Vill tacka dig för ditt stöd och uppmuntran och jag förstår precis vad du pratar om?Alkohol finns inte med på kartan i mitt liv! Jag är också helt öppen med att jag inte dricker alkohol. Pratar om det med vänner och på jobbet, men varför, det är mitt privata.

Tänk att få vakna nykter varje morgon. Kunna njuta av kaffet och promenaderna med hunden, även i regnet ?Njuta av de där små sakerna jag inte såg förut. Tror ibland att jag gränsar till att bli religös i min glädje till livet, men nja, det är inte riktigt min grej. Min grej är att vara nykter och leva det liv jag vill?

Stoooor kram✨

Ja VaknaVacker, det finns många orättvisor här i världen. Jag tycker tex att det är orättvist att jag aldrig har fått en gädda som vägt över 10 kg, när det är så många andra som har fått det. Därför släpper jag tillbaka dem så de får växa till sig. Så jag kanske kan få dem när de väger över 10 kg. ? Men när det gäller alkoholen så tycker jag inte det är det minsta orättvist att jag inte kan dricka. Jag ser det tvärtom som en förmån och en storvinst att jag slipper dricka. Jag behöver inte hälla i mig en farlig drog.Jag mår hur bra som helst utan. Jag tror det är därför som det tycks vara totalt omöjligt för mig att känna något som helst sug efter alkohol. Men en gädda på över 10 kg är jag grymt sugen på,? Alla är vi olika och tycker en massa saker är mer eller mindre orättvist, men det går ju att må jättebra ändå som tur är.

@Kvinna38, tack! Du har ju också börjat komma riktigt långt på din resa! Du vet att jag hejar på dig. ?

@Sommarbarnet, Jag blir uppriktigt glad att se att du mår så bra nu! Jag minns när du började skriva här. Jag såg direkt hur du led och hade fått nog av alkoholen på riktigt. ?

En sak till, jag kommer alltid vara extremt försiktig för att råka få i mig alkohol av misstag. Jag litar inte för fem öre på att alkoholens beroendeframkallande egenskaper ska ha slutat bita på mig. Lika lite som jag litar på att bensin har börjat smaka gott.

Ha en bra dag och misströsta inte. Snart går vi mot bättre tider. Vaccinet är på G, och dygnet får längre ljusa timmar. Efter regn kommer sol. Jag är gräsligt positiv, jag vet?, men jag kan inte rå för det. Kram

Inte som Björn Wallde och Svante Grundberg i serien Nattsudd för er som minns den. I stället njuter jag av Julmust, clementiner och skumtomtar. Mycket bättre! ? Jag minns att jag gillade den serien, dom drack ju helt hejdlöst och jag tyckte det var tufft. Likaså Serien Dallas, jäklar vad coola dom var som tog whisky och drinkar stup i kvarten. På den tiden fanns ju bara Tv1 och TV2, så det var ju det man tittade på. Säkert en bidragande anledning till att jag blev alkoholist.

Nåja, nu är min arbetsvecka slut och i morgon ( läs i dag) ska julgranen in i stugvärmen och fixas i ordning. Umgänge med barnen och hustrun ligger överst på min önskelista den här helgen. Det ska bli mysigt.

Ha en bra helg, och till er som kämpar, stå emot, stå pall, härda ut. Ta inte det första glaset så är allt lugnt.
? ?

En kille jag var kär i på högstadiet sa alltid att jag var så lik Sue Ellen. Visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eller inte ? Totalt nersupen var hon i alla fall, typiskt uttråkad hemmafru. Så någon komplimang var det inte! I den åldern ville ju alla vara lika Lucy, men inte ens det hade varit en komplimang ärligt talat. Hon med grått hår i Dynastin, som jag inte minns namnet på nu, var coolast tyckte jag. Hade hon grått hår? Det var väl ovanligt för kvinnor att skylta med sitt grå hår på den tiden? Det är ju fortfarande ovanligt 30 år senare. Nä, hennes hår måste ha varit ljust. Lite lång page med delad lugg.

Nya inneskor av märket Reiker inhandlade! Och Julius är hemhämtad. Den hade överlevt insektsinvasionen. Dottern var så söt när vi gick in på Maxi efteråt, då sa hon ”stanna här Julius” till granen. Himmel denna unge vad hon får mig att skratta gott ? Och när vi kom sa hon ”välkommen hem Julius”. Sötnöt ❤️

Kram ?

Låter som min variant av nattsudd, kan komplettera med en saffransbulle med mandelmassa. Himla fint den här tiden och jag lider inte lika mycket som många andra av mörkret, vi vet ju att innan vi hinner blinka är de ljusa kvällarna här igen.
Jag håller med dig angående rädslan att få i mig alkohol av misstag. Min man råkade hälla gin i glaset som endast skulle fyllas med tonic och sa ”jag kan hälla tillbaka” men jag vill absolut inte dricka ur ett glas som innehållit sprit. Jag skulle aldrig smutta eller ens lukta på alkohol. Jag häller vin i min bolognese ibland, då håller jag andan. Jag känner mig helt- avstängd från alkohol, precis som jag vill att det ska vara.

Låter som du är inne i mkt skönt flow, och mysigt med familjen högst på önskelistan. Skickar adventskram denna väg! ?

Härligt att ni kikar in här i min tråd kompisar!? Ser ut som ni har det bra trots hemska spritdofter och fotvärk. Hoppas inneskorna hjälpte?Jag sitter en stund framför öppna spisen, glor på brasan, och summerar helgen. Julgran och pepparkakshus är fixat tillsammans med dottern. Och jag fick faktiskt till en liten fisketur tillsammans med grabben i dag. Vi fiskade från land och det slutade med att vi gick runt hela sjön i jakt på huggvillig fisk. Så motion har det blivit som bonus.? Snart dax för middag med hela vår lilla familj samlad. Har inget att klaga på egentligen, livet är bra helt enkelt! Kram ?

Hej Hasse! De första jag berättade för var ett antal vänner och min morsa och syster. Jag var på runt dag 40 och hade en fest hemma. Jag sade att jag hade slutat helt att dricka alkohol tillsvidare pga att jag märkt att jag inte mådde bra av att dricka. Det var nervöst, men gick över förväntan bra, så jag gick stärkt ur den situationen och kände hur mitt självförtroende växte. Sedan sa jag ungefär samma sak när det behövdes. Till en del gick jag in lite djupare, men har aldrig berättat hur riktigt illa det var. För varje gång jag berättade kändes det bättre och bättre och efter ett tag så blev det helt naturligt. Ingen skam, ingen nervositet. En sak är säker, det har varit en väldigt viktig del av mitt nykterhetsarbete. Alla jag umgås med vet om att jag inte dricker och jag är stolt över det. Stolt och glad över att jag lyckades sluta dricka och att jag numera slipper dricka. Och att jag mår hur bra som helst utan alkohol.?

Har inte något behov av att berätta om all hemskheter och djävulskap som mitt drickande innebar. Det har jag gjort här på forumet, och det har räckt. Men vem vet, i framtiden kanske jag vill berätta om det för alla. Om ett par år eller så.

Ha det bra!

Samma här! Jag berättar inte om djävulskap för någon, men tänker och funderar på om jag ska göra det i framtiden. Men då kanske det känns så avlägset att det inte blir aktuellt. Att man har gått vidare.

Jag måste bara berätta om grej som utspelade sig på mitt jobb i dag. Två av mina kolleger satt och beklagade sig över att det är så långa köer på systemet. Då sa jag att det är skönt för mig att slippa den skiten och att det går lika bra att dricka alkoholfritt. Då blev det högljudda protester och nej, nej alkohol klarar man sig inte utan.?
Då frågade jag om dom hade testat att inte dricka alkohol under minst ett halvår.. Nä, det hade dom ju aldrig gjort såklart. Och så var det slut på den diskussionen. ?

Ha en bra kväll!

Det är faktiskt skönt att slippa den skiten. Tänkte just idag faktiskt att fredagar tidigare kändes nästan som ett upplopp. Man kunde inte komma hem snabbt nog. Kom något i vägen så fick jag nästan panik.

Jag brukade sitta som på nålar under överlämningen hos barnens pappa för att jag bara ville hem till vinet. Nu sitter jag kvar en stund extra istället om vi börjar prata om något kul. Om en stund ska vi åka dit och jag ska köpa med mig kinamat. Efter maten ska vi zooma med äldsta dottern och planera inköpen till julbordet. Det lär nog ta sin tid, och nu finns det inget som stressar mig längre. Så skönt ?

Chill helgkram ?

Alkohol är ett hett ämne nu. Pratas en hel del om det på mitt jobb. Vad som skall drickas och hur... hm. Vet ju hur det var. Precis som Andrahalvlek skriver så spurtade jag till systemet på fredagar och sedan hem för att dricka, det kunde inte gå snabbt nog. Vilken kamp det var!! Nu är det annorlunda?
Ha en toppenlördag! Kram

Ja det var ju helt sjukt, det enda som fanns i skallen var att komma hem så snabbt som möjligt och se till att det fanns alkohol hemma.Själv knäppte jag upp den första ölen så fort bilen var parkerad hemma på uppfarten.? Ha en toppenlördag ni också!?

Går in här och läser era inlägg, just det här blir jag alldeles varm utav hur ni peppar, minns tillbaka och absolut inte har nån längtan tillbaka. För mig är ni det starkaste människor som finns, som lyckats lura djävulen med hårt arbete och som belöning få livet tillbaka ? önskar så min snart ex man kunde få kraften, att se på håll hur han glider längre och längre ner i avgrunden gör ont att se såhär på avstånd. Har tipsat om den här sidan för att få hjärnan att börja tänka om, men han vet vad han ska göra han har efter avslutad behandling AA och gemenskap gett upp. Önskar er en härlig helg och så tacksam att era familjer fått er tillbaka ⭐

Visst känns det pinsamt ibland att tänka på saker man gjorde förr med drickandet. Nu när man börjar få lite distans tänker i alla fall jag mer och mer "Vad fan höll jag på med?". Jag förstod ju även då att det inte var hållbart. Men ändå.

Vad fint att du kikar in här och lämnar en kommentar, tack! Jag läser ibland inlägg i anhörig delen och lider med er som kämpar på erat sätt.❤️ Det sitter så hårt inne innan en alkoholist till slut hittar sin egen vilja till att sluta. Men när hen har gjort det, och bestämt sig för att sluta så går det ju faktiskt att slita sig loss från alkoholdjävulen. När jag till slut fick nog så var det JAG som inte ville dö för tidigt, JAG som ville se mina barn växa upp, JAG som ville ha min fru kvar. Det hjälpte inte att frugan tjatade, hotade eller bad mig att sluta. Beslutet var tvunget att komma från mig själv. En väldigt viktig sak var dock att jag hade fullt stöd och förståelse från min fru att jag var grinig, lat, rastlös, trött och otrevlig den första veckan. Det underlättade något enormt.

Bra att du har tipsat honom om den här sidan! Hoppas han börjar läsa, då kan han få den sista styrkan till att sluta dricka för gott. Det var det som hände mig.

Kram ?

Jo det är skrämmande när man tänker tillbaka hur man bar sig åt. Men numera så skrattar jag faktiskt mest åt eländet. Hur kunde man bete sig på det sättet liksom.? Gjort är gjort och går aldrig få ogjort. Ingen idé att deppa pga sådant är min inställning.