Ja en biosalong hade ju varit perfekt! Det är ingen viktig kurs så jag misstänker att det blir inställt trots allt.
Eller, jag tänker säga till chefen att jag inte tänker gå, vill inte riskera att åka på Corona för en löjlig kurs.
Får hoppas svärfar klarar sig, han är ganska svag sedan innan, har bla gjort flera stora hjärtoperationer.

En annan sak, det slogs nytt värmerekord för november här i Göteborg i dag. 15,4 grader, den högsta noteringen sedan mätningarna startade 1859. Den globala uppvärmningen är tydlig.?
Lite negativ är jag i dag märker jag.? Nåja, inte tänker jag dricka alkohol i alla fall, det finns inget som kan få mig att göra det numera, aldrig någonsin!

Kram

Läser dina inlägg och det härligt att höra att du har ett gott liv.

Ja idag blåser det verkligen. Min man och jag hade tänkt att åka iväg t kusten men det blev en tur i närområdet istället. Och temperaturen där jag bor har varit uppe i 15,5 grader. Känns inte så bra med tanke på klimatet och vår jord.

Allt gott t dig och hoppas att det går bra m din svärfar??

Kram❣️

Läser dina inlägg och det härligt att höra att du har ett gott liv.

Ja idag blåser det verkligen. Min man och jag hade tänkt att åka iväg t kusten men det blev en tur i närområdet istället. Och temperaturen där jag bor har varit uppe i 15,5 grader. Känns inte så bra med tanke på klimatet och vår jord.

Allt gott t dig och hoppas att det går bra m din svärfar??

Kram❣️

Tack för kommentaren Varafrisk! Jag har läst att du har det jobbigt nu med mycket oro och nedstämdhet.❤️ Jag önskar så att du kunde få till en lite längre nykterhet. Det är omöjligt för dig att tro det där du befinner dig nu, men oron försvinner och allt bli så otroligt mycket bättre utan alkoholen. Jag vill aldrig någonsin kunna dricka kontrollerat. Jag är frivilligt nykter. Jag har blivit lurad från det att jag drack min första droppe fram tills jag slutade för 10 månader sedan. Är evigt tacksam för att jag avslöjade bluffen till slut. ? Fuck alkohol!

Till något helt annat, jag gick på kursen då det bara var 5 personer medverkande. Vi satt i en stor lokal med 3 meters avstånd åt alla håll. Och varsin flaska handsprit på varje bord. Riktigt bra coronasäkrat faktiskt.?. Svärfar hade inte Corona, men ligger kvar på sjukhuset. Får hoppas de hittar vad det är för fel på honom.

Jag forsätter att gå ner i vikt, tack vare löpningen varannan dag tror jag. Kanske kan jag nå min idealvikt, 5 kg kvar bara. I morgon firar jag 10 månader nykter! Tjoho!

Kram

Känner likadant! Jag har blivit lurad i alla år, men nu har jag genomskådat bluffen. Jag vill inte ha något i mitt liv ogjort, men jag är glad att jag nu tillhör de upplysta. Jag är också i allra högsta grad frivilligt nykter ?

Kram ?

Imorrn smäller det fast numera är de där dagarna inte så märkvärdiga, det är det nyktra livet som aldrig slutar överraska,
Grattis att du orkar springa, jag vill helst inte springa i mörker så det blir promenader just nu. Kram och krya svärfadern! ?

Grattis till allt..???..Ett gott eget liv, ett gott familjeliv, och inte minst ett bra arbete du trivs med..Förmodligen allt tack vare att du var stark och smart nog att sluta dricka..Du kan nog inte ha de bättre!!???..Varm Kram..???

Och vad skönt att svärfar inte har Corona!!! Håller tummarna för att man hittar vad han lider av och att de fixar det✊?

Wow, viktnedgången fortsätter också???Visst är det skönt att komma gamla kläder som man haft hängande i garderoben? Mina hänger lite säckigt nu bara, men det går att fixa till?

Fira ordentligt idag och fortsätt njuta av din nykterhet?

Kram⚓️

Skönt att det inte var Corona , o hoppas de hittar felet på svärfar din. Det brukar ju sägas att vi beroende lätt hittar ett nytt beroende att nyttja. Kanske stämmer, jag har från att vara en riktig soffpotatis blivit riktigt glad i att styrketräna, det var motigt i början, men nu går jag till gymmet med glädje. Minus 6 kg av bara farten oxå. Så det beroendet kan jag lätt acceptera i jämförelse med det andra du vet.... kram och grattis till viktnedgången. Jullan

Tack för gratulationerna !? Så härligt med alla fina kompisar här! Inget överdrivet firande för mig i dag. Färska räkor till middag, sedan ett långt varmt bad och en påse lakrits räckte gott. ?

@Sommarbarnet, jag måste fixa ett par nya jeans. De paren jag har nu har blivit alldeles för hängiga enligt frugan. ?
@Se klart, ja nu fortsätter vi på den nyktra vägen. Något annat finns inte på kartan! Grattis till dig också! ?

Jäklar vad tiden går fort numera, men det är väl som man säger. Tiden går fort när man har roligt och mår bra. En månad nu, känns ungefär lika lång som en dag gjorde under den första månaden.

Jobbhelg nu igen, så jag säger natti-natti redan nu. Ha en bra helg!
?

Tack för kommentar i min tråd och grattis till 10 månader och viktnedgång. Starkt!

Har ett par tre kilo jag vill få bort. Men kanske ska koncentrera mig på nykterheten ett tag till och ta tag i det lite längre fram.

Jag gillar inte heller stress. Försöker skala bort när det blir för mycket istället för att stressa. Dock gillar jag utmaningar. Har fått nytt jobb och det kommer bli en utmaning för mig. Hoppas att det går att genomföra utan stress.

Där skrev du något @kvinna38 som har betytt väldigt mycket för mig under min nyktra resa. Jag tycker också om utmaningar. Att göra roliga och spännande saker, ofta med ett mål som hägrar. Saker att se fram emot. Försöka få nya sportfiskare fiskarter tex. Eller nu senast utmaningen att gå ner i vikt. Svårt ska det vara, och glädjen när man lyckas är guld värd. ? Det bästa är att jag dock aldrig blir sur, stressad eller besviken om det misslyckas i bland. Bara att ta nya tag.? Gör om /gör rätt. Förr tog jag till alkohol vid sådana situationer, det finns inte på kartan nu. I stället blir jag ännu mer taggad för att lyckas nästa gång.

Jag har mina flesta utmaningar på fritiden. Många har sina utmaningar på jobbet och det kan ju också ge tillfredsställelse , men det gäller att inte gå för långt, så man blir stressad, grinig, arg eller besviken. Då blir det inte roligt längre. Att hitta den balansen är väldigt viktigt tror jag. Typ, ok det sket sig i dag, men det är inte hela världen, det fixar sig nästa gång/dag. Jag tror att jag hade haft väldigt svårt att ”bara” vara nykter. Nä, kul, spännande och utmanande vill jag ha det. Och det behövs inte en droppe alkohol för att ha det så. Tvärtom, det skulle bara förstöra det hela. Eftersom jag alltid har utmaningar att se fram emot så gör det inget om det är händelselöst och långtråkigt i bland. Det är skönt att bara chilla och ta det lugnt mellan varven.

Nästa vecka ska jag lägga in klinkergolv i mitt nyrenoverade källarrum. Hmm. det kan vara svårt och är jobbigt att få till det i bland. Men det är kul och blir väldigt snyggt när det blir klart. ?

Ha det bra, och tänk positivt! ?

Nu så! ska jag ta mig tid att svara. Jag läser här nästan varje dag men skriver inte lika ofta.

Jag gillar utmaningar både på fritiden och på jobb. Hemma startar jag nya projekt i tex trädgården rätt ofta. Annars är min utmaning att vara på gymmet minst två ggr i veckan och utöver det göra yoga ett par gånger hemma. I 11 veckor har jag klarat den utmaningen. Och känner skillnad i kroppen. Att vara utan alkohol har nog gjort sitt också.

På jobbet gillar jag mer utmaningar där jag behöver tänka nytt och komma på lösningar. Har haft samma jobb i 3,5 år nu och känner att nej, nu kan jag ju det här. Min senaste utmaning var det nya jobbet jag sökte. Herregud vilken lång process.

Men det viktigaste för mig är att min tid med barnen inte blir lidande. Så på det sättet vill jag inte ha för mycket att göra. För då behöver jag stressa. Och det är som sagt inte min grej... Så det är helt klart skillnad på utmaning och stress.

Lycka till med klinkergolvet! En utmaning jag inte antar ?

Tack för din kommentar Kvinna38.? Vi är nog rätt lika vad det gäller utmaningar, förutom klinkergolvet då.? Har lagt golvet i dag och det känns i armar och i ryggen kan jag lova. Det blir mycket böjande och bärande.

Till alla som kämpar med annat som är viktigare än ett källargolv, ha tålamod och låten tiden jobba. Det blir bättre snart. Det sker saker som man inte har en aning om. Väldigt positiva saker, alkohol blir en ickefråga, tids nog. ?

Det har varit en bra helg, fått fixat klart rummet i källaren. I dag var vi på en promenad i en gammal trädgård. Dottern som gillar att klättra i träd klättrade upp i en stor lind. En skylt berättade att det trädet planterades ca år 1720. Tänk vad många barn som har klättrat i det trädet genom åren. Ett människoliv är inte så långt ändå, det gäller att ta vara på tiden och inte supa bort den.Att jag numera är nykter är jag evigt tacksam för. ?

Ha det fint!

Klar med rummet, skönt. Att vara KLAR är en riktigt go känsla. Vad ska rummet användas till? Utveckla en vinterhobby? Fisket är ju lite säsongsbetonat, eller inte. Beror ju på vädret förstås, men vintertid är väl fiskarna normalt rätt slöa. Vad vet jag förresten, jag kan inget om fiskars liv.

Hemmakontor hade jag nog inrett, men du behöver ju inte jobba hemifrån så mycket om jag förstått rätt. Och det funkar bra att sitta vid köksbordet för min del. Mitt största problem är att det är så nära sängen ? Fy fan vad slö jag är. Helt utan dåligt samvete dessutom.

Kram ?

Jag kan förstå att man lätt kan bli lite slö när man jobbar hemma. Men även att det kan bli längre dagar
ibland. Det går nog jämt upp i slutändan.? Jag kan inte jobba hemifrån överhuvudtaget, måste vara på
plats, då jag fysiskt måste rycka in om det händer något allvarligt. Skulle faktiskt gärna jobba hemifrån om
jag kunde i nuläget. Fick höra i dag att en kollega som sitter 2 meter ifrån mig är hemma pga Corona.?
Fan, här säger dom att man till varje pris ska undvika fysisk närhet, men många kan ju inte pga sitt jobb. Nä, det får bli gasmask på i dag. (börjar jobba kl 15.30) Bara för att firman jag jobbar på går bra nu, så blir det inga
permitteringar som i våras. Pengarna styr allt, och vi fotfolk får offra oss, inte konstigt att smittan ökar
lavinartat nu. Sverige har alldeles för mesiga restriktioner tycker jag, kolla på Norge, där är det böter på 10000 kr om man går på en fest. De är inte i närheten av den smittan vi har här.

Rummet ska bara bli ett förrådd, hobbyn var att fixa det. Det stämmer att de flesta fiskar blir slöare ju kallare det
blir och vind och regn gör att jag brukar ligga lågt med fisket under november och december. Om det blir is på sjöarna så brukar jag fiska jättemycket. Då är det lätt att fiska exakt där man vill och det är riktigt härligt att vara
ute på isen om man är rätt klädd.

Kram