Jag vill sluta dricka!!

34 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Åsa07
Jag vill sluta dricka!!
Andrahalvlek
Välkommen hit!

Här är du bland vänner. Vi har antingen slutat dricka eller försöker sluta dricka. Vi vet hur du känner just nu, men det är ändå bra om du sätter dina egna ord på det. Använd forumet som en dagbok för egen del. En dagbok som du får respons på. Läs även andras trådar och kommentera, så kommer du snabbt in i gemenskapen.

Kram 🐘

Mr_Chivas
Hej och välkommen åsa

Du är absolut bland vänner här och kommer finna mycket styrka och inspiration som för
hoppningsvis kommer att hjälpa dig på din resa!
Att du har kommit hit är ett steg i rätt riktning.
Vi finns här

Åsa07
Blev 3 öl igår

Det blev 3 öl i går och känner mig besviken på mig själv.
I dag blir min första hel nyktra dag på 3v . Jag ska försöka skriva här varje dag från och med nu. Jag ska vara nykter i 100 dagar till att börja med . Så idag är då alltså 1
Jag är medveten om att det kommer bli jobbigt, men tror att skriva här och få följa alla ni fina kämpar här gör att jag nog ska klara det 🙏 ❤

Andrahalvlek
Heja!

Vi står här bredvid och hejar och peppar allt vi orkar!

Kram 🐘

Åsa07
Tack snälla 🙂

Tycker dagen har gått bra. Men nu när kvällen nalkas börjar en konstig oro och rastlöshet i kroppen ta fart... jobbigt .
Jag har druckit en hel del a sista 2 åren typ 2- 3 bib den vecka jag är ledig ( jobbar natt varannan ) och på jobbar veckan blev det ca 2 starköl för att varva ner innan jag skulle sova.
Jag är så glad att jag hittat detta forum...hur dumt det än låter så är det skönt att inte vara ensam i detta .
När jag blir lite mer stabil ska jag försöka kommentera mer i era trådar .
Kram /Åsa ❤

Pixie
Välkommen

Åsa!
Jag försöker också göra en rejäl förändring och siktar på 100 dagar. Sen få vi ses.
Är på dag 12. Tyckte första 5 var jobbiga men känner mig nu mkt piggare och gladare. Har inte alls samma sug. Så kämpa på!
🤍

Suzzie
Bra gjort av dig, kämpa på så

Bra gjort av dig, kämpa på så ska du se att det blir lättare ! Kram

Åsa07
Sorg

Just nu känner jag en stor sorg över mitt beslut att bli nykter. Men vet att det är abstinensen som talar. Jag ska fixa detta, jag har så himla mycket bra i mitt liv som är viktigare än A .
1 man
1 barn
2 barnbarn
1 katt
4 hundar
Det är ju helt klart något att kämpa för .
Jag vill vara ett riktigt stöd för min dotter och inte bara finnas där ibland.
Kommer att skriva av mig här och kämpa tillsammans med er alla ❤

Åsa07
Dag 2

I dag är det dag 2 och jag känner mig just nu lite lugnare i sinnet.
Är rätt så säker på att det blir jobbigt i kväll. Men det är bara att hålla mig fast i min längtan att få bli helt nykter så ska det gå bra hoppas jag .
Hejar på oss alla 👏💕
Mvh /Åsa

Rule74
Du har börjat strongt!

Fortsätt så, och fortsätt passera alla öppna fönster! Vi är många som stöttar! Läs och lyssna på allt du kan om alkoholberoende så lär du dig förstå vad den gör med din kropp och varför du kan känna som du gör. Det är så många som vittnar om ett fantastiskt liv utan alkohol, speciellt efter 4-6 månaders avhållsamhet. Jag vill dit och känna det! Själv är jag inne på min tredje dag nu efter att ha druckit en del sen november efter över två månaders uppehåll. Vi är många som stöttar dig - både i med och motgång!
Det kommer att bli bättre, och du är värd det!
Kram

Åsa07
Bra jobbat Rule74 👏

Så bra jobbat med 2 mån då har du säkert fått smak på fördelarna med att vara nykter . Tänker att 2 mån är bättre än att ha varit full den tiden. Känns så bra att få vara med här, där vi alla kämpar och ror åt samma håll . Jag tar en dag i taget och ber att jag ska fixa detta nu 🙏

Rule74
Vi fixar det tillsammans!

Även om det är ett steg fram och två tillbaka ibland. Men just nu är det framåt som gäller!
Ha en fin kväll. Här snöar det så fint :)

Kaffetanten88
Första veckan är ju en fysisk

Första veckan är ju en fysisk abstinens och att känna sorg är helt normalt. Det blir ju som ett tomrum man måste fylla med annat.

Jag fyller det just nu med godis. 🤣 Planen är nyttigare sen men jag brakade menalt efter 2 veckor nykter och är helt slut. Lätt yr i huvudet osv.

Kaffetanten88
Heja dig också! Glömde säga

Heja dig också! Glömde säga det. 🙂💕✊

Miss Mary Poppins
Härligt 💞🙏

Grattis till ett bra beslut 💚🌸💜

De första dagarna är jobbiga. Men snart blir det så mycket bättre (hoppas vi iaf ❤) . Alla reaktioner och känslor är tillåtna. Du tränar en "inte-dricka-muskler" och det är inte alltid så roligt eller behagligt.

Önskar dig all lycka på din resa 🙏🌸🙏 ska bli spännande att få följa dig. Skriv och läs 😊

💚🌸💚🌸💚 // Mary

Åsa07
Det gick ju sådär!!

Tagit 2 glas vin. Jag blir så galet besviken på mig själv 😬 nu är allt tömt ut och det blir inget mer i kväll . Kommer att berätta mer ingående för min man hur illa det är för mig i morgon , jag tror han kommer att förstå och stötta. Jag ber så mycket om ursäkt till er alla.
Men tack alla för era peppande ord . I morgon får bli början på ett nytt liv ❤ (jag fattar inte att det ska vara så svårt vin är ju inte ens gott )

Onkel F
Du har ingen anledning till att be om ursäkt!

Alla här är på en resa mot att förändra sitt drickande, så välkommen i gänget!
Resan mot nykterhet kan vara ganska ojämn, men även om det kommer ett gupp eller två på vägen, se till att håll kursen! Håll i och häll ut!

Kaffetanten88
Slå inte för hårt på dig

Slå inte för hårt på dig själv. Vi är inga helgon. En dag i taget. 💕 Min resa är både lång och krokig. 🤣

Åsa07
Onkel F Tack 🌻

Så himla bra sista mening 😃 jag ska göra det ... hålla i och hälla ut ❤

Rule74
Bra att berätta för mannen

Det tror jag är nödvändigt för att klara det. Ensam är inte stark och den som är en närmast måste kunna stötta dig när du vacklar och ta emot dig när du håller på att falla. Och be inte om ursäkt. Vi har alla varit där! Det är inte fallet som definierar dig, utan styrkan att resa dig igen! Och vi är många som stöttar.
Krama dig själv <3

Åsa07
Kaffetanten 🌻

Jag känner att detta kommer att bli mitt livs krokigaste väg 😅 jag ska åka ända ner till Göteborg om en vecka och på fredagen är det planerat en liten tjejfest ..men det brukar inte bli så farligt med dom damerna. Hoppas jag orkar stå emot då . 💕

Åsa07
Rule74

Jag har börjat berätta nu för honom och han har redan förstått sa han . Jag kan räkna med att få fullt stöd från honom sa han ❤
Jag ska försöka att inte vara så hård mot mig själv.
Kram 💕

Kaffetanten88
Jag brukade ha mycket sånna

Jag brukade ha mycket sånna tankar förr när jag sluta med. "Tänk då när blabla fyller år". "Tänk om hon vill att jag kommer över osv". Om du inte vill dricka den kvällen så försök ha en plan. Att du kör? Drick alkoholfri öl? Det märks inte alla gånger. Jag har kommit så långt in i det nu att jag kan och vill inte dricka. Så att vara nykter är inte längre något problem. Fast jag vill nog inte gå på någon tillställning med alkohol än. 🤣 Som tur är så dricker inga av mina vänner så mycket eller alls för den delen.💕

Mattan
Heja på

Och tack för din kommentar i min tråd. Jag tror du hittar sätt att hålla dig från att dricka. Jag firade jämn födelsedag mm och hade så mycket inplanerat första månaden. Oroade mig lite men det gick så bra. Köpte alkoholfritt och tog med, körde bil ibland. Det viktigaste är att tänka igenom lite innan hur man ska hantera alkohol som kan komma att bjudas på. Min erfarenhet är att det inte blir någon grej och att alla förstår. Konstigt men nu börjar jag nästan se en trend att dricka mer alkoholfritt. Finns så mycket gott. Schweppes muchito är min senaste favvo med några limeklyftor och lite is. Ta en dag i taget men sikta gärna på en eller kanske tre månader. Kram och lycka till🤗

Åsa07
Jag börjar om !

Tack alla för fina och bra tipps och omtanke 💕. Jag börjar om idag så detta blir då dag ett.
Jag mår i dag väldigt bra och ska jobba inatt. Jag var tvungen att vara hemma i början av veckan pga vänta på svar från covid test.
Jag känner mig arg över att jag drack i går men samtidigt nöjd över att jag slutade och hällde ut det som var kvar. Nu blir det några lätta dagar då det inte finns något hemma, det har min man sett till. Han ska hjälpa mig så gott han har han lovat.
Men jag måste tänka ut en bra plan för nästa vecka då jag åker till Göteborg en resa jag inte kan ställa in . Jag har mitt sikte inställt på 100 nyktra dagar från och med i dag.

Åsa07
Första 24 tim

24 tim utan a och det känns ganska bra, lite yr just nu , men det ger sig nog . Ska strax iväg och jobba det känns sådär då det är svinkallt ute -21 eller så vaknar jag upp ordentligt.
Ha det bäst alla kämpar 💕

Rule74
Be careful out there!

Släng dig i snön nästa gång suget kommer vet jag - då vaknar nog den nyktra sidan i hjärnan :)
Kram

Åsa07
Den är vaken

Jag behövde bara skrapa rutorna på bilen så vaknade varenda liten nykter cell 🥶

Kaffetanten88
Ta hand om dig i kylan och

Ta hand om dig i kylan och kör försiktigt. 💕 Snällt av din karl att hjälpa dig.

Åsa07
Drygt 2 dygn nu

Och det går faktiskt riktigt bra !

Sidor