Håller med Adde om att grundglad är ett kanonbra ord! Och en otroligt bra grund att bygga resten av livet på ?

Kram ?

... @adde @andra halvlek @vaknavacker och @charlie
Vilket dreamteam att mötas av er här i min egna värld som ändå är proppad med känslor, för mig.
Jag är fortfarande grundglad. Jag märker hur min hjärna har blivit snabbare på att ställa om och anpassa sig efter rådande omständigheter. Att pappa klarat livhanken (vad det verkar, vi får ju inte träffas) och nu fått lämna sjukhuset och är under vad jag tror god vård och omsorg, omgiven av egna tavlor, teckningar och bilder på oss alla. Bra fixat tänker min hjärna och klappar mig lite på axeln.
Jag tänker på er alla här, på forumet varje dag, jag är rädd om och värnar min nykterhet som en ovärderlig skatt. Jag slarvar inte.
Jag tänker aldrig; kanske nån gång borde jag kunna.
Aldrig. Därför att det inte utövar någon dragningskraft på min tillfrisknande hjärna att ha ångest, må illa, vara rödögd och inte minnas vad jag och mannen bråkade om innan vi somnade.
Inget av det har fått något förmildrande skimmer över sig.
Jag jobbar mycket men har kommit till en punkt där det känns hanterbart. Jag behöver röra mig mer.
När jag på mitt hemmakontor passerar den slarviga högen av pyjamasbrallor och kimono som ligger där och väntar, ser jag fram emot kvällen. Det är något som kommit mer och mer! Kvällarna, ny och mysig tid. Jag borde inte äta glass varje kväll men jag lever med det och försöker istället reducera mina borden. En tvångströja jag levt med många år, allt jag inte borde dricka.
Jag tillåter mig en vila och tänker att jag gör ju nästan allt som jag både borde och bör, numera.
Jag kikar in här nästan varje dag ? Jag läser och proppas med nya insikter, eller gamla- i ny kostym.
Tack för fina inlägg. Njut av kvällen om inte den grå eftermiddagen bjuder på så mycket. Men nyktra är vi, visst? Kram från lunchpausen. ❤️❄️

Igår träffade jag mina barn under säkra former men med middag och vin etc
För första gången kände jag att det var självklart att säga- nej, jag dricker inte (det vet ju alla) och jag har slutat. Ska inte börja.
Inga stora ovationer, skönt, men så skönt att vara tydlig med vad jag redan bestämt mig för.
SÅ klar med denna ”kompis” som blev allt mer patetisk och endast levde på minnen från förr. Sån sorglig figur att hänga fast vid. Så fantasilöst att inte se sig om efter annat sällskap.
Men det har jag gjort. Nya vänner här, ny livsglädje, snabb återhämtning efter tuffa perioder. Kommer i mina kläder utan att det ser ut som jag dragit snören kors och tvärs över kroppen.
Den stora skillnaden en kväll som igår är att jag har superkoll på de små barnens behov. Nu menar jag inte att deras föräldrar försummar dem - absolut inte. Men mer att jag finns där på ett annat sätt.
Somnade till Queens Gambit.
Mannen hade huvudvärk i morse, men det händer ju endast en gång i halvåret. Jag har för första gången på flera veckor näsan ovanför vattenytan när det gäller jobb.
Läser här ev stund, väl använd tid. Påminns om alla stordåd som bara pågår här, varje dag.
Jag är nykter idag och fortsatt. Kram ?

Det är så skönt när det blir naturligt att man inte dricker alkohol, så ingen frågar om det ens. Så är det med min närmaste familj nu. Barnens pappa och hans mamma köper alkoholfri öl eller vin till mig, och den omtanken värmer. Finns det inte alkoholfri öl eller vin funkar alltid vatten, det finns ju i kranen liksom.

Så skönt också att du känner dig extra lyhörd mot barnbarnen. Den tiden är så kort och värdefull ❤️

Kram ?

Och det blir ju så att barnen, små som stora blir en del av festen på ett heeelt annat sätt än om alkoholen står i fokus. Alla är med helt enkelt! Underbar läsning Se klart!

Kram!

Tack @andrahalvlek och @charlie, barnen barnen. Viktigast. Vill vara mormor och farmor som alltid går att räkna med. Granit!
Idag har de borrat i mitt hus så jag håller på att bli galen. Men det blir jag inte. Tar på ett par tjocka hörlurar och lyssnar på mina mest spelade låtar 2020. Mycket från springlistan, och mycket Lana del Rey, jäklar vad bra hon är. ??
Lyssna på hennes senaste album om ni inte har. Lyssna några gånger, tar lite tid. Andres Lokko har skrivit fint om henne. Tror de har missbruket gemensamt. Och med oss då.
Det är fredag och jag är utvilad, pigg, har handlat alla julklappar, ett nästan outhärdligt gott humör.
Jag är nykter idag. Råkade äta en chokladbit som smakade sprit. Det inser jag är nästan paniktillstånd för mig. Vill inte under några villkor ens smaka. Rädd och med stor respekt (?) för denna svarta flod som tar allt med sig. Tänk att jag slipper. Tänk att jag fick chansen. Tänk att jag hittade hit. Tänk att alla ni finns här under samma lilla- stora paraply och skyddar mot ovädret. Håller värmen. Min tacksamhet för alla de sakerna är överväldigande. Njut av din fredag ❤️

Vi är väl såna där nu som vi tidigare betraktade som dötråkiga.. och så lever vi våra bästa liv. Slipper. Kan vända blicken framåt! Heja oss ?

?????????????????????????????????

Du får blommor av mig idag på din 11-månadersdag ❤️ Snart är det vår igen, din andra vår som nykter och du får börja påta i din trädgård igen ?

Jag hoppas att det är hyfsat bra med din pappa, med dig och din familj. Du är inte lika flitig på forumet längre, men det är ju en normal utveckling. Resten av livet tar mer plats när alkoholen försvinner i fjärran. Man behöver inte påminnas dagligen helt enkelt. Huvudsaken är att du tittar in då och då, så vi vet att du mår bra ❤️

Själv borde jag sluta besöka forumet dagligen, det blir lätt ett beroende det också. Men jag tänker att så länge jag vill besöka forumet är det sunt, det är när jag känner mig tvungen som det blir osunt.

Kram ?

Du har inte uppmärksammat dig själv i dag men eftersom vi vet att du och Torn fyller på samma dag så är det enkelt att hålla koll :-D

Kram!

Vad har hänt? Din senaste kommentar här på forumet löd ju ” på väg till alkoholstinn fest i taxi”. Hade det varit någon annan än du som skrev så hade jag trott på ett återfall. Men jag vet ju att du inte gillar att köra bil när det är mörkt.

Så grattis till 11 månader och 1 dag!

Kram ❤️

Alltså jag glömde min dag! Jag missade helt. Men alltså ni ?
Tack för urfina hälsningar, och omtanke. Oj jag blev väldigt rörd nu att ni tänkt på mig @torn @andrahalvlek @miss lyckad @charlie ?
(En mig närstående fyllde år igår och kanske var mitt firande-fokus där även om uppvaktningen var minst sagt blygsam...)
Jag har förutom glömt detta med månadsdag, varit på en mkt alkohilstinn middag men såklart utan att dricka någon alkohol.
Jag hade så himla roligt, satt ute (som i utomhus) till sent. Skrattade mycket, som jag längtat efter våra vänner. Saknar att krama dem.
Jag försökte förklara hur det är att vara nykter när det gått lite tid. Men det är svårt, går inte att göra det här livet rättvisa med ord.
Det som var jätteskönt på middagen var att det var enkelt och självklart att säga:
Jag har slutat. Kommer inte börja.
- Men om du vill ta ett glas på nyår, inte ens då?
Nej inte ens då. Aldrig mer.
Mitt liv som nykter har gått för långt!
Tack alla ni som går före, bredvid och håller handen och en bit bakom, och ser till att jag inte snubblar. Ni ät bäst! ❤️

Tack för fina grattiskortet ?
Det är ju med visst vemod jag inte är här lika ofta. Jag tänker ofta på hur det var när jag flyttade hemifrån. Det var så icke-sentimentalt då ingen av mina föräldrar riktigt var närvarande, fast på olika sätt liksom distanserade från mig som för övrigt var ganska ung då.
Jag har för lätt att bli självständig. Jag har svårt för att behöva men lätt med att behövas. Finns inget ädelt med det, tvärtom lite knepigt.
Men här är min bas i det nyktra llivet. Här behöver jag dig, er, och det är en lite obekväm känsla för jag tycker inte jag gjort mig förtjänt av omsorgerna och värmen.

Jag övar som tusan här, på att ta emot snällheter. Det är stort för mig att få vara med om. ??

Att du mår bra och att du har haft roligt och skrattat ❤️ Det behöver jag också! Ska genast söka efter aktivt umgänge att skratta ihop med i helgen - gärna utomhus!

Skönt också att du så självklart kunde säga att du har slutat dricka, och inte tänker börja igen. Punkt. Och dina vänner tänkte nog inte ett ögonblick på att du var nykter och tråkig, inte ett endaste dugg.

Inställningen är ju hela grejen. Om jag tidigare på fest har varit ”tvungen” att köra och inte kan dricka så har festen varit lite slöseri med tid nästan ? Offerkoftan har varit väldigt missklädsam till finklänningen, men ändå har jag jag snott den tajt om min kropp. Stackars mig som som måste köra ?

Nu kan jag istället gå på fest och se fram emot att vara lyhörd för alla nyanser, att jag inte tar för stor plats, att även andra får prata ? Och festen blir precis så långvarig som jag känner för. När festen börjar sega och jag börjar gäspa kan jag köra hem och sova i egen säng. Jag slipper be någon lämna/hämta mig, eller sova över på en luftmadrass, vara bakfull och längta hem vid någon annans frukostbord. Jag slipper det. Tack ??

Kram ?

Bra ord som jag kan applicera på fina tröjor eller en klänning.
Vi villhöver ha roligt, @andrahalvlek och alla ni. Läste @jullans inlägg om de coronagrå dagarna. Kunde inte säga det bättre. Igår tröstade jag mig med att plocka fram Bodil Malmstens samlade dikter. Som en grävskopa genom alla laget av oväsentligheter och ner till kärnan.
Jag gick in i en butik idag och träffade en expedit som såg så alkad ut att jag tänkte han har inte varit nykter på flera år. Kan få mig att må fysiskt illa. Då tänker jag återigen vilken tur jag har. Som får leva livet som det är. Alltid bättre.
Ha ett fint avslut på tisdagen ?

Den här veckan har jag med råge jobbat in fredag eftermiddag, så nu har jag satt bröddeg och saffransdito, mycket mysigt (förutom att saffran ska dra i sprit och det får mig att må lite illa.)
Ska städsla mitt humör över alla tusen grejer som ska fixas (eller snarare- det är inte min mans fel...)
Mitt matintresse har dippat något, så jag ska göra en liten ansats ikväll med en handskuren råbiff som jag hittat något recept på.
Inte så mycket fisk i mina trakter tyvärr...
Tänker tillbaka när jag hinner på året som gått. Ska fundera lite på en sammanfattning.
Jag oroas fortfarande ibland över att jag skulle ”glömma” varför jag envisas med nykterheten. Men de tankarna känns så långt bakom mig att de är mer som en liten prick i backspegeln. Min väg framåt är novembergrå, så som den ser ut. Men för mig är det som att gå bland blommor. Så glad är jag fortfarande inombords. Som att inget (ja förutom det uppenbara om något skulle hända barn eller barnbarn något men det goes without saying). Som att inget kan nå mig- så länge jag håller mig här.
Livet är sanneligen ingen blomstersal men mitt i all röra här hemma, stress att hinna klart jobb och ordna för mina äldre och kära personer. Så ger nykterheten mig en sorts immunitet.
Jobbigt kan det vara men aldrig igen SÅ jobbigt. Ni vet alla vad jag menar. Kram och njut av dagen, grå här men det ryktas om snö. ??

Det är så sant Se klart, det mesta går att ta sig igenom och det känns inte övertungt i jämförelse med drickandet och dess svans ( problem). Jag önskar dig en finfin helg, o jag riktigt kan känna doften av dina saffransbullar ?