Känner också hur skönt det är med ”myskläder” hemma..Tänkte en dag att jag förstår verkligen dom som går runt i detta på stan..Jag har även stövlar med stålhätta som är bra när jag hugger ved, går i skogen Mm..Så sköna att ta på sig..En dag skulle jag iväg till ”stan”..Fixar till mig lite, kollar mig i spegeln, ser ok ut..Hoppar in i bilen och kör iväg..?..Upptäcker efter en stund att jag har på mig mina ”skogsstövlar” Började skratta högt för mig själv..?..Missmatch...?

Tack för din fina kommentar och grattis. Omtänksamhet är forumets främsta egenskap, vi smittar varandra ?

En timmes promenad i stilla snöfall, inte något dåligt sätt att starta helgen. Jag håller i det sista av min ledighet med att baka bröd, och ska åka och handla ett par springskor som funkar så här års. Inte testat tidigare utan alltid gått på gymmet vintertid.
Mina barns pappa genomgår nån sorts livskris (fråga mig inte vilken i ordningen) och jag vill inte framställa mig själv som så präktig men det är en ohygglig lättnad att vara klar och pratbar när barn ringer sent och behöver stöd.
So be it- om jag är präktig, men jag har åtminstone tagit ansvar för mig och mitt, jag vet att han skulle säga ”lätt för mig” men det är inte lätt för någon. Inte för mig. Alla har vi våra kors att bära. Mitt känns inte särskilt tungt idag och jag förvånad då och då över all den kraft som vi har inneboende. Bakom alla lager gnistrar det, jag bär mig själv idag och känner sinnesro.
Njut av dagen. Kram på er.

Att finnas där som ett tillgängligt bollplank, lyssna och trösta, bekräfta och lyssna lite till. Ibland det enda man kan göra, men så enormt betydelsefullt. Du ska vara enormt stolt och glad och tacksam för den relation du har till dina barn, att de vill ringa dig när de har problem. Även om deras egentliga problem är att deras pappa har problem.

Det är det bästa med att vara separerad. Det här är MINA problem, det där är DINA. Sen har jag förstås några gemensamma issues med barnens pappa så länge som yngsta dottern bor hemma, men jag lyckas ändå distansera mig riktigt bra. Det är inte min sak längre att försöka lösa hans problem. Punkt. Basta.

Kram ?

Ja, oavsett hur stora barnen är så sitter man på något vis ihop. Eller måste ha någon sorts relation.
Att min exmans problem är endast hans - sant - men när hans problem gör barnen oroliga rentav olyckliga. Då landar hans problem hos mig.
Är glad och tacksam att de håller ihop och att de drar nytta av mig, finner lite stöd och kan reflektera. Jag har stöttat min exman i lägen när jag tyckt att det gynnar barnen, men nu orkar jag inte. Mina egna empatiska känslor för honom är inte på någon hög nivå.
Vi har hållit god sams och samarbetat under många år men i efterhand har jag funderat mycket på om det har varit rätt. Att samarbeta är såklart rätt men jag tycker det har varit mkt på hans villkor och det gnager hur gärna jag än önskar annorlunda.
Med mina föräldrar var det tvärtom, de pratade inte med varandra på åratal, jättejobbigt förstås. Men idag är de goda vänner, relationen känns utagerad och utan nån dold ilska. Det är skönt! Tack för dina tankar @andrahalvlek!

Försökt svänga om mina sena morgnar och satte klockan på 07 idag och sen sov jag en timme till. ? Sista dagen innan vardag och mitt inre vill inte. Bävar för de många timmarna framför datorn, möten, möten och så detta att hjärnan hela tiden ska växla mellan olika system, tusen inlogg och säkerhetsditon.
Men jag kommer inte på något bättre sätt att försörja mig så jag får hitta sätt att göra det rimligt.
Steg 1 är att jag nu beställt icebug skor, alltså löparskor med dobbar.
De ska komma imorgon. Har dessutom inhandlat en yogamatta i ganska usel kvalitet men jag behöver stretch, lite yogaövningar ett par gånger om dagen.
Ledigheten har varit ljuvlig. Allra mest ledig har jag varit från nyår, har gjort mest ingenting, sovit massor. Lagat mat, fixat och läst.
Igår var en dag till 100% befriad från några som helst oroskänslor. Då är alkoholtankarna noll. Oro går inte att vaccinera sig emot men jag får göra det jag kan med att förebygga, bädda.
Hittade en halv vört i frysen igår så nu tuggar vi i oss det allra sista av julen. Orkar inte riktigt tänka på våren än utan håller mig här i vintertiden. Nykter idag. Kram på er.

Jag tog en kortprenumeration på tidningen IForm, och fick två olika gummiband och en träningsmatta på köpet. Nu ska jag leta upp ett bra styrkepass med gummiband på youtube och bli lite inspirerad. Tänker inte förhasta mig dock, umgås just nu bara med tanken. Mina dagliga promenader behöver sitta som berget först känner jag.

Gå till jobbet, lunchpromenad och gå från jobbet. Tre raska promenader per dag. Då känns jobbtimmarna där emellan hanterliga. Det viktigaste är att promenaderna blir heliga, att jobbet inte sväller. Jag kan säga nej, behöver bara bli duktigare på att säga det på ett tidigare stadium. Jag har märkt att jorden går inte under för att jag säger nej. Solen fortsätter skina, folk jobbar på med sitt, den som fått ett nej svarar ”okej” och frågar någon annan.

Kram ?

Jag kom på en sak, om du skickar mig en skopa av ”prestera på jobbet”, så skickar jag dig en skopa av ”njuta av att vara ledig”. Så uppnår vi en bra balans.? En perfekt start på 2021!

Kram

@torn jag är nästan för bra på att njuta av ledighet! Jag glömmer bort att jag har ett jobb. Men när jag väl dyker in i det- då är det extremt uppslukande.
@andrahalvlek, jag har också blivit bättre på att säga nej, genom åren. Men i om att mitt jobb är relativt nytt så är det som för alla med nya uppdrag och mer ansvar, ungefär ett år innan man vet vad som krävs för att hinna med. Vissa saker tar ju längre tid för att det är nytt eller ovant. Efter en tid går det med någon automatik.
Fördelen är att få fortsätta utvecklas och lära nytt, inget att ta för givet i min ålder - och bransch, så därför känner jag också viss ödmjukhet inför mitt uppdrag. Det är roligt att vara med, att få fortsätta vara delaktig i viktiga beslut, har sett alltför många exempel på när ålder (ung) går före kompetens.
Ett vet jag och det är att jag inte fixar den kompetenshöjning som jag genomgått det här året, om jag inte varit nykter.
Om inte annat hade den gamla trotjänaren skuld stått vid min sida varje dag och påpekat att jag borde gjort bättre ifrån mig.
Hen slipper jag nu. Mitt samvete vad gäller göra mitt bästa är rent som snön som faller utanför fönstret. Ska ta itu med tomtar och julen, lådor och dammsugning. En lång promenad ska hinnas med innan det blir alldeles mörkt, en tur till återvinningen. Önskar er alla en skön söndag! ?

20 burkar apelsinmarmelad
I st nedmontering av diverse jul
1 miljard snöflingor, så ljuvligt
2 sorters glass till tv;n det är ändå söndag
0,1 lust att sätta igång imorrn
100 Rädslor att inte vakna när klockan ringer
100 kilo bekymmer pga exman
0 bekymmer med nuvarande man (gäller väl dagen ut)
1 restmiddag
2 glas cola
1 bad!
1 00000 snledningsr att glädjas över nykterheten, idag med!
Kram ?

Idag skippade jag mitt kaffe i sängen = omöjligt att kliva upp i tid. Men arbetsplatsen är fixad och jag är påklädd, bring it, jobbet. Nykter idag är jag, Inget kan bli riktigt jobbigt då. ???‍♀️

Önskar jag alla en sån här, ja riktig mellandag i januari.
Tisdag.
Långt från lön och långt till lön.
Vi som vaknar nyktra har ett universum att leva i och skamrocken fortsätter att hänga ute på en spik.
Jag är nykter idag och det är, trots att det gått ett år, en sorts trygghet att säga, viska, tänka skriva just de orden. ??

Hej! Du får återkomma med rapport när du har testat de nya skorna.? Jag är grymt nöjd med mina, och
de räddade min sons reklamutdelningsjobb i lördags också. Här är all snön borta nu, men fruset vatten/halka
finns det gott om.

Kram

... till ombud ikväll men det är för kallt och snöigt och jag är lite för trött, ska hämta dem imorgon.
Efter att ligga hack i häl på dig med det mesta så tänkte jag fokusera på mina 5 kilon härnäst, sen kanske kanske snuset. Vad blir det kvar av mig då?
Nu laddar jag för Tennisson eller vad serien heter, och en kväll i soffan efter lång men bra arbetsdag. Känner mig nöjd med mig själv. Sällan det händer förutom när det kommer till att vara nykter. Ska öva på att vara helt okej! ⛄️

Vad spännande med era springskor! Ser fram emot rapport Se klart! Min lösa dubbar förlänger promenaderna en del då jag ta tappar dem då och då. Bara att vända för att leta... Skulle ju vara fint med sådana som sitter där de sitter.

Tennisson har jag inte koll på. Får skaffa mig det i helgen.

Kram!

Jag är en sån där människa som är rädd för att ramla, åka fort, höga höjder. Alltså extra viktigt att känna mig trygg när jag går på marken. Jag vill egentligen inte göra reklam för nåt men önskar att jag för länge sen varit klok och skaffat mig skor att gå stadigt i, istället för att hålla mig i husväggar och knäa så fort det blir minusgrader. Så nu traskar jag på i nåt som heter Wander W Bugrip Coffee (admin får ta bort om det strider mot reglerna) och känner mig trygg och kan gå långt, även om det lät som ett bra knep du har att ”tappa broddarna”.
Sen ska jag korrigera mig vad gäller stavningen i förra inlägget- I mördarens spår 1973- heter serien och handlar om Tennison fast innan Helen Mirren. Har sett hela nu, gillade den. Inte gastkramande men bra. Kram!

Det blir kanonsäsong på autocorrect. Och beträffande snö och vinter så har vi det, äntligen.
Jag är en årstids-person, min gamla biologiska nordbo har längtat efter vinter. Vi tände kaminen och jag frågade min man om det inte kändes självklart för honom att ta ett glas vin en sån här kväll.
Nej, han tänker inte så.
Idag var jag och handlade och gick förbi systemet. Hade inte tänkt på alkohol sedan jag skrev här igår tror jag. Så skönt. Vardag- bra. Gillar att allt blir lite enkelt, middag utan åthävor, och inga... överdrifter, inte så mycket skål och hurra och välkomna och god fortsättning.
God fortsättning för mig är vardag som är bra och helger som är vila och röra på mig och barn som är okej och skolbarn som trivs trots myror i brallan.
Nej jag är inte till naturen en person med lätt trivsel- faktor. Men genom mitt liv av upp och ner, av kriser och kärlekar som jag övergivit eller övergivits av. Av barn som kämpat och varit sjuka av livssorg. Så kokar allt till sist ner i det där livet som ska levas utan tusen kulörta lyktor eller höjda glas. Och en ödmjukhet inför det.
Så jag sänker mitt glas och önskar er en fin kväll. Kram från soffans djupaste hörn.

De skorna har jag också tittat på! Är de små i storleken tycker du? Trodde du skulle köpa springskor, men det kanske du också har gjort?

Vanligt och vardag är toppen. Njuter varje dag av god hemlagad husmanskost, barn som är glada och harmoniska (trots allt) att slippa tampas med exmaken i vardagen (mycket befriande), vädret, mitt bo, grannar - ja allt faktiskt!

Kram!

Jag följer och läser alla dina inlägg och håller som f**n på dig. Varje dag! Tack gulliga för fina ord ?

@charlie jag tycker de är normala i storlek. Hört att springskorna (som jag nu beställt men alltså inte provat än) skulle vara lite små. Provade förra årets 37- för små för mig som har mellan 37- oftare 38. Så de vet jag inte. Men de som liknar Chelsea boots är luftiga för tårna- varma och sköna! Over and out från funktions-kontoret ?‍♀️