varberg. Vi har valt det allra mest kustnära och jag hoppas på bad i kallbadhuset också. Äldsta dottern är ju inte badkruka, som den yngsta har blivit. Annars badar jag självsam.

Kram ?

Tycker det är synd att det inte är samma helg ni skall till Varberg, du och Andrahalvlek! Det hade varit jättekul för er båda ju?

Varit ute lite i sommar och sett så många både små och stora fiskesjöar. Rackarns så fiskesugen jag blir? Har så många minnen, både från barn- och ungdom? Vättern verkar toppen att fiska i, med många arter!

Ha en toppenlördag o kram??

Ja Se klart, jag ser ljust på framtiden och vem vet, om ett par år så kanske jag sysslar med något annat än datorer och robotar. Alkoholen förr gjorde så jag aldrig riktigt orkade förverkliga några drömmar, och till slut började tom hoppet om en framtid överhuvudtaget försvinna. Men tack vare dig och alla andra här så har jag lyckats vända på detta.?

Jag får träffa dig Andrahalvlek vid något annat tillfälle. Just på ett spa med frugan för min del och du med din dotter kanske inte är det bästa stället.? Kanske VaknaVacker kan sluta upp då också.?

Det är inget att tveka på VV, skrid till verket! Det är bara att börja fiska. På Vättern kan man tex boka en fisketur på en guidad båt. De står för all utrustning mm och det är i princip fångstgaranti. Stora fina laxar, öringar och rödingar finns det där. Starka som björnar är dom!

Ha en bra kväll! Kram

Visst skulle det vara kul att ses någonstans...fiska...lära sig om växter...laga god mat...umgås...jag skulle komma och utan att jag har frågat även min man?

När det har lugnat sig kring min dotter så skulle ni kunna komma t mina hemtrakter... man kan fiska...vandra...äta...

Kram❤️❤️❤️