Kör en hemsk diet men jäkligt effektiv så på lunchen hinner jag gå in och läsa lite här!
Det liv jag liksom byggt upp under de här snart 9 månaderna- där finns ingen plats för alkohol. Jag skulle inte hinna med och det är inte pga stress utan för att jag nästan bara gör sånt jag tycker om! Inget jag vill avstå till förmån för segt vin-pimplande eller baksmälla/ångest.
Jag vet en sak så säker och det är att jag inte kan dricka ett glas.
Under senare år stannade det inte heller vid 2, sällan 3 heller.
Så snabbt gick det. Så läskigt.
Aldrig mer - viktigast först, jag är nykter idag.
Kram denna fina höstdag förklädd till sommar! ?

En sån idag.
Lite småstökig kväll med småbarn på middag, hungriga och sådär korviga som barn kan bli.
Jag tänkte INTE att jag längtade efter ett glas vin eftersom jag nästan mår illa nuförtiden av att tänka på smaken (och det livet).
Men det jag tänkte på var hur sjuka mina (och många med mig) tankar varit kring att alltid ”behöva något” eller trösta mig eller stressa ner mig eller pigga upp mig.
Jag alla ni vet ju. Men idag kände jag mig så, främmande inför att varenda jäkla dag skulle ”belönas” på något sätt. Att bara för att man orkat kämpa sig igenom en (vanlig och helt ok) onsdag. Så ge mig tröst.
Så galet beteende. Att inte stå ut med minsta lilla motstånd. Tycka att det bara är jobbigt att leva fast det är ganska enkelt och fint.
Fattar allt mindre hela mentaliteten kring att människan behöver så mycket tröst för vad hon än råkat åstadkomma.
Min tröskel för jobbigt är hög (tänker jag rätt nu?) Jag tycker inte så många saker är jobbiga längre. Pastaskruvar som en lätt klibbig matta under bordet? Inte direkt slaveri att torka upp.
Jag vill säga skärp dig till mig själv, retroaktivt.
Nu ska jag tvätta en maskin gulliga stumpor och kalsonger...
Kram fina människor! ???

Med kaffe i sängen som alltid men lite mer stressad idag av jobb som ska vara klart och lämning förskola och möten att förbereda.
Jag klarade ju uppenbarligen det mesta innan också men jag bara undrar HUR?
Idag har jag läst några trådar om sug och uthållighet- nyckelord om man så vill i vårt nya liv.
Det bästa är att uthålligheten kräver max 24 timmar åt gången.
Jag är nykter idag. En förutsättning för mitt liv. Mitt syre. Min lust att leva. Kram ?

Somnade i soffan igår kväll med telefonen i handen och i ämnesraden här hade jag skrivit ledig-längtan.
Ja, ni förstår.

Idag har jag varit nykter förstås. Men upplevde stark stress/ sug (egentligen inte efter alkohol utan mer ”ge mig nåt”) i samband med fixa middag och samtidigt göra iordning/städa hjälpligt och hantera en skruttig förälder via FaceTime och detta efter en vecka (två snarare) som varit ohyggligt intensiva.
Igår sa jag till min man att ”det känns som jag fått en superkraft, jag orkar så mycket”.
Idag not so much.
Helgen ska bli vila, egentid, utomhus. Ett minimum av ansträngning, jag behöver in i mitt eget kärnhus.
Har inte hunnit skriva så mycket hos andra, vilket jag gärna vill. Men jag behöver några platser där prestation inte är fokus. Dåligt samvete kan jag inte släpa på mer.
Men alla ni finingar som hänger här mellan dag 1-100 och tänker att det verkar vara ”andra” människor som snart ska räkna in ett år, och hur ska jag fixa det? Vi är samma lika. Lika långt från ett glas- lika nära. Jag läser nya trådar och tänker; alldeles snart är du här.
Livet som nykter är inte enkelt varje dag men aldrig svårare än den lättaste bakis-dagen.
Viktigast först- vara nykter, andra halvleks mantra som är det närmaste scout jag har kommit.

Jag var nykter igår och nu har klockan passerat midnatt så jag jag säga att jag är nykter idag också. Så alla ni som kämpar: Fortsätt. Som Håkan Hellström säger det.
Kram ❤️

Ta det lugnt i helgen nu och ladda batterierna.❤️ Det låter som du behöver det.

Kram ?

Härligt att du tar det lugnt, stressen är en av våra fiender. Det gäller att på riktigt ta och läsa av vad vi behöver. Annars tror jag att glaset närmar sig med stormsteg. Åtminstone hos mig. Ha nu en lugn o vilsam helg. Kram Jullan

Regn och grå himmel, en perfekt dag för rensning av garderob två, bullbak och häng med liten bebis. I lagom takt, allt. Vilostunder som nu.
Har behov av att göra istället för att tänka, när jag är ledig. Har ofta tänkt att ett praktiskt jobb hade passat mitt psyke bättre men jag är tyvärr inte så praktiskt lagd.. eller iaf inte så det stör. Jag skulle få börja som pryo om jag försökte mig på en sådan karriär och då börjar jag väl lära mig jobbet lagom till pensionen.
Hänger kvar och håller i, helt enkelt.
Knogarna vilar dock, idag känns det enkelt att vara nykter. Har resonerat klokt med mig själv och beslutat mig för en rätt enkel middag istället för avancerad, låta det vara stökigt medan jag håller på. Andas.
Det är intressant och lärorikt fortfarande, att lära känna sig själv som nykter. Hon är helt ok!
Tack @torn och @jullan för stött och kramar!
Njut av dagen! ?

Funderar då och då över denna strof ”den mätta dagen den är aldrig störst” från Karin Boye och som mina barn tror är uppfunnen av landslagstränaren i fotboll ’94.
Nåja.
Karin Boye var både ung och nog olycklig när hon skrev dessa rader, inte desto mindre har dikten fått genomslag genom generationer.
Men min dag får gärna vara mättad mot kvällen, jag tycker till och med- efter ”halva livet” som mitt barnbarn betecknar min ålder - att det finns något fint med det.
Jag vill Inte hungra jämt.
Jag vaknar ändå sugen på kaffe och förväntansfull på dagen.
Jag tror min hunger, knaprande och gnagande, varit en oro i hela mitt liv och som äntligen lugnat sig.

Allra mest och varje dag sållar jag mig till Kerstin Ekmans ”ensamma mäktar vi inte läkningen” och ”någon annan måste vilja den”.
För mig är någon annan både den kraft som finns när jag tror att kraft är slut. Det kan räcka med en smula av brödet som mättar hunger för att citera ännu en litterär gigant Astrid Lindgren.
Att slippa vara ensam är vad var och en här på forumet betyder och erbjuder.
Tack för att ni finns och fortsätter skriva och dela, ihop.
Jag är nykter idag.
Avslutar med Tove Janssons/ Mumins ord; ”Det tänker jag på i morgon, det får inte rum mer i mitt huvud just nu”.
Önskar er alla en fin söndag kväll, här ligger dimma över ängarna men mitt huvud är klart. Kram ?❤️

Och lite trött och tung i huvudet idag.
Läser flera trådar om avstå/dricka ibland. Jag ser inga såna ”motsättningar” men kanske skulle jag tänka annorlunda om jag drack ibland. För mig finns inte ett sådant alternativ till buds för det är för svårt för mig. Jag är heller ingen som pekar med hela handen till vardags, inte så kategorisk (vill jag iaf tro).
Men när det kommer till mig och alkoholen så är det slut.
Jag har haft en relation som påminner om den med vinet. Aldrig lagom, förstörde mitt känsloliv för år framåt. För mig finns inget att hämta där, i den sortens obalanserade, ständigt vaksamma förhållande.
Jag orkar inte ens tänka på ett sådant alternativ. Gör mig sorgsen, men det är jag det.
Vi är olika. Det är som det ska.
Jag är nykter idag.
Ha en fin dag, här blir det jobb och soppa. Kram ?

Helt slut. Sovit större delen av dagen och inte gjort någon ansats att göra något annat som att jobba.
Ett har nyktert liv lärt mig och det är att tröttheten numera är autentisk dvs inte bakfylla och jag får jobba på dubbelt för att skylla mig själv.
Så - något riktigt beror denna trötthet på. Helgen var inte direkt avkopplande även om besök och städning var bra och trevligt.
Men min kropp signalerar trött och energin är sparsam minst sagt.
Jag kapitulerar för detta, helt enkelt. ??

Ja det är stor skillnad att uppfatta kroppens dialog istället för att tysta den med några glas.
Idag är jag fortfarande matt så jag betraktar mig som sjuk (hur länge sen?) och ägnar mig åt sysslor som enkelt går att utföra från min säng.
Jag är nykter idag tack och lov för det, minns att jag med lätthet kunde baxa mig upp även när jag var sjuk för att ”äta” (dricka).
Nu blir det kaffe ☕️

Du har väl helt enkelt blivit sjuk, var det så länge sedan du var det, så du har glömt av hur det känns? Har du kollat febern?

Hoppas det ger sig snart.

Krya på dig! Kram?

Precis, minns inte hur sjukdom känns numera. Ska vila idag, det behöver jag. Allt annat får helt enkelt vänta. Svårt för mig som är otålig men något att öva på.
Kram ?

Kände mig lite låg och plötsligt avundsjuk på folk som kan unna sig ett glas i en skön hotellobby (min sambo ska iväg en natt med jobbet). Tänkte då att nu behöver jag läsa i Se klarts tråd, och mycket riktigt, hoppet återupprättat och glädjen över de nyktra upplevelserna tillbaks. Tack för alla fina inlägg som hjälper en att se det fina i livet och vardagen. Det där skimret som omger oss.. Vilken bok kommer Kerstin Ekman - citatet ifrån? Är också väldigt förtjust i henne..

Tack för ditt fina fina inlägg här i min tråd som jag är rädd ibland känns lite ödslig ? och det beror ju på att en efter en snart fullgången graviditet - av nyktert liv- inte pendlar så mycket mellan ytterligheter utan strandar i det mer böljande livet. Det praktiska flyter det på. Men betyder ju mest att kämpandet inte är särskilt påtagligt. Men livet skimmer som du så fint beskrivet det, behöver borstas upp mest varje dag, tänker jag.
Köpte några väldigt gamla ljusstakar i mässing men liksom matta i materialet och ändå helt mättade- nästan rödguldiga. Tricket, sa säljaren, är att inte polera med konstiga medel utan att skölja i hett vattten och torka med frotté. Så är det lite med mitt liv, alltså inte så mycket glanspolering numera.
Att avundas den omedelbara lättheten är inte konstigt alls, ju. Sen råkar vi hörs till de som inte nöjer oss med lite, därför är det smartast att leta på andra håll än i vinlobbysar. Tack för dina ord och för allt fint du gör här för så många! Kram ?
Ps. Citatet är från Knivkastarens kvinna, en favorit som gjorde starkt intryck på mig som ung.

@andrahalvlek tack för krya! ??
Ja friskt är det inte, och det hör till mitt livs utmaningar att acceptera när jag inte är arbetsför.
Jag sa till min man igår att jag hellre skulle tillsätta en statlig utredning än enkelt acceptera att jag är sjuk och kan inte göra så mycket åt saken.
Sjuk utan 39,3 i feber är istället ett ständigt tanke-jobb om vad det skulle kunna vara istället?
Har jag blivit lat? Tappat det?
Det är väldigt konstigt hur mitt psyke (inte) fungerar där.
Vaknade i gryningen och saknar min blick på dagen som ska komma. Men snart! Kram ?

Tråden lever! Jag går också in och läser dina fina inlägg och det du skriver i andras trådar.

Jag är aldrig sjuk. Minns inte att jag haft feber någon gång i mitt vuxna liv. Och då har jag haft barn i snart 12 år. Är också aktiv och har svårt att vara still. Något att öva på! Du har ju tid till det när du inte dricker längre ?

Om jag blev sjuk skulle jag kolla på serier en hel dag. Jag ääälskar serier. Min tillflykt på kvällarna när barnen somnat. Med en kopp ingefärste.

Ta tillvara på dina dagar nu. Känn efter hur kroppen mår nu när du äntligen kan göra det och kom ihåg det där med två symptomfria dagar innan du träffar andra. Hoppas innerligt att det inte är covid du fått utan en vanlig barnbacill som går över snabbt!

Kram!