Jag vill gärna följas åt! Min tvåmånadersdag är på fredag.

Känner som du, kan inte säga att jag aldrig mer ska dricka, men till fredag klarar jag mig iaf.

Jag var på fest hela helgen med vänner. Gick fint att vara nykter. Så skönt att slippa bakfylla och ångest. Var inte särskilt sugen på alkohol och hade kul iaf.

Jag ser också fram emot en vit jul. Min första som vuxen (-graviditet).

Dina barn är nog lite äldre än mina. Men ändå viktigt att de får en fin, trygg och nykter jul.

Kram ?

Ja, Kaye, vi har många igenkänningsfaktorer! Och visst är det härligt att vi är några i samma ålder - det är mycket vi ska igenom... Jag lyssnade på en radiodokumentär för några år sedan, "PMS-häxan" tror jag den hette, och där kommer jag ihåg att det var en kvinna som berättade att hon slutat dricka alkohol och börjat springa och därmed sluppit PMS och saker som hör klimakteriet till. Låter som att vi är något på spåret :).

@kvinna 38 - började inte vi på samma dag? Trodde du också firade 2 månader idag...Vad skönt att det gick bra för dig på festen, och visst är det skönt att slippa må dåligt på grund av drickandet iaf. Jag har varit nykter vissa jular tidigare och barnen har faktiskt aldrig sett mig riktigt full så jag behövt skämmas, förutom nu det senaste året då min yngsta (20 år) har sett mig full två gånger. Två gånger för mycket - jag får ångest av att bara tänka på det. Och de har båda sett mig onykter under årens lopp vilket inte alls är bra såklart, men jag har inte haft vett att skämmas för det tidigare. ALDRIG mer ska något av mina barn och eventuellt kommande barnbarn behöva se mig i ett sånt tillstånd igen. ALDRIG mer.

Tack @Torn, @Andrahalvlek, @Kaye och @kvinna 38 för grattis, pepp och gemenskap. Era ord betyder så mycket!
Jag har laddat ner ljudboken Skål ta mig fan som många rekommenderat. Det får bli min kvällslyssning nu, tänker att jag kan somna till den i öronen, och sen spola tillbaka imorgon när jag går till jobbet och höra det jag missat. Sov gott alla <3.
PS. Det blev ingen alkoholfri drink eller fruktsallad för att fira tvåmånaders dagen ikväll - blev en macka och en kopp te istället. Det räckte gott :).

Jäklar vad bra jobbat av dig!
Och en otroligt skön känsla med att inte dricka är just tryggheten i att barn- och i mitt fall barnbarn aldrig nånsin behöver se mig berusad, att jag alltid är att räkna med. Ett starkt incitament för mig i att bli nykter. Och det handlar inte om krav på mig själv att vara ordentligt utan hur jag vill att mitt liv ska vara. Att det är värdefullt! En macka och te är bra firar-grejer ? kram!

Mina barn har sett mig full och bakfull (skäms och ångest) men jag har tänkt att de är för små för att fatta. Men i somras när jag var full hemma och min man tog mig åt sidan och det blev lite tjafs, så blev min äldsta väldigt ledsen. Jag tänkte att hon nog förstod. Hon är 11. Och då kände jag att nej, aldrig mer.

Har funderat på att prata med henne men väntar lite.

För mig och dig @kvinna 38 var det igår åtta veckor, det går fyra veckor på en månad. Jag räknar söndag till söndag som en vecka. Igår var det 57 dagar sen vi slutade. Du kanske räknar att det ska vara 60 dagar på två månader...Jag får väl "fira" igen om några dagar i så fall ;). Hur räknar ni andra?

Igår var det inte en så bra dag. Stressigt på jobbet och jag fick inte mycket gjort av det jag hade tänkt. Tränade en halvtimme på lunchen. Hann därför inte sova den kvarten jag brukar på lunchen. En gammal vän kom på besök och ska sova hos oss i två nätter (fick veta det i söndags). Det är mycket alkohol förknippat med hans besök. Och mycket riktigt, direkt när han kom korkades det upp. Jag fick ingen fråga om varför jag inte drack (konstigt när jag tänker efter). När vår vän och min man var utom synhåll tog reptilhjärnan över igen. Jag tog jag en klunk ur den vita vinflaskan som stod där och skrek på mig. Sen blev den tyst. Jag tog en alkoholfri öl till maten och stängde in mig i sovrummet för att jobba. Jag var sååå trött. Men huvudrätten kom 1,5 timme senare och jag var tvungen att äta. Satt och pratade en stund och märkte direkt att de var lite druckna, men det var trevligt. Jag kände mig trött och tråkig. Jag kom inte i säng förrän vid 24 och hade svårt att somna. Lyssnade på ljudboken "Skål ta mig fan" och somnade lite då och då, men var nog uppe på toaletten tre gånger. De satt uppe några timmar till och drack totalt fem flaskor vin ihop. De kommer nog inte må så bra idag när de vaknar. Vaknade redan vid halv sex trots dålig sömn och ska jobba hemma idag. Hoppas att få mycket jobb gjort.

Förresten så hände en pinsam grej på jobbet igår också. Min chef kom in till mig och såg att jag hade Alkispoddens senaste avsnitt i mobilen. Jag tyckte hon stirrade på displayen och jag kände mig varm i ansiktet. Jag ryckte snabbt telefonen till mig av någon konstig anledning. Ingen av oss sade något. Började direkt tänka på bortförklaringar, men gick inte vidare på det. Hon vet att jag inte dricker nu, men inte varför. Undrar vad hon tänkte...
Ingen bra dag igår alltså - ser med spänning fram emot denna och hoppas på att den blir mycket bättre!

Nja, jag räknar väl att det gått två månader den 23:e okt ?

Det låter som du har mycket på ditt arbete. Går det att förändra? Om du lyfter blicken lite, vad är viktigt för dig och för att du ska må bra?

Själv har jag för lite att göra och har sökt nytt jobb. ?

Apropå en mun vin så gjorde jag samma för någon vecka sedan. Spottade ut det i vasken. Ha ingen ångest för det tycker jag!

Ok, då fattar jag hur du räknar (som att det skulle spela någon roll egentligen, men jag fortsätter nog att räkna veckor för min del :). Ja, jag har sjukt mycket på jobbet nu... Satt och jobbade vid köksbordet från 7 igår morse till två inatt...Med bara några korta pauser däremellan...Och detta är tredje veckan jag jobbar för mycket - har en veckas flextid nu, och ska ta ut en del idag. Min chef har iaf börjat dra öronen åt sig och meddelade idag att hon är orolig och att vi ska prata om detta under morgondagens APT. Min kollega har också mycket stress och känner hjärtklappning och yrsel... Igår hade jag kunnat dricka vin för att somna, men gjorde det tack och lov inte. Är så glad att jag är nykter i detta, så jag vet att allt som påverkar mig inte har med A att göra iaf. Tanken slog mig igår, att om jag skulle hamna på sjukhuset av någon anledning så skulle de iaf inte se förhöjda levervärden och andra "bevis" på att jag druckit för mycket. Det är skönt att tänka på. Nu måste jag jobba klart, så jag kan vila så fort som möjligt, ligga i sängen och ta det lugnt. Kanske ska orka träna senare sen, jag ska först prioritera vila. Och att vara nykter.
Kram
PS. @kvinna 38 - jag tycker inte heller att det räknas att ta en mun. Men det som är läskigt är när handen bara rycker åt sig flaskan när ingen ser...

Gokväll! Förstår att du är helt slut. Hoppas att det gick bra på APT och din chef är lyhörd och att det sker en förändring i ditt arbetsliv. Igår och idag har även jag jobbat hela dagen och kvällen. Det funkar ju ett par dagar eller en period men inte hela tiden. Det orkar ingen.

Håller med om att det är skönt att veta att de känslorna man har, vare sig de är positiva eller negativa, att det inte beror på alkohol.

Idag kände jag ett sug efter vin på väg hem från jobbet. Dels för att jag var trött men också för att jag visste att jag behövde fortsätta hemma. Det har jag ofta gjort med ett glas vin för att det iaf inte skulle kännas lika trist. Stod emot och det gick över.

I helgen är jag ensam hemma med barnen. Perfekt för att kunna dricka en hel helg. Har tidigare tyckt det var skönt när maken var borta så jag kunde dricka ifred. Vilken bra mamma... det är just dessa stunder som är de svåraste, när jag är själv, inte när jag är tillsammans med andra.

Nä, denna helgen ska jag inte dricka annat än en alkoholfri drink eller gingerbeer på sin höjd.

Hoppas du mår bättre idag!

Kram

Att inte du behövde dricka över två flaskor vin med sambon o vännen. Mycket strongt med att hålla dig till alkofritt. Stress och saker runt kan pocka på. Tur då att inte vinet finns kvar som ett sänke. Tänk på dig och vad du behöver för att må bra. Tycker din chef borde uppskatta att du tar tag i alkoholen och tar hjälp och inspiration för det. Annars är din arbetsplats inte värd en person som du ju. Stå på dig !!!!
Kram

Äntligen en helt ledig lördag! Det har varit så mycket så länge men idag har vi inget inbokat. Det känns så skönt - jag behöver verkligen vila och bara vara! Har sån träningsvärk efter att ha tränat på gymmet både i torsdags och igår. Jag tycker det är så kul att träna plötsligt och jag äter mycket bättre när jag tränat, så det är win win.

Var på teater igår efter jobb och träning. Jag körde dit eftersom min man tagit en öl hemma innan. Jag drack en alkoholfri öl och ett glas a-fritt vitt vin som var jättegott - Chardonnay, till maten. Min väninna som var med har inte druckit A på flera år pga att hon är sockerberoende, men våra män drack både öl och delade en flaska vin och tog avec. Jag var inte ens sugen. Inte heller kom något sug när vi kom hem och min man drack rött vin till Idol och Skavlan som vi kollade på Play.

Tack och grattis @kvinna38 till två månader igår! Angående det APT som vi hade på jobbet i torsdags så tycker jag inte att min chef tog tag i jobbsituationen på allvar, men hon sade iaf att vi skulle prioritera vissa saker och leja ut andra saker till upphandlad byrå. Så det tänker jag göra i större utsträckning.

Under helgen kommer jag att skriva om reflektioner jag gjort över saker som hänt som jag förknippar med alkohol (saker som jag helst inte vill tänka på, men som är viktiga att fronta - även här i detta terapiforum). Men nu ska jag göra en god frukost och titta på morgon-tv.
Ha en fin och nykter lördag alla!

Svarade dig i min tråd precis.

Jag borde också fronta jobbiga saker från fyllan. Det har jag inte orkat mig på. Jag sticker huvudet i sanden där. Min man har frågat men jag skäms så mycket. Säger som Hanna Hellqvist gjorde i Skavlan. -jag vill bara komma så långt bort från det där som möjligt.

Kram

Jag såg att du svarat i din tråd @kvinna38 - tack för det! Jag tränade inte igår, men spelade padel idag. Men det skulle jag inte gjort - jag satsade så mycket att jag ramlade i slowmotion mot nätet och slog mig rejält när jag skulle försöka ta en boll. Kan knappt gå, har skrubbsår och det gör jätteont att sitta...Nåväl, det kunde gått värre :). Kunde inte låta bli att känna att det hade suttit fint med en whiskey när jag kom hem. Men det blev en varm dusch och vatten istället.
Kommer inte att skriva så mycket mer idag - orkar helt enkelt inte gräva i det jobbiga. Tycker synd om mig själv som det är just nu. Hoppas söndagen varit bra för er andra <3.
Nu kör vi på ännu en nykter vecka!

Hej hur mår du och hur går det med knät? Padel är roligt men många skadar sig. Hoppas det är bättre.

Själv var jag på gymmet idag efter att inte varit där på 1 v. Min man har varit borta och då blir det lite stressigt att hinna med. Jag är dålig med stress så för mig är det viktigt att skala bort en massa måsten. Gillar att träna men om det blir för tight med jobb/barn/middag så får det stå tillbaka. Så skönt att nu ha tid att träna istället för att dricka el vara bakis.

Kram

Godkväll @kvinna 38 och tack för omtanken! Jag jobbade hemifrån igår, halvlåg i soffan med kudde under rumpan hela dagen. Hade svårt att gå och rörde mig mellan soffan där jag låg med jobbdatorn och toan (som jag hade svårt att sätta mig på för det gjorde så ont i rumpan och låret). Men idag kändes det mycket bättre och jag har gått en hel del på jobbet utan problem! Så tacksam! Imorgon tänkte jag försöka träna på gymmet. Du gör rätt i att skala bort träningen när det är mycket annat som måste göras. Jag känner att det är så viktigt att försöka att inte stressa, eftersom det oftast gör att man bara vill ta den enkla och snabba vägen till avkoppling...

Jag tänkte på det att när jag i söndags skrev till kollegorna att jag skulle jobba hemifrån pga av att jag skadat mig, så kändes det så skönt att det inte bara var något jag hittade på för att jag inte ville gå till jobbet på måndagen för att jag druckit så mycket under helgen och söndagen att jag helt enkelt inte vara kapabel. Så skönt att slippa ljuga!

Kram och godnatt<3

Jag vet inte vad som hände när jag kom hem efter jobbet - suget kom som ett slag i magen, snabbt och hårt. Skulle träna, men det var för mycket folk där så jag åkte hem och lade mig i sängen och åt choklad istället. Vill inte utsätta mig för onödiga coronarisker i nuläget när antalet smittade ökar fort... Min kollegas man är smittad så hon får vara hemma ett tag. Det kryper närmare nu känns det som.
När jag kom hem var min man i källaren och sorterade och städade. Och drack vin.. Jag blev så otroligt sugen, och är än trots att jag vräkt i mig choklad för att dämpa. Det brukar hjälpa, men inte idag... Jag tror jag känner press över vad som händer runtomkring, att jag inte orkar eller vill hälsa på min mamma med sambo så ofta som de säkert förväntar sig, att min yngsta dotter kanske kommer hem från Paris pga av nedstängning och islamisthat mot Macron med terrorattentatrisken som följer och att inte kunna rå oss själva på samma sätt med henne i huset (även om jag såklart vill ha hem henne på studs - inte minst för att jag tycker hon är ute och festar på tog för ofta), att jag inte ser någon förbättring kroppsmässigt efter två månaders nykterhet och ja....en massa. Shit, vad gott det skulle vara med lite vin nu! Måste försöka hitta på något som avleder....

Idag har jag haft diskussioner med mig själv om när, var, hur jag skulle kunna dricka.
Suget blev bara värre och värre ju mer jag funderade.
Just idag känner jag mig inte alls motiverad.
Men mina 3 månader ruckar jag inte på!
Hoppas jag har bättre tankar när den dagen kommer.
Men jag slipper ju vinpimplande make hemma?

Jag är också extremt trött och har ingen energi?
Tror det påverkar också
Kram⚘