Vet du vad, jag blir så emotionellt tagen av vad du skriver Kaffetanten88.

Nu är så stark, även om du själv kanske inte inser det. Att du sätter ditt barn framför ev. oro för socialtjänsten. Och det är precis som tidigare skrivare har sagt, det krävs ofantligt mycket innan ett barn tas från sina föräldrar. Socialtjänsten är ju där för att hjälpa, de kan faktiskt ge stöd - till de som vill ha det. En person som vill förändra, som vill ha hjälp - som är öppen - den lyckas.

Så jag tycker att du är så stark, för att du sätter ditt barn först! För det är så många som inte gör det genom att vara så rädda för att soc ska få reda på något. Soc finns ju av en anledning liksom.

All styrka till dig. All lycka och välgång!

Kaffetanten88

Dina ord värmde verkligen.❤️

Kaffetanten88

Kl 05 blev jag utskriven och tog taxi hem. Ångesten är total idag. Socialen ringde precis för att kolla så sonen har det bra idag. De hade även försökt få tag på pappan till sonen. Vet inte om sonen kommer behöva bo hos honom ett tag eller om jag får behålla honom hos mig. En del av mig behöver en paus. Borde jag berätta för sonens pappa? Innan socialen får tag på honom.

Kaffetanten88

Berättade för pappan och han tog det bra. Socialen där jag bor ringer säkert imorgon för att se så X (redigerat namn av admi) har det bra. Värsta helgen i mitt liv men nu kan det bara bli bättre.

Kanske värsta helgen i ditt liv men nu kan det bara bli bättre precis som du säger. Du är öppen och du ber om hjälp. Vi finns här och hittills har du gjort allt rätt.
Kram!

Kaffetanten88

Ja jag känner mig lite lättat att det är över nu och jag kommer få hjälp. Men ångesten och paniken i själen är där. En dag i taget. Snart kommer jag må bättre.

Det är bra att det sociala skyddsnätet fungerar. Soc kontrollerar att sonen har det bra, och du får den hjälp du behöver av kommunens beroendeenhet. Klokt av dig att prata med sonens pappa också, så att ni drar åt samma håll i det här. Er son behöver båda sina föräldrar. Nyktra.

Du är jättemodig! Och vi ska stötta dig i detta!

Kram ?

Kaffetanten88

Tack så jättemycket för stödet och peppen. Behöver det verkligen. Idag med abstinensen är fruktansvärd. Men vill inte dricka. Säger aldrig igen men kommer ta en dag i taget. Jag är beredd att göra vad som helst för att fixa det här nu.

Kaffetanten88

Idag har jag gråtit massor. Jobbat lite och ligger nu på mammas och pappas soffa och väntar på att sonen ska sluta förskolan. Värsta abstinensen har lagt sig men massa ångest över allt är kvar.

Ringt beroendecentrum men fick inget svar. Väntar på att socialen ska ringa om sonen.

Är så fruktansvärt trött. Undrar när jag får hjälp. Antagligen efter julen. Ska försöka gå på några aa möten i veckan. Har en sponsor där så kommer jobba i stegen när jag är lite mer stabil och inte tankarna bara snurrar i huvudet.

Kaffetanten88

Nu har socialen ringt och det lät endå possitivt. Bara att de kommer ringa några gånger och kolla läget. Eventuellt göra en utredning osv.

Där emot ringde sonens pappa strax efter. De hade såklart ringt honom med. Han sa han litar på mig osv. Men han lät även lote upprörd. Har sånt fruktansvärd ångest nu. Vill bara gråta och dö. Jag orkar inte må så här längre.

Kaffetanten88

En kompis från aa kommer och hämtar mig ikväll för att gå på möte. Dröjer 2 veckor innan jag får tid på beroendecentrum. Tills dess blir det aa som stöd. Även ett psykologmöte imorgon. Skammen jag känner efter helgen är så stark. Känns som jag håller på att gå under.

Det märks att du verkligen vill få ett slut på ditt drickande, och har insett att det inte är värt att försöka dricka ” bara lite”❤️ Kämpa på, och ta all hjälp som du behöver. Det är så otroligt mycket värt det. Att bli fri..

Kram

Kaffetanten88

Efter mötet mår jag mycket bättre. Var till och med en tjej där som var i nästan precis samma sits som mig. Alla där är så glada med när jag kommer tillbaka fast jag druckit. Så ska gå några gånger i veckan nu.

Kaffetanten88

Idag har ännu mer ångest släppt. Något hände efter aa mötet igår. Tror det känns skönt att jag har någonstans att ta vägen där folk vet precis vad jag hår igenom. Där folk också gjort bort sig och lyckats förlåta sig själva.

Ska erkänna en sak med som jag har väldigt svårt att förlåta mig för. Senaste månaden har jag rökt en del cannabis också för att få bort ångesten. Det var efter jag rökt panikattacken kickade igång. Känner dock inget beroende för det än och jag slutade samma dag med det med. Men det gör ju såklart allt med soc lite mer komplicerat och jag ångrar så jäkla mycket att jag gjort det. Men nu är det dags att lämna det bakom mig och fokusera på framtiden och på att må bättre, bli en bättre mamma, parter och människa.

Lögnerna tillhör missbruket och ärlighet tillhör nykterheten. Skönt för dig att du inte blev beroende av den skiten också, alkoholen räcker och blir över.

Bra att du kände dig så välkommen på AA.

Kram ?

Jag blir alldeles andlös när jag läser om hur tufft du har det. Vilken fantastisk modig och stark mamma du är som söker hjälp och tar fighten med alkoholen. Att du kämpar dig igenom abstinensen, den är ju inte att leka med.
Sist jag rökte på var nog 30 år sedan, men den ångestattacken jag fick då, minns jag med fasa. Så det har jag inte gjort om sedan dess.
Du har gjort vad du kan att då hjälp i din livssituation, jag önskar dig allt gott ❤️?

Vill bara sända dig en tanke, och mängder av mina ledord Tro, Hopp & Kärlek.
Det är så rätt, och så starkt, att du tar hjälp i din svåra situation.
Fortsätt kämpa och lycka till!

Kaffetanten88

Jag drömmer mycket på nätterna. Tydligt pratar jag massor i sömnen. ?

Jag är trött och har lite ångest men den går att hantera nu.

Dagen efter julafton ska pappan ta sonen och det ska bli så skönt att få sova ut lite och slippa lite krav en stund. Är så mycket med sonen hela tiden. Epilepsi, hans handikapp, mediciner och hans kost. Så lite vila komma inte sitta fel.