Kaffetanten88

Var här inne för ca ett år sen. Var då nykter 3 månader sen började jag dricka igen. Var nykter 3 veckor men drack igår igen. Mått dåligt idag såklart. Jag har så svårt att stå emot. Är det fel på mig? Jag ska försöka få tag på en alkoholterapeut så jag kan börja lära mig hur jag ska kunna hantera ångest och känslor utan att dricka. Jag vill verkligen inte dricka igen. Vill att mitt liv ska få börja på riktigt.

Har en väldigt handikappad son. Han kan inte sitta, gå eller kravla. Pratar inte och har svårbehandlad epilepsi. Jag vill bli en bättre mamma som orkar träna mer med sonen.

Alkoholen och ångest förstör så mycket. Har ingen ork till något. Vill bara hitta ett lugn i själen. ?

Kaffetanten88

Hittade en terapeut som verkade bra men är privat och säkert dyr. Jag och pojkvännen har inte råd. Letat hjälp hela dagen. Vet inte vart jag ska vända mig. Har varit väldigt deppig i tre dagar. Massa ångest. Min pojkvän sa nyss att han inte orkar mer snart. Om jag inte ändrar på mig. Slutar dricka och mår bra. Men han säger att vi inte har råd med hjälp. Vill inte gå till beroende centrum för jag vet att soc kommer få en anmälan då. Vill inte förlora min son. Är utmattad och förstörd. Vill inte leva längre.

En orosanmälan betyder sällan att barnet tas ifrån föräldrarna. Tvärtom, är ett av socialtjänstens viktigaste uppdrag att bidra till friska och välmående familjer där både barn och vuxna mår bra.

Lätt för mig att säga men jag tycker du ska ta kontakt med beroendecentrum. Det finns ett skäl till att vi har skattefinansierad sjuk- och friskvård i det här landet. Ni har t.ex. verkligen en utmanande situation med ett litet barn som behöver så mycket. Beroendecentrum tillsammans med socialtjänsten kan hjälpa dig/er med helheten.

Kram!

Kaffetanten88

Tack! Ja så känner jag också nu. Jag separerade från barnets pappa i sommras. Flyttade till min bästa vän som blivit min pojkvän senaste veckorna.

Även om socialen blir inblandade så kommer jag få hjälp med alkoholen. Så länge jag inte dricker så kommer ingen ta mitt barn ifrån mig.

Jag har sonen alltid förutom varannan helg. Jag älskar min son över allt annat men jag har inte många stunder för mig själv. Måste hitta sätt att koppla av utan alkoholen. Jag hoppas verkligen att detta är en förändring som kommer bli bra för mog och sonen. Mitt barn kommer först! Han ska få det bästa liv han kan!

Kaffetanten88

Igår köpte min kille hem vin fast jag sagt att jag inte ska ha. Såklart jag drack när det fanns hemma.

Han har slutat dricka för han mår så mycket bättre utan men han köpte till mig för jag haft så mycket ångest.

Nu sitter jag här kl 08:44 på morgonen och svept lite vin för jag hade sån otrolig ångest av bakfyllan. Jag orkar inte mer. Vill bara ha hjälp.

Det låter ju helt galet att han köper vin till dig när du inte vill dricka. Det måste han sluta med!
Välkommen tillbaka förresten. Fortsätt att skriv här så ska vi peppa och stötta dig så mycket vi orkar. ?

Du kan förklara för honom att din ångest kommer från alkoholen.
Om du slutar dricka så kommer ångesten att försvinna.
För mig försvann den inom en vecka.
Det är likadant med oro, det är därför man inte ska dricka A om man har depressioner.

Han kanske ska betala din terapi istället för att köpa A.

Välkommen hit?
Du har mycket att vinna på att sluta med alkoholen.
Och det är du som måste göra jobbet.
Kram⚘

Kaffetanten88

Jag håller med om att det är galet att han köper. Han har adhd och har svårt att kontrollera känslor. Jag har haft mycket ångest trots nykterhet och jag tror han bara ville att jag skulle få må bra lite. Men jag ska prata med honom om det.

Jag kommer definitivt göra jobbet denna gång. Även om jag druckit nu så vill jag sluta. Jag behöver hjälp och det kommer jag få.

Har nog inte innan accepterat hur stort problem jag har. Trott att jag ska klara det själv men nej jag måste ha hjälp.

”Han har slutat dricka för han mår så mycket bättre utan men han köpte till mig för jag haft så mycket ångest.”

Det här är så dumt gjort av honom att jag inte vet i vilken ände jag ska börja. Han gjorde detta av okunskap hoppas jag. Alkoholen skapar ångesten. Utan alkohol ingen ångest, eller åtminstone mycket mindre och förhoppningsvis hanterbar ångest med hjälp av terapi.

Du ska säga till honom att han ska sluta köpa hem vin till dig eftersom du inte heller ska dricka. Sen ska ni båda kontakta beroendeenheten och ta hjälp tillsammans. Tillsammans är ni starka - ni fixar detta!

Fortsätt skriv här så ska vi peppa och stötta er ❤️

Kram ?

Femina

Till AA är alla välkomna som har en ÖNSKAN att sluta dricka. I dessa tider är maxantalet deltagare 8 st men om det kommer en "nykomling" så lämnar någon annan sin plats. En nykomling prioriteras alltid. ?

Kaffetanten88

Jag har gått en del till AA har en kompis där ifrån. Tycker om AA men det räcker inte för mig. Jag behöver mer hjälp.

Kaffetanten88

Tack. Ja han var dum. Han är yngre än mig och har adhd. Han tänkte inte. När jag mår väldigt dåligt psykiskt så vet han inte vad han ska göra.

Om jag får hjälp utifrån så tänker jag att jag kan få mer hjälpmedel att stå emot.

Jag ska såklart säga till honom att inte köpa igen.

Har du bestämt vad du ska göra? Tänker att beroendeenheten knappast har öppet på måndag. Kan ni stötta varandra du och killen? Om han nu lyckas vara nykter är ju det väldigt positivt, då kan ni hjälpas åt.

Kram ?

Kaffetanten88

Jag har ångest och abstinens. Skakig och så. Men har verkligen bestämt mig den här gången. Kommer ta hjälp från våden även om det tar lite tid. Jag har iaf ett videomöte med en psykolog på tisdag så det lär ju hjälpa lite med.

Ja killen kommer stötta mig. Han har lovat att inte köpa hem någon mer gång också.

Känns verkligen som jag gett upp och att jag är redo för en förändring denna gång. Även om jag vet att det blir mycket jobb från min sida.

Du har verkligen bestämt dig, och det kommer göra resan lite lättare. Men tufft blir det, och det är bara du som kan göra jobbet. Att du har ett psykologmöte på tisdag är svinbra! Att du har stöttning i din kille likaså. Och du har oss ❤️ När suget jagar dig - in och läsa andras berättelser. Och skriv, skriv, skriv - sätt ord på vad du tänker, tycker och känner.

Ta en dag i taget och var stolt för varenda nykter dag!

Kram ?

Det går att fixa det om man bara ger sig tusan på det. Tufft i början, men ganska snart trillar fördelarna in på löpande band. ?

Kram

Kaffetanten88

Trodde jag påriktigt skulle dö. Kunde inte andas kändes som hjärtat skulle lägga av. Nu är jag på sjukhuset och en orosanmälan kommer göras men det känns ok. Jag kommer ta all hjälp jag kan få nu och den här gången. Nu har jag inga val längre. Nu ska jag klara detta!

Läskigt med panikångestattack.
Orosanmälan - Det kanske är precis vad du och sonen behöver just nu. Du har en jobbig situation och har haft det länge låter det som. Separation i somras och nytt förhållande nu. Heltid i princip med sonen med undantag för varannan helg. Nu i ett nytt förhållande med någon som har svårt att kontrollera känslor. Å så alkohol på det, men det är kanske inte så konstigt att du medicinerar din ångest. Alkohol är den sämsta medicinen man kan hittta tror jag, så det är bra att du nu kanske får hjälp på annat sätt. Tycker att du är väldigt stark, väldigt ansvarsfull och väldigt empatisk som har insett att du/ni behöver hjälp. Att ha hand om någon som behöver så mycket hjälp och inte bara det, att vara mamma till någon som behöver så mycket hjälp tror jag är utmattande på många sätt. Oron, kärleken och arbetet det innebär. Här finns många, många mammor som kämpat för sina barn.
Hoppas du nu får hjälp på alla plan.
Lycka till nu och ha förståelse för