Hej,
Första gången jag skriver här. Ligger med spänningshuvudvärk och känner mig sjukt trött. Varit nykter sedan i lördags och känner mig hyfsat motiverad till att hålla upp en längre period.

Jag hade 12 nyktra dagar i höstas men tyckte att jag ändå blev så trött och seg av en helg utan alkohol att jag unnade mig fredagen efter. Sedan dess har det varit en handfull dagar nykter. Att det ska vara så lätt att komma in i samma destruktiva spår.

Kämpa på alla och grattis andrahalvlek. Imponerande!

Det är vad du får av mig, Andrahalvlek för din målmedvetenhet så att det har gått 11 månader!
Jag ska tänka på vad du sagt på fredag när jag träffar psykologen.
Jag har blivit sjukt chokladsugen. Fortsätter detta kommer jag att se ut som en boll ? Fast om jag kan få det till en nykter o glad boll så kanske jag står ut ?
Heja alla! ❤️?

Tillåt dig lite choklad eller vad du önskar så här i början. Det är bättre än A i vilket fall. Jag har gått upp ett par kilo till skillnad från många. Men eftersom jag tränar desto mer så bryr jag mig inte så mycket. Det är först nu, efter drygt 4 mån nykter som jag har bestämt mig för att minska sockerintaget. Det tar lite tid alltihop och det är bara att hålla i och hålla ut. Lycka till! Kram

Kan jag så kan alla - jag lovar! För varje dag, vecka, månad blir det lättare och lättare. Och mer och mer självklart. Mycket pluggande har det blivit förvisso, jag skulle nog kunna skriva en tenta på alkoholmissbruk tror jag. Men det har varit så värt det, och sakta men säkert har min grundläggande inställning till alkohol förändrats.

Det är så sjukt att det är både normalt och önskvärt att förgifta sig regelbundet. Medvetet droga sig så att man blir personlighetsförändrad. Av princip skulle jag aldrig ge bort alkohol i present längre. Jag ska försöka påverka på mitt jobb så att vi aldrig mer har personalsammankomster med alkohol överhuvudtaget. Som representant för arbetsgivaren kan jag inte stå bakom det, allra helst inte om det finns någon bland medarbetarna som har riskbruk eller missbruk. Fy, vilken jobbig typ jag har blivit.

Kram ?

Jösses vad choklad jag åt de första tio månaderna. Gick också upp i vikt istället för ner i vikt som de flesta gör. Det är först senaste månaden som jag försökt att ta itu med det missbruket också. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Jag fick skrattfnatt!
Kan liksom se mig studsa fram genom stan för att sen landa i hennes stol!
?????❤️

Ni är så fina, kloka, varma och humoristiska!
Ja, jag går hellre upp i vikt pga choklad och håller mig borta från A. Och jag verkligen vill det. Jag oroar mig dock lite hur jag ska hantera det den dagen då det är tillåtet att öppna upp för ”en öl på stan”, eller liknande.
Men en dag i taget tänker jag.
Kram på er alla och dröm fina drömmar!
❤️?

Min man berättade idag för sin kompis om mig. Så nu vet en till om hur jag kan vara. Men han hade inte kommenterat det så värst mycket. Kanske anade han det redan?
Jaja, inte mycket jag kan göra mer än att följa era goda exempel, hålla huvudet högt och fortsätta vräka i mig choklad så att jag blir en glad, nykter o studsig boll.
Men det är fan inte lätt. Särskilt inte som jag måste tampas med dessa nya känslor som avslöjandet väckte. Dag 7 avklarad!
Kram på er! ?

Så försöker jag tänka. Att vi faktiskt tar ansvar för situationen vi har hamnat i. Vi tar de konsekvenser det ger, och vi ska göra det med rak rygg och stolt hjärta ❤️

Jag har inte berättat värsta krigsdetaljerna för någon. Jag säger bara att vinet varje fre-lör blev tor-sön och sen även ons-sön, och då fick jag nog. Och att nu när jag slutat dricka mår jag så mycket bättre psykiskt och därför tänker jag inte börja dricka igen.

De få jag har berättat för har gett mig hejarop och klapp på axeln. Någon har sagt att ”ja, det är lätt hänt”. Min ex-svärmor tog en spontan vit månad när hon fick veta. Hon kände sig nog lite träffad, trots att jag inte pratade om hennes drickande alls utan bara mitt.

Du är en bra förebild för andra!

Kram ?

Nu kom återfallskänslan! Maken tog ett glas rött vin och jag fick en sådan lust att också dricka. Men jag tog A-fri öl och gjorde en salladsdressing med mycket vitlök. Men, det är lite kämpigt... hoppas jag klarar det.
Kram

Tänk vad skönt att i morgon vakna och vara pigg och fräsch utan ångest osv för att du tog det där eller de där glasen idag ❤️❤️
Har du typ nån vanlig läsk i kylen som du kan hälla upp i ett fint glas med is osv??

Vad bra ???
Jag har druckit Loka crush päron och sen käkat jordnötsringar här.
Snart sova och sen vakna till en ny nykter morgon.

Nu har jag varit a-fri i 12 dagar! Det känns bra, men jag kan känna att suget lurar i bakgrunden. Det går liksom inte av bara farten utan jag måste vara medveten om mina val. Hoppas det går lättare sen.
Jag har tänkt på hur lika vi är som skriver här. Att vi har så mycket gemensamt. Många är vi som låtsats handla åt andra, köra omvägar, ta kvittot och noggrant stoppa ner det, etc. Och nu ska vi in på nya banor. Tänk vilken kraft vi skapar! Jag vet, jag låter lite ”filosofisk” men det känns stort på något vis.
Nu ska jag inte tråka ut er mer ?
Gladdes åt att ha en Stenknäck o en Nötväcka i trädet idag.
Kram på er alla!

Tänk när alla plötsligt knallar på åt motsatt håll liksom, det borde nästan få effekt på jordens rörelser eller nåt. Nja, lite ironisk är jag allt, men det är mäktigt när många gör helt annorlunda. I det här fallet avstå från alkohol, som förgiftar våra kroppar och hjärnor. Det är häftigt att vara en del av den ”rörelsen”. Vi tillhör de upplysta brukar jag hävda.

Kram ?

Precis så jag menar! Tack för ditt svar. Jag vill helst inte byta namn från Aklejan till Nörden ??.
Kram på dig!
?

Kanske vet ni redan detta men har man druckit mycket alkohol kan man behöva fylla på vitaminerna. Jag läste det i helgen. Jag köpte B12 brustabletter och jag känner mig iaf lite mindre trött. Eller så är det att det nu gått 13 dagar utan a, och sömnen har stabiliserat sig lite.
Tack kära medsystrar/bröder för allt stöd o pepp. Tack vare er känner jag mig inte så ensam. Nu kämpar vi vidare!
Kram ?