Tillbaka på ruta ett

55 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hitofude
Att våga berätta

och vara ärlig, starkt av dig! Det bevisar attdu menar allvar och är seriös i ditt beslut.
Förebild 👍

Aklejan
Nu kom återfallskänslan!

Nu kom återfallskänslan! Maken tog ett glas rött vin och jag fick en sådan lust att också dricka. Men jag tog A-fri öl och gjorde en salladsdressing med mycket vitlök. Men, det är lite kämpigt... hoppas jag klarar det.
Kram

Missbrukaren
Tänk vad skönt att i morgon

Tänk vad skönt att i morgon vakna och vara pigg och fräsch utan ångest osv för att du tog det där eller de där glasen idag ❤️❤️
Har du typ nån vanlig läsk i kylen som du kan hälla upp i ett fint glas med is osv??

Aklejan
Tack för tipset!

❤️🌺

Aklejan
Det funkade! Och nu har suget

Det funkade! Och nu har suget försvunnit för den här gången.
Tack snälla du.
Kram
🌺

Missbrukaren
Vad bra 🙌🏼🤗

Vad bra 🙌🏼🤗
Jag har druckit Loka crush päron och sen käkat jordnötsringar här.
Snart sova och sen vakna till en ny nykter morgon.

Aklejan
Helgen blev vit!

Nu har jag varit a-fri i 12 dagar! Det känns bra, men jag kan känna att suget lurar i bakgrunden. Det går liksom inte av bara farten utan jag måste vara medveten om mina val. Hoppas det går lättare sen.
Jag har tänkt på hur lika vi är som skriver här. Att vi har så mycket gemensamt. Många är vi som låtsats handla åt andra, köra omvägar, ta kvittot och noggrant stoppa ner det, etc. Och nu ska vi in på nya banor. Tänk vilken kraft vi skapar! Jag vet, jag låter lite ”filosofisk” men det känns stort på något vis.
Nu ska jag inte tråka ut er mer 😉
Gladdes åt att ha en Stenknäck o en Nötväcka i trädet idag.
Kram på er alla!

Andrahalvlek
Håller med

Tänk när alla plötsligt knallar på åt motsatt håll liksom, det borde nästan få effekt på jordens rörelser eller nåt. Nja, lite ironisk är jag allt, men det är mäktigt när många gör helt annorlunda. I det här fallet avstå från alkohol, som förgiftar våra kroppar och hjärnor. Det är häftigt att vara en del av den ”rörelsen”. Vi tillhör de upplysta brukar jag hävda.

Kram 🐘

Aklejan
Exakt!

Precis så jag menar! Tack för ditt svar. Jag vill helst inte byta namn från Aklejan till Nörden 🤣🤣.
Kram på dig!
🌺

Aklejan
Vitaminer

Kanske vet ni redan detta men har man druckit mycket alkohol kan man behöva fylla på vitaminerna. Jag läste det i helgen. Jag köpte B12 brustabletter och jag känner mig iaf lite mindre trött. Eller så är det att det nu gått 13 dagar utan a, och sömnen har stabiliserat sig lite.
Tack kära medsystrar/bröder för allt stöd o pepp. Tack vare er känner jag mig inte så ensam. Nu kämpar vi vidare!
Kram 🌺

Sisyfos
Ensam

Bra kämpat Aklejan och ja, jag tror absolut att vitaminer och mineraler kan behövas för att komma tillrätta med trötthet. Själv behövde jag järn och nu funkar fokus och kontroll på ett helt annat sätt än tidigare.
Aklejor är för övrigt väldigt vackra, särskilt om de blir lite ompysslade.

Funderar på vad du får för stöd av din man? Är problemet bara ditt och du? Det är svårt att sluta dricka om det finns tillgängligt hemma. Har ni boxviner så kan han väl byta till flaskor eller se till att du inte behöver exponeras för vin i alla fall. Det låter kanske löjligt och det är ju pinsamt att säga sånt, men ni har den här situationen tillsammans. Han kan kanske vara ett stöd. Han borde kunna avstå en period han också. De flesta mår nog egentligen bäst av att avstå alkohol. Ni kanske har druckit mycket tillsammans.

Sen skriver du om din ilska och din ålder. Tänker att du kanske ska prata med någon om det också. Du släpper ut ilskan när du druckit, men har ilskan blivit värre på sista tiden? Man ska inte underskatta de hormonförändringar som sker i kroppen. Hur som helst, bra jobbat!

Aklejan
Tack Sisyfos!

Vi har inga boxar hemma. Det hade aldrig fungerat! Maken har förstått och nu dricker han inget i veckorna. Det är bra för honom också.
Jag har haft ett samtal med en psykolog för att förstå mig själv bättre. Hon var bra och inte ”daltig”.
Du har nog helt rätt i att hormonförändringar kan spela en roll i detta. Men jag har bestämt mig för att verkligen försöka komma till rätta med mina problem. Orkar liksom inte att lägga så mycket energi på att reda ut efter mig när jag har druckit.
Tack för dina kloka ord Sisyfos!
Kram!

Andrahalvlek
B, D, rosenrot och magnesium/kalcium

Tar jag varje dag, för att motverka nedstämdhet och myrkrypningar. Det är magnesium som hjälper mot det senare.

Kram 🐘

Aklejan
Ingen bra dag

Läste i en annan tråd att det är bra att skriva även om man inte har så mycket klokt, peppande eller roligt att säga. Så nu gör jag det.
Idag är dag 14 för mig. Men jag blev sjukt sugen på att försjunka in i en dimma. Min lösning blev att dricka 2 st 2.8% öl. Jag vet att det inte är ”mycket” men det stör mig.
Känner mig trött och låg. Men kanske ska jag vara glad att det inte blev allvarligare.
Packade ner på jobbet för vi ska flytta till nya lokaler i mars. Hemarbete tills dess. Hur ska jag stå ut!? 😫
Slokande Akleja.

Miss Mary Poppins
Stackars ❤

Upp med hakan 🌸💚🌸💚🌸

Synd att A lurade dig så. Den jäveln ljuger jämt!! 😡 Men vad du kan göra är att konstatera att det hänt och lära dig från det. Blev det verkligen en lösning? Mår du bättre? Skriv ett brev till dig själv som du kan läsa nästa gång du blir sugen. Och ja, vilken tur det inte blev värre ❤❤❤

Soffi
Känner med dig

Jag föll dag 15 (i fredags) för att jag var trött och låg och "ville bort från allt" ... eller jag vet faktiskt inte.
Så, ja du ska vara glad att det inte blev allvarligare.
Jag har kravlat mig upp igen och mår faktiskt redan mycket bättre.
Så ge inte upp! Du kommer att stå ut, iaf om du ger nykterheten en chans.

Kram!

Aklejan
Tack Soffi!

Det hjälper mig mycket att veta att det inte bara är jag.
Tack rara du! Nu är det choklad...
❤️💕🌺

Suzzie
Jag är inne på 17:de dagen

Jag är inne på 17:de dagen utan alkohol ! Jag skriver i en bok varje dag hur jag känner mig och mår, det hjälper mig ! Prova på det om du vill , kanske det hjälper lite ! Kram på dig

Hitofude
Snällhet

Jag tror på att vara snäll mot sig själv när en är trött och låg. Vi behöver inte alltid prestera, vi är inte våra handlingar.
Vila nu - vem vet, om tröttheten minskar kanske låghetskänslan också avtar.
(och tak för peppningen i min tråd)

Aklejan
Känner mig helt slut

Dag 16 och jag är så makalöst trött. Fast att jag äter bra o tar lite vitaminer samt rör på mig.
Maken blev lite sur för att jag såg ledsen o ointresserad ut när vi åt. Men jag vill bara ligga i soffan nu. Jag som brukar vara igång så mycket, märkligt är det.
Sorry för mitt gnäll!
Hoppas ni har det lite muntrare och känner er starka.
Ni är så fina!
💚🌺

Charlie70
Då är allt som det ska!

Att vara (enormt) trött i början. Mina första veckor hade jag över jul och nyår och var mycket ledig då. Vet att jag funderade på om jag hade orkat jobba om jag skulle behövt det. Tror inte det faktiskt. Så trött var jag! Kroppen reparerar sig och det blir snart bättre.

Kram!

Aklejan
Tack Charlie

Då ska jag inte oroa mig o onödan.
Tack Charlie!
Kram 🌺

Andrahalvlek
Håller med Charlie

Himmel vad trött jag var i början. Kvällstrött och ovanligt morgonpigg. Men kvällstid gäspade jag käken ur led typ. Tog mig höneblund så ofta jag kunde.

Kropp och hjärna har fullt upp att läka. Vila på du under tiden, det blir bättre med tiden. Men samtidigt är det sunt att känna sig trött och vila när kroppen säger ifrån. Lyssna på kroppens signaler.

Kram 🐘

Aklejan
Morgonpigg

Haha, vi verkar vara rätt lika! Kl 7 imorse körde jag tvättmaskinen 🥴
Jag undrar om det är att jag bestämt mig för att ta tag i mig själv som bidrar till tröttheten. Alkoholen har jag använt som medicin när självkänslan är låg, eller min känsla av utanförskap även då jag omgetts av vänner. Ja, t.o.m. inom familjen.
Men nu har jag tid om 10 dagar hos en psykolog för att reda ut och hantera mina känslor.
Tack för att ni kommer med så kloka råd! Nu gråter jag av ren rördhet.
Värme o kram!
❤️🌺💕

Sidor