Bästa finaste Vinäger❤️❤️

Jag är också orolig...över mig själv...över mitt beteende...å det är otroligt svårt att välja mig själv i första hand.

Faktum är att jag inbillar mig inte på ngt vis att jag blir bättre av alkohol...känner mig inte heller som ett offer....tänker inte heller att jag kommer få barnbarn...däremot så tänker jag...att min dotter som har bipolär diagnos...som bränner relationer...jag kan inte dö för tidigt...å jag kommer alltid finnas där...å jag vet att jag måste ta hand om mig själv först??❤️

Kram❤️❤️

Totalt kolsvart utanför fönstret men känner ändå mig hoppfull. En ny dag och en ny möjlighet....??

Jag vill bara säga det att.....jag vill leva...vill bli nykter?? Vill leva länge.....för att kunna vara ute i naturen.... träna....dansa...sjunga...äta god mat...gå vandringsleder....lära mig olika saker om att måla....besöka olika städer i Sverige...måla läpparna röda/cerise/mörkt lila...bära färgstarka kläder....leva länge tillsammans m min man...och umgås med min dotter.....med min son....med min svärdotter??❤️

För att kunna göra detta måste jag välja mig själv först....och väljer jag mig själv först då innebär det att jag måste GÖRA...men det är SÅ svårt...just nu.

Kram?

Den känslan tar dig hela vägen dit du vill, håll kvar den, tro på den, tro på dig själv!

Varafrisk ?om du kan försöka att se dig själv utifrån och fundera på vad du vill säga till den personen.
Till exempel, vad skulle hon vinna på att inte åka till systemet idag?
Försök övertyga henne om hur mycket bättre hon skulle må imorgon om hon inte drack idag.
Gör ett försök! ??
Man ångrar aldrig en nykter kväll!

Kram ???

Hej, vet inte om vi har snackat här förut men ville bara skriva en hälsning och skicka en kram. Har läst din tråd och du verkar vara en otroligt stark och positiv människa som verkligen försöker bättra dig trots alla omständigheter runtomkring.

Angående alkoholen så skulle jag rekommendera att lära dig mer om just det och hur det påverkar kroppen och hjärnan. Det är väldigt intressant och har verkligen fått mig att förstå varför jag dricker och får sug osv. Du kan söka på youtube, eller artiklar om du gillar att läsa istället. Som andra har skrivit så rekommenderar jag också Tänka Klart av Annie Grace och Alcohol Lied To Me av Craig Beck (finns säkert översatt till svenska).

Sen skulle jag också vilja säga att varje vit dag räknas så det är inte ett misslyckande bara för att du dricker efter 2-3 dagar. Du samlar på dig erfarenhet och tillslut kommer du komma över tröskeln, jag lovar.

Ha en fin dag ?

Härligt morgoninlägg, Varafrisk. ? Självklart vill du leva. Och göra allt det där du ser fram emot. En dag i taget mot ett tillfrisknande, så kommer vi framåt.

Tänk vilka fräscha 70-åringar vi kommer att bli. ? Tar en löprunda på morgonen, sedan slår vi på kaffet och medan vi väntar på det dricker vi en härlig, vitaminsprängd smoothie. Dansar en stund i köket medan solstrålarna letar sig in. Njuter av livet.

Nja, det kanske inte var din målbild, men jag älskar att göra små skutt på 10-20 år in i framtiden. Det lustiga är att jag alltid är yngre och mer vältränad än vad jag är nu. ??

Hoppas att du har haft en fin dag. Har tänkt mycket på dig. ?

Kram

Vet inte om ngn här på forumet har ett barn m bipolär diagnos?? Eller en annan anhörig m bipolär diagnos? Skulder t kronofogden? Inga pengar alls?

Om ngn har erfarenheten då vet ni hur ont det gör...i hela ens kropp och själ...å man vet inte hur man ska kunna stå ut?

Det gör ont ...SÅ himla ont... och det är ensamt??

Kram?

Jag vet hur det är när ens barn har skulder hos kronofogden.
Jag var orolig i flera år för att min son aldrig skulle komma på fötter igen.
Även om han har överlevt i många år trots sin psykiska ohälsa och självmedicinering så kvarstår kronofogden. Och det som är bra med det är att han inte kan låna mer pengar för han är stoppad överallt.
Din dotter borde väl också ha en sådan spärr?
Tänk inte så mycket på kronofogden, de är bra att prata med. I början ringde jag till dem och var förtvivlad men de lugnade mig och sa att det viktigaste var att min son skulle få hjälp med sitt dåliga mående. Och att han så småningom kunde lägga upp en avbetalning när han väl började jobba.
Men han har fortfarande inte kommit dit, mår dåligt men ibland bättre.
Kronofogden är egentligen det minsta bekymret...de hör av sig till honom per brev en gång om året och frågar om han har någon inkomst. Men han lever på försörjningsstöd så det finns ingen inkomst de kan utmäta...

Det värsta är faktiskt att psykvården och missbruksvården är så dålig...?

Så tänk inte så mycket på det du inte kan påverka Varafrisk, det bara dränerar dig på energi!

Önskar dig en fin lugn helg utan grubbel och oro, det behöver du!

Kram ???

Jag har vuxet barn med psykisk ohälsa, bland annat ADHD och GAD, väldigt gränslös och vägrar all form av medicinering. Jag hjälper till med pengar titt som tätt, fel eller ej, men nu har jag valt den vägen och hoppas att barnet ska mogna.
Så även om vår situation inte är identisk så ville jag bara skriva att jag känner igen både hur ont det gör och hur ensamt det är. Jag står dessutom utan stöd i form av en förstående man. När vi hade det som värst med barnet och borde haft hjälp av varandra så skapade svårigheterna istället klyftor mellan oss som nu inte går att reparera. Lägg till alkoholen på det. Inget roligt liv.
I början av året kände jag så tung hopplöshet att jag tyckte det kvittade om jag levde. Drack hejdlöst, påhejad av meningslösheten. Men det vände. Vet inte riktigt hur.
Nu vill jag fortsätta leva, såsom du också skrev i ett tidigare inlägg. Så jag försöker ta vara på det ljus som fortfarande finns, samtidigt som jag andas mig genom de mörka stråken minut för minut. Tillåta mig att sörja men inte att grubbla. Aldrig ge upp. Svårt är det, men enda sättet.
Jag har också precis börjat om på min resa mot 100 dagars nykterhet.
Så länge det finns liv finns det hopp.
Kram!

Så ledsen ikväll av olika anledningar?så missförstådd av mina närmaste?så tydligt på ngt vis att jag är navet?

Om jag fick önska...bestämma...över morgondagen...så skulle jag vakna...ta en promenad m Bella...komma hem...fixa frukost....åka ut t en särskild plats...för att äta den där..försöka andas med mig själv...helst inte komma hem förrän systemet är stängt...och sen andas igen...kanske läsa...för att sen hämta sushi el thai...

Min man är 65..min son 26...min svärdotter 29...och min dotter snart 22.m bipolär .. vågar jag...har jag ändå rätt att välja mig själv först imorgon??

Kram mina vänner❤️❤️

Ps! Tack vänner för inlägg i min tråd...så betydelsefulla??

Du har all rätt att välja dig själv. Om du gör något som får dig att må bättre så kommer du i förlängningen ha mer ork för familjen. Ta hand om dig och gör det du helst vill imorgon, låter som en bra plan!

Håll fast i den.
Skit i systemet eller gör inte det. Men håll fast vid planen att göra det DU önskar av morgondagen. Kramar ?

Hoppas innerligt att din dag blev som du önskade. ?

Kram

Blev inte riktigt som jag ville idag
men inte någons fel...men ändå ok??

Tack till er alla❤️❤️

Kram❤️❤️

Tack Vinäger, Se klart, Wasabi, Kennie, FinaLisa, Blenda m.fl för era inlägg:)

Jag blir SÅ glad när ni skriver i min tråd. Jag läser, begrundar och tar till mig vad ni skriver. Även om jag inte har lyckats få till det med min nykterhet så slukar jag allt vad ni skriver och det är så betydelsefullt för mig:)

Förra söndagen var jag så himla ledsen...tårarna rann nästan hela tiden...jag gråter inte idag men känner mig ändå tyngd. Och för att vara ärlig mot mig själv så är det mitt drickande som tynger mig mest...och det är jag endast jag och ingen annan som kan och ska få bukt på det. Min hjärna spelar mig ofta ett spratt och det är följande...jag har alltid tyckt att det var mysigt och gott med att laga mat och dricka ett gott vin till det eller att åka bort över en helg ...bo på hotell...äta gott och dricka gott. Men det funkar inte längre på det viset....jo...jag kan äta god mat...men drycker med alkohol fungerar inte. Det blir inte så mysigt..och jag dricker inte på samma vis som förr...dricker många fler glas..mycket fortare. Nästa dag när jag vaknar tänker min hjärna...ALDRIG MERA...nu får det vara slut.....men efter några timmar så är det en annan del av hjärnan som försöker locka...och locka med myset...och beroende på hur jag mår den dagen...så kan den delen av hjärnan vinna som lockar med det mysiga.

Fast jag vet...inte bara genom att läsa i andras trådar utan i egenskap av att snart ha levt 58 år...att mys finns i så många andra former än i alkohol...där kanske det minsta myset finns. Mys kan ju bestå av en kopp te eller kaffe i min fina mugg eller en utflykt till sjön med kaffekorgen eller att sitta i fåtöljen och sticka eller äta god mat med ett glas äppelmust...ja det finns många många sätt att mysa på...det är bara det att jag behöver ta kommandot över min hjärna!!!

Igår var min dotter hemma..hon sov hos oss från fredagen...och vår son kom även han hem igår...vi åt rester och matlådor till lunch och det var väldigt mysigt. Dottern hade en bättre dag och igår kväll gick hon ut på krogen. Har inte hört ngt från henne idag ännu men det är alltid så skönt när man får ett livstecken...att inget har hänt henne. Vi väntar på att det ska komma en person som köpt vår gamla spis och diskmaskin. Jag trodde verkligen inte att någon skulle vilja köpa dem men det var många som var intresserade. Efter det åker vi kanske ut på en liten utflykt...till ett mysigt café som ligger några mil från där vi bor.

Idag blir en nykter dag...och jag önskar att det blir fortsättningen på flera...min kropp behöver vila från alkoholen...och jag tänker det är ännu mer viktigt nu om det inte ska gå helt åt skogen....så är det...om två veckor har jag ett läkarbesök inbokat och det känns bra. På torsdag i veckan som kommer är det dags för mammografi...alltid pirrigt eftersom jag har 50% risk att få bröstcancer eller om vi väljer det positiva 50% att inte få det. Har gjort en genetisk utredning så pga familjeträdet så ser det ut så här. Desto större anledning att sluta dricka alkohol!

Ska dricka kaffe nu och ta en promenad sedan. Gillar hösten. Alla de olika färgnyanserna på träden.

Ha en fin söndag alla:)

Hoppas också du fått en fin söndag. Jag funderar på vad som går att säga - som skulle ”putta” dig över att känna att det är du som bestämmer. Ibland skriver du om nyktra dagarna med hopp, som när man pratar om att hoppas på fint väder. Vi har känt varandra så länge nu och du vet att det här endast handlar om omsorg.
Det är ju det där att ta till sig insikten om att du bestämmer. Du kan ju allt, och har sån koll.
Men det är som strömavbrott mellan alla dina insikter och just görandet. Som du ju själv också redan vet... Du har ju så mycket att ”vinna” på din nykterhet, inte minst att kunna stå upp som en vuxen mamma, i relation till din dotter. Slippa dåligt samvete, skuldkänslor.
Jag vill egentligen inget konkret med dessa tankar. Bara säga att jag tänker på dig och försöker klura ut hur strömmen ska slås på och de kulörta lyktorna börja blinka.
Kram ?

Tyckte mycket om din liknelse, Se klart, att det är som ett strömavbrott mellan mina insikter och görandet??men idag funkade strömmen och jag är nykter??

Har varit ledig idag. Visst har tanken slagit mig att nog skulle jag kunna åka t systemet men den har inte varit lika påträngande..tack och lov för det!

Tittade på ett en timmas klipp på youtube om alkoholens påverkan på hjärnan. En föreläsning fr Linköpings universitet. Alkohol är verkligen en ” dirty drug”?

Har köpt blommor på torget att sätta i mina urnor. Ska fixa det till helgen.

Ska sitta tillsammans m min man och dotter sen och se på Tv tillsammans med dem. Inte som jag brukar göra se på en serie på datorn alkoholpåverkad. Så himla skönt att vara med dem❤️

Igår var det fem år sedan min man opererades för matstrupscancer och han finns fortfarande vid min sida??Jag hoppas att vi får många fler år tillsammans...vi har levt ihop i 34 år...men då måste jag ha ett nyktert liv så att även jag får leva❤️??

Kram??

Det sprakar om ditt fina inlägg, inte minst hur du beskriver allt du har omkring dig, och vilket värde som finns precis här och nu.
Önskar dig en kväll i denna stund som jag ibland kallar nåd eller livet eller strömmen på ?
Stor kram ??

Tack, Se klart❣️

Somnar nykter...på en onsdag....det var länge sen? men så skönt??

Godnatt??