Skönt när man kan göra precis vad man känner för.? Själv har jag putsat klart väggarna i rummet jag håller på att renovera. Jobbigt, men jag kände för att göra det i dag. Nykomlingar ja, oj vilken aktivitet det är. Man lider ju lite när man läser hur de har det, minns hur det var. Där vill vi inte hamna igen! ?

Ha en go kväll! Kram ?

Väldigt bra kämpat måste jag säga. Vi har renovering som återstår men just nu paus efter några år med ständiga projekt och det är ljuvlig att få stanna upp och njuta ett tag. Här renoveras outnyttjade ytor och i viss mån fungerar detta hus mer som året runt nu än tidigare. Blir lite andra krav på tex arbetsplats etc.
Såg att vi ska bli grannar imorgon, vad kul! Välkommen lite på förhand. Du får salt och bröd i present, gammal tysk tradition!
De senaste dagarna har varit bra. Jag känner mig långt från dag 1 inser jag när jag läser nya inlägg, så mycket vatten under broarna och i glasen... ?
Ska bli så j***a skönt att gå in i åt två! Kram ?

Så gör man i Finland med..?..Det brukar säljas små brödkakor på ett träställ med en liten saltbehållare på i Finland..Trodde det var Finskt..Där ser man vad man lär sig här på Forumet..?..Ja Se Klart, det är väldigt skönt när dagarna går, och nykterheten består..Kram..???

Jag har bara ledigt så jag tänker inte så mycket på veckodagarna men vi ska ha familj på middag imorgon i stan och har som så ofta nuförtiden glömt Systembolaget. Ikväll blev det barnbarnstid och hämtmat. Har inte varit i stan på flera veckor men det känns riktigt bra. Något lugnt över detta mindre format. Tycker om att helgdagarna avtar, jag vill ha vardag, fast utan att behöva jobba då :) Det är ändå någonting i de här aftnarna och röda dagar som är mer alkohol-relaterade än en vanlig tisdag.
Ligger bredvid en sovande mini-människa som var arg som ett bi när hon somnade. Nu andas hon mjuka andetag med en plysch-kossa under armen.
Läste en artikel i SvD som handlade om yoga, selfcompassion och utbrändhet. Inga nyheter för den som redan funderat kring de här sakerna (gäller väl alla här) men ändå lite varseblivning kring värdet av att vila. Jag har jobbat mkt hårt med detta en vecka nu, slapp-proffs med många timmars ostörd sömn varje natt.
Imorgon tar jag min kaffekopp i sängen och skålar för ett år med denna vana som blivit en nästan daglig längtan.
Tänker på er alla denna stund, såna kämpar för ett bättre liv, var och en. Kram ?

Passar på och gratulerar dig på din nyktra ettårsdag så här en stund efter midnatt, för du är betydligt mer morgonpigg än jag. När jag vaknar ska jag höja min kaffekopp och skåla med dig och Torn!

Jag blir alltid helt varm inombords när jag läser dina inlägg, för dina språkliga krumelurer och tankvärda ord. De slår an en sträng inom mig, som två själsfränder som möts och inte kan sluta prata. Samtalet bara pågår och pågår, om inte varje dag så då och då. Och det är ju vänskap, att tiden emellan kvittar - man fortsätter bara där man slutar.

Kram ?

Min snälla och kraftfulla och väldigt roliga och kärleksfulla kompis här. Morgonpigg känns så 2020, året har börjat med långt senare vanor.
Och det bästa är precis som du skriver att man plockar upp tråden, det kan gå en dag eller sex, det går att dyka in, sägs hej, eller engagera sig extra när en vill, som det är i goda och tillitsfulla relationer. Rätt så grymt av oss att vi fått till det, och att vi vågar knuffa på varandra lite när vi tycker det behövs ❤️ (Gav mig inte in i diskdebatten denna gång ?) Kram! Och fortsätt! Som Håksn Hellström sjunger det så bra!

Ett år har gått, och vi är fortfarande nyktra, kan du fatta det!? Tack för att jag har haft förmånen och kunnat följa dig under det här året! Det har betytt mer än vad du tror. Kanske det är några nya tappra kämpar som kommer göra en liknande resa nu i år. Att starta på samma dag som dig har hjälpt mig mycket. Kunde du klara dag 100 så skulle jag baske mig göra det.? Jag har inte skrivit det, men det fanns där i mitt huvud.

Nu traskar vi vidare mot våren och ljuset och värmen. Härligt!?

Kram

Varje morgon, 365 i rad, med undantag för några försovningar, har jag vaknat och legat lång eller kort stund med min kopp cappuccino i sängen.
En daglig stund för lite reflektion och livsnjut, allra viktigast de första veckorna, men fortsatt en påminnelse, daglig, om det nyktra livets klarhet.
Periodvis har det varit utmanande, ibland tråkigt, stressigt, tungt. Men oftast inte. Oftast har det varit levande livet men med något lägre VOLYM så man slipper skrika.
Covid eller inte, jag tror det har varit både enkelt och svårt. Men jag har vari på både fest, middagar, firat födelsedagar och skålat in ett nytt kök. Utan att dö av tristess eller sug vilket kan vara farhågan när man tänker ”framtiden”.
Nu bor jag i det vidare livet.
Det gäller även i det vanliga livet. Nu vet de som behöver veta- att jag inte dricker och inte har för avsikt att göra det. Jag är klar med mitt beslut och även om varje dag kräver påminnelse, så vill jag leva på nu.
Jag är otroligt glad idag, mitt beslut och min envishet- jag är lite stolt! Den främsta insikten är att livet räcker (och blir över!) som det är.
Livet är i sig självt något så finurligt som en gåva - beter sig som skit ibland- och det hör till.
Men livet behöver INTE dopas, förhöjas, för att levas.
Livet behöver inte göras om i varje stund, om man vågar vara DÄR.
Vi lever en gnistrande liten sekund. Ta vara på den, make each day count. ❤️
Ps! Alla mina Oscars-tal, etc börjar och slutar med er, och med forumet som lärt mig allt jag kan. Andra Halvlek, Torn, Charlie, Vakna vacker, JoYo, Pilla, vinäger, Vara Frisk, Kennie, Kaveldun (saknar dig, kom snart igen) Snusen, Adde, Ensam, Jullan, Fina Lisa, Miss lyckad, kanske jag haft mest kontakt med och förlåt om jag glömt någon, men varenda en av er som lägger tid och engagemang här, som finns för andra, som orkar dela med sig, tack! ❤️

Japp, vi gjorde det! Varit superviktig med en födelsedagsvän här, du betyder massor ❤️ nu känner vi varandra så bra att jag kan tänka på dig en söndag och fundera över vad du gör idag ?
Det är fint och viktigt! Fira idag, reflektera och fundera.
Jag ska bjuda barn på middag- story of my life- (bara två idag) ?
Men i vår ska jag ta tag i mina sista sega kilon, börja med Andra Halvleks grapedrink, och fortsätta leva livet. Kram, njut av dagen! ?

Hurra för dig som nu också fixat ett år! Här är det snarast barnen som får frukost på sängen men jag skålar med dig i kaffe från köksbordet :D
Kram!

Jag funderar nu på att copycata ditt liv helt och hållet, och nu tänker jag på snuset. Processen är igång i knoppen. Tack för inspo! ?

Wow, ett helt år. ? Vilken resa du har gjort. Tack för att du förgyller forumet med dina underfundiga texter.

Kram

till årsdagen Se klart och Torn !!! Det är kul att se en tvillingfödsel :P

Orkar nästan inte ta in attackerna i USA. Men följer nyheterna.
Annars har min dag varit möten (på avstånd) med mina väldans fina barn i lite olika omgångar. Barnbarnet ”blev kvar” och vi slapp gårdagens strid vid läggning pga jag kände mig så jäkla stark fast mjuk. Det blev en fin avslutning på dagen och på något vis symtomatiskt på det bra sättet för mitt första år som nykter. Alla som haft med mkt trotsigt barn att göra vet vad det innebär att vända en rusande komet av humör, till lugn och sams och godnatt min skatt.
Idag var jag så trött efter mkt tidig morgon och aktiv dag att jag sa på eftermiddagen att ”nu måste mormor vila en stund”.
”Det är du verkligen värd mormor”, svarade barnet bakom skärmen.
Idag har jag varit nyväckt glad, det känns som om krafterna återvänt efter jul, återvänder till en bekant känsla av att vara levande!
Tack Adde, Vinäger och Vakna vacker. Alla betydelsefulla på olika vis, är så glad att ni hejar på mig ?
Nu åter till nyheterna eftersom utegångsförbud träder i kraft exakt nu.
Godnatt alla goda människor och därmed- krafter! ?

Det som händer i USA just nu har jag valt att helt nyhetsdetoxa bort. Hör bara sporadiskt. Eller nja, jag ser Rapport varje dag, men inget mer. Har en tendens annars att se nyheter hela kvällen, och jag blir så ledsen och uppgiven. Jag tappar liksom hoppet om mänskligheten. Mitt senaste favvoprogram är istället ”Lerins sommarö”. Då får jag hopp om mänskligheten igen ❤️

Det låter jättemysigt att somna sams, för både stora och små ❤️ Små barn och vuxna med ett litet barns personlighet, som min dotter, är ofta en barometer på vårt eget humör. Är vi övertygade inifrån och ut så går det mesta enklare. Har jag det minsta tveksamhet inombords så märker hon det och sätter in tjat- och tjafsarsenalen. Jag försöker också tänka att perioder av trots egentligen är perioder av utveckling. Lyckas dock inte alltid tänka så. Suck.

Min dotter kommer fortfarande in i trotsperioder då vi tjafsar som sjutton. Den senaste pågående konflikten är om hon ska ha med sig matlådor eller inte till jobbet, och helst räkmacka och cola på fredagar. Suck. Nu måste jag blanda in personalen på hennes jobb och hennes pappa i detta, för att sätta ner foten rejält. Vi måste vara lika stenhårda allihop, och säga samma sak. Det lutar åt att det blir matlåda varje torsdag till att börja med, för då serveras det soppa och det gillar hon inte. Räkmacka och cola på fredagar måste jag dock få henne att glömma.

Men när hon kommer in i sådana perioder försöker jag tänka att det beror på att hon vill bestämma mer, över något. Då kan jag sätta ramarna för ”något”. Fråga henne om hon vill lägga sig kl 20.30 eller kl 21.00 tex. Hon väljer förstås kl 21.00, och det har jag ju räknat med, men hon upplever ändå att hon bestämmer och då går det lättare.

Eller klädval. Hon vill ha klänning på sig, okej det får hon men hon måste ha byxor också eftersom det är kallt ute och hon får välja mellan två olika byxor. Hon upplever att hon bestämt, och allt är frid och fröjd. Överlag blir det enklare när jag inte upplever detta tjafs som trots utan som ett tecken på att hon har behov av att utveckla sin självständighet. Jag har fått en del träning på detta, hon fyller 22 år och är i mångt och mycket som en femåring.

Kram ?

Ja tack @andrahalvlek du vet ju vad jag pratar om, och det sitter ju i någon mån i mamma-ryggmärgen men klokt att tänka så! Den här lilla människan jag har att göra med har kämpigt med att kontrollera ilska så det kräver ett för mig nytt handlag.
Men jag lär mig. Mycket mycket skönt att aldrig ha druckit något när dessa saker ska hanteras.
Två-tre dagar med mycket socialt, och lite jobb. Jag behöver vila slappa, som i läsa, fixa hemma, fundera på någon middag.
Jag HAR mycket ork och energi men behöver långsamhet typ var tredje dag.
Idag var jag och klippte av mig allt hår. Det har betett sig knäppt det senaste året. Massa nytt- som ännu inte växt ihop med det gamla så nu fick det åka. Det som fortfarande är eftersatt är min hudvård, å andra sidan inga kontor med torr luft och inget smink. Går kanske på ett ut.
Jag ”lider” (väl starkt uttryck ?) av att inte få klä på mig kläder som jag är van vid, lufsandet har blivit min nya stil.. och snart tillbaka till landet och snö och skalbyxor och broddskor!
Intresseklubben som läst ända hit får idag ett särskilt diplom. Kan vara tidernas gnetigaste uppdatering.
Nykter idag, hurra!

Är här och vill gratulera dig!?
Vill också säga att du verkar vara en lyhörd och omtänksam forum vän.?
Kram Pilla