Hehe, ja man måste ju le åt eländet. Jag har starka misstankar på komposten som ska ut i rabatterna till våren, där kan de gömma sig lite smått o gott. Aldrig gubben får hjälpa mig iallafall, skulle skämmas enormt.

Så härligt att läsa om din jul, nykter och klar. Jag har inte hunnit känna av någon rastlöshet och framförallt ingen längtan efter renovering, men har ju hållit på ett par år och njuter väldigt av det är klart efter flera år, även om vi tagit en bit i taget.
Jag är nykter, som du. Det går bra även om inte alla dagar är underbara men så har det ju aldrig varit. Eftertanke präglar min dag idag, men bra sådan. Njut av ledigheten, kram?

Det är fascinerande att läsa om allas gömmor. Så långt hade inte jag avancerat, men det beror nog mest på att jag bodde ensam de senaste åren och inte hade behovet av att gömma. Men jag var noga med att städa undan liken så att ingen som kom på besök kunde se hur mycket jag hade druckit egentligen.

Herregud vad många timmar per vecka man la på att planera inköp och nästa tillfälle att dricka. Så fort man hade hällt upp ett glas tänkte man på nästa glas, och nästa glas. Att jag nu på julafton struntade fullständigt i vinflaskan som stod på bordet var en välsignelse på alla sätt. Så skönt att slippa hålla koll på det. Vet inte om den dracks upp eller inte ens. Brydde mig inte ett dugg.

Jag luktade på whiskyn som barnens pappa ”komponerat ihop” själv typ. Han har haft ett lagrat fat i många år som nu var buteljerat, med egenhändig etikett och allt. Han sa att jag fick smaka, men jag luktade bara och konstaterade att jag nog hade gillat den whiskyn back in the days. Istället drack jag alkoholfri öl och tre olika sorters julmust, och lite alkoholfri glögg. Jag har helt släppt tanken på alkohol. Helt. Finns inte tillstymmelse till sug någonstans faktiskt. Hoppas att den här känslan består länge.

Jag blir inte ett dugg sugen när barnens pappa röker cigarr heller, urk. Vanliga cigg är också äckligt, trots att jag har varit storrökare. Fy, vad det luktar illa. Samma avsmak vill jag känna för alkohol, och jag kommer kanske dithän.

Mitt doftsinne har blivit mycket mer känsligt i nykterheten.

Kram ?

Att du slapp gömma skiten alltså. Först skulle de fulla burkarna smusslas ner i källaren och gömmas, sedan skulle de drickas i smyg. Därefter skulle de tomma burkarna gömmas för att senare smusslas iväg till återvinningen. Ett ständigt planerande och transporterande av dessa sabla ölburkar.? Allt för att själv må sämre och sämre. Fasen vilken tur att jag fick nog och lyckade sluta med alkoholen.? Har man väl börjat smussla och gömma så är det verkligen dags att ta tag i sitt drickande, man måste inse att man är starkt beroende och att det aldrig blir bättre om man inte tar tag i sitt drickande. Ingen idé att vänta, ta tag i det NU. Det går att blir fri, och för min del är det det bästa som hänt mig.

Kram

Hallå!
Är det nån hemma här ,Torn?
Kliver in och skriver lite...
Ser att ditt liv leker och det är full fart i tråden.Vilket fint liv du har nu.
Va härligt att läsa.
Kram Pilla

Jag hade inte några, men drack ju ofta ute (på restaurang/bar alltså) och sen drack jag ur det som fanns hemma, men konstigt nog inte så det märktes så mycket. Däremot- förra hösten när min man var periodvis bortrest så började jag gå på systemet och handla halvflaskor 3-4 stycken, som skulle räcka ett tag. Det var hemskt varenda morgon jag gick upp och såg hur mkt som gått åt. Jag började också grubbla ordentligt på hur många vita dagar jag hade haft senaste året och det var nog noll. Så jag var ändå väldigt uppfinningsrik. Och ofta ”såååå stressad” så jag bara var tvungen att ta något att dricka när jag kom hem.
Stressad kan jag fortfarande vara men aldrig på det viset.
Mitt beteende, missbruk hade helt klart passerat ett antal gränser de senaste 2-3 åren. Skönt att läsa om detta hemska med en viss galghumor. Vi har ju varit rätt knäppa. Tänker på att jag alltid tog extra slurkar ur mitt glas när jag fyllde på. Hur jag alltid hällde upp lite mer till mig... man blev lite knäpp. Kram!

Tack för påhälsning Pilla och Se klart.? Ja livet leker faktiskt för mig nu. Mår riktigt bra. Är ju forfarande tämligen aktiv här på forumet och det känns bra. Skriver och läser när andan faller på. Inget tvång, ingen känsla av att jag borde vara här mer eller mindre. Kravlöst och givande. Det börjar kännas som ganska länge sedan jag slutade dricka, och jag tänker aldrig börja igen. Men det är viktigt för mig att inte glömma hur det var, och det hjälper forumet mig med. Att man nu kan ta det med lite humor, vilken knäppgök man var? ser jag inget negativt med. En del i den fortsatta resan tror jag bestämt.

Kram ?

På riktigt. Stadigt och bra. Så himla härligt!! Blir så glad att läsa att du mår så gött? Grattis till alla dina vita dagar?
Håller med dig, forumet är viktigt och inga krav ställda. Ha en toppendag bästa du????

vilka minnen med alla tomglas och burkar !!!
Förr om åren hade ju Bolaget returglas och egna returmaskiner inne i butiken och i ren snålhet så var jag ju tvungen att panta medan jag tyckte att jag kände blickarna i ryggen från alla som stod i lokalen .
Sen det där med ölburkarna.....vilken j-la trassel ! Många gånger åkte de rakt ner i sopcontainern fast det sved i snåltarmen.

Klarast i skallen är min sista sväng till sopcontainrarna samma tidiga morgon jag åkte till min behandling ! Jag hade städat ur alla gömmor och burit till bilen och stannade nån gång vid fyratiden på morgonen där returbaljorna stod. Självklart stod de på en helt öppen, upphöjd, parkering så det kändes som hela stan tittade på vad jag gjorde ! Och jag försökte släppa ner flaskorna så tyst jag kunde och ölburkarna vek jag ihop så de inte skramlade så mycket !
Och fort gick det så inte så många skulle se mig där jag stod i den tidiga morgonen.

Det är så otroligt skönt att slippa allt pyssel med sånt där !!

Ja herrejösses vad man höll på! Stor igenkänning där.? Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om det ämnet. Den ena historien värre än den andra. Det får jag berätta om längre fram någon gång, bra att inte glömma hur det var.

Jag önskar dig ett gott nytt år, och är tacksam för att du kikar in här på forumet fortfarande. Så vi gröngölingar får framtidshopp om många kommande nyktra år.

?

Minns när jag vissa mornar fick nog av alkoholen..Gick med bestämda steg ut till soptunnan, slängde en bag in box med några deciliter kvar..Efter någon dag smög jag mig ut på kvällen, hällde i mig resterna av vinet, och blev som vanligt full, eventuellt ihop med någon folköl, som jag halvskamset köpt..?..Håller med..Jäkligt skönt att slippa gömma, glömma och skämmas..Kram..???

Till alla som gått före mig och som fick mig att äntligen få ett slut på mitt drickande. Tex du miss lyckad? Till alla som jag kämpat tillsammans med under det här året, 1 års gänget ? Till alla som har hittat hit senare under året ?

Gott nytt år! Ni är bäst!!

Det känns ganska speciellt just idag, eftersom jag förra året var på min absoluta botten just i dag. Jag kommer inte ihåg vad vi åt, jag åt tydligen inget heller för den delen. Jag bara drack och drack. Idag ska vi äta samma mat ( frugan kommer i håg) Hummer, oxfilé och glassbomb.? Och jag ska njuta av min första nyktra nyårsafton på 35 år. Äntligen!!!

Kram

Fantastiskt att läsa ditt inlägg...jag kan förstå din känsla fastän jag inte är där ännu ❤️?

Grattis t dig❣️

Ser att det som förväntat droppat in många nya kämpar här i dagarna. Det var ju likadant förra året runt nyår. Jag önskar alla nya här lycka till, och så bra att ni har hittat hit och startat egna trådar. Att skapa små flockar eller gäng är svinbra.?

Jag kommer flytta till ”det vidare livet” den sjätte januari när jag då har varit nykter i exakt ett år. Där bor redan de flesta av min flockmedlemmar. Jag kommer dock fortsätta att kika in här under ” förändra” och se hur det utvecklas för er. Jag hatar nämligen alkohol och mår bra av att se folk sluta dricka den.?Lite själviskt, jag vet, men det är det viktigaste av allt. Det är mitt liv, och jag vill må bra.Vad andra tycker om att jag inte dricker skiter jag fullständigt i.

Ha det bra! /Torn

Ett år som nykter, det är häftigt! Jag tror att jag kommer att se på datumet 9/2 som min andra födelsedag framöver.

Hur kunde jag missa en hel månad? Jag får skylla på för mycket jobb ? Tänkte bara på datumet, att du och Se klart har datumet 6 och jag 9, och Femina 16 tror jag. Ni tre är närmast mig i antal månader också. TappadIgen har också 9 som datum, men ligger några månader efter oss.

Varmt välkommen över till ”Det vidare livet” på onsdag ?

Kram ?

Från ett för ofta lallande fyllo, till en mästare i Nykterhet..?..Det har gått jäkligt bra för dig..Familjen har fått tillbaka en pappa att räkna med..Frun har fått en snyggare, fräschare, och mer närvarande partner..?..Fiske-tävlingskonkurenterna har fått en mycket farligare motståndare, som tar sig till tävlingarna vilken tid som helst på dygnet, för han är alltid körbar..??..Suverän livsstilsförändring..???

Tack era kommentarer kompisar!?
Det är väl ett bra tecken på att din nykterhet känns helt naturlig AH. Att du glömmer datumen. Se klart glömde ju även av sin månadsdag härom sistens.? @miss lyckad, va snäll du är!? Jag är så innerligt tacksam för att jag kom loss från alkoholen till slut. Det höll på att gå käpprätt åt helvete, och hade jag fortsatt att dricka så hade jag förlorat allt. Det är jag övertygad om. Och Jullan, du har ju inte så långt kvar till året! Tiden går fort när man mår bra.?

Nu blir det ryggläge i soffan en stund. Har renoverat i källaren nästan hela dagen, kul, men jobbigt.?

Kram

Nästan alla som insett att de vill ta tag i sitt drickande, för att det blivit för mycket, eller för att de inte mår bra av det, vill kunna dricka kontrollerat.

Det var likadant för mig, det är så det fungerar. Jag har provat hur många gånger som helst under årens lopp. Det var först när jag hittade det här forumet som jag insåg att det är så otroligt svårt att klara ett kontrollerat drickande om man en gång blivit beroende av alkohol. Först då accepterade jag det faktumet och beslöt mig för att det fick vara nog, en gång för alla. Visst, någon enstaka procent kan klara att dricka kontrollerat och vara helnöjd med det, men det verkar inte vara särskilt många. Det finns två alternativ som jag ser det. 1: fortsätta att prova och prova och hoppas att man tillhör de få procenten. 2: Lyssna på dem som har provat och provat och insett hur svårt det är. Jag valde alternativ 2.

Och det är det bästa valet jag gjort i mitt liv. Efter ett års nykterhet kan jag konstatera att jag behöver inte dricka alkohol för att må bra. Jag vill inte dricka alkohol, för jag mår mycket bättre utan. Så mitt tips är, kör på alternativ 2. Det är mycket enklare.

Men som sagt, detta är min erfarenhet, ni väljer själva.

Ha en bra dag! ?