Vår största motståndare har vi i oss själva om vi vill och tror att vi kan dricka.

Ibland kan det kännas som att alkoholen har liv, och kan liksom på egen bevåg bli drucken av oss.

Men nej. Det är mina egna tankar, min egen vilja som gör skillnaden på att dricka eller inte.

Tanken kan komma, ok det känns för mig som en naturlig del i processen att bli frisk. Men har avvisat det med ett leende, haha det blir inget?

Lurad på konfekten? Nä, tvärtom. Mår mycket bra efter nästan 8 månaders nykterhet. Bara fördelar?

En befrielse??

Skratta och vara ute i det fria gör att jag mår gott ???
Blivit en hel del av det denna sommar. Små saker som jag kommer att minnas? är bra att ha i sinnet nu när hösten är på ingång.

Just det där att skapa nya sunda vanor är nyckeln till att vara nykter... och för mig är det själva BESLUTET att vara nykter. Viljan är viktig.
Från det att jag verkligen bestämde mig har jag inte tvekat en sekund. Även om jag ibland prövat tanken att dricka. Sug (som jag betraktar som en retfull gammal kompis haha) har jag inte "sett" eller känt på ett tag.
Suget, det är liksom mitt gamla jag på något vis... en som har fokus på glaset, som tappat bort sig själv och sin älskade familj som i sin förtvivlade jakt efter lugn och harmoni och har vinet som tröst utan att kunna eller orka möta verkligheten som den är...

Allt utkristalliserar sig vartefter. Men ropar inte HEJ. Never ever, nykterheten är en färskvara och ett roligt jobb att hålla på med?

Så oändligt tacksam för nykterheten. Det går inte att beskriva med ord? Och den har blivit naturlig och vardag för mig. Den känslan vill jag aldrig byta ut.

Kram??

Vaknat vacker helg nr 38? snart 9 månader vit (Så 14 veckor kvar till ett helt års nykterhet).

När jag beslutade mig för att sluta dricka förstod jag inte vidden av mitt beslut. Hur mycket bättre allt skulle kännas. Hur det kommer vartefter?

Det här är sannerligen ingen kamp. Det har ju inte varit det alls under denna resa.

Kampen var tidigare när jag pausade från drickandet eller ville dricka mindre. Att ta ett beslut varje dag, dricka eller inte var fruktansvärt jobbigt.

När jag tog beslutet, blev det lätt när jag gav mig argumentet att för mig funkar det inte att dricka. Det blir oftast för mycket.

Livet är här och nu ju, tar vara på det och är nykter och njuter och gör det bästa av mitt liv.

Så glad jag gett det till mig själv?

Ha en toppenlördag och kram?????

Ja! Det tar tid att bli återställd och må bra igen efter att ha druckit så pass mycket alkohol som jag gjorde.

Har varit vit i över nio månader nu... efter en vecka här på forumet skrev jag att jag kände mig lite piggare. Och efter en månad undrade jag hur det var fatt med mig!
Sökte mycket efter information och vid inlägg #145 hade jag hittat det som verkligen förklarade mycket för mig.

https://youtu.be/OqUg9ehXiYw

Vad som händer i hjärnan när man dricker, att man kan få postakut abstinens och att man då är konvalecent när man återhämtar sig. Detta gjorde stor skillnad för mig i mitt tillfrisknande. Det gör skillnad fortfarande att veta?

Nu mår jag så bra. Varje dag är jag tacksam. Kan inte fatta vad i hela friden jag höll på med när jag drack. Jo förresten. Jag vet ju det. Min hjärna var kidnappad. Tankar på alkohol kan leda till att man dricker igen så de får bara passera och inte bygga bo i huvudet.

Det här forumet är fantastiskt?Heja oss alla här o kram??

Hurra för dig, verkligen härligt att läsa! Ja du, vad höll vi på med. Det undrar jag kanske inte varje dag, men precis som du är jag tacksam varje dag. Hoppas att du känner dig både stolt och vacker idag ??????

Du är en av mina vackra ledstjärnor här inne på forumet! Nio guldstjärnor för nio nyktra månader får du av mig ?

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kram ?

Igår kväll reste jag mig käpprätt ur soffan, gick ut i köket och greppade en flaska med vitt bubbel jag haft ståendes nästan ett år.
Hällde upp ett glas, kände doften. Sedan hällde jag ut alltihop i vasken.

29 december drack jag alkohol för sista gången i mitt liv. Det var mitt beslut dagen därpå och är så än idag.

Påminner mig själv om det med jämna mellanrum. Inte för att jag känt att jag vill dricka, nej men för att jag vet att slutar man ge sig själv terapi i beslutet så kommer det gå bakåt.

Att hälla ut vinet var en del av min terapi. Kändes mycket bra. Skrev om flaskan i början av denna tråd och fick rådet att hälla ut så klart. Men flaskan har inte varit någon frestelse.

10 månaders nykterhet. Så skönt, hälsan bättre, vikten nedåt, mer närvarande. Bara vinster kan jag säga. Är det svårt? Näpp, inte sedan jag tog beslutet. Det jobbiga var innan när man velade och minskade och drack på tok för mycket ändå.

Vi får aldrig ge upp. Kram???

Åh så bra att du hällde ut det!!

Jag hällde upp ett glas rödvin för ett tag sedan från en överbliven flaska. Ångrade mig direkt när jag hällde upp glaset. Vad håller jag på med?? Direkt kom tankarna på, hur mår jag imorgon? Vill jag fortsätta dricka? Mitt löfte till mig själv och min man??

Grattis till 10 månader. Inspirerande. Mina två månader har varit lätta. Som du säger mycket lättare att sluta än att minska. Hoppas jag känner som du även längre fram.

Kram

Ja! Det gjorde vi bra? Bra tankar du hade. Tvekar man är det ju absolut bäst att inte ha någon alkohol hemma alls, för mig har det inte varit något problem. Ett bra tag sedan jag hade sug alls, och sug eller ej inte funnits på kartan att dricka.

Då är vi lika där, inga problem att avstå. Skall gå in o läsa hos dig, heja dig nu då???

Nu är det dags för månadsdagar igen på löpande band, alltid lika kul ?

Jag fick en flaska prosecco i present när jag fyllde 50 år. Den har stått i hyllan i över ett år. Har aldrig ens tänkt tanken att öppna den under mina åtta nyktra månader. Varken för att dricka eller hälla ut. Men jag häller kanske ut flaskan på min årsdag, som ett statement. För att fira årsdagen vaskar jag en flaska prosecco ? Vem behöver flaskor som prydnad liksom?

Kram ?

Ja vi är några här så hållit ut i några månader nu. Så härligt! Och tack! Grattis till dig själv också, det är väl snart 9 månader för dig?!

Då får vi se hur du gör med drickat, om du gör som jag? Heja oss! Kram?

Härligt att du är stark som en björn i din nykterhet! ? Där åkte det bubblet ut där det hör hemma!

Kram

Jajjemen, stark som en ? Du med ju.
Du skulle sett hur det bubblade när jag hällde ut bubblorna?
Så skönt med fredag eller hur? Trevlig helg!! Kram?

Jag har ingen alkohol hemma normalt sett. Jag bad min man ta bort allt när jag väl bestämde mig. Men sen hade vi lite kalas och det blev lite över. Men nu är det också undanställt. Jag känner sällan sug men för att vara på den säkra sidan...

Idag vill jag dock fira att jag fått nytt jobb. Funderar på skaldjur och alkoholfritt bubbel ?

Åh grattis!! Vad kul med nytt jobb? Blev det bubbel o skaldjur? Min favvo är Nosecco.
Jag har druckit Schweppes tonic water, light. Den är god med is. Och så ett glas must. Så tacksam, haft magproblem och nu går det bättre med kolsyrade drycker?

Det är absolut bäst att inte ha alkohol hemma. För min del dricker min man fortfarande så här finns framför allt öl. Inte känt mig ett dugg frestad, hade jag gjort det så hade han ju inte haft öl här...

Kram!?

Jadå det blev skaldjur och bubbel ? jag var på systemet för första gången sen jag slutade dricka. Köpte alkoholfritt till mig och två öl till min man. Gick bra och jag behövde inte dividera med mig själv. Men tänkte på att om det här varit för ett tag sedan hade jag köpt till oss båda. Och lite extra till mig som jag hade gömt undan. Tacksam att jag slipper smussla och ljuga.

Ska testa nosecco nästa gång!

Jag gillar också tonic och gingerbeer, finns en god på Ica maxi som också finns på systemet.

Kram ?