Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Mulletant !

Jag tror nog att vänliga frågor gör positiva intryck hos alla. Alla tycker nog om att bli uppmärksammade och efterfrågade, i varje fall i måttliga mängder och i positiv ton. Att vara bekräftad är en nödvändighet för alla men gränsen till att kräva bekräftelse är många gånger hårfin och brukar märkas rätt väl.

En vänlig röst i cyberrymden uppskattas alla gånger ! Som du nog har sett här på forumet så är vi väldigt ensamma människor när vi är aktiva alkoholister och en bra bit in i nykterheten. Att vara vänlig och bry sig om andra kräver nog lite övning av oss alla. Så öva på du min vän !!

Så klok du är. När jag läser är på forumet om allt lidande alkoholen orsakar kan jag känna mig förtvivlad. Men så hittar jag några som håller taget och kämpar på och det inger hopp! Jag har levt som barn till en alkoholist och ett liv med vad som anses vara "normaldrickande" men som började urarta alltmer. I mitt sökande efter hjälp hittade jag Alkoholhjälpen och forumet och det ger mig enormt stöd. Också förtvivlan när jag ser hur många som faller, och faller igen. Jag inbillar mig nästan att jag ser mönstret... Men långt viktigare ändå att det finns de som håller taget och finns kvar! Det ger mig enorm kraft att hålla emot och stå för mitt val. Du är en av dem som ger mycket stöd och kraft, tack för ditt engagemang och att du delar med dig av din kunskap! Den är av den sorten som inte kan köpas i en bok! Kram och ha en bra dag! / mt

viktoria

Godmorgon mulletant,
Jag sitter här med morgonkaffet och reflekterar över det du skriver. Och känner igen känslan av sorg och deltagande när någon av oss tar ett återfall, också jag tycker mig ibland kunna ana redan i förväg vad som är på väg att ske, ett mönster som du skriver. Det kan vara till stor hjälp att gå tillbaka och läsa alla sina gamla inlägg då och då, för att lära sig något om sina egna mönster. Jag har gjort det om och om igen med jämna mellanrum, framförallt efter att jag druckit igen. Det är också tydligt när jag läser min tråd från början att något är annorlunda i min nykterhet om jag jämför min första nyktra period på 3-4 månader med den senare. Så jag var uppenbart inte klar med det som behövdes. Svårt att förstå då, men lätt att tyda nu i efterhand. Jag är helt säker på att de här på forumet som gått före mig såg vad som var på väg att hända. Självklart lyssnade jag selectivt på råd, och tyckte nog det fanns en och annan besserwisser, och jag var ju heller "inte lika illa däran som många andra" (eller hur?!) : D
Deltagarna på detta forum ger och har gett mig så mycket insikter om mig själv, att lära av andras resa, att med mer och mer ödmjukhet kunna se verkligheten, min verklighet, som den faktiskt ser ut. Att släppa fram demonerna i ljuset.

Åter till detta med hur vi reagerar och agerar då någon forumvän druckit eller vi ser att det är på väg...jag ser på det så här, efter egen erfarenhet och en längre tids deltagande här (har sett en hel del människor komma och gå sedan min start i augusti 2009) Vi är i behov av att bli sedda och hörda, så att fråga hur någon har det och skriva ett par stöttande eller uppskattande rader när någon saknats sedan en tid är jätteviktigt tror jag. MEN jag har också både varit med om det själv och sett att det kan uppstå en form av något som liknar medberoende mellan forum-medlemar. Med det menar jag att omtanke och omsorg övergår i något osunt som varken hjälper den ena eller den andra. Jag tänker så här, att vi ska stötta varandra i motgång, men akta oss för att förminska och bagatellisera faran och riskerna med ett återfall, inte ge varandra ursäkter för det som ev hände. Många av oss här är ju inte bara beroende själva, utan är irl också medberoende till alkoholiserade föräldrar eller en partner, och faller lätt in i rollen...
Jag menar nu inte dig och din vänliga omtanke om oss Mulletant, absolut inte! Jag vill bara lyfta ett litet, litet varningens finger ang detta fenomen som jag ett fåtal gånger tyckt mig se.

Tack alla underbara själar i den här tråden för det liv och den lust ni tillför<3

Viktoria för att du skrev i klartext vad jag menade med min lite väl inlindade text " gränsen till att kräva bekräftelse är många gånger hårfin och brukar märkas rätt väl."

Medberoendet är en fiende som måste uppmärksammas innan den har oss i sina klor och drar ner oss alkisar i skiten igen. Lev och låt leva !!

grechan

Tack Adde, Victoria och Mulletant för era inlägg idag. Jag har bara varit med några dagar och behöver era kloka kommentarer som bygger på er erfarenhet.

Ha en bra helg o kram till er alla här i tråden.

Grechan

Florida

Hello allihopa!

Det händer så mycket på den här tråden så jag hänger inte med längre, men det är intressant, rolig och tänkvärd läsning. Vill också tacka Adde och Viktoria för kloka ord, ni gav oss några tankeställare tror jag.

Idag är jag glad för det är fyra veckor sedan jag drack! Hurra för mig! Det är första gången sen jag var gravid 2005 som jag har varit nykter så länge! Jag har försökt mig på vita månader men det har aldrig varat längre än 2 veckor. Kanske har det underlättat att jag kommit igång och tränat ordentligt också. Läste i DN tror jag att kvinnor som tränar och är aktiva i mindre utsträckning har alkoholproblem, så det kanske har bidragit.. : )

Hoppas ni alla kännt er starka idag och inte druckit.

Kram!

Tvåbarnspappan

Mulletant:Allt är bara fint med mig. Har bara fått lite tillfällig skrivkramp med läser det ni skriver och blir varm i hjärtat!

Kram på er allihop, åh välkomna ni som precis har hittat hit!

polaris

Hej alla vänner.
Torsdags var min senaste fylla, uch vilka minnen vilken ågren.
Då bestämde jag mig för 111 gången att dra ner på mitt drickande eller sluta.. låter o känns bättre att säga dra ner,, inte sluta.. vilken tanke att veta att alldrig få träffa sina öl igen,,få dricka öl i sommar på en solig altan. vet mycket väl att det är det jag ej skall göra,det är det som ställer till allt.
Men när man nu sitter här o vaknat upp efter två dagars nykter het så känns det som tankarna ändrar sig. nu är det inte min värsta fiendw, nu är det någon man kan umgås med ibland käns det som..Gemfört med mina tankar på fredag morgon,,aldrig mer.
Är det suget o längtan som sagta försöker förvrida förståndet igen?. om jag är rädd, jag är livrädd att inte klara detta att inte orka mer.
Denna morgon vaknade jag så glad,, riktigt riktigt lycklig. nykter i två dagar o min kropp o själ skriker av glädje.. sitter nu med morgon kaffe o myser o skriver.. vet att min son vaknar snart o jag kan stolt titta på honom o jag vet att han är glad att papppa varit nykter.
Igår var en kämpig dag började som denna dag, sagta men säkert kom suget.
vid kl12 igår hade jag gett upp för suget o var påväg till bilen o resa mot bolaget. Turen var att en vän ringde o undra vart jag var. hadde lovat att skjutsa honom..FAN FAN var min tanke, grinig o tjurig for jag iväg o körde honom(LOVAT ATT SKJUTSA I FYLLAN,) oturligt nog han bolaget stänga med tjugo minuter innan jag han dit. Nudå tänkte man, vem har öl, tordes inte ringa vänner o tjata igen om öl,tur det. Jag har ju berättat för alla att jag vill dricka mindre eller sluta. Kan inte ringa dom o skämmas. dom vet ju om mina senaste fyllor.
Jag gick o la mig o sov en timme på soffan.
Vakna var en ny upplevelse,inget sug. bara ett seger rus. satt stolt i soffan o njöt att jag vunnit över mig själv. kvällen blev underbar. Mycket kaffe o snus, bra tv.
Tackade även nej till fest jag blev bjuden på vid 8 på kvällen.
har lagt märke till att mitt sug är värst på mornar förmiddag o dag till kl 4-5 ungefär, sen känns det som det är försent.. blir aldrig sugen på kvällen.
Rädslan är att falla dit idag, jag vill vara en bra Pappa inte en full pappa.
Det är så underbart att vakna stolt. ni alla andra här värkar vara så mycket starkare personer.ni kan bråttas med suget på ett moget o genomtänkt sätt. Jag faller omedelbart känns dt som.
Hoppas ni alla här får en underbar nykter dag.. njut nu av livet. Jag skall kämpa o få mig en nykter dag här i Gävle.Blir en kamp

Polaris

viktoria

Du Polaris, jag tror inte det är så att andra här generellt är vare sig starkare eller mognare än dig.
Kan det kanske bero på att vi hittar hit i lite olika skeden i vårt missbruk (eller riskbruk om man hellre har ett sådant)? Jag hade precis som du tänkt 111 söndagar "aldrig mer, nu får det vara färdigt", men med största tydlighet visade det sig redan framåt onsdagen att så var inte fallet.

Försök bevara känslan av stolthet och det välmående du känner idag, efter din nyktra helg. Den är bra att kunna ta fram och jämföra med när suget sätter in. Hur vill du må resten av helgen?
En annan sak som är fantastisk med dig är att du själv reflekterar över NÄR du har som värst sug, och NÄR det passerat. Toppen - för då kan du göra upp planen efter det, du kan vara förberedd. För tro mig, det krävs lite planering för att fixa detta till en början. Se tex till att du, precis som igår med att hjälpa kompisen, är sysselsatt under de kritiska timmarna eller dagarna. Boka in saker (inte tvättstuga typ) gärna tillsammans med bekanta som INTE kommer bjuda på öl eller liknande. Gå på bio, massage, åk och tvätta bilen tillsammans med sonen.
Eftersom jag helst druckit hemma, ensam, hjälpte det mig att planera saker utanför hemmet. Och precis som du hade jag en kritisk tidpunkt mellan kl 15 och 20 ung. Efter det var suget över och jag kunde lungt lägga mig på soffan med en påse godis. Köp hem massa annat gott att unna dig. Kostade mig midjan under något halvår, men det fixar sig senare : )
Önskar dig varmt lycka till, om du VILL, verkligen vill, så kan du uppbringa den kraft som krävs, du har den innom dig - du måste bara hitta den.
Sen kan det vara så att du inte fixar allt ensam, utan behöver lite hjälp på traven, men om viljan är stark och du har modet så kommer det inte vara något större problem att be om den hjälpen. Det är min övertygelse (ev provokativ - men ändå...)
Jag tror på dig av någon anledning... : )

polaris

Jag kan bara buga o tacka för dina fina o vänliga ord o tankar.
Lovar att jag skall försöka o kämpa. redan nu har tankarna hamnat på hur skönt o mysigt det skulle vara med några öl nu när solen skiner, njuta av det fina.
Ja man letar anledningar o finner dom överallt. var nyligen ut med pojken min på en sjö här som han fick köra lite bil, förstår honom. det är roligt i hans ålder att köra bil(15år). vi hade en riktig rolig stund här på morgonen. solen steg upp över isen o vi badade i solsken, då kom tankarna på öl, hur skall jag få i mig dom idag. hr skall jag rättfärdiga för alla att det är ok att dricka 10-15 öl idag.. det är ju så fint väder..Tankarna har ännu inte släppt. o som ni förstår har jag kommit hem nu. Sittter här o tänker att det gör väl inget om jag dricker idag. fan va mysigt..
Har jag redan glömt ågren mm? nä men denna gång får jag ju ingen ågren, denna gång blir ingen sårad eller besviken.
Vad fan håller tankarna på med, känns ibland som man är två personer. hemskt.
skall kämpa av hela mitt hjärta men lova törs jag inte. törs inte svika några löften. vill vara den som håller dom.
Men försöka kan ni ge er på.

polaris

polaris

Här sitter jag o kämpar med två personer. den som vill njuta av sol o väder med en öl håller på att vinna.
Hur skall man få han att gå.....jag lär hitta på nå att göra annars ramlar jag dit.
hoppas ni alla får en nykter o fin söndag.

Polaris

polaris

Jag leta reda på några sobril som jag tog, som har legat o skräpat..vet av mig själv att jag aldrig törs blanda medicin med alkohol.
Vet att även sobril kan vara beroende framkallande, men av två onda ting så tror jag sobril gör minst skada för mig o omgivningen.
man blir ju bara trött.
Passa på o stoppa i mig dom medans den andre öl sugna jaget var upptagen med o ladda ny krafter för att övertala mig o ta en öl.
Nu har jag lurat honom.
Nu skall jag åka ut till sjön jag var på i morse med grabben o kolla på honom o hans kompisar, dom är där o kör fyrhjuling.
skall bli skönt med sol utan öl.
Njut nu gått folk av denna nyktra dag

Soliga hälsningar
Polaris

polaris

Hej alla
ni får ursäkta att jag skriver mycket idag, men jag känner värkligen att jag behöver skriva av mig. det har varit en jobbig dag.riktigt jobbig.
Efter att jag tog sobril o var iväg o titta på grabben min som var o körde på sjön så åkte jag hem fortfarande med tankar på öl, tur är så litar jag så mycket på mig själv att jag inte blandar. men jag satt o tänkte hur länge sitter sobrilen i så jag kan få i mig öl.
Räddningen blev att jag la mig o vila o sov 3timmmar. Vilken glädje att vakna kl var nästan fem o inget sug. Jag har vunnit dagens kamp. HURRA

konstigt nog försvinner suget alltid på sena efter middan o kvällen. Nu skall jag bara njuta o le o må bra hela nyktra kvällen..

Ha de så bra allihopa
Polaris

är ingen lösning på suget eftersom det ger en snarlik effekt på hjärnan som när du dricker. Hjärnan tror alltså att du druckit och "suget" försvinner inte långsiktigt sett. Sobril är ett benzodiazepin som är starkt beroendeframkallande och har ett högt värde på svarta marknaden hos narkomaner och tablettberoende. Det är heller inte att rekommendera att du kör bil när du använder benzo.

viktoria

Vad bra att du inte druckit Polaris. Nu vet du att du kan vänta ut suget, du har ett val...
Imorgonbitti kan du ta ett nytt beslut.
Ha en fin kväll!

polaris

denna morgon togs ännu ett beslut att klara denna dag o vecka. Är så glad i kroppen att man klarade sig igenom helgen.
är så underbart att vakna utan huvudvärk o ågren. livet ler mot en när man vaknar upp när man varit nykter. man inser hur skönt det är hur dumt det är att dricka.
Hoppas ni alla andra oxå får vakna upp med ett leende utan ågren.
Detta ska bli en härlig dag.Fast vi har det grått o kallt här i gävle.
Polaris