Godmorgon! Det är en go känsla när man börjar känna riktig avsmak för alkoholen.Jag minns det så väl. Blir liksom helt omöjligt att känna sug efter A då. Som att längta efter att dricka bensin, nä det går ju inte. ?
Låter som du har en hel armé av ungdomar som backar upp dig.? Härligt, jag hade gärna haft fler barn, men får vara nöjd med mina två.

Ha en bra Söndag! Kram

Jag har upplevt samma sak, att prat med vänner blivit minst lika bra - till och med bättre - med alkoholfritt i glaset ? Man tror ju att alkoholen funkar som ”smörjmedel” när tillfälle ges att verkligen prata.

Men samtalen blir SÅ mycket mer genuina utan alkohol inblandad. Man kan inte läsa sig till det. Det spelar ingen roll vad folk säger. Man måste UPPLEVA det för att verkligen förstå att det är så ?

Kram ?

Det är så jag känner eller att livet återvänt?

Tack, Torn för att du kollar läget med mig? Är härinne och loggar och läser, men har inte skrivit på läääänge. Lite grann för att livet rullar på.

Jag känner att jag befinner mig på en plats i livet där jag verkligen vill vara. Jag känner mig stark och viktig. Stark för att jag klarat mig helskinnad undan alkoholen och tagit mig ur ett destruktivt äktenskap. Viktig för att jag är en del i mina barns liv och i ett kugghjul på min arbetsplats. Och viktig i mitt eget liv?

Jag kan se tillbaka ett halvår på det som skulle vara mitt liv och får kalla kårar när jag tänker på hur jag mådde. Drickandet, den dåliga självkänslan, kroppens förfall. Det fanns dagar då jag inte ens ville leva längre. När jag tänker på just det, känslan av att inte vilja leva, blir jag alldeles kall. Jag älskar ju att leva!

För ett halvår sen så drack jag för att få tiden att gå. Jag drack för att liva upp vardagen och för att kunna somna. Jag drack för att jag hade ångest och fick mer ångest av att dricka. Jag drack för att slippa se på mitt liv som det verkligen var. Helt tomt! Utan innehåll eller substans.

Nu har jag tagit upp min träning som legat i träda de senaste två åren. Jag har helt enkelt inte orkat. Jag äter vettigt, tränar 3-4 gånger i veckan och blir starkare för varje vecka. Har dessutom gått ner 18 kg??Väger nu som jag gjorde när jag var i 20-årsåldern?

Idag kan jag ibland försöka se på mitt liv utifrån och faktiskt förstå att jag är kapabel. Jag behöver inte någon partner vid min sida för att känna mig hel. Har kommit till insikt att jag vill vara själv. För ensam är jag ju inte. Mina barn och deras respektive. Mina vänner (som kommit tillbaka en efter en efter min separation från blivande exmaken). Mina kollegor. Ja, ensam är jag absolut inte! Men den där känslan att vilja somna och vakna med någon, den finns bara inte. Jag uppskattar min frihet att få bestämma i det som är mitt liv och jag tänker inte låta någon få ta över den rätten att bestämma över mig igen!

Var på Systembolaget i veckan och köpte en flaska av årets glögg och en flaska bubbel (att blanda med glöggen) till ikväll då jag skulle ha ett gäng gamla kollegor hemma. Nu blev det inställt pga Corona och glögg och bubbel har förpassats ut ur kylskåpet och ner i den gamla kistan (som för övrigt just nu rymmer gamla dvd och ungarnas tv-spel). Kan bara säga det att JAG inte kommer att dricka en droppe av det! När ungarna kommer för att klä granen på söndag ger jag bort flaskorna till den som vill ha?

Det blev ett ganska långt inlägg det här, men för att summera det hela

Jag andas

Jag lever

Jag är nykter

Jag är viktig❤️

Kram⚓️

Det var väl det jag misstänkte, att du mår kanonbra.? Det är snällt gjort av dig att lämna sådana här rapporter. För mig betydde det i alla fall väldigt mycket i början att se folk som lyckats bra.Det var det som gjorde att man kämpade på, och aldrig gav upp.

Ha ett underbart liv! Kram ?

Ditt inlägg utstrålar verkligen harmoni och lycka ❤️ Ditt inlägg borde användas som marknadsföring på temat ”välj att leva nyktert så får du harmoni, självkänsla, förbättrad fysisk/psykisk hälsa och kropp som en 20-åring på köpet”. Vem skulle kunna motstå det erbjudandet? Enda anledningen till att självvald nykterhet inte får stora rubriker och annonser är att ingen tjänar pengar på det.

Keep up the good work! Skriv gärna sådana här peppande inlägg då och då så att nykomlingar får se att tillfällig tystnad på forumet inte alltid innebär att folk har ramlat tillbaka i fylleträsk.

Kram ?

Har tagit hem mitt matbord som stått hos min dotter senaste åren. Vi har använt blivande exmaken matsalsmöbel som egentligen inte är min stil, men han gillade den. Den möbeln är för tillfället förpassad till vinden där han kommer att få hämta den på lördag tillsammans med vår gemensamma tv som han ville ha?Jag har idag fått min nya tv. En Oled som jag ville köpa från början?

Annars mår jag oförtjänt bra! Startade dagen med ett ganska hårt pass på gymet. Efter det dog jag nästan! Var tvungen att sova middag i två (!!!) timmar ?Sen kom tre av fyra ungar hem och käkade middag. Underbart!

Jag har funderat på att summera de senaste månaderna. Tänker på det när jag promenerar. Jag har egentligen allt jag vill ha i mitt liv för tillfället. Saknar ingenting! Har sagt det förut, men det förtjänar att sägas igen. Jag är precis på den plats jag vill vara i mitt eget liv just nu. På ett sätt jag aldrig egentligen varit. Jag har liksom alltid bara följt med. Jag har aldrig uttryckt vad JAG vill. Och om jag råkat göra det så har någon eller något alltid fått mig att ändra mig till att göra något annat.

Har gjort ett plus och minus lista:
Minus;
Detta har jag gjort mig av med

En äkta make
Alkohol
Dålig hälsa
Ångest
19 kilo

Plus;
Detta har jag vunnit

Arbete
Vänner
Kondition och styrka
Självkänsla
Livsglädje

Listan kan göras så mycket längre, men dessa är de viktigaste punkterna?

Töntigt kanske med en lista, men det står jag för. Det är ju jag???

Dags att gå och lägga sig nu tror jag i min alldeles egna säng. Blivande exmakens säng var det första som åkte ut?

Kram⚓️

Enorm igenkänning på det där med anpassning. När jag flyttade till egen lägenhet den 1/12 år 2013 var det första gången JAG bestämde allting. Jag visste att barnens pappa skulle fnysa och rynka på näsan - och som jag gottade mig åt bara vetskapen. Jag kunde nästan köpa saker som jag visste att han skulle hata ? Bara för att liksom.

Det är en befrielse att sluta anpassa sig och ta de bästa besluten för MIG. Och mina barn förstås, det är ju självklart, men där måste han ju ha ett ord med i laget förstås. Det slipper du med din snart exman.

Sen träffade jag nya män och gjorde samma misstag igen! Anpassningsbar in absurdum. Jag brukar ju nämna som exempel att jag var beredd att lära mig spela golf till och med ? Herregud vad jag är tacksam att jag tog mig ur den flingen med hedern i behåll.

Nu känns det som jag fått upp ögonen för ett mönster, så framöver kommer jag att vara mycket mer försiktig och inte riktigt så all-in som jag annars brukar vara. Säger jag nu, när det inte finns en fling i sikte ens i fantasin ?

Jag är så glad för din skull, att du mår så bra ?

Kram ?

Tack Sommarbarnet, det var som att jag fick en alldeles egen julklapp. Du formulerar den framtid som jag hoppas på. Om än nykter så är jag just nu mitt i kaos med separation och trassel på arbetet, tröstätande och en mycket gammal och svajig mamma som gör att jag inte vågar ta risken med att ta mig till en träningslokal. Men åh vilken inspiration och vilket framtidshopp din konkreta lista gav mig. Kram!

Det glömde jag att lägga på min plus-lista! Jäklar vad med energi jag har nuförtiden Ibland blir jag rent matt på mig själv. Som idag tex. Under morgonpromenaden fick jag en idé. Jag har ju velat göra om mitt kök sen vi flyttade in i den här lägenheten, men blivande exmaken har alltid bromsat?Nu har jag bestämt mig för att göra köket under nästa år, men fram tills dess måste det bli mer funktionellt. Vill ha in mina kokböcker och fixa lite allmänt. Så jag monterade helt sonika ner en av luckorna till överskåpen och vips så hade jag HYLLOR i köket Där kan jag ställa kokböcker och kaffekoppar och lite annat. Så trevligt det blev! Av en idé från promenaden?

Sen har dagen runnit iväg med en hel massa fix. Delat på källarförråden då blivande exmaken kommer för att hämta sina resterande tillhörigheter på lördag. Har ordnat så att sönerna är hemma och kan släppa in honom??Jag tänker då inte träffa honom!

Tack, @Torn❤️Och tack, Blenda❤️ Era ord blir som balsam för själen?

@Andrahalvlek, Ja, det där med anpassning är jag tyvärr expert på, men är helt inne på att nästa gång (om det överhuvudtaget blir nån mer gång, trivs alldeles för bra själv?) är det JAG som bestämmer Låter såklart pretentiöst, men det känns så. Jag tänker INTE anpassa mig längre!

Just nu tittar jag på resor. Längtar efter att få åka bort för en vecka och jag tänker minsann resa själv som jag planerar just nu. Har gjort det förut och det är inga som helst problem?

Jag brukar tänka på er härinne som mina stjärnor på himlen✨ Jag ser er inte just nu, men jag vet så innerligt väl att ni finns där❤️

Kram⚓️

Jag kan inte minnas att jag har ett så uruselt år i hela mitt liv! Inte ens det året då båda mina föräldrar dog. Det var ett tufft år, men detta år har verkligen varit uselt?

Om jag dock skall plocka EN positiv sak så är det just att alkoholen inte längre är min ständiga följeslagare. Från att ha hängt mig i hasorna dag som natt så länge finns den helt enkelt inte med i mitt liv längre. Den låg alltid på lur i bakhuvudet och pockade på uppmärksamhet. Jag var tvungen att hela tiden planera. När jag skulle hinna till Systemet. Hur mycket jag skulle köpa. Hur jag skulle hinna få i mig så mycket som möjligt och samtidigt kunna dölja det för min omgivning. Sen skulle allt städas undan så inga spår fanns kvar. Jösses så mycket jobb! Mycket värre än att jobba heltid!

Min nyårsafton tillbringades på jobbet fram till halvtio-tiden. När jag kom hem hade sonen ett par kompisar hemma och jag satt och snackade skit med dem en stund innan de sen gick iväg för att titta på fyrverkerierna en bit bort. Så jag satt helt själv (INTE ensam?) och skålade med Tomas Ledin på tvn i alkoholfritt bubbel?Jag till och med dansade runt en sväng för mig själv?Det var en sån underbar känsla! Jag kände mig FRI! Och det är jag ju faktiskt också. Fri från alkoholen och fri från ett äktenskap som faktiskt hade knäckt mig.

Ikväll hade sonen hem några kompisar igen
och jag satt med dem och snackade. Det slog mig att såhär har jag inte kunnat sitta med tidigare på samma sätt. Jag var ju tvungen att ha något alkoholhaltigt i mitt glas för att kunna socialisera och jag som inte kunde sätta stopp började ju så småningom sluddra och prata osammanhängande så barnen fick skämmas. Hu, så hemskt! Minns vid ett tillfälle förra sommaren när en son berättade att ett par av hans kompisar så gärna ville komma hit och hänga med mig och sonen, men sonen sa ”Men mamma, då behöver vi väl inte ha alkohol med”. Jag fick mig en tankeställare ?Men inte tillräckligt för att sluta då.

Bubblet på nyårsafton var faktiskt det första alkoholliknande jag druckit under mina nyktra månader (om man bortser från champangeracet?). Jag dricker inte alkoholfri öl, alkoholfritt vin eller något sådant alls. Jag pimplar bubbelvatten och Fun-light så det står härliga till. I julas blev det must såklart, men vatten är mitt nya livselixir ??Det är till och med så att när jag häromdagen tänkte på hur det skulle vara att ta ett glas vin fick känslan av att jag inte ens skulle tycka det var gott?Men jag kommer inte att prova!

Nej, nu är det nog dags att spotta i nävarna och ta itu med 2021 och se till att det blir ett mycket bättre och på alla sätt trevligare år?

Skål (i bubbelvatten?) och Gott Nytt År✨?

Kram❤️