Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

27 september blir jag 5 månader nykter. Det känns ju fantastiskt bra. Men just nu kommer sugen slag i slag. Vet inte varför, läste i en annan tråd om att suget ökade har vid ca 5 månader, kanske det är vanligt med en dipp därikring....suget är högst påtagligt och ger som efterdyningar, där det sakta blir svagare och tillslut försvinner. Så nu går jag ganska ofta på envishet och vita knogar. Men jag är nykter 24 timmar i taget. Kram

Sug hade jag också. Ganska kraftigt då och då de första 6 månaderna. Efter 6 månader var det precis som om jag nådde en tipping point. Det gick över! Därefter har det varit helt lugnt. Jag tog mig säkert också fram på s.k. vita knogar tidvis, men hade också väntande blodprov då jag valde att kontakta beroendemottagning direkt när jag bestämde mig för att bli nykter. Önskan om att lämna fina prov taggade mig som den ögontjänare jag är :D

Så himla bra att du använder din envishet nu och jobbar på. Du kommer att bli kraftigt belönad för den, lovar!

Kram!

i nykterheten nu Jullan65. Sug är bara en mentalt konstlad känsloyttring som drabbar oss alkoholberoende. De blir mindre störande och irriterande om vi bestämt oss för att de inte får rubba vår övertygelse att bevara nykterheten.
Sträcker vi aldrig ut handen efter glaset, så kan inte sugen ställa till med något, de kan då få skava och störa lite, de är ofarliga, och de går över.

Själv har jag inte drabbats av sug på snart 3,5 år.

Du fixar det här Jullan, du har verktygen och erfarenheten, och du vill och kan.

Sänder över varma sensommarkramar, eller höstkramar om man tittar i almanackan.
Sköt om dig Jullan65

/Pi31415

Jag blir glad när du tittar in?och 3,5 år , jösses vad fint det klingar i mina öron. Jag ska inte sträcka ut handen pi31415. Lite kött på benen har jag nu och viljan kan försätta berg, även jävelberg. Kram Jullan

Det låter jobbigt att du får sådana slängar av sug.❤️ Jag blev ju av med mitt sug ganska tidigt, men jag minns att runt månad 4-5 så hände det mycket med med ”tänket” bla var det då jag helt slutade att lägga tankeverksamhet och kraft på saker som inte går att göra något åt. Tänkte mycket mer positivt. Hur ligger du till där? Sedan är det som jag skrivit förr om, viktigt att göra saker man tycker är kul. Man måste ersätta tiden som man förr lade på att dricka med andra roliga, givande saker. Då försvinner suget av sig självt. Nu är vi ju alla olika, men för min del har detta varit avgörande under hela min nyktra resa, även nu.Efter ett tag så blir saker som man förr uppfattade som jättetråkiga, riktigt kul. Tex putsa fönster.?

Ha det bra! Kram

Har precis börjat lyssna på ”The Alcohol Experiment” av Annie Grace. Tröttnade på ”Skål ta mig fan” efter totalt 8-9 genomlyssningar.

Ställer timern på 30 min och det är perfekt repetition innan jag somnar.

Håll i. Håll ut.

Kram ?

5 månader nykter ?, känns fint att notera det. Annars är sugen jätte jobbiga nu. Parerar, tränar, och sprattlar emot allt vad tygeln håller. Torn, jag försöker ha ett positivt synsätt o göra saker som känns skoj, de hjälper, men inte fullt ut. Använder alla mina vapen för tillfället o har inte alls som avsikt att dricka. Men det är en tung period nu, som med säkerhet kommer kommer stärka mig på sikt. Har oxå ett ess i rockärmen, nämligen antabus. Blir det för farligt, tvekar jag inte en sekund på att börja äta dom igen. Nykter 24 h till och vem vet? Imorgon kanske läget är helt annorlunda... kram alla kämpar

Jobbigt med de där tuffa dagarna men du har ju helt rätt inställning i att bara kötta igenom. Men som många också skriver, tveka inte att be om hjälp! Jag minns 4,5-5 månader som en oväntat jobbig tid. Som om ett gigantiskt pms-moln parkerade sig ovanför mig, och vägrade flytta sig.
Här finns några som håller stenhårt på dig och som är övertygade om att du fixar den här tuffa tiden och snart seglar in i nästa blankpolerade parkettgolv av nyktert liv. Krsm ❤️

Jag har läst din tråd från april och framåt, och det känns väl ändå liiite bättre idag, trots sugattackerna? Det är bra att du "sprattlar emot" och inte tvekar att ta till Antabus om så skulle behövas. Klokt. I krig och kärlek är alla medel tillåtna, och det här är krig.
Du har ju klarat 5 månader ??, med din inställning klarar du dig igenom det här också. Suget går ju över, förr eller senare.
Envishet, vita knogar, samtal, medicin, använd det som behövs. Och gneta vidare, en dag i taget.

Grattis till dina 5 månader.
Bra att du skriver om dina sug så långt in i nykterheten.
Det gör att jag som inte kommit så långt blir mer på min vakt och inte tror att nu är allt fixat bara för att jag inte känner något sug just idag.
Kämpa på. Du är värd detta⚘

?????

Du får både medaljer och ballonger! Medaljer för att du har varit SÅ duktig. Och ballonger för att du ska fokusera på det som är roligt, det vill säga alla fördelar med nykterheten.

Såg igår ett klipp med min husgud (som jag inte får nämna vid namn för admin). Klippet hette just ”Quitting alcohol - why success breed failure”.

Hans teori var att det blir en obalans efter ett tag. Skräckbilderna av det tidigare livet fejdar ut successivt. Fördelarna med nykterheten känns samtidigt inte lika revolutionerande längre, de börjar bli vardag.

Då är det enligt honom väldigt vanligt att problemdrickare börjar tänka ”så farligt var det nog inte ändå, jag överdrev kanske bara, jag är nog inte alkoholist”. Och då vaknar alkoholdjävulen! Då vädrar hen morgonluft.

Om man då ”råkar” få ett glas i sin hand, på en fest till exempel, är det SÅ lätt att tänka de fem allra farligaste orden enligt honom ”just one drink won’t hurt.” Det går bra första gången, andra och tredje också. Det smakar inte ens särskilt gott. Då kan man ju knappast vara beroende?

Då är det enligt honom bara en tidsfråga innan man sitter i fylleträsk igen. Det kan gå på några veckor. I värsta fall tar det flera månader att bryta återfallet.

Och den nyktra resan blir SÅ mycket svårare nästa gång. Orsaken är att man har tappat tilltro till sin egen förmåga. Just det ser jag hos väldigt många här på forumet. ”Varför skulle jag lyckas den här gången, när jag inte har gjort det tidigare?”

Så det är jättebra att du skriver om det jobbiga suget - så att fler av oss är beredda på att det kommer att komma. Förr eller senare.

Hur gör man då? Så här tänker jag. Man är medveten om att svackorna kommer, är snäll mot sig själv på andra områden kanske, och sen repeterar man nyktra argument så att det sprutar ut genom öronen.

Det tror jag funkar. Så gör jag. Och jag har inte plågats av svårt sug omkring 5-6 månader. Inte som jag minns i alla fall.

Kram ?

Grattis till tid Jullan! (Jag lånar uttrycket från miss lyckad)? Jag är övertygad om att du kommer rida ut den här ” sug stormen”. Plötsligt så släpper det. Sakta men säkert, eller över en dag. Det tar tid innan nykterheten sätter sig på riktigt, men genom att inte under några som helst omständigheter ta det första glaset så kommer du dit. Och det är värt att vänta på, så otroligt mycket värt det.

En viktig sak till förresten, du måste tro på dig själv, och vara stolt som attan för att du har lyckats sluta dricka, och varit nykter i fem månader. ? Du är bäst!

Kram ?

Det känns så bra när ni tittar in. Tack! ?jag tog helt sonika semester. Har haft stressigt och det triggar mitt sug. Idag har jag tränat och sovit mycket. Känns mycket bättre och har haft noll sug idag. Tänker på AA devis, det viktigaste först, som är jag . Om inte jag mår ok, slår det snabbt tillbaka till mig själv. Denna gång i form av sug. I värsta fall kan jag ta ett återfall och då blir även andra drabbade. Så idag tar jag hand om mig, likaså imorgon, och det blir nyktert for sure. Tack igen alla raringar

Ja, jag menar alltså att det får du snart ändra din rubrik till. Bra jobbat, Jullan, jag tycker att du är otrolig.

Kryakram ?

163 dagar nykter, fick ta hjälp av en räknesida. Känns så skönt att slippa dricka a. Ja så känner jag idag, jag slipper all skit som a ställer till med. Vilken ynnest att få uppleva den känslan. Imorgon ska jag till a mottagningen igen, nu går jag på stödjande samtal 1 g/3v. Har beslutat mig för att ta nån slags blodprov kontinuerligt, för att kolla att man inte dricker. Peth kallas det för. Kan vara en ytterligare motivering att ha det att se fram emot. Allt för att inte dricka igen SAS. Aterapeuten undrade oxå om jag ville att min man skulle vara med på ett samtal. Gubben min sa att han gärna vill det, så vi får se. Känns som jag behöver fundera lite på det först. Kram alla hjältar och kör nyktert.