Du har en intressant tråd, Torn som jag egentligen tror är nyckeln till att lyckas. Det känns inte som så mycket vita knogar eller får inte. Utan du har ersatt alkoholen med sådana saker som man mår bra av på ett naturligt kemiskt sätt. Lägga golv och lyckas med det (hoppas vi), springa, fiske (lugn, fokus och natur). Tycker att du är klok som väljer bort. Livet ät bättre utan.

Tack för era kommentar!? Det kan nog vara som du skriver Sisyfos, jag lägger stor vikt i att ta hand om mig själv. Jag har inte tänkt på det egentligen, men när du skriver det så ser jag att det stämmer.

Rummet i källaren är helt klart, golvet blev riktigt bra också. Jag gillar att ha små projekt här hemma, och den här årstiden passar bäst för inomhusprojekt. Frugan har tjatat i flera år att hon vill ha nytt golv och nya tapeter i sovrummet. Så det blir nästa projekt, men den här veckan vill jag ta det lugnt. Och då får det bli så.

Kram ?

Nu är det bara en månad kvar tills jag har varit nykter i ett år. Jag kommer då flytta till det vidare livet. Den sista tiden har jag fått känslan av att mina inlägg här kanske snarare stjälper än hjälper personer som vill förändra sitt drickande. Och då känns det fel att skriva här. Då jag ofta får tänka igenom vad jag skriver och inte kan skriva mer spontant hur jag känner så blir det inte så kul att skriva här. Jag vill inte bidra till att skrämma bort någon kämpe här genom att förespråka ett helnyktert liv. Då slutar jag hellre skriva.

/Torn

Tänk inte så. Du var en av dem som stöttade mig helhjärtat för ett par månader sedan och det är jag evigt tacksam för.
Jag gör en extra stor bulle till dig idag?.

Kram till dig?

Om du flyttar, för jag följer dig ändå??

Och alla nya här på Förändra behöver dina råd och erfarenheter.
Man kan bara ge de råd man står för själv. Och om andra inte följer dem är deras val.

Men kan förstå att för din egen utveckling behöver du nog de med längre erfarenhet än dig själv att ha erfarenhetsutbyte med.
Kram⚘

?????????????????????????????????
Du får ballonger, tårta och glass idag på din 11-månadersdag ❤️

Jag förstår din känsla. Kände lite likadant innan jag flyttade. Min ”lyckosamma” nykterhet upplevs tydligen lite obekväm för andra, så jag valde att flytta till den delen av forumet där det är helt okej - och önskvärt - att vara helnykter och verkligen uppskatta det.

Jag vill skriva om hur mitt nyktra liv beter sig just nu, och då hör nog inte mina inlägg hemma här hos de nya kämparna. Vi kämpar med helt olika saker, och igenkänning är en mycket viktig beståndsdel i tillfrisknandet.

Och som sagt, de som vill fortsätta följa både dig och mig får besöka oss under det ”Det vidare livet” istället.

Kram ?

Då ses vi då i det vidare livet. Men inte tycker jag att man skall anpassa sina åsikter eller erfarenheter. Det landar aldrig bra. Du gillar ditten och andra datten, så är det. Man tar till sig det man tycker om och låter resten vara, helt enkelt. Kärleksfullt och med hjärtat på rätt ställe är det som är viktigt, tycker iallafall jag. Kram och ha en superbra 11-månaders dag. Jullan

Tack för responsen och grattishälsningar.? Precis som du beskriver det, känns det Andrahalvlek.❤️ Ja då ses vi i det vidare livet Jullan! Tids nog får vi säkert sällskap av Kaye och Lena också. Och många många fler hoppas jag.

Ha en skön Andra advent!

Så skönt och fint att följa dig..Du skriver så bra, tycker ju jag såklart som också gillar helnyktert..(Det ska vara så lätt som möjligt, inget dribblande) ?..Ojdå en svartvit emojis hoppade fram själv..Har aldrig sett den förr..Men verkar passa bra här..??..Vi ses i det vidare livet..???

Man kan bara ge de råd man kan stå för själv! Jag har svårt att förstå att man kan bli bortskrämd eller provocerad av dina, eller andra helnyktras, inlägg. Du ger din syn på problemet.
Själv är jag bara tacksam för att du och de andra som "flyttat" fortsätter att visa att det finns en väg framåt även om man, som jag, har en tendens att snubbla. Utan er tror jag inte jag skulle orka fortsätta försöka.
Samtidigt är det väl som AH skriver. Det är en naturlig process att flytta när man går in i en ny fas efter ett år som nykter.

mvh
Onkel F

Och jag tror som flera redan skrivit på att mixen av åsikter behövs på forumet. Jag önskar att vi alla kunde se på det som på en jämställd diskussion, att vi har olika lösningar på samma problem och att våra mål skiljer sig lite, men att vi delar samma värdegrund. Och att det inte är farligt att vara oense, snarare nyttigt, och oense behöver inte vara det samma som osams. Så jag hoppas vi alla fortsätter att titta in i varandras forumvärldar och ge varandra stöd, råd och förmaningar om vartannat.

Tack för grattis och kommentarer!? Det är nog så att jag borde ha flyttat till det vidare livet för ett bra tag sedan. men jag vill vänta tills det har gått ett år. Det var ju under julledigheten förra året som jag snabbt hamnade i ett tio dagar långt dygnetruntsupande med noll livsgnista kvar. Som kulmen på minst 25 års missbruk. Den 6 januari 2021 är det dags, då har jag förändrat klart mitt drickande. Mycket tack vare detta forumet!?

Jag vill aldrig dricka igen. Jag vill aldrig ens kunna dricka kontrollerat. Mår mycket bättre utan en droppe alkohol. Men det är olika från person till person, det accepterar och förstår jag. huvudsaken är att man är nöjd med sitt liv och dryckesvanor.

Kram!

Jag tror inte heller att dina inlägg kan stjälpa någon. Alla kan inte hålla med om allt. Då vore det ett ganska meningsfullt forum. Att bli ifrågasatt med respekt och ödmjukhet är (i min värld) sådant som gör att man tvingas tänka till ett varv extra, och då blir i bästa fall ens egna tankar än mer befästa. Det funkar som jag ser det åt båda hållen i ett bra samtal.
Du har i alla fall hjälpt mig med din peppning och dina inlägg. Som du vet är jag skeptisk till allt för positivt tänkande, men det betyder inte att det inte sår sina frön:) Lycka till i vidare livet!

I grunden är det nog så att jag ogillar alkoholen så mycket numera så jag vill inte att någon ska behöva dricka alkohol överhuvudtaget. Om det i dag kommer ut ett preparat med liknande egenskaper som alkohol, så blir det ramaskri och narkotikaklassning direkt. Men alkohol är fullt lagligt, snacka om att folk är lurade/ beroende. ? Det är inte normalt att dricka alkohol, det är ett beroendeframkallande gift som människor sedan länge blivit lurade sedan barnsben att man kan/ska dricka. Hela samhället är tyvärr beroende av alkoholen. Därför är jag så himla glad och stolt att jag att jag blivit fri från skiten, och upptäckt att det för mig är totalt onödigt att dricka. Och jag tycker synd om alla som inte har förmågan/ turen att känna som jag gör. Jag har inte riktigt tänkt på att alla fungerar inte som jag ? Men det gör jag nu.

Kram

Kan inte tro att någon blir stjälpt av dina kommentarer. Jag blir definitivt uppmuntrad, så tack?Du är så bra så.

Jag tänker alltid att alkohol har funnits sedan urminnes tider. Det finns de som bara dricker ett glas vin och sedan är de nöjda. De kan dricka utan att det är skadligt för dem. Men börjar man som jag hinka i sig blir det definitivt inte bra och då måste man avstå. Livet är inte rättvist i något avseende och det gäller även detta.

Förresten, åt ni gäddorna eller gick de tiilbaks i plurret???Kram?‍♂️??