Härligt när en sådan sak fixar sig! Själv har jag inga sådana megaprojekt att ro i land utan mest småprojekt,
men lyckan man känner när det lyckas är väldigt skön. Tråkigt med din far, tyvärr innebär ju livet sådant också❤️ Min svärfar blev mer eller mindre utslängd från sjukhuset pga att de behövde mer platser för covid patienter.
Men han mår skapligt ändå. Jag tog en runda i trädgården nyss och såg att det var många ringblommor som blommade fint fortfarande, rekordsent här. Tänkte på dig då.? Snart dax att beställa fröer!

Ha en go kväll på landet! Kram

Så glad att du hälsar på här ?
Snart dags för fröer, sant! Blir är två för mig och ska komma igång i tid, samt inte överdriva fullt så mycket som förra året.
Men nu börjar ju tiden för julblommor, också ett projekt ?
Jag behöver de där små och stora grejerna att planera kring. Julen blir något nedskalad dvs inga besök utanför närmsta familjen vilket i mitt fall ändå är rätt många.
Men just idag skiner solen och ska ge mig ut i trädgården.
Igår tänkte jag ffg på länge på ett glas vin då min man tog en whisky efter middagen, han dricker verkligen extremt sparsamt sedan jag slutade så ingen skugga på honom. Det var inte vad jag skulle kalla sug, snarare- en tanke som stannade till ovanför mitt huvud. Snabbt flög den vidare.
I morse var kaffet gott och nu ska jag ut och greja lite och få lite luft.
Jag är nykter idag.
Njuter av lördag. Viktigast först- vara nykter, allt annat sorteras under detta @andra halvleks kloka mantra.
Kram på er! ?

Men efter en lång dag äter jag min glass och tittar på en film och känner lugn, sorg och lugn men jag känner mig stadig. Jag fixar det här, nykter. Så tacksam. Och tacksam för alla er här som skriver, löser. Ni är så bra! ??

Jamen visst, snart kommer nya frökatalogen, det är väldigt lätt att gå bananas där i djungeln. Men någonstans får vi väl överdriva lite, det är tillåtet.?ha en bästa vecka

Ja det ser jag fram emot @jullan, men först advent och jul.
Jag har en väldigt sjuk pappa.
Det tar mycket kraft, energi och tårar. Men jag är okej. Helt okej faktiskt. Jag trodde inte jag kunde gråta men det kan jag. Bra.
Och nykter som en frikyrkopastor.
Kan inte tänka mig någonting värre än att kasta en dunk sunkigt vin på den här inre brasan av existensiella tankar, tacksamhet, oro. Det mesta ryms här, just nu.
För att glädja mig köpte jag idag några amaryllisar som kostade som en hel flaska konjak, per styck.
De står i prassligt papper i hallen som ett litet husdjur av uppmuntran.
Kram alla i mörkret!
.

Så skönt att du kan gråta i det sorgliga. Det mår man bra av. Ut med det istället för att behålla det som en klump i halsen. Och att vinet inte gör sig besvär hos dig hade jag aldrig någonsin trott, men det är ändå bra att du poängterar det. För att visa för andra och dig själv att man kan gå igenom jättejobbiga saker nykter. Faktiskt bättre än som onykter. Tror jag.

Kram ?

Tack @andrahalvlek, du har så rätt (som alltid ❤️) och jag vill inte underdriva svårigheter med att hålla sig nykter för det är inte nån enkel match. Däremot är det viktigt att berätta att det verkligen är föränderligt, det nyktra livet. Och för det mesta åt det bättre.
Idag tänkte jag, när jag kom hem med en sushi och en cola zero och dukade iordning och tillät mig att släppa ner axlar och bläddra i en tidning att det här är SÅ likt känslan när jag förr hällde upp ett glas vin, njutningen inför mat eller avkoppling finns där så starkt.
Fast jag slipper bli full och jag slipper bli bakis och jag slipper bli rynkig av sockret i vinet och tjock av detsamma, slipper ångest om morgnarna, vet att mina barn är trygga med mig. Vet att känslor är så äkta de kan bli. Vet att jag gör mitt bästa och behöver inte brottas med ”borde” hundra gånger om dagen. Det är en stor trygghet. ??❄️

Det händer olika saker i livet..Det är det som är livet..Både roliga, men även jobbiga..Betydligt lättare att hantera allt nykter..Barnen, säger många, är det viktigaste i vårt liv..Ändå är vi många som super så dom far illa..Jag är också tacksam och lycklig, för att mina barn(ungdom och vuxna) får ha en nykter mamma..Är ganska säker på att barnen också gör bättre val i livet, när dom slipper oroa sig för föräldrar som dricker..Trist att din pappa är så sjuk..Hoppas det vänder..Kram..??

Min älskade hund dog för drygt två år sedan. Jag var helt knäckt. Länge. Folk sa ”nu vill du väl inte ha en ny hund igen, och tvingas uppleva samma sorg igen”.

Men jag tänker inte så. Den sorgen jag genomled efter älskade pudelpojkens död var ingenting jämfört med kärleken vi gav varandra under de fyra år vi fick ihop ❤️

Nästa sommar är jag nog redo för en ny hund.

Och självklart kan man inte jämföra en pappa med en hund - men just jag sörjde min hund mer än min pappa faktiskt, pga min och min pappas dysfunktionella relation.

Kram ?

Tack för tankar och kramar på håll, det känns varmt här borta (vem vet om vi bor grannar för övrigt- håll i så fall utkik efter fönster med mkt fina amaryllisar inom kort)
En dag i taget, och paus då och då från jobb för att erkänna och respektera det arbete som pågår inombords. Nykter är en förutsättning för att det ska gå framåt och inte konserveras i nåt tjockt känslo-gegg. Glömmer allt som oftast att det är fredag, men det känns skönt. Kram på er och tack för att ni är här. ❄️❣️

Såklart!
Och nu för tiden är jag så trygg i det att jag inte skriver det här varje dag. Kan ju vara skönt för de som är trötta på upprepningar. ?
Note to self dock att det inte betyder att jag har den minsta uns av hybris. Kom ihåg att du är dödlig sa slaven på Triumfvagnen.
Jag är varje dag medveten om den nåd det innebär att kunna avstå. Att vara nykter. Det är inte skicklighet. Det är en räddningslina som råkade hissas ner framför mig och jag greppade. Jag blundade hela vägen upp för jag är så rädd för höjder.
Jag håller i utan några vitnande knogar men som jag håller i, medvetenheten är stor.
Idag tänkte jag på tusen krångligheter jag behöver reda ut. Inte EN enda gång vandrade mina tankar till alkohol. Det kändes stort.
Kram och godnatt ???

ordspråk är min favorit : Memento Mori ! Tack för att du påminner mig !

Fördel nummer ett är att vakna tidigt och njuta extra av kaffet innan dag med många möten drar igång.
Fördel med nykterheten alltså men även fördelen med livet.
Lyssnar på nyheter och staden sover fortfarande vad jag kan se.
Önskar er en fin dag! Jag är nykter, en trygghet bättre än en fet pensionsförsäkring. ?

Vakna tidigt, tända levande ljus, fixa frukost till barnen i god tid, gott humör, utsövd, lugn, göra planer för dagen (planer som kommer att följas också). Det är livet som nykter.

Ha en fin dag!

Kram!

Dagarna går i ett. Pappa, jobb, byggprojekt, och hålla kontakt med barn och några vänner, mamma och barnbarnen. Ikväll lyxar jag med att inte gå och lägga mig i tid. Beställer lite julklappar och skriver listor på dito saker. Letar efter delar till en servis på olika auktioner. Lite istället för tv. Ska inte ställa klockan imorgon. Ska värma croissanter till min frukost.
Jag gillar kvällarna allt mer. Och morgnarna fortsatt. Gillar mycket i mitt liv trots en jäkla massa problem att lösa och känslor att leva i, och med. Jag är nykter och funderar inte över det annat än med lättnad. Jag är grundglad och känner mig väldigt stark! Kram och godnatt alla fina personer här. ?

Hoppas du sov gott! Låter som du hade en bra kväll igår. Det var det här med?

Har gillat kvällarna från början... fick tillbaks dem som en gåva av nykterheten. Gött!
Ha en fin helg o kram?